Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
31442
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Imeı nolu cizhaz KAYIT DIŞIDIR?Yardım....
L
14 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Arkadaşlar geçen hafta sanal reyonum adlı siteden Nokia x2 telefon aldım.Bugün bana mesaj geldi.Mesajı aynen yazıyorum.
35**********91 IMEI nolu cihaz KAYIT DIŞIDIR 1 hafta içinde kapatılacaktır.satın aldıgınız yere başvurunuz.
Diye bi yasal uyarı mesajı geldi.Sonra siteyi aradım.Benden IMEI no istediler.Bende verdim.Verirken bişey farkettim.Bana gelen mesajın sonu 91 ile bitiyo ama telefonun IMEI kodu 918 ile bitiyo yani bana gelen mesajın sonunda 8 i yok.Neden böyle oldu anlamadım.
MCKS sitesinede sonunu 918 ile yazdım. girdim. yeni açılan sayfaka yine 8 i gösternedi direk sonu 91 ile biteni yazdı.Ve bu cihaz kayıtlı değildir diye de belirtti.Şİmdi ne yapmalıyım bir yardım edin.



M
13 yıl
Yüzbaşı

Telefonda pilin arkasındaki imei ile yıdız *kare 06 kare'yi tuşladığında çıkan imei aynı mı? farklıysa telefon klonlanmıştır. Aynıysa sorun yok demektir, firmaya söylersin sorunu düzeltirler, bazen kayıtlara geç işlenebiliyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
13 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

mesale şimdi benim telefon kapandı.Sonradan açtırabiliyorlar mı?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
13 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Telefonuma gelen mesajda IMEI doğru ama Sonundaki 8 Rakamı Eksik nednese?????



S
12 yıl
Er

UZMAN ÇÖZÜM (23 Aralık 2011)

1- Söz konusu telefon ve Türkiye’ye giriş yapmanızın üzerinden bir ay geçmemiş pasaportunuzla bağlı bulunduğunuz Avea, Turkcell ya da Vodafone cep merkezine gitmeniz yeterli.
Pasaportunuz yoksa ya da Türkiye’ye giriş yapmanızın üzerinden bir aydan uzun bir süre geçmişse aynı özellikte bir pasaporta sahip tanıdığınız biri ile de gidebilirsiniz.
Herhangi bir fatura ibrazı istenmiyor.

2- "Telekomünikasyon Kurumu'na
Yurtdışından yolcu beraberinde/posta ile getirmiş olduğum ............... marka/model ............... IMEI numaralı cihazımın kayıt alınması hususunda gereğini arz ederim" yazılı bir forma ad, soyad, adres ve telefon numaranız yazılı bir formu imzalayıp 10.- TL ödüyorsunuz. Kayıt alma 1-7 gün içinde gerçekleşiyor.

3- Telefonunuzun kayıt altına alınıp alınmadığını öğrenmek için de (IMEI sorgulama) aşağıdaki adrese giriyor, IMEI numaranızı yazıp sorguluyorsunuz (15 haneli rakamdan oluşan IMEI numaranızın sorgulama sonunda son rakamının görünmemesine aldanmayın).
http://www.mcks.gov.tr/tr/imeisorgu.php

4- Unutulmaması gereken bir şey var. Söz konusu pasaporta iki yıl süre ile bir başka telefon kaydı mümkün değil.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Siborgiyum -- 23 Aralık 2011; 12:08:08 >

O
8 yıl
Er

yutdışından geldim telefonumu kaydettireli 5-6 ay oldu ama şugün sabah *************** ımeı nolu cihaz kayıt dışıdır aldığınız yere başvurunuz yada kayıt ettiriniz diyo ben şimdi telefon bayisine pasaportlamı gitmem gerekiyor peki eğer öyle ise gitmem gereken pasaportun şartları ne olmalı sorgulattım kayıt dışı olduğu belirlenen imei diyor e devletten bol bir pasaporta kaydettirsem olurmu?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.