Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
1166
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Nasıl daha iyi kod yazılır?
G
14 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Ya programlama konusunda orta seviyedeyim diyeyim. Birçok projeyi yapacak kadar bilgim var. Ancak iş kodlamaya geldiğinde yarım kalıyor. Bunun nedenini aslında iyi biliyorum. Plan, program yapmadan direk kodlamaya başlıyorum. Tabi böyle olunca bi yeri yarım yamalak kalıyor veya sonra ekleme yapmak istediğimde kırk saat uğraşıyorum. Sıkılıp yarım bırakıyorum projeyi.

Aslında algoritma olsun kod yazma olsun bu konuda yetenekli olduğumu düşünüyorum. İşte bir de sıkılmak olmasa. Nasıl plan yapabilirim? UML ile plan program yapıp daha hızlı ve sıkılmadan program geliştirilir mi? Veya başka tavsiyeleriniz nelerdir? Motivasyona ihtiyacım var.

Proje geliştirmenin aslında %80 i kağıt üzerinde çalışmaktan geçtiğini biliyorum. Ama düşüncelerimi kağıda iyi aktaramıyorum hal böyle olunca sıkıntı basıyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 21 Ağustos 2010; 1:58:30 >

G
14 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Yazdıkların için minnettarım.

Neyi bilmediğimi çok iyi anladım. Projeyi geliştirirken atmam gereken adımları ya yanlış atıyorum ya da atlayarak atıyorum. Bu da zaten motivasyon eksikliği, sıkıntı ve bıkkınlık olarak geri dönüyor. Birde galiba maymun iştahlıyım ve çabuk gaza gelen biriyim. Aklıma bir fikir gelince hemen kodlamaya kalkışıyorum. Halbuki buzdağının görünmeyen altta duruyor, aklıma gelen sadece üst tarafı.

Sanırım staja erkenden başlamam lazım. Projelerin içinde nasıl adımların atıldığını, nasıl fikirlerin kağıt üzerine toplandığını filan tecrübe edinmeliyim. Şu an bildiklerim parça parça şeyler. Bunları birleştirmeyi öğrenmem gerekiyor. Analitik düşünce sistemime fazlasıyla level atlatmalıyım.


Tekrar teşekkür ediyorum. Çoğu arkadaşa yardımcı olacaktır yazdıkların.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 21 Ağustos 2010; 1:05:42 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
14 yıl
Teğmen

@amone gerçekten faydalı oldu.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
14 yıl
Çavuş

D
14 yıl
Yüzbaşı

quote:

Tabi böyle olunca bi yeri yarım yamalak kalıyor veya sonra ekleme yapmak istediğimde kırk saat uğraşıyorum. Sıkılıp yarım bırakıyorum projeyi.


Design patterns, design principles gibi konuları ayrıca araştırmanı öneririm. Tam olarak bu sorununa çözüm olabilecek design patternlar (tasarım desenleri) var. Projenin başladığı gibi biteceğini asla bilemezsin. Sen ne kadar iyi plan yapsan da sonradan eklenecek şeyler çıkar. O zaman da minimum eforla bu eklemeleri yapabilmen için bunları kullanman lazım. Kolay gelsin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
14 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Herkese teşekkürler arkadaşlar.

Design pattern hakkında araştırmalara başladım.

www.uml.org.cn/c%2B%2B/pdf/DesignPatterns.pdf

Şurdaki kaynak iyi diyorlar. İhtiyacı olanlar okuyabilir, ben başladım okumaya.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
14 yıl
Onbaşı

Design patterns, design principles konuları nedir biraz bahsedebilir misiniz?



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.