Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
142
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Sony nin PSP si
E
21 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Sony en sonunda uçuk GBA Öldürücü diye adlandırılan PSP'sinin (playstation portable) özelliklerini açıkladı. Kısaca, PSP en fazla 333 mhz'de çalışan ikiz 32bit MIPS R4000 işlemcisiyle çalışacak. Sistem VFPU olarak adlandırılan 2.6 gigaflops'luk hesaplama kapasitesiyle 3d hesaplarında çok faydalı olacak bir kayan nokta vektör ünitesine sahip. PSP'de 8Mb ve 2.6 gb/sn band genişliğinde ana hafıza ile 2mb aynı genişlikteki bir alt hafıza da içerecek.

GPU 2mb vram'ına 5.3 gb/sn'lik bir genişlikle ulaşıyor ve geleneksel poligonlar, ilkel eğri yüzeyler bunun yanında da "clipping" ve dönüştürme işlemleri için donanım desteği bulunduruyor. Sony teorik olarak 33milpoligon/sn gibi bir performansa ulabileceğini belirtti.

Bu küçük canavar aynı zamanda 1.8 gb veri tutabilen (bu dvd kalitesindeki 2 saatlik video boyutudur) bir UMD (universal media disk) optik sürücü bulunduracak. PSP Mp3 ve 7.1 kanal ses gibi birçok media formatına destek verecek.

Eğer bunlar da size yetersiz gelirse (doyumsuz, sadece tüketen bireyleriz halk olarak), PSP standart IEE802.11 kablosuz yerel ağ şeysi içerek. Manyak bir wi-fi olayı yani.



P
21 yıl
Binbaşı

[clps]



X
21 yıl
Binbaşı

türkiye pazarında yarışabilecek tek firma sony zaten..

ayrıca bu makineyi kesin alacağım :P /PS2 alacağıma PC upgrade ettim işte ama bu sefer olmazsa olmaz :)



E
21 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

GBA da iyi satar Türkiye pazarında. Çünkü el makinası olarak kaliteli bir GBA var. Ama PSP çıktığında ne olcak onu o zaman görecez.



E
21 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

He bi de bunlara rakip Helix olcak ha. o biraz daha palm ımsı bişey. ama büyük firmalar felan ona oyun yazmaya başlamışlar bile. içinde palm olcak. mp3 felan çalcak. içinde atinin geliştirdiği bir grafik çipi olcak (imageon) 3d olcak. Ama bunlar yine PSP karşısında gerideler bence. daha büyük bir atak yapmalılar. Ama PSP de daha çıkmadı. Nintendo buna karşı bir şey yapacaktır artık. Boş durmazlar sanırım.



A
21 yıl
Yarbay

Helall.. PSX1 deki teknolojiyi taşımışlar..Sonyden de bu beklenirdi..Helal olsun.. Cepte Max Payne taşınabilir demek oluyor bu..

Adamlar işlerini çok iyi yapıyorlar..



E
21 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Dur hele bir çıkarsınlar. o zaman görecez. Çıkaramayacağına dair bir şüphem yok ama. yine de bekleyelim görelim. PSX oyunları gerçekten oynayabilecekmiyiz o zaman görecez.



E
21 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Nokia da N-Cage ile elde taşınabilen konsol pazarında. Ve piyasada yer edinmek istiyor. Görecez bakalım



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.