Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
39
Cevap
3482
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Anakart satışlarında son durum: Gigabyte, Asus'u yakalıyor
F
14 yıl
Yarbay
Konu Sahibi


Asus ve Gigabyte arasındaki fark kapanıyor.


Asus ve Gigabyte arasındaki kıyasıya rekabette Gigabyte'ın arayı kapattığı bildiriliyor. Pazar gözlemcilerinden alınan bilgiye göre, 2010 yılının ilk iki ayında Gigabyte 3.1 - 3.3 milyon civarında anakart satışı gerçekleştirirken, Asus'un ise 3.2 - 3.3 milyon anakart satmış olabileceği dolayısıyla aradaki farkın en azından Ocak - Şubat dönemindeki sonuçlara göre kapanmakta olduğu belirtiliyor.


Satış rakamlarına ek olarak kanaldan alınan bilgilere göre Asus, anakart pazarındaki hakim pozisyonunu koruyabilmek için fiyatlarda indireme giderek, aynı zamanda yeni bir fiyat düellosunun da fitilini ateşleyebilir. Tüm bu gelişmelerin yanı sıra Asus'un anakart operasyonundan görevli çalışan kadrosunda yeniden düzenlemeye gideceği de gelen haberler arasında yer alıyor.


Asus ve Gigabyte konuyla ilgili bazı açıklamalarda da bulundu. Asus pazar spekülasyonları hakkında konuşmayacağını ancak ilk çeyrekte 5 milyon adet anakart satacağından emin olduğunu söylerken, Gigabyte ise habere konu olan rakamların kurum içi tahminlere yakın olduğunu söylüyor.


 Haberi Portalda Gör

G
14 yıl
Yüzbaşı

vay vay rekabete bak bu şeklde gelişimler daha sık yaşanacaktır bu iyi bir haber



R
14 yıl
Yüzbaşı

En son 18 ay önce Asus anakart almışım. Sonrakiler hep GigaByte olmuş.



N
14 yıl
Yarbay

Gigabyte anakartlarda o.c menüsü daha iyi bence.Allah ne verdiyse hepsini koymuşlar.

Asus anakartta kullandım ama ofise aldığımız anakart pek stabil değildi



K
14 yıl
Yüzbaşı

aradaki farkın kapanması da beklenirdi. Asus gerçekten çok pahalı satıyor ama hakkını da veriyor


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
14 yıl
Yarbay

bir kere asus dışında anakart aldım çok pişman oldum bi daha da almam


Bu mesaja 2 cevap geldi.
W
14 yıl
Yarbay

İki firma zaten piyasanın lideri,favorim ise MSI, diper markalardan Asrock,Foxconn,ECS gibi markalarda yarışa ortak olmalı.



S
14 yıl
Yarbay

Bugune kadar hiç asus anakart almadım, aldırmadım :)

Abit, Epox, Dfi, Msi, Gigabyte... Asusla alakalı bi blututum var o kadar :)



G
14 yıl
Teğmen

Catch me if you can . İyi olmuş :D



P
14 yıl
Yarbay

asus aldığı paranın karşılığın vermekte


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
14 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: fx57

Satış rakamlarına ek olarak kanaldan alınan bilgilere göre Asus, anakart pazarındaki hakim pozisyonunu koruyabilmek için fiyatlarda indireme giderek, aynı zamanda yeni bir fiyat düellosunun da fitilini ateşleyebilir.




S
14 yıl
Çavuş

asus anakartımda biosum zarar gördü. ve hala bozuk bir şekilde kullanıyorum. 1 hafta bios düzgün çalışsa ikinci gün tekrar bozuluyor. gigabyte alsaydım dual bıos özelliğinden bıosum bozulsada ikincisiyle çalışmaya devam. gigabyte alırsam alırım daha da asusa yanaşmam.

kablosuz özelliği var vistaya uymuyor. o zaman koymayın.



U
14 yıl
Binbaşı

asus anakartlardan memlunum hiçbir sıkıntı yaşamadım en 775 chipset bir anakart aldım 2.5 seneyi geçti bir sıkıntı yaşamadım zaten 3 sene ömur biçiliyor anakarta bakalım nekadar gidecek



P
14 yıl
Teğmen

asusun ipini çeken olay gigabyte da kullanılan iki kat kalın bakır. bu özellik çok tuttu ve sağlamlığına sağlamlık kattı. birde japon malı katı kondansatörler son vuruşu yaptı diyebilirim.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
C
14 yıl
Yarbay

son zamanlarrda asusun alt seviye anakartları (45-85 dolar arası)nın kalitesini çok düşürdü . zaten en çok satılan segment bu arada.üst seviyeleri iyi ama pahalı. asusun aksine gigabyte 75 dolarlık anakartda bile ultra durable sundu. bu şekilde asusu yakalaması değil bence geçmesi lazım



S
14 yıl
Yarbay

gigabyte 790x-ud3 kullanıyordum ddr3'e geçmek istedim bütçeme uygun asus m4a785td-v evo buldum hakikaten güzel anakart ancak en son bir sorun yaşadım eski biosa dönemiyordum neyse biosu yüklemek isterken elektrikler gitti allahtan crash free bios'du galiba on unla yüklerim flash bellekten yada dvd'den onarırım dedim olmadı ne yaptıysam yüklemedi servise gitti kart yeni bios yüklendi o arada yeni anakart aldım gigabyte 770ta-ud3 10 numara anakart bir daha gigabyte'dan şaşmam



X
14 yıl
Yüzbaşı

@CoreXXX'e katılıyorum.
Gigabyte son anakartlarıyla gerçekten iyi bir grafik çizdi.

Biostar da dikkat çeken üreticilerden.Ülkemizde ucuz diye "dandik" gözüyle bakılan bu firmanın anakartları oldukça kaliteli.Özellikle AMD anakartları çekirdek açma konusunda çok iyi.



D
14 yıl
Yarbay

Son zamanlarda,Asusun yarışta geride kalmasının yegane sebebi usb3 ve sata6 özellikli yeni anakart çıkartmaması oldu bence.Örneğin ben,3 aydır asusun yeni özellikleri dahil ettiği kartları, ülkemize getirmesini inat ve sabırla

bekliyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
14 yıl
Teğmen

E
14 yıl
Yarbay

Bunun olacağı önceden belliydi asus iyice kaliteyi düşümeye başlamıştı.Nerde o eski o/c canavarı f/p kartları Resmen kütük oldu giriş-orta segmenti.
Gigannda bellek sorunları var aynı chipsetli asus kartla test etme imkanım oldu asussun bellek perfoormanssı gigadan bir miktar daha iyiydi.Ama şu anda giganın şunduğu özellikler işi bitiriyor.Eski bir asuscu olarak Giga 4ever!





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Executor Arhentir -- 11 Mart 2010; 0:27:53 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.