Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 4 misafir
66590
Cevap
2447386
Tıklama
78
Öne Çıkarma
Cevap: Game of Thrones (2011 - 2019) (2662. sayfa)
S
7 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: One True King




Hocam sanki şöyle oluyordu,



İlk kısım kralın şehrinden geçti. Ama bir kısmı daha geçemedi. Hatta hatlarımız çok uzadı falan dedi Randyll Tarly, gidip hızlanmaları için askerleri dövmeyi falan teklif etti. Yani Ganimetin bir kısmı yok edildi. Altınlar geçse de yiyecekler falan kaldı en azından.

[spoiler]


"All the gold's safely through the gates of King's Landing."

Randyll'in ilk cumlesi bu. Yani altin dolu vagon gitmis. Sonrasinda ise geri kalan birkac vagonu da goturmemiz lazim yoksa pusuya dusersek kurtarmak zor olacak diyor. Ama o vagonlarda altin degil buyuk ihtimalle silah, erzak benzeri baska seyler var.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
7 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: tru****

Yazıldı mı bilmiyorum bu bölümün sızma sebebi en son gerçekleşen hack olayı ile alakalı değilmiş diye haber okudum. Kalan bölümler sızmaz belki.



neyle alakalıymış ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
7 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: tacimmüdür


quote:

Orijinalden alıntı: SpaceFalcon


quote:

Orijinalden alıntı: tacimmüdür


cercei nin kızı neden martellerde kalıyordu ,esir miydi



Yok dostum, Martell-Lannister ittifakini evlilikle muhurlemek icin Dorne'a gitti, ancak Ellaria Sand hepsinin icabina bakti tabi



bebekken mi gitti ,bunlar zaten birbiriyle düşman değilmiydi,demir taht ele gecince bunlar düşman olmadılar mi oberny dağ,



Bebekken degil, evlenme cagindayken gonderildi. Ayrica Cersei gondermek istememsine karsin Tyrion gondermekte israr etti. O vakit Stannis'in King's Landing'e saldiracagi cok belli oldugundan (ki sonrasinda Blackwater savasi oldu zaten), Tyrion Myrcella guvende olsun diye boyle bir plan yapti. Zira o zaman Martell'ler ve Arryn'ler tarafsiz olan yegane ailelerdi. Ikinci amac da Myrcella'yi bir nevi rehin olarak iyi niyet gostergesi seklinde gondermekti, zira Lannisterlar ve Marteller birbirine dusman denecek kadar zitti. Sebebi de o zamanki Dorne prensi Doran'in kiz kardesini Tywin Lannister'in oldurtmesiydi. Oberyn'in olmesiyle de isler savas denecek raddeye gelmisti.



S
7 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: tru****


quote:

Orijinalden alıntı: sKjaer


quote:

Orijinalden alıntı: m0Ni


quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Donanım


quote:

Orijinalden alıntı: m0Ni


Videoyu izlemek için tıklayınız
Ben unutmuşum bunu oha bran

Bunu fark eden var mıydı?



izleyenlerin %90 ı


izleyenlerin %90'ı fark etmedi bence daha 2 hafta önce bu sahneyi izlemiştim jeton geç düştü.



Ağa bu tür referansları fark etmeyenler genelde Dany'e "Khaleesi" diyen, hâla Jon Arryn'i Lannisterlar öldürdü sanan, Bran'in suikasti olayını bile anlayamamış diziyi bir kez izleyen "Casuals" dediğimiz kitle, die hard fan ol demiyorum ama ben ortalama bir redditter olarak 4-5 kere bitirmişimdir baştan sona, özellikle yeni sezon gelirken hep bir izleme serisi atarım, haliyle şu ladder sahnesini değil anlamak ezbere biliyorum, o tür referansları alamıyorsan baştan bir izlemeni tavsiye ederim, böyle bir diziyi hiç etmeyin.



Ayrıca normalde redditte yazarım burda pek GoT fanı yok %90 casual izleyiciler, the realm yerine diyar denmesi bile batacak şımarık bir elitliğe bürünüyorum. Ama bu bölümdeki gibi bir sürü referanslar, foreshadowing olsun küçük detaylar olsun defalarca oldu, örneğin Bran'in Rat Cook(tıkla) hikâyesinin 3 sezon sonraki olayın foreshadowing'i olması, işte efendim ilk bölümde Jon Arryn ölmesinden sonra "Ladder" müziği çalması(Petyr'ın katil olduğunu belirtiyor.), işte Red Wedding katillerinin hepsinin kendi öldürme tarzlarıyla ölmesi(Roose stabbed in the heart, Walder Frey throat cutted, Tywin shot with a crosbow vs...), bir sürü ayrıntı var dizide her bölümlere yayılıyor bunlar, bu tür şeyleri merak edenleri reddite bekleriz.




Reddit'e giriyorum ya biz Türkler olarak eleştirmeyi, yerin dibine sokmayı çok seviyoruz yada Redditdekiler fanboy. Olumsuz yorum çok çok az görüyorum varsa bile seviyesiz şekilde yazılmış olmuyor.

İkisi de bence, redditörler die hard fanlar, hani diziyi her sezon baştan izlerler, her ayrıntıyı bilirler, bizim Türkler de zaten çoğu diziyi Türkçe izliyor referansları kapma şansları ayrıntı yakalama şansları çok düşük, haliyle aynı zevki almıyorsun bir kere, sonuç olarak bir taraf çok bağlı bir taraf da farklı beklentiler içinde, foruma bakıyorum neymiş savaş azmış, şu savaşı atlamış vs bunlara takılmış insanlar, gereksiz yerin dibine sokmalar vs olabiliyor diziyi tam anlamayınca, ben her gün reddite yazarım az çok ancak forumda takıldığım bir kaç bölüm var onlar da genelde olumsuz eleştiriye bir laf etsem çıldırıyorlar falan. Dizi kültürü konusunda hâla geriyiz açıkcası.



K
7 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: GhotSht


quote:

Orijinalden alıntı: KnghtER

boyle hirsizlara insanlarin prim vermemesi lazim, o kadar emege, harcanan paraya yazik..

Hocam gerçekten bunun bir sızıntı olduğunu mu düşünüyorsunuz ?

Bu tür haberler hep daha fazla şan şöhret yaratmak için yapılır diye düşünüyorum.Diziden haberi olmayan elamanlar bile duydu artık diziyi.

game of thronesu bilmeyen zaten yoktur, simdi bu sizintilar nedeniylr dizinin kendi yayinlandigi gun izlenme oranlari ve reklam gelirleri dusebilir

ayrica insanlar sosyal medyada surekli teori videolari tartismalari yaparak dizinin konusulmasini sagliyordu, bolumleri onceden ogrendiginde bunlarin da manasi kalmayacak



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
7 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Cpt_Vader


stannis bir kral değil iyi bir savaşçı.sadece soyadından dolayı diğerleri gibi tahtta hak iddaa ediyor o kadar.ayrıca kızını yakması basit bir olay değil.ne olduğu belirsiz melisandreye güvenip yanıldı,sonra tekrar güvenip tüm ordusunun ve karısının yanında kızını yaktı.kızının ve karısının çığlıklarına rağmen tepkisiz kaldı.eminim ki orda ordusunun güvenini kaybetti.hangi psikopat böyle bir şey yapabilir ki?
sonra yenileceği kesin olmasına rağmen taht benim len dedi ve bütün ordusunu kolayca öldürttü.

dany son sezonlara doğru biraz egoistleşmiş olabilir ama diğerlerine göre olabilecek en iyi kral/kraliçe.(jon'u katmıyorum o tahta oturmak istemiyor,onun daha büyük dertleri var.)
dany geldiği yerde tanınmıyordu bir ismi yoktu.zamanında or... diye sokağa atıldı.geldiği yerlerde köleliği bitirdi ve herkesi özgür yaptı.tyrionun dediği gibi erken gelebilirdi ama önce meereende barışı sağladı.







Öncelikle iyi bir kral olmak için iyi bir savaşçı olmak da gerekiyor. Sonuçta bu kral diyarı korumak istiyorsa savaşmak zorunda. Dany daha Meereen'i zor düzeltti.



Melisandre zaten başta Stannis'e göre de ne olduğu belirsiz biriydi ve Stannis ona zaten inanmıyordu. Bu konuda Stannis'in şöyle bir sözü var,





quote:

Demir Taht’ın sahibi benim. Ama onu nasıl ele geçireceğim? Diyarda dört kral var. Diğer üçü benden çok adama ve altına sahip. Benim gemilerim var... ve kırmızı kadına sahibim. Şövalyelerimin yarısı onun adını söylemekten bile korkuyor, bunu biliyor muydun? Başka hiçbir şey yapmasa da, kudretli adamları böylesine dehşete düşürebilen bir büyücü yabana atılamaz. Korkan adam mağlup adamdır. Ve belki de, kırmızı kadının yapabildiği başka şeyler de vardır. Öğreneceğim.






Yani Stannis' in Melisandre' den başka şansı yok. Ordusu büyük olsa belki yanına bile almazdı onu. Zaten başlarda Stannis Kızıl Tanrıya inanmıyordu bile. Peki sonra ne oldu? Melisandre bir şeyler yapabileceğini kanıtladı. Gölge suikastcı doğurup Renly'yi öldürdü.



Renly' nin askerlerinin çoğu Stannis'e geçti ve ne olduğu belirsiz kadın Stannis'e binlerce asker kazandırdı.

Ancak Stannis Karasu savaşını kaybettiğinde Melisandre ona ateşte bir savaş gösterip yeniden Stannis'e kendini inandırdı.



Ayrıca, hatırlarsan Gendry'den sülük ile kan alınıp sülükler yakıldıktan sonra Rob ve Joffrey öldü. Bu tesadüfen gerçekleşti ama Stannis' in bunu bilmemesi normal.



Yani Stannis adım adım Melisandre'ye daha çok inandı. Bu tek seferde değil yıllar sürdü.



Stannis kızını çok severdi. Hatta Stannis'in sesinde, sadece kızıyla konuşurken duygu olduğu söylenir. Dizide de zaten kızıyla olan son konuşmasında Stannis bir şekilde kendini ifade ediyor.



Bir insan ne olduğunu ve görevlerini bilirse yaptığı seçim aslında seçim bile değildir diyor kızına. Ve çok daha önceki bölümler de Stannis hiçbir zaman kral olmak istemediğini soyluyor. Sırf halkına karşı sorumlulukları olduğu için Tahtı almak istiyor. Bu konuda da yine istersen alıntılar sunabilirim.



Stannis kızını yaktı. Peki neden? Çünkü diyarı akgezenlerden koruması için kuzeyi birleştirmesi gerekiyordu. Kuzeyin birleşmesi için de hain Bolton'lardan Winterfell' in alınması gerekiyordu. Stannis fırtınaya yakalandı. Winterfell' e ilerleyemedi. Ordudaki her adam ölecekti ve kuzey alınamadığı için Diyar yok olacaktı. Stannis bir seçim yaptı. Ya kızını yakıp diyarı kurtarmaya çalışacaktı ya da çekilecek ve ardından bütün diyar yok olacaktı.



Kızını yakmayı tercih etti çünkü görevini her şeyin üstünde tutan biriydi Stannis. Kızının bile.



Bu konuda Melisandre' ye güvendi çünkü yıllardır kendisini kanıtlıyordu Melisandre.







Ayrıca, karısını yakmadı. Karısı son ana kadar Stannis' i destekledi. Son anda vazgeçti ve o gece intihar etti.






< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
7 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: Desert Rat


quote:

Orijinalden alıntı: tru****

Yazıldı mı bilmiyorum bu bölümün sızma sebebi en son gerçekleşen hack olayı ile alakalı değilmiş diye haber okudum. Kalan bölümler sızmaz belki.



neyle alakalıymış ?

Sizinti GoT yapimcisi HBO kanadindan degil, Hindistan menseili distributorlerinden. Distributor bir hatayla bolumu websitesi uzerinden yayinliyor, fark edip de indiren uyaniklardan biri Reddit'te "Hadi bakalim beyler yapiyorum size bir guzellik" deyip paylasiyor. Sonrasi zaten malum :)



S
7 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: KnghtER


quote:

Orijinalden alıntı: GhotSht


quote:

Orijinalden alıntı: KnghtER

boyle hirsizlara insanlarin prim vermemesi lazim, o kadar emege, harcanan paraya yazik..

Hocam gerçekten bunun bir sızıntı olduğunu mu düşünüyorsunuz ?

Bu tür haberler hep daha fazla şan şöhret yaratmak için yapılır diye düşünüyorum.Diziden haberi olmayan elamanlar bile duydu artık diziyi.

game of thronesu bilmeyen zaten yoktur, simdi bu sizintilar nedeniylr dizinin kendi yayinlandigi gun izlenme oranlari ve reklam gelirleri dusebilir

ayrica insanlar sosyal medyada surekli teori videolari tartismalari yaparak dizinin konusulmasini sagliyordu, bolumleri onceden ogrendiginde bunlarin da manasi kalmayacak

Ortada hirsizlik filan yok. Distributor firma hata yapip websitesi uzerinden paylasiyor bolumu, sonrasinda insanlar da indirip izlemis & paylasmis iste bu kadar basit.



K
7 yıl
Binbaşı

Neden bulusmalari lazimki?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

J
7 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: kyran

Bu bölüm iyi çözünürlük ile izlenmeli. Bir önceki bölümdeki hızlı geçişlere nazaran müthiş bir bölüm.


Westerosluların, Dothraklardan neden korktukları belli oldu. Lannister ordusunun büyük bölümü ortadan kalkmış oldu herhalde. Neticede Casterly kayası da yok, Yüksekbahçe'nin ganimetleri de gitti. Cercei'nin işi zor. Bu arada Qyburn tek bir tane arbalet yaptıysa o da gitmiş oldu.
:)



Altınlar her türlü gitti çünkü Cersei borcu ödeyemezse artık savaşı kaybetmiş gibi bir şey olur ve Lannister ordusunun çoğunluğunun gittiğini düşünürsek Iron Bank'ten yine yardım alıp ordu satın alacaktır.Qyburn'de büyük ihtimal bir sürüm yapmıştır , Cersei sonuçta bir tanesini bunlarla yollarken olası şehre ejderhalarla saldırırsa diye düşünmüştür.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
7 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: SpaceFalcon


quote:

Orijinalden alıntı: Mis Kokulu Yalanlar

Neden bilmiyorum 360p koca televizyonda daha net gözüküyor 21.5 inç monitöre kıyasla. O yüzden eğer hala izlemeyen varsa hdd'ye atıp tv de izlesin daha çok zevk alır.

Televizyonu uzaktan seyrettiginiz icin olabilir mi acaba? :)

O da bir etken tabi. Büyük bir ekranda izlemek her zaman daha zevklidir nasıl olsa bir kalite kaybı yaşamayacaksın. Özellikle bu tür düşük kaliteli videolarda parlaklık ve kontrast yükseltmek bir çok sahneyi görebilme imkanı sağlıyor. Televizyonda daha kolay ayarlayabiliyorsun. Dağ sahnesinde parlaklığı sonuna kadar getirince anca o zaman ejderha camını görebildim.



C
7 yıl
Yüzbaşı


şimdi farkettim ki stannise dair çoğu şeyi unutmuşum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @One True King
C
7 yıl
Yüzbaşı

bu arada bölümle ilgili beğenmediğim bir nokta
o kadar dothraki var,sayısı oldukça az olan lannisterleri tek tek öldürüyorlar ama jaime atıyla durduğu yerde bekliyor etrafa bakıyor öylece.belki de jaime'nin savaş sahnelerini göstermemişlerdir ama lannister ordusu tamamen dağılmışken nasıl jaime'ye saldıran olmaz.hele son sahnede savaş alanı bomboş jaime dany'ye doğru koşturuyor


Bu mesaja 1 cevap geldi.
4
7 yıl
Yarbay

Ak gezenler için..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Cpt_Vader
S
7 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: Craxler Devon


quote:

Orijinalden alıntı: kyran

Bu bölüm iyi çözünürlük ile izlenmeli. Bir önceki bölümdeki hızlı geçişlere nazaran müthiş bir bölüm.


Westerosluların, Dothraklardan neden korktukları belli oldu. Lannister ordusunun büyük bölümü ortadan kalkmış oldu herhalde. Neticede Casterly kayası da yok, Yüksekbahçe'nin ganimetleri de gitti. Cercei'nin işi zor. Bu arada Qyburn tek bir tane arbalet yaptıysa o da gitmiş oldu.
:)



Altınlar her türlü gitti çünkü Cersei borcu ödeyemezse artık savaşı kaybetmiş gibi bir şey olur ve Lannister ordusunun çoğunluğunun gittiğini düşünürsek Iron Bank'ten yine yardım alıp ordu satın alacaktır.Qyburn'de büyük ihtimal bir sürüm yapmıştır , Cersei sonuçta bir tanesini bunlarla yollarken olası şehre ejderhalarla saldırırsa diye düşünmüştür.


Ilerleyen bolumlere dair spoiler icerir.


Altinlar King's Landing'e gitti, borc odenecek. Bu bolum insanlar arasinda savas olan son bolumdu, sezonun geri kalan bolumleri ak gezenler ve onlarla olan savas muhabbetiyle gececegi icin Lannister ordusu konusunda endiselenmeye gerek yok :))



İ
7 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Cpt_Vader


şimdi farkettim ki stannise dair çoğu şeyi unutmuşum.


Yılda 2 ay sürüyor. Hatırlamak kolay değil.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

J
7 yıl
Onbaşı


Savaş sahnesi müthişti tekrar tekrar izlenir, 7 sezonun en iyi 2-3 savaş sahnesinden biriydi.

Bu arada altın vagonlarının hepsi mi gitti yarısı mı gitti tartışmaları da acayip anlamsız, sanki hepsi ulaşsa bir şey değişecek. Ayrıntılarda boğulmayın, bunlar artık final sezonuna ya da dizinin sonuna etki edecek şeyler değil. Yani Lannisterler, Dany, Starklar ve White Walkers'ın kapışacağı son sezonda böyle şeylerin etkisi 1-2 diyalogdan ötesi değil. Tyrellerin, Martellerin, Greyjoyların toplamda 5 dakikada ortadan kaldırıldığı dizide paralı ordu etkisiz eleman.

Tahta kim oturur ya da ortada taht kalır mı bilinmez ama kesin olan tek şey dizinin sonunda herhangi bir şekilde kazanma şansı olmayan ya da kaybetmesi kesin olan tek taraf Lannisterlar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justlibert -- 5 Ağustos 2017; 15:25:19 >

J
7 yıl
Onbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Cpt_Vader

bu arada bölümle ilgili beğenmediğim bir nokta
o kadar dothraki var,sayısı oldukça az olan lannisterleri tek tek öldürüyorlar ama jaime atıyla durduğu yerde bekliyor etrafa bakıyor öylece.belki de jaime'nin savaş sahnelerini göstermemişlerdir ama lannister ordusu tamamen dağılmışken nasıl jaime'ye saldıran olmaz.hele son sahnede savaş alanı bomboş jaime dany'ye doğru koşturuyor



Bronn'un daha 2. denemede ejderhaya isabet ettirmesi, sonra bir üfleyişte kaç metrekareyi küle çeviren ejderha ateşinden milimetrelerle kurtulması vs. gibi mantıksızlıklar da var ama bu sezonki tüm ana karakterleri ve çoğu yan karakteri final sezonuna taşımak istiyorlar. Bunu bilerek izleyin diziyi. Yoksa o ortamdan Bronn'un ve Jaime'nin ölüsünün çıkmaması imkansız. En sonda nehirden Euron'un 1000 tane gemiyle yine ışınlanmadığına dua et sen.



T
7 yıl
Binbaşı


Jaime esir düşmezse dizi benim gözümde biter ama yinede izlerim





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teddy Death 1 -- 5 Ağustos 2017; 16:37:49 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
7 yıl
Er

8. sezon son mu arkadaşlar bide kaç bölüm sürecek bilen var mı :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.