Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
13
Cevap
3082
Tıklama
0
Öne Çıkarma
<<<Panasonic SDr S26-EG- Sanyo CG10 - canon Fs 200>>>
L
14 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Arkadaşlar araştırmalarım sonucu şu 3 kameradan birini almayı düşünüyorum ...

Panasonic SDR S26-EG- Sanyo CG10 - canon Fs 200

- Panasonic SDR S26-EG : Zoom u ve titrememesi çok iyi .
- Sanyo CG10 : Sadece tipini beğenmedim. Hd ready
- Canon HF200 : Arkadaşlar önerdi .Pek bir fikrim yok.

Bu kameraların iyi ve kötü yönlerini , tercih etseniz hangisini alacağınızı yazar mısınız ? ... Hepsinin fiyatı aynı ...



L
14 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Yardımcı olacak kimse yok galiba.

Forumda çok sayıda Fs 200 yorumu var. Genelde beğenilen ve çok satan bir ürün gibi gördüm. Fakat media markt taki reyon sorumlusunu arkadaşlar Sanyo CG10 u çok methetti. Zoom u az dediğimde de Fs 200 yerine S26-Eg yi önerdiler. Bir kaç çekim yaptık . Çok kaliteli göründü. Full zoomda bile titreme yapmıyor makina.

SG26 ve CG10 kullananlar memnun oldukları ve olmadıkları yerleri yazarlarsa sevinirim...

Şimdiden teşekkürler...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logitech_ -- 5 Mart 2010; 16:49:24 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
14 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Yok mu Fikir verecek kimse ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
14 yıl
Binbaşı

bunlardan panasonic ve canon standart çözünürlükte çekim yapıyor.Sanyo ise hd çözünürlükte.Diğerleri vga çözünürlükte yani 640*480 en düşük ve eneski cep telefonlarının bile çektiği çözünürlükte foto çeker.Sanyo ise 10 mp çözünürlükte.Ayrıca sanyonun video ve foto da sensör efektif çözünürlüğü 10 mp dir ki 2000-3000 liralık pahalı sony vs.video kameraların bile en babasının sensör efektif çözünürlüğü 5-6 mp dir.Dolayısıyla video ve foto çözünürlüğü çok kalitelidir artı zaten hd.Sanyonun bir artısıda diğerleri foto ve video da sınırlı manuel ayarlara izin verirken sanyo pek çok manuel ayara izin verir hatta video çekiminde tıpkı foto makineleri gibi ISO ayarına izin verirki bu açıdan piyasada ki tek markadır dolayısıyla düşük ışıklandırmalı yerlerde daha iyi sonuç alırsınız.
Kısaca Sanyo gerçek anlamda piyasada Dual kamera diyebileceğimiz tek marka.Yani gerçek anlamda bir foto mak. ve gerçek anlamda bir video kamera.
Olumsuz yönleri ise optik titreşim önleyici olmaması nedeniyle dikkat etmezseniz sallantılı foto ve video çekbilirsiniz.Önceki modellerinden bazılarını kullandım gördüğüm en önemli eksiklik budur.zoomda 5x dir doğru biraz azdır.Birde pil ömürleri kısadır buda yedek batarya ile çözülür. Onun dışında 48 KHZ kalitesinde ses kaydı yapabilirki piyasada satılan çok pahalı olympus ve sony ses kayıt çihazlarının bile bir çoğu en yüksek 44 khz kalitesinde kayıt yapar.Ayrıca sesli olarak kamera durumu pil süresi vs.hakkıda çok hoş bir bayan sesi ile bilgi verir.
Bir artısı da video ve foto yu kesme,kısaltma birleştirme vs.gibi birçok işlemi kamera üzerinde çocuk oyuncağı kadar basit bir şekilde yapabilrsiniz
ve pc ye ihtiyaç duymazsınız.
Sonuç olarak bence bu söylediğiniz markalardan Sanyo sırf hd çekim yapması nedeniyle ayrılır.Sanırım bir makina alınca en azından bir kaç yıl kullanacaksınız öyleyse geleceğe dönük olarak hd çekimle sanyo alınır.Ucu ve dandik çin kameraları bile hd hatta full hd çekim yapar şekilde piyasaya çıkmaya başladı dolayısıyla bir kaç seney kadar sd çözünürlük tarihe karışacak panasonic in optik titreşim önleyicisi piyasada en mükemmelidir canon un da renk ler ve keskinlik konusunda çok az rakibi var dır ama hd çekim ve tişört cebine bile sığacak boyutları yüksek foto ve video çözünürlüğü nedeni ile ben Sanyo derim zaten cg10 modelinin üstü olarak cg20 modeli piyasaya çıkacak nisandaki full hd çekim yapıyor hemde 16mpbs bit hızıyla şahsen onu bekliyorum terfi etmek için.



L
14 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

doroşenko yorumların için teşekkür ederim. sanyo makinasını biraz araştırdım. Th1 modelini inceledim. Tam almaya karar verdim. Forumdaki şu yazılar beni caydırdı. İnternette th1 in cektiği videolar ve resimler gerçekten başarılı görünmesine rağmen ,karar veremedim.

redboxer82
Çavuş

ARKADAŞLAR SAKIN SANYO TH1 YADA BAŞKA HERHANGİ BİR MODELİNİ ALMAYIN ÇOK KÖTÜ ÇOK ÇOK KÖTÜ, GERÇEK 720 BİLE DEĞİL FOKUSU ÇOK BAŞARISIZ DOĞRUDÜRÜST NETLEŞTİREMİYOR, BUGUN ALDIM YARIN GERİ İADE EDİYORUMM

_____________________________

alertic01
Er

BENDE VATAN BİLGİSAYAR VE MEDİA MARK TAKİ SATICILARIN ÖNERİLERİNE UYARAK SANYO TH1 ALDIM.
HD ÇEKİM FALAN HİKAYE. 1280X720 DAHİL ÇEKİMLERDE HAREKETLİ GÖRÜNTÜLER NETLEŞMİYOR.
ELİMDEKİ ESKİ SONY DİGİTAL KASETLİ KAMERAMIN ÇEKİMLERİ DAHA GÜZEL. ÖZELLİKLE İNSAN YÜZLERİ ÇOK NET.
SANYODAN UZAK DURUN DERİM.


Kameranın resminide ekliyorum.


< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
14 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Yorumlarınızı bekliyorum ...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
14 yıl
Binbaşı

Sn logitech

Sanırım zoom sever birisiniz bu nedenle de sanyonun bahsettiğim FH1 (TH değil)ve cg 10 modellerine değilde bu modele ilgi duymuşsunuz.Her markanın sazan avlamak için çıkarıp cafcaflı özelliklerle piyasaya sürüp para toplamayı amaçladığı modelleri vardır.İşte bu da(TH1) Sanyonun o modeli.Sanyonun tek eksiği optik titreşim önleyici bir sistem bulunmamasıdır.(Dijitaldir oda 5-10 xe kadar etkili sayılır)Dolayısıyla 30 x zoom yapan böyle bir makinede özellikle 8-10x den sonra görüntü tripod kullanmıyorsanız yada makinayı bi şekilde sabitlememişseniz rezalet olur.Yorum yapan arkadaş sanırım bu yüzden olumsuz yorum yapmış.gerçek hd değil diye bir şey yok.Sanyo sensör efektif çözünürlüğünde sony canon gibi markalardan 2-3 kat yüksek çözünürlüklü sensör kullanır ama bu modelde yaklaşık 1,5 mp lik bir sensör kullanmışki bu da zaten 720p çözünürlük demektir.Arkadaşın yorumundaki tek doğru nokta gerçekten Sanyonun en kötü çekim yapan modeli olduğudur ama diğer modelleri gerçekten çok iyidir.
Sanyo bu yıl için full hd çekim yapan CG10 ile aynı görünüm ve fiziki yapıya sahip bir model çıkardı (CG20-CG100) nisanda satışta olacak ben de onu bekliyorum.O boyutta full hd 10 mp-14 mp efektif sensör çözünürlüğü,sony,canon vs.gibi markalarda mevcut olan 16mbps kayıt ki hem 60 hemde 30 kare saniye gerçekten teknik olarak çok başarılı bir model bir incele sanyonun global sitesinden.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
^
14 yıl
Yüzbaşı

buradaki yorumları okudum ve çekinerekte olsa sanyo cg10 aldım. sanyo cg10 u kötüleyen arkadaşlar özelliklede makrosunun iyi olmadığını felan idda edenler var. bilakis gerek makro gerek video ve aynı zamanda fotoğraf çekimi süper. lafı fazla uzatamak istemiyorum fotoğraf ve kamerayı aynı anda isteyen arkadaşlara sanyo cg10 alınır içiniz rahat olsun diyorum. yanına birde yedek pil aldınızmı tadından yenmiyor cihaz


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
14 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

doroşenko yorumun için tekrar teşekkür derim.
Yorumundan sonra electroworlde gidip kameraları tekrar inceledim. Evet dediğin gibi TH1 ile full zoomda kamerayı sabit tutmak zor ama tutulabiliniyor.Panasonic'in 70x te titrememesine ise hayran oldum ama lensi iyi değil diyor herkes.TH1 Zoom dışında CG10 ile aynı özelliklere sahip ve direk mpeg 4 kayıt yapıyor doğrumudur ? Bilgisayara atarken görüntü kaybı yaşamak istemiyorum.

Bu arada CG10 440 TL ye düşmüş. Ama TH1 hala 520 TL.

Birde Sony nin yeni bir modeli gelmiş. 620 TL. 4 gb dahili belleği var ve hem bu belleğe hemde sd carda video kaydı yapabiliyor. DCR-SX34E.

Şu lens olayını bir çözebilsem hangisini alacağıma karar vereceğim.

TH1 HD ready diğerleri ise normal çözünürlükte . Kararsız kaldım. Canon FS200 de kafamın bir kenarında duruyor.
Yardımlarınızı bekliyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logitech_ -- 12 Mart 2010; 22:28:38 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
14 yıl
Binbaşı

sn Logitech yanılıyorsunuz
Sanyo th1 ile CG 10 zoom dışında da çok farklı.Th1 efektif 1.1 mp foto çekiyor yani en dandik cep telefonları ayarında ama CG10 efektif 10 mp dir.Bence siz kafanızda sd mi hd mi önce ona karar verin.Zoom olayına fazla dalmışsınız.Yüksek zoom da kalite biraz düşer Artı objektifin ışık alımı da düşeceğinden görüntüler gündüz güneşli günler dışında karanlık olur.Şu anda büyük üreticiler Hd işine odaklandığından sd çözünürlüğü rakiplere bırakıyorlar yavaş yavaş.Şu anda da pek çok çin firması sd olarak 640*480,848*480 gibi çözünürlüklerde hatta saniyede 60 kare çekim yapan oldukçada iyi ürünler piyasaya sürüyor.Sd çekim 1 en fazla 2 sene sonra sizi tatmin etmemeye başlayacaktır. Yüksek zoom la yaptığınız çekimlerde her yerde bu zoom seviyesini kullanamayacağınızdan sizi kısa süre sonra sıkacaktır ve zoom dan ziyade geniş açı çekime ihtiyaç duymaya başlayacaksınız.Bu arada hd ready 82 ekran (32 inch) lcd tv fiyatlarıda(türk mimari tarzında ortalama bir oturma odası için gayet iyi bir ölçüdür.) örnek olarak veriyorum 750 liraya kadar düştü önümüzdeki 1-2 yıl içinde daha da düşecek ve hemen herkesin evine girecektir.O zaman sd çekim yapan kameranızın(Tabi alırsanız) görüntüleri lcd ekranda basık ve yayvan görünecek görüntü kalitesi hoş olmayacak ve çektiğiniz değerli anılarınız için belkide üzüleceksiniz o anları geri getirmek te mümkün olmayacaktır.Ben uzun yıllar boyunca tüplü televizyonumu muhafaza edeceğim yada bilgisayarda uygun ayarlarda izlerim diyorsanız bişey diyemem.Her zaman için ileriye dönük düşünmekte fayda vardır.SD çekim ile 720p HD çekim arasında bile 3 kat civarında çözünürlük farkı olduğunu düşünürseniz(artık full hd farkını düşünün yada yakın gelecekte ortaya çıkması olası daha yüksek çözünürlükleri) belki demek istediğimi anlarsınız.Siz önce SD mi HD mi buna karar verin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
14 yıl
Yüzbaşı

Çok anlaşılır ve net bilgiler vermişsin Doroşenko arkadaşım, sağol teşekkür ederim. yorumlarını ilgiyle izlemeye devam edeceğim. saygılar


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
14 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Tabii ki Hd istiyorum. Lcd mde Hd ready uyumlu. Bu yüzden TH1 e bu kadar takıldım.

CG10 a bir türlü ısınamadım bu yüzdende almayı düşünmüyorum.

959 TL ye full HD panasonic var onuda pek bilemiyorum.

Full hd fiyatları ne zaman düşer ?
Yada bu panasonic'in piyasaya giriş yaptığı için indirimli Full HD fiyatımıdır bilemiyorum...

Sanyo nunda Full HD kamerasını satanb bir yer görmedim , fiyatınıda bilmiyorum ...

Açıkçası kafam karıştı...


Bu mesaja 2 cevap geldi.
À
14 yıl
Binbaşı

Sanyonun HD2000A modelinede bakmanızı öneririm



L
14 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Logitech_

Tabii ki Hd istiyorum. Lcd mde Hd ready uyumlu. Bu yüzden TH1 e bu kadar takıldım.

CG10 a bir türlü ısınamadım bu yüzdende almayı düşünmüyorum.

959 TL ye full HD panasonic var onuda pek bilemiyorum.

Full hd fiyatları ne zaman düşer ?
Yada bu panasonic'in piyasaya giriş yaptığı için indirimli Full HD fiyatımıdır bilemiyorum...

Sanyo nunda Full HD kamerasını satanb bir yer görmedim , fiyatınıda bilmiyorum ...

Açıkçası kafam karıştı...


bu arada tabanca tipi kamera almayı pek düşünmüyorum...



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.