Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
5994
Cevap
425227
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: Kurulabilen Mac os x for x86 internette doloşmaya başlamış (93. sayfa)
S
18 yıl
Binbaşı

çözücez bu sorunu ,PM attim ,bende simdi tekrar sıfırdan deniyorum


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
18 yıl
Yarbay

quote:

Orjinalden alıntı: polatyy

çözücez bu sorunu ,PM attim ,bende simdi tekrar sıfırdan deniyorum


Kardes dedıgın gıbı startup dıskte hd ımı gormedı ama termınaldekı komutları yazdım ve soyle bır sonuc cıktı, buna ragmen devam edıyorum umarım hata yapmıyorumdur...

< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
18 yıl
Binbaşı

problemin kaynagını buldum ama çaresini bulamadim.

teknik olarak durum sudur bilgisi olanlar yazsın ; 10.4.4 sürüm diski GPT disk halinde formatlıyor,bu itanium tabanlı bilgisayarlarda(EFI BOOT KULLANAN) kullanılan bir sistem,az önce sıfır satın alıp ilk kez kurduğum diski windowsla açtığımda silmek dahil hiç bişey yapamıyor windows diske,silemiyorum bile,diskin üzerinde sadece GPT korumalı disk yazıyor.anlıcanız bu meret kendini EFI boot loader a göre formatlıyor ve EFI olmadığı içinde boot edemiyor,bu arada rd=disk0s1 vs gibi komutların işe yarayabilmesi için diskin primary master olması şart bu durumda... ben simdi kontrol edip tekrar denicem,özellikle sata diskte buna dikkat etmemiş olabilriz ama disk primary master değilse açılmayıp kernel panic verio yavrucuk


Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
18 yıl
Yarbay

iyi de hoca biz nasıl problemsiz yüklüyoruz aynı konf.makinalara?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
18 yıl
Binbaşı

işte olay orda,sorunsuz yukleme için 10.4.3 le formatlamak lazım diski,simdiye dek bu sorunu yasayanlar 10.4.4 instal dvd si kullanan arkadaslar,çünkü o disk direk orjinal restore dvd sine maxxssun patch dosyalarının gömülmüş olduğu dvd,onun için çalışırken çok problemsiz çalışıyor,ben hep atlamis olabilrim cünkü bendeki diskler de hep eski sürümler vardi,zaten ilk kurduğum 10.4.4 ü dvd den değil henuz dvd çıkmamışken kullanılan baska bir yontele install etmistim,sonraki dvd den install ederek kurduğum sürümlerdede daha önceden kurulmuş sistemler vardı,eger ilk önce 10.4.3 le diski silip partlara ayırıp bir bölümünde çalışan bir 10.4.3 bırakırsan bisey olmuyor çünkü kerata çalışan sistemin oluşturduğu MBR diske dokunmuyor.
bi kaç arastırma yaptım ve bisey deniyorum,diski 10.4.4 dvd si ile silip formatlıcam,hiç bişey kurmadan xp ile açıp disk yönetiminden GPT diski MBR diske çevirmeye çalışıcam bakalim nolucak.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
18 yıl
Yarbay

Vaybe bende ne kısmetsızmısım 10. formattan sonra bende sımdılık pes ettım valla, halbuki bende restart sorunu veya kurulumda takılma vs hıc olmamıstı. ancak DU ıle format cekerken bırsey farkettım, ılgılı dıskın uzerıne gelıp sag tıklayıp erase dıyınce taklıyor ama ılgılı dıske tıklayıp usttekı sekmelerı kullanınca formatı cok hızlı atıyor, 5 sn gıbı Olmazsa ben sıstemıme 10..4.3 bıle yuklemeye razıyım, valla polatyy kardes sanada geercekten tam zahmet verdık kusura bakma...
10.4.4. u sıstemıne bızım gıbı kurmayı deneyen ve basarılı olabılen var mı...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
18 yıl
Çavuş

Yardımı olur mu bilmiyorum ama bende bir yazayım dedim. Ben 10.4.5 dvd'sinden kurdum. Bende iki tane sata var Her ikisi de 80GB. Önce birincisine format attım benim işyerindeki windows'ta sonra evde iki harddiski'de taktığımda formatladığıma değil sıfır olana windows xp kurdum. Çünkü formatladığımda işyerinde indirdiğim yedeklerim vardı. Yükleme bittiğinde sistemin yüklü olduğu hard diski (ikiye bölmüştüm) C ve D yerine F ve G olarak gördü. windows yüklü harddiskin satasına baktım sata0 portuna takılı anakartta. Diğer yedek hardisk sata1'e takılı bana ilginç geldi ama devam ettim. İşyerinden yedeklerimi koyduğum hardiskteki bilgileri windows'un yüklü olduğu harddiskin ikinci partion'ına kopyalayıp tekrar format attım. İki partion'a böldüm. boot ini dosyasındaki değişikliği yaptım. Bu arada tüm hardisklere NTFS formatı attım. Chain 0 dosyasını xp'in olduğu partion'a koydum.

Sonra mac os x86 kurulumuna geçtim. Önce dvd'yi takıp başlattığımda bende dvd'den bile başlamadı. Belki amd için de kırıldığı içindir diye düşündüm. İkincisinde -v ile başlattım. Bir 5-10 dakika bekledikten sonra dvd'den kurulum penceresi geldi. Burada tekrar formatladım. Sonra iki partion'a böldüm. Amd enabler'ı ve yazıcıların hp ve canon dışındakileri ve x11'i kaldırıp yükledim. Yükleme bitince restart yaptı. Açılırken dönen yelpaze çıkmıyor. -v komutu ile açılmış gibi dosyaları okuyarak açılıyor. Bir onboard ethernet'i okurken 2 dakika kadar bekletiyor ondan sonra hemen açılıyor. İşin ilginç yanı açılınca masaüstüne 4 adet hardisk çıktı. 2 adeti mac'in ikiye böldüğüm hardiski 2 adeti ise xp'in onları da adıyla görüyor. Denemek istedim. xp hard diskinden mac'e kopyalama yaptı, ama mac'den xp harddiskine kopyalama yapmıyor.

Dün akşam ise TurkishMacOSXUpdCombo10.4.5PPC.dmg adlı türkçeleştirmeyi Pacifist_1.6.3.dmg ile yükledim tüm sistem türkçeleşti. Sonra Front Row'ü yükleyeyim dedim. Anlatıldığı gibi yaptığım halde çalışmadı. Neyse deyip Diğer bileşenlere baktım klavye/mouse ayarlarına girmedi. Hata verdi. Sırasıyla tüm sistem tercihlerine girmeye başladım. Ses'e ve başlangıç diskine de girmedi.(gerçi sistemi ilk yüklediğimde de başlangıç diskine girmemişti.) Acaba ses için crack mi atmalıyım. Neyse bir hayli uzun oldu. Burada keseyim.


________________________________________________________________________________________________________
İntel 945 GNTLKR, 2800 dual core işlemci, 533 Mhz 1024x2 ram


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
18 yıl
Yüzbaşı

bi kaç sayfa önce söylemiştim aynı sorunun bendede olduğunu 10.4.1, 10.4.2, 10.4.3 sürümlerinde kurarken hd ye format atabiliyorsunuz ama 10.4.4 ve 10.4.5 sürümlerinde sıfırdan yüklemek istiyorsanız ilk önce eski sürümlü cd lerden takıp formatlatmanız gerekiyor hatta mümkünse onlardan birini yükleyip başka bi partitiona 10.4.4 veya 5 kurmanız gerekiyor


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
18 yıl
Yüzbaşı

arkadaşlar bende küçük bi tecrübemi yazim belki yardımı olur. aynı ekranlarla bende bi iki kere karşılaştım birincisi msdostan format attım fdisk ile ve direk partionları fdisk ile yarattım kurulma sorunu tamamen bitti sonra açılış için arconis os selector kullandım çok basit bir prg açılışta istediginiz sistemi seçebiliyosunuz 10 sistem bile olsa çalışıyor prb yaşıyan arkadaşlar deniyebilir herkese kolay gelsin ..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
18 yıl
Binbaşı

FDISK veya eski osx sürümlerinden birini kullanmak şart,xp ile olusturduğum partitionlari kesinlikle ne siliyor ne formatlıyor osx,osx ile partition olusturursamda xp kurulumu bu partition lari görmeyip diski bilinmeyen tek bir parça gibi algılıyor,yani ne osx le böldüğünüz diske xp kurulabiliyor nede xp ile bolduğunuze osx(10.4.4 dvd sini kastediyorum)sanırım bu sürümden sonra yapılan install dvd lerine eski sürümlerden birinin disk utility sini koymuslar onlarda bu sorun olmayabilir,su an için tek çare fdiskle bu işi yapmak gibi görünüyor...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
18 yıl
Teğmen

Ben 'MacOSX_10.4.4DVDPATCHED_Myz.iso (10.4.4/5 bootable DVD)' DVD'sini kullandım ve bu sorunları yaşamadım. Aynen kurulum esnasında DU ile format atıp yükledim, bilginiz olsun. Birde öneri olarak aklıma geldi; format atma işini birde MacDrive ile deneyin, + olarak birebir deneme şansım olmadı ama MacDrive ile format atılıp sistem yüklenen disklere Win altında da erişme şansınız olabilir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
18 yıl
Yarbay

selamlar benımde aynı hata ekranı gelmişti... aklıma ramden olacagı gelmişti... ramın voltajını dusurunce MAC OS X acıldı gayet iyi bir sekilde kullanıyorum... ramını bır kontrol et..


Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
18 yıl
Yarbay

tarkanust @ 30 küsür sayfayı okumuştum ama her sistemde farklı etkiler gösterebiliyor bu sebeple senin başına gelen bizimki ile aynı sanırım

ender @ dotum zamanında bios ayarlarından da olabileceği söylenilmişti ramler zarten voltajlı ise çoğu sistemde stabilite oluşabilir, dolayısıyla bizdeki rem ler zaten default.

macallica @ dvd ne sulanabilir miyim acaba?



C
18 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orjinalden alıntı: ender

selamlar benımde aynı hata ekranı gelmişti... aklıma ramden olacagı gelmişti... ramın voltajını dusurunce MAC OS X acıldı gayet iyi bir sekilde kullanıyorum... ramını bır kontrol et..


+1 bendede o sorun işlemcimi o/c ederken çıkmıştı


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
18 yıl
Binbaşı

Bahsi geçen sorun ramden O/C den değil arkadaslar,benim dagıttığım 10.4.4 dvd sinden kaynaklanıyor,yavru diski GPT diske çevirio kafasına göre...

Dün gecden bu yana katedebildigim gelişme şudur;

10.4.4 dvd si ile diski iki partiona böldüm fakat her iki partition da ms-dos file sistem olarak ayarladım,sonra kurmadan çıktım ve c: ye xp yi kurdum fakat her nasılsa c: fat32 kalmısken diger partition mac osx extended journal formatliydi.
Herneyse....XP kurup açtıktan sonra diger partition a 10.4.4 ü kurdum,ilkinde yine açılmadı bu kez dvd den tekrar boot edip daha önce bahsettiğim terminal komutunu disk nosuna bakarak girdim (bless -mount /volumes/disk nosu -setboot) ve ardından startup diski açıp açılış diski olarak 10.4.4 ün kurulu olduğu bölümü gösterip restart ettim ve açıldı... su an sistem açılıyor açılışta F8 e bastığımda windowsuda görüyor fakat windowsu açamıyorum.bu windowsu yeniden kurarak çözülebilecek bir sorun gibi görünüyor...simdilik benden bu kadar .sorun yasayan arkadaslar özellikle someone74 bunu bi deneyebilrsen ve sonucu yazarsan çözüme gidebiliriz.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
C
18 yıl
Yüzbaşı

ayrıca her açılışta f8 e basmak zorunda deiliz com.apple.boot.list e Quiet Boot=No değerini eklediğimiz zaman osx otomatik olarak açılmıo her seferinde boot loader otomatik açılıo.List e tam olarak şunları ekleyin

<key>Quiet Boot</key>
<string>No</string>





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Conixite -- 10 Nisan 2006; 23:14:37 >

İ
18 yıl
Yarbay

hoca birde şöyle deneyin.
önce win kurun makinanıza.win kurarken win için bölüm oluşturp formatlasın makine,OSX için HD ye partition açın ama dokunmayın,ne bölüm oluştur deyin ne başka birşey. öylece kalsın.sonra win de denetim masaları/yönetimsel araçlar,bilgisayar yönetimi/disk yönetimi ne gelin.
bir tarafta win partition diğer tarafta da ayrılmış ama bölüm oluşturulmamış partition göreceksiniz.ellenmemiş partitiona sağ tuşla gelin"bölüm oluştur"deyin ama formatlamasın.sadece bölüm oluştur deyip "diski formatlama"yı seçin.
sonra OSX DVD sini takıp yüklemeyi başlatın,blablabla lar geldiğinde yukarıdan utility den disk utility seçin ve ayırdığınız bölüm üzerine gelip "erase" deyin,"mac Journalisted FS bilmemne"yazan bir format şekli vardı onu seçin,iş bitince DU den çıkıp öyle devam edin OSX i kurmaya...
bakalım ne olacak...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 10 Nisan 2006; 23:14:03 >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
S
18 yıl
Binbaşı

quote:

Orjinalden alıntı: ilkerinanç

hoca birde şöyle deneyin.
önce win kurun makinanıza.win kurarken win için bölüm oluşturp formatlasın makine,OSX için HD ye partition açın ama dokunmayın,ne bölüm oluştur deyin ne başka birşey. öylece kalsın.sonra win de denetim masaları/yönetimsel araçlar,bilgisayar yönetimi/disk yönetimi ne gelin.
bir tarafta win partition diğer tarafta da ayrılmış ama bölüm oluşturulmamış partition göreceksiniz.ellenmemiş partitiona sağ tuşla gelin"bölüm oluştur"deyin ama formatlamasın.sadece bölüm oluştur deyip "diski formatlama"yı seçin.
sonra OSX DVD sini takıp yüklemeyi başlatın,blablabla lar geldiğinde yukarıdan utility den disk utility seçin ve ayırdığınız bölüm üzerine gelip "erase" deyin,"mac Journalisted FS bilmemne"yazan bir format şekli vardı onu seçin,iş bitince DU den çıkıp öyle devam edin OSX i kurmaya...
bakalım ne olacak...

hocam olmuyor bu yontem,osx bolunmemiş alanı formatlamıyor disk olarak görmedigi için,xp ile formatlanan diskide hiç formatlamıyor....


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
18 yıl
Çavuş

Arkadaşlar bence sakin kafayla düşünmeliyiz

Bahsi geçen DVD bende yok ama olayları sıcağı sıcağına takip etmekteyim

---Polatyy hocam kendisindeki DVD de arza olabileceğini söylüyo
---Macallica hocam ben kurdum bende sorun yok diyo

şimdi yapılması gereken tabi bence

Polatyy hocamın , macallica hocamın DVD sini incelemesi

Konuya hakim kişi olarak bize yaşadığı veya yaşanabilecek sorunların
cözümünü nasıl alt edebileceğimizi bizimle paylaşması, zaman alabilir ama yararımıza olacağına inanıyorum

MacOSX_10.4.4DVDPATCHED_Myz.iso torrentten indiriyom ama inmiyo kafir
1 haftadır %1 i geçmedi daha


Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
18 yıl
Yarbay

quote:

Orjinalden alıntı: polatyy


quote:

Orjinalden alıntı: ilkerinanç

hoca birde şöyle deneyin.
önce win kurun makinanıza.win kurarken win için bölüm oluşturp formatlasın makine,OSX için HD ye partition açın ama dokunmayın,ne bölüm oluştur deyin ne başka birşey. öylece kalsın.sonra win de denetim masaları/yönetimsel araçlar,bilgisayar yönetimi/disk yönetimi ne gelin.
bir tarafta win partition diğer tarafta da ayrılmış ama bölüm oluşturulmamış partition göreceksiniz.ellenmemiş partitiona sağ tuşla gelin"bölüm oluştur"deyin ama formatlamasın.sadece bölüm oluştur deyip "diski formatlama"yı seçin.
sonra OSX DVD sini takıp yüklemeyi başlatın,blablabla lar geldiğinde yukarıdan utility den disk utility seçin ve ayırdığınız bölüm üzerine gelip "erase" deyin,"mac Journalisted FS bilmemne"yazan bir format şekli vardı onu seçin,iş bitince DU den çıkıp öyle devam edin OSX i kurmaya...
bakalım ne olacak...

hocam olmuyor bu yontem,osx bolunmemiş alanı formatlamıyor disk olarak görmedigi için,xp ile formatlanan diskide hiç formatlamıyor....


hoca bölüm oluştur diyeceksin önce win de ama formatlamayacaksın...
ben mi anlatamadım acaba?

geriye tek bir şey kalıyor sendeki DVD de bir gariplik var.
indirdiğin dosyanın tam ismi neydi?


Bu mesaja 2 cevap geldi.