Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
806
Tıklama
0
Öne Çıkarma
DVD bölgesi
O
19 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Bugün Asus Combo Driver aldım. CD yazması falan gayet güzel. Orda sorun yok da. Ben ilk defa DVD okuyucu aldım, şimdi daha önceden duyduğuma göre bölge kodu vs olayı var. Aygıt yöneticisinden bölge kodu seçmem gerekiyor sanırım. Forumda bir arama yaptım. Pek çok başlık açılmış ama hepsinde bu bölge korumasını kırmaktan bahsediliyor. Ben onu değil de, hangi bölgeyi seçmemiz gerektiğini soracaktım. Anladığım kadarıyla 2 tip bölge varmış. Ülke olarak Türkiye'yi mi seçeceğiz yoksa DVD'lerin kaynağı olan ABD'yi mi? Bu yazıcıoğlunda satılanlar ve DVD kiralanabilen dükkanlardan alacaklarım için ne yapmalıyım. Forumda DVD-RW bile çok yaygın gördüğüm kadarıyla (biz geriden takip ediyoruz teknolojiyi ). Siz ne yapıyorsunuz? Yani sürekli değiştirmek gerekiyor mu bu kodu. 5 sınırı olması kötü tabi, şimdi yanlış seçip hakkımı kaybetmek istemiyorum.



T
19 yıl
Yarbay

türkçe altyazılı bölge kodu 2 olan filmleri alırsan hiçbir sorunun olmaz.
herhangi bir ayar yapmana da gerek yok windows üzerinden.
kullanacağın dvd oynatıcı yazılım ilk hangi dvd yi taktıysan onun bölge kodunu varsayılan olarak atıyo.

dvd kiralayan yerlerde dediğim gibi bölge kodu 2 olanlarını tercih edersen kod kırmaydı vs gibi şeylerle uğraşmazsın...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
19 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Hm, Türkçe altyazılı olanların hepsi 2. bölge mi oluyor yani? Ben zaten dublajlı olanları sevmiyorum. Bazıları gerçekten çok kötü seslendiriliyor. Peki DVD'ye dışardan bakarak anlaşılabiliyor mu bu bölgesi? Yoksa kutusunda falan belirtiliyor mu?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
19 yıl
Yarbay

Genelde türkiyede bölge kodu 2 olan dvdler satılıyor.Eğer yurtdışından özel getirilen dvd olursa onlarda problem olur.Dvd ler ilk çıktığında bölge kodu 3 olan kakalamışlardı bana :) ama o gün bugündür başka çıkmadı


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
19 yıl
Yüzbaşı

Dvd lerin arka kısmında ses ve altyazı seçeneklerinin olduğu yerde yuvarlak içinde bölge kodu büyük rakamla yazılıdır. Türkiye'de 2. bölge geçerlidir. Aldığın dvdlerde buna dikkat et. Zaten başka bölge kodu kolay kolay bulamazsın.
Öte yandan dvd-rom'un eğer bölge kodu girilmemişse kullandığın dvd izleme yazılımını (power dvd , win dvd) ilk kez çalıştırdığında senden bunu 1 kereliğe mahsus belirtmeni ister. Sen de bu aşamada 2. bölgeyi seçersin. Daha sorun olmaz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
19 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

2 günlüğüne bir DVD kiraladım. Bölge kodu falan hiç sorun olmadı. Aygıt yöneticisinden baktığımda hâla 5 hakkım gözüküyor. Asus'un kendi DVD yazılımını kullanıyorum. DVD orjinal olduğu için sorun çıkmadı herhalde. Teşekkürler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
19 yıl
Yarbay

abi ne biçim iş bu ya ben de yeni dvd-rw aldım ama kopyalayamadım daha
sanki boş yere almışım da içimde patlamış gibi bir his var yani
bir dvd kopyalamak nerdeye 1 saat sürüyor ya bunun başka bi olayı yok mu yaa



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.