Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
1249
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Gigabyte'ın nForce 2'si GA-7NNXP İncelemesi
G
21 yıl
General
Konu Sahibi

Kalitesi ile bilinen ve bir çok kullanıcının almak istediği marka olan Gigabyte'ın merakla beklenilen özellikler bakımından şimdiye kadar en yüksek seviyeye ulaşan nForce 2 Ultra 400 üzerine kurulu anakartı testi nette yayınlandı.

Anakart inanılmaz özelliklere sahip dedik ki bu özelliklerin çoğu diğer anakartlarda mevcut değil işte bu özellik zengini anakartın özellikleri ;

  • Meşhur gigabyte standartı Dual Bios
  • Dual Raid kontrolcüsü: Ata-133 Raid ve ayrı Sata-Raid kontrolcüsü ve güney köprüsü kontrolcüsü ile toplam 10 ata cihazını bağlayabilme
  • Dual Lan: Biri nforce 2'nin diğeri Intel'in Gigabit ethernet kontrolcüsü
  • 6 Fazlı enerji temin sistemi (diğerlerinde 3 fazlı sistem kullanılıyor)
  • Agp Pro destekli AGP 8X
  • Toplam 4 DIMM slotu
  • Windows üzerinden canlı overclock sağlayan Easy Tune 4 yazılımı
  • Smart fan ile işlemci fanının hızının sıcaklığına göre bios tabanlı yönetilebilmesi

Tüm bu özellikleri ile bu modelden daha zengin bir nForce 2 yok. Testlerde ise nedense en performanslı anakartlardan biri olan Abit'e göre biraz geride kalmış fakat bu geride kalması bu kadar özellik zengini bir anakartı almanıza engel değil. Belki ilerki bioslar ile durum düzeltilebilir.

Overclock konusunda ise çalıştırabildikleri en yüksek stabil FSB 240 Mhz olmuş. Aynı site Abit incelemesinde çıkabildiği maksimum değer ise 225 FSB olmuştu. Anlaşılan nForce 2 Ultra 400'lü modeller yüksek FSB'lere daha rahat çıkıyorlar. Yinede bir iki ufak sorunu yok değil mesela anakarta soğutucu takma delikleri yok. Thermalright SLK-800U gibi kaliteli soğuıtucuları ve tüm su bloklarını takmanın imkanı yok.


Sayfanın Linki : http://www.techseekers.net/modules.php?name=Reviews&rop=showcontent&id=57


 Haberi Portalda Gör

M
21 yıl
Yarbay

hocam bu anakartın fiyatı ne kadar acaba



K
21 yıl
Teğmen

Board'un kutusunun üzerinde limited edition diye bir ifade var. Acaba seri üretime geçilmeyecek mi? yani Türkiye'de bu ürünü göremeyecek miyiz?



B
21 yıl
Binbaşı

Bu kart nezaman Türkiyeye gelecek ve fiyatı konusunda bilgi alabilirmiyiz?



G
21 yıl
General
Konu Sahibi

tr'de ciddi bir gigabyte distribütörü bile yok. Onun için gelecek olması şans işi olur. Gelse bile anca çok geç getirirler çok pahalı olduğundan pek iç açıcı değil yani.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.