Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
2264
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Tekken Dark Resurrection Videolu İnceleme
G
15 yıl
Yarbay
Konu Sahibi




Eğer iyi bir oyunseverseniz ve aynı zamanda yaşınız el veriyorsa büyük ihtimal küçüklüğünüzü atari salonlarında geçirmişsinizdir. Farz edelim büyük bir atari salonundasınız ve önünüzde bir çok oyun var.Eminim ki gözünüze çarpacak ilk oyunlardan biri Tekkendir. İşte bu efsane oyunun farklı bir versiyonu 2006 yılında PSP'lerinizi süslemeye geldi.


Namco Bandai'nin 1994 yılında Playstation 1 için çıkardığı oyun, büyük bir hayran kitlesine ulaşmış durumda. Aradan geçen 15 yıla rağmen hala popülerliğini koruyan Tekken, 6.oyununu PS3 ve Xbox 360 için tasarlaya dursun,biz PSP versiyonuna yakından göz atalım.
Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki, eğer PS2 de 2004 yapımı olan Tekken 5'i oynadıysanız, bu oyunun Tekken 5'e büyük ölçüde benzediğini farkedeceksinizdir. Elbet ki bazı farklılıkları da mevcut.Yeni karakterleri,extra içerikleri ve farklı bölümleri aradaki farklar olarak sıralayabiliriz. Unutmadan oyunda oldukça geniş bir karakter yelpazesinin olduğunuda vurgulayalım.

Oyuna girdiğimizde ayrıntılı bir menü ile karşılaşıyoruz. Burada Tekken Dojo Turnuvası, Story Modu, Arcade Modu gibi seçenekler görüyoruz. Story Mod da karşımıza gelen düşmanları yendikten sonra final boss’u karşımıza çıkıyor. Elbet ki diğer karakterlere nazaran daha zorluyor.Bu bossu halt etmeyi başarırsak her karaktere özel olan videolar açılıyor. Bu videoları izleyerek karakterimizin hayatını öğrenebiliyorsunuz. Eğer yok ben üşenirim derseniz Theatre kısmından dilediğiniz karakterin videosunu para ödeyerek açabiliyorsunuz.

Ayrıca Quick Battle da hiç zaman kaybetmeden karakterimizi seçip oyuna başlayabiliyor. Arcade Mod da para kazanarak ilerleyebiliyor,rütbe atlayabiliyorsunuz. Oyunda toplam 35 tane rütbe olduğundan, rütbenizi(seviyenizi) arttırmak epey bir zaman alıyor.Ayrıca karakterinizi ilk seçtiğinizde, begineer olarak başlıyor ve Dark Lord'a kadar ilerliyorsunuz. Tabii ki sadece bizim rütbemiz yok düşmanlarımızında rütbeleri var. İlk başlarken beginner düşmanlar ile karşılaşırken iyice ilerlediğinizde Dejeti ve Dark Lord
gibi üst seviye düşmanlarda bizi bekliyor olacak...

Tekken Dojo'da ise Dojo adasında serüvene çıkıyorsunuz. Bu adada en iyi olmak için yarıştığımızı söyleyebilirim. İlerki seviyelerde çok zor düşmanlar bizi bekliyor olacak ve emin olun bunlar nefesimizi kesmeye yetecek. Eğer ben Tekken'de acemiyim derseniz Attack Mod'umuzda mevcut. Burada ise zamana karşı yarışabiliyorsunuz. Ayrıca farklı bir mod olarak en çok kişiyi hiç ölmeden yenerek hayatta kalma sınavına içersinede girebiliyorsunuz.

Sadece sizin değil küçük kardeşinizide eğlendirebileceğiniz,kardeşinizin huysuzluklarını bir nebzede olsun kesmeye yarayabilecek Bonus Game kısmıda var. Burada ''adamım'' diye tabir ettiğiniz karakterinizle bowling oyayabiliyor veya turnuva bile düzenleyebiliyorsunuz. Bu bölüm emin olun ki, sizi zorlayan bir düşmanla dövüştükten sonra sakinleşmek için uğrayacağınız yer olacaktır. )

Bir diğer bölüm olan ayrıca diğer oyunlarında da bulunan Theatre kısmında ise karakterlerimizin videolarını izleyebiliyor ve müziklerini dinleyebiliyorsunuz. Ayrıca unutmadan şunuda söylemek isterim ki, PS2'nin Tekken 5'inde de bulunan karakter şekillendirme Tekken Dark Resurrection'da da mevcut. Namco Bandai burada da iyi bir iş çıkarmış olacak ki oldukça ayrıntılı olarak bizlere bu bölümü sunmuş. Burada karakterimizin saç stilini, aurasını, saç ve kıyafet renginide ayarlayabiliyoruz.Ayrıca karakterimize aksesuarda alabiliyoruz. (gözlük,saç bandı vb) Tabii ki oyunda bile paranın önemli olduğunu varsayarsak para karşılığında aldığımızı unutmayalım :)

Oynanış olarak PSP'nin diğer birçok oyunundan daha rahat bir kontrollere sahip. Aslında dövüş oyunu oynarken her ne platformda olursa olsun elimizin bir süre sonra ağrımaya başlaması kaçınılmaz. Özellikle dövüş oyununa saatleri verenlerin bu durumu çok iyi bildiklerine eminim.
Oyunu analog çubuğunun aksine ok tuşları ile oynuyorsunuz.Bu da el ergonomisi bakımından büyük önem taşıyor. Çünkü kontroller bakımından en çok sıkıntı yaşadığımız nokta başparmağımızın rahatsız oluşu.
Oyun esnasında combo yaparken de sadece baş parmağımızla değil işaret ve orta parmağımızı kullanıyoruz. Bu da dediğim gibi ister istemez el ağrısına neden olabiliyor. Ama bir müddet sonra oyunun kontrollerine alıştığınız için ağrı size vız gelebiliyor. Ayrıca oyunda birçok kombo (hareket) olduğu için comboları ezberlemek, alışmak uzun sürebiliyor. Fakat comboları ezberlediğimizde oyun dahada zevk vermeye başlıyor.

Oyun 2006 yapımı olmasına rağmen PSP'nin en iyi grafikli oyunlarından biri olarak öngörüyoruz.Gerek arkaplanlar olsun,gerek karakter modellemeleri olsun gayet başarılı
Yere düştüğümüzde çatlayan yer katmanları ortama gerçekçilik katıyor ama ardından gelen başka bir çatlak olursa, geçmişteki izler siliyor. Yani kısaca PSP'nin gücü sadece 1 tanesini kırmamıza izin veriyor.
Sadece yerde oluşan çatlaklardan ziyade dikkatimizi arkaplanda uçan veya duran kuşlar, hatta uçan helikopter bile çekebiliyor.B u saydıklarım tabii ki PSP için olmazsa olmaz değil hatta alkışlatacak ayrıntılar. Böylesine ufak bir taşınabilir oyun cihazında böyle detaylar görmek taibii ki de bizi sevindirmiyor değil! Kısacası Sony PSP gibi taşınabilir bir cihazda, grafikler hat safhada...

Ses bakımından PSP oyunları için pek önemli olmasada gayet başarılı seslendirmeler var. Karakterlerin videolarındaki ses-ağız senkronları başarılı diyebilirim. Sesin sonradan gelmesi veya alakasız ağız hareketleri yok.Zaten videolar uzun olmadığı içinde çok önem taşımıyor.Oyun esnasında ise birini döverken Tekken'in diğer oyunları gibi ortalama 4,5 tane script ses çıkarıyor(ahh,uhh tarzı). Dövüş esnasında arka fon da çalan müzikler kendini tekrar edebiliyor. Eğer dövüşünüz uzun sürerse müziğin bittiğini,ardından tekrar başladığını hissediyorsunuz.Dövüş oyunları sevenleri tatmin edecek, Tekken ismine yakışacak başarılı bir dövüş oyunu karşımızda. PSP'nin gücünü sonuna kadar kullandığını inandığım bu güzide oyunu, tüm PSP sahiplerine öneriyor ve eğer şimdiye kadar oynamadıysanız hemen bir yerden alın, oynayın diyorum!



Gameplay Video ( Kendi Çekimim )









Ayrıca bu incelemeye,BSC üzerinden ulaşmak için buraya tıklayın





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 12 Haziran 2009; 15:47:39 >

P
15 yıl
Yarbay

J
15 yıl
Yüzbaşı

güzel sunum , teşekkürler


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
15 yıl
Yüzbaşı

en sevdiğim dövüş oyunu

inceleme için teşekkürler


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
15 yıl
Yüzbaşı

kombo yok mu atma tutma bu oyunda oyna oynayan arkadas mı yapamamıs acaba ? ^^


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
15 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: dj_shady®

kombo yok mu atma tutma bu oyunda oyna oynayan arkadas mı yapamamıs acaba ? ^^

Kendi çekimiyle güzel bir şey yapmış arkadaş.Ben Oyun da Tekken Dojo da water earth fire vb dojo ları geçerek İron Fist yani demir yumruk ünavanına sahip olmuştum.Kendinizi ghost olarak Namco nun web tabanına yükleyebilir yeni ghost paketinde kendi adınız olan ghostunuz la karşılaşabilirsiniz.500 W 0L la İron fist sahibiydim önceki hafıza kartı çatlayınca yalan olmuş vede bu oyuna elimi sürmemiştim.Oyunun Movies bölümü açılıyor belirli bir süre sonra ordan kişilerin epilogue veya prologue ve trilogy si hakkında bilgi sahibi oluyorsunuz.Adamlarınıza Aura kalkan ve çeşitli elbise ve takılar alabiliyorsunuz.Oyunda Müthiş Combo lar mevcut tabi oynamayı bilirsen 500 winde kaybedeceğimi anladığın anda aç kapa yapıyordum.Özellikle Lee(Beyaz saçlı olan) çok seri comboları mevcut steve de yani boksor olan sarı saçlı adamda sürekli bir combo mevcut hiç durmadan yumruk atılabiliyor.X-O yapıp bir adım ileri gittikten sonra üçgen kare üçgen kare.... sürekli yapabiliyorsunuz.Yoshimutsi ve Raven Işınlanma kabiliyetine Jack-5 Uçma kabiliyetine sahip jack-5 ayrıca sağ kolunu silah olarak kullanabiliyor.belirli bir etki mesafesi var temas etmesine gerek yok.

Hatırladığım kadarıyla

Dan Beginner ve ryu lar harici

Sage
Berserker
Dark Lord
İron Fist
Fujin
.... of Dragon gibi ünvanlar var.Japon serisinde yan tarafa alevli bir tahta eklenebiliyor.Buda kavga sırasında rütbe kazanıyor ne yaptıysam Orjinal Eu çıkışlı umd de o bölümü açamadım.Merak edenler için İron Fist tin arka tarafındaki amblemde demirden bir kartal dark lorda siyah fujin de ise mavi bir fon var.En üst rütbe İron Fist ve rütbelere ulaşmak için yenmeniz gerektiği gibi çok az veya hiç yenilmemeniz gerekiyor 41-42 kere yenilmiş bir kişi bir daha hiç yenilmese 800 savaşta İron fistte ulaşır mı bilinmez.Belirli rütbelerin fonu aynı renkte Berserker la fujin aynı renkte mesela.Save gitmese kendi ghostumu dünyaya duyurcaktım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
.
15 yıl
Yüzbaşı

İsteyen arkadaşlarımıza oyun içi resimleride koyabiliriz.. İncelemenden dolayı teşekkürler..



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.