Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
312
Cevap
126225
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: Sony PlayStation 3 hakkında herşey (6. sayfa)
K
19 yıl
Yarbay

quote:

Orjinalden alıntı: ENIGMA

1 milyarın altında satılsın bu alet hepinize birer tane alcam erkek sozu

oyunlarda benden





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kontendoo -- 21 Mayıs 2005, 2:09:12 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
E
19 yıl
Yarbay

sizce kac yil sonra slim i cikar. bana biraz buyuk gibi geldi



M
19 yıl
Yarbay

quote:

Orjinalden alıntı: iron eagle

bu ps yi dev ekranda 7o ekran gibi filan onda oynayacan super olur.


doğru söylüyonda 70 ekran dev mi oluyo onu anlamadım. şöyle 106 olması lazım en az.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
19 yıl
Yüzbaşı

arkadaşlar bu alet 1 milyar olsa da bence parasını son kuruşuna kadar hak ediyor. sırf ekran kartı+ wireless router + işlemci falan çok daha fazla para eder. ilk çıktığı gün almaya çalışacağım valla, süper alet olmuş



T
19 yıl
Yarbay

siyah rengi çok süper görünüyor


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
19 yıl
Yüzbaşı

ben artik pc toplamaktan biktim yeni konsollardan birisini alacam ve 5 yil kullanirim en az eeeeeeee pcye yoluna yoluna tüy kalmadi biktim valla billaha yani elvada pc elvedaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa



M
19 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orjinalden alıntı: kontendoo

quote:

Orjinalden alıntı: ENIGMA

1 milyarın altında satılsın bu alet hepinize birer tane alcam erkek sozu

oyunlarda benden


almayan ne olsun arakdaşlar?



R
19 yıl
Yüzbaşı

bazı yabancı forumlarda pislikler cıkmış bile o görüntüler video oalrak hazırlanmış deniliyor sahip donanınım gercek zamanlı o görüntülerde bir oyun oynatamıcağını tamamıyla pazarlama politikası olduğunu savunanalar artmış deniliyor ilgilenenlere


Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
19 yıl
Yarbay

Güzel ... Ama gamepadini sevmedim...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
19 yıl
Yüzbaşı

ya hep konsolun maliyetinden bahsediyoruz ya peki o kablosuz gamepad lere kimbilir kaç para bayılcaz konsolun yarı fiyatını bulur burda heralde


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
19 yıl
Yarbay

quote:

bazı yabancı forumlarda pislikler cıkmış bile o görüntüler video oalrak hazırlanmış deniliyor sahip donanınım gercek zamanlı o görüntülerde bir oyun oynatamıcağını tamamıyla pazarlama politikası olduğunu savunanalar artmış deniliyor ilgilenenlere

o goruntulerin pre-rendered oldugunu ben de duydum


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
19 yıl
Teğmen

KillZone2 PreRender o kesin, bizzat yapan gurupla röportajda söylüyor. GT5 değil ama. Bu tabi pazarlama hileleri ama çok güçlü makineler oldukları kesin, çıkınca göreceğiz zaten.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
19 yıl
Yüzbaşı

pc 3 çıktı x box baka kaldı game cup desen olduğu yerde sayıp duruyor garibim hahaha
SONY`İ eleştirnlere sonyde böyle cevap verir işte oyun konsolu dedinmi SONY 1 numara daima tamammı
bunuda unutmayım SONY bu yaptımı adam gibi yapar



H
19 yıl
Teğmen

Ha bir de şu var, şu an unreal engine 3'ü çatır çatır realtime oynatıyor, onu demo etmişler.

Nvidia iki tane 6800 ultra'dan daha güçlü olduğunu söylüyor Ps3'ün grafik çipinin. Ama dediğim gibi benzer güçte bir grafik kartı PC'ye bu yıl sonunda çıkaracaklar, bizzat kendileri söylüyor. Fakat PC'dekinin sorunu daha düşük bir ana-işlemciyle berabe çalışacak zorunda olması (cell yerine x86) ve sistem hafızasına erişim hızının PS3'tekine göre çok daha düşük olması olacak.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hesido -- 23 Mayıs 2005, 11:51:26 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
19 yıl
Yüzbaşı

he unutmadan SONY`DEN açıklama geldi yakında pc 4 yada pc yi başka bir isimle görebilirsiniz
adamlar diyoki gelecek pc ler akıl almaz gerçeklikte ve görsellikte oyun zevki sunacak hiç şüphesiz
işte SONY firmasının açıklaması bu düşünün bakalım pc3`ün grafiği böyle ise pc3 den sonra çıkacak olan daha iyi gelecek yeni pc yi ben hayal bile edemiyorum


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
19 yıl
Teğmen

PC deil tabi PS. Zaten PC ile PS'in kıyaslandığı bir forumdayız karıştırmayalım iyice heheh.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
19 yıl
Yüzbaşı

ok olur pardon arkadaşlar pc değil ps olacaktı yanlış yazmışım



5
19 yıl
Er

quote:

Orjinalden alıntı: sonyman

ya varya !!! yok eninde sonunda pc geçecek,yok aynı teknoloji bisene sonra pc yede gelir ya bu sitede böle yorumlar yapılması benim hiç hoşuma gitmiyo.galiba pc cilerin yarası var ve gocunuyolar neden böle yorumlar yapma gereği duyuyolar anlam veremiyorum doğrusu .
aloooo bu tip yorumlar yapmayı bırakın artık sonuçta sony bu teknolojiyi ps3 te pc den önce yapmış mı kardeşim bitti mi.ve şunu artık anlayın
PLAYSTATİON lar bir eğlence cihazı hiç birzaman pc nin yerini alamaz ve almak gibi de bir niyetleri yok zaten.pc ise iş amaçlı kullanılacak bir cihaz.ve pc oyun ve eğlence konusun da hiçbir zaman sony yi ve playstation u geçemeeeeeeezben çok pc sahibi gördüm sırf winnigeleven(Bilenler Bilirler) yüzünden playstation aldılar eğlence bu ayrı bişry işle karıştırmayın.offfff çok sinirlendim neyse herkese kolay gelsin YAŞASIN SONY YAŞASIN PLAYSTATİON 1-2-3....


Bu yazıları okuduğumda sony firmasındamı çalışıyor bu çocuk dedim. yav sen neyi savunuyorsunki. Burada millet Pc konsol tartışması yapmıyorki. bi kerem çok saçma çok cahilce konuştuğunun farkındamısın. hiçbişeyden haberin yok bide mesaj yazıyorsun panoya. yazman bile hata..

bi kere ps3 xbox gamecube butün bu sistemler bilgisayar mantığında hazırlanır yapılır piyasaya sürülür. öncelikle bu konsollarn işlemcilerini yapan firmalar (örn. ati nvidia ibm toshiba vs.) hepsi pc ile uğraşan firmalardır. pcler ne kadar çok gelişirse konsollarda o kadar çok gelişir. ikisi birbiriyle doğru orantılıdır..

ps3 diye zırlayıp duruyorsun. gel beraber bi hesap yapalım istersen. o makina 300 dolar olsun. hadi 300 doları verdin aldın bu makinayı.soruyorum sana şu an makina çıksa sen türkiyede oyununu bulabilirmisin. daha resmi olarak xbox satışı olmayan bir ülkede. hadi diyelim buldun yurtdışından . kargo masrafı gümrük ( gümrükten geçeceği malum) kaç paraya mal olur sana bir oyunun fiyatı. hadi bunu geç diyelim türkiyede satılıyor oyun. en az 120-150 milyon olcak bi oyun. 5 oyun aldın kabataslak hesaplarsak 600 milyon para ediyor sana. hadi sen 500 milyon de şunu. makina parasına eşit oluyor. var mı bu kadar paran.
bu printer almaya benzedi. gidiyorsun alıyorsun yazıcı. kartuşlar bitiyor. orjinal kartuş lar yazıcı parasına denk geliyor. sen gidiyorsun doldurma yada taklit kartuş alıyorsun.
haa diyeceksinki çip takarım makinama kopya oyun oynatırım. şu nu bil o makina çıksın 1 sene sen ona kopya oyun oynattıramayacaksın.(bkz. ps2 ) . ps2 dede aynı şeyler yaşandı yok mesih çipi yok bilmem ne çipi.ama sonunda olan son kullanıcıya oldu.yok o dvd yi seçiyor. o marka dvdleri oynatmıyor . şöyle oluyor. en sonunda 2-3 seneyi buldu kopya oyunun sorunlarının halledilmesi.şu an ps2 de bu sorun ortadan kalktı .Ama şuna inanın PS3 tede aynı şeyler yaşanacaktır. Öyle hemen kopya oyun oynattırmaz size Sony firması.

Bide şu konuya değineyim .ps2 ilk çıktığında abartmalara yani. sony firması rusyaya bu makinayı satmayacağını açıklamıştı.neden satmayacaktı. çünki makinası söylemelerine göre (bana göre palavra / satış stratejisi) rusyanın kötü niyetli kullanması idi bu makinayı. fasa fiso yani.

bugunde aynı şeyler yapılmakta .ps2 nin ilk çıktığı günleride bilirim ben. herkes forumlarda yazıyorr.. "çok dehşet makina" "manyak konfigurasyon" .. ben bilmem ki bi Allahın kulu kötü bişey dedi ps2 hakkında.
ama ne oldu şu an grafik gücü yönünden modası geçmiş bi makina.Modası geçmiş diyorum çünki Pixel shader 2 ve 3 ve AA desteği yok. zaten bi oyunu güzel kılan da bu efektlerdir.NFS undergropun 2 yi Ps2 de oynadım. grafik yönünden berbattı. Ama 9600xt de oynadığımda ise oyun bambaşkaydı. dehşet grafikleri vardı PC de.Aynı şeyi DOOM3 ü hem Ati radeon 9600xt hemde XBOX da oynamış biri olarak.Aralarında dehşet fark var. Pc deki oyunun graqfikleri çok daha ağır basıyor. Xbox takinde ise oyunun efektlerinden bayağı bi kırpmışlar.
Yani demek istediğim ilk başta böyle manyak dehşet oluyor oyunlar PS2 de ve XBOX ta ama 2-3 sene sonra bi bakıyorsun PC almış başını gidiyor.Bu tip konsolların en önemli eksikliği update olayının olmaması.

ps3 ünde böyle olmayacağı ne malum. şu an 48 iş hattına sahip olabilir. ama SLI sistem bi anakarta koyacağınız 2 ekran kartı 16x 2 . 32 işhattına sahip olacbiliyorsunuz.

diyeceksiniz ki 2 ekran kartı kaç para haberin var mı. haklısınız 2 6800gt çok para. ama en az 10 tane orjinal ps3 oyununa eşit. olaya bu mantıkla bakın.artı ileride taktıracağınız çip parası..bide bu makinada HDTV oyun oynamak istiyorsanız HDTV destekleyen tv parası.bunları es geçmeyin..

Sanıyorum ki çoğu kişinin cebinden para peşin çıkmadığı için bu tip şeyleri düşünmüyordur. yavaş yavaş harcadığınız para . son sistem ir pc ye denk geliyor ve gelecektir de.

Yukarıda saydıklarım sadece Sony ps3 için değil. bu yazdıklarım maalesef xbox içinde geçerlidir.

ayrıca öyle fx5200 ile oyunmakinası topladığınızıda sanmayın. bi oyun pc sinde en az bi 6600 gt olmalıdır . olmalıdır ki o makinaya oyun pc si diyeyim. öyle alırsınız fx5200 leri. 5 ayda bir değiştirirsiniz.


Bu mesaja 5 cevap geldi.
*
19 yıl
Yarbay

53_53 sana tamamıyla katılıyorum. Ama bunuda şöyle düşünelim. Şimdi ps3 çıktı aldık diyelim. Doya doya mis gibi efektlerle oyunumuzuda oynadık. 3 sene geçti... 4-5 sene sonra zaten ps4ü çıkartır sony Oda bunların upgrade'i gibi düşün işte. Yinede bilgisayardan daha ucuza geliyor her koşulda. ps3ü geçen ekran kartları kim bilir kaç para olur


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
19 yıl
Teğmen

PC upgradei konusundaki burdaki yazımı okumadınız herhalde. Neyse tekrar edeyim, hız açısından anlamlı farklı bir bilgisayar için zaten baştan değiştiriyoruz makineleri, daha pahalıya geliyor. 800-900 dolarlık bir 'upgrade' den aşağısı sistemde hız kısıtlayıcı bir basamak ya da uyumsuz bir komponent nedeniyle mümkün olmuyor (yeni işlemci, eski ram'le olmuyor, ya da sırf ekran kartını değiştirdiniz, işlemciden dolayı zerre hız artışı görmek mümkün olmuyor vs vs). Condor'a katılıyorum.

Bakınız sayıyorum PS3 ün avantajlarını

  • İşlemcinin 7 tane çalışan çekirdeği var. 7 tane farklı threadi çatır ve çutur şeklinde simultane çalıştırabiliyor (SMT) Bunu hyper threading'le karıştırmayın, ikinci çekirdek 'sanal' değil. Çift çekirdekli CPU'lar PC'ye yeni yeni çıkıyor. Yeni moda çok çekirdek olacak çünkü MHZ'ler X86'da sınıra dayandı.
  • İşlemcinin RAM'e erişim hızı inanılmaz boyutta. XDR ramler 3.2 ghz'de çalışıyor, işlemciyle senkron. O kadar ki, VPU'nun kendi ram'ına erişiminden daha hızlı.
  • PS3te VPU'nun sistem ramına erişim hızı da dehşet fazla. Niye? Çünkü ramlar 3.2 ghz'de çalışıyor demiştik ya. PC'de arada PCI express var ama kurtarmıyor kusura bakmayın. VPU'nun sistem ramına erişim hızı niye önemli artık? Örneğin binlerce parçalık parçacık simülasyonlarını VPU direk ram'dan okuyabilir sistemde darboğaza neden olmadan.


Şimdii.. İnternette gezmek, chat yapmak, ofis, resim çizmek vs için günümüzün 400 dolarlık PC'lerinin de yapabileceği şeyler. Elinizde varsa PC bunları yapabilen, bu 400 dolarınız cepte! Bazal ihtiyaçlar tamam! Ee, şimdi oyun oynayalım.. O 400 dolar ps3'e iyi gider di mi?.. Tamam aldık. Eyvah, oyunlar dehşet pahalı. Ne yapacaz? Hatırlarsanız zamanın yüksek makine isteyen oyunlarını insan gibi oynamak için, o zamanın 700-1000 dolarlık bir PC'si gerekiyor. Kimse aksini iddia etmesin. Ama o da ne, oyun oynamak için o parayı harcamamışız PC'ye, cepte duruyor o para da eheh (biraz garip bir hesap ama iyi bir çocuk olursanız ne dediğimi anlarsınız!). Alın 5 tane kral gibi oyun.. Hele online oyunlarsa tam olur artık. Öyle bodozlama da almanıza gerek yok, dergiler demo dvd'leri veriyor. Bitirin hepsini.. Bir 5 tane daha alın.. Hala 500 dolar harcadık oyuna, ve yüzümüz gülerek oyun oynuyoruz farkındaysanız, yok install olmadı, yok şurada crash oluyor driver update edeyim.. Tüm oyunlar tam sizin oynadığınız makineye optimize, tam o oyunun yapımcısının sizde oynanmasını istediği gibi oynanıyor.
Elimizde 10 tane oyun var. Hepsi bitti, hepsinden sıkıldık.. E ne yapacağız.. Bir de bakmışız, oyunların 'ucuz alternatifleri' çıkmaya başlamış bile..

Ki bana 10 tane oyun fazla. 3-4 tane baba gibi oyun olsa bana yetiyor. Ben iyice oyun meraklısına söylüyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.