Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
77
Cevap
1839
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: BIRAKIYORUM KARDEŞİM PC DÜNYASINI (4. sayfa)
A
19 yıl
Yarbay

ben de evvelden konsolları tutardım ama çok ilginçtir ki birbirlerine yaklaşmaya başladılar. ve biri monoblok kalırken 2 sene sonrasında sonuç bambaşka oluyor.. Ve konsollarda büyük artıları getiren şeylerin pc de de muhakkak artıları olmaya başlıyor.

Mesela cpu ların artılarını en iyi belirleyen özelliklerden biri cacheler ile fpu - core arasındaki iletişim hızı ve bunun ne miktarda kullanıldığı.. Eğer bizim pc ler konsollardaki gibi tümel mantıkta olup da cachelerimiz de olmasaydı , en yüksek bus transfer hızımız 4.6GB/s olan bir ortamda hakkaten konsollara karşı baştan patates olurduk. Ki cacheleri kapatınca en kral sistemlerimiz sadece ram ve fsb nin insafına kaldığı vakit eldeki performans ile bırak oyun oynatmayı sistemi boot dahi edemiyor. Ancak aktif ikili verinin cachelerden saniyede 160GB/s ye varan (L1-core bağlantuısı) ile okunması ile şimdi biz bu performansı elde etmekteyiz. Özellikle AthlonXP lerde bu performansı taşıyan ve onun yüksek frekanslar çıkmasını engelleyen tek şey de onun şu örneğini verdiğin intel in pentium D de dahi lütfedip de 16 k dan yukarı çekmediği total 128 K lık yayla gibi L1 cacheler... O yüzden 2.3GB/s ram hızında bile performansta çok çok ileri olabiliyorlardı.

Ve piyasaya bir donanım nesli çıkınca muhakkak onun value ve mainstream versiyonları da piyasaya gelmeye başlıyorlar ve bu süreçte artık birbirine yakın özellikleri bir arada görebiliyoruz.

ve görülen de o ki artık bir konsol da öyle çıktı mı seneler boyu ömür sürdüremiyor.

Playstation 1 1994 2001 arası borusu çok öttü ama playstation 2 korkarım o kadar uzun ömürlü olmayacak.

ki cell sayısını 1 e düşürüp 8+1 core kullanma da tam bu son zamanda ortaya çıktı. (çok duyurulmuştu 4 paralel cell olacak proje kapsamında yüksek hızda cell ler havai kablosuz hattan iletişip yerel clusterlar bile kuracak diye.. ) bakalım iş elle tutulur somut bişey olarka bu aletleri kullanınca kalitede ne olduğunu anlayacağız.



İ
19 yıl
Binbaşı

pc ps2 ye tam 4 senede yetişdi. oda ne paralar döküldü. ama ps2 yi 2000 yılında alsaydık ne pc ye okadar para dökecektik nede o güzelim oyunların çoğunu oynamaktan mahrum kalacaktık. yani pc lerin ps3 ü yakalması 4 seneden aşağı olmaz. oda ozamanın en pahalı ekran kartıyla olur tabiki. mesela bugün fx 5200 ekran kartı ile ps2 oyunları rahat oynnmaz. ama benim ekran kartı fx 5200. yani tam 5 sene sonra bile ps2 yi yakalayamadım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
19 yıl
Yarbay

4 değil.. sadece 2. Sadece 2. Bu arada fx5200 ü karttan sayman bence yazık olur.. Zira karşılaştırmada "stabil" teknolojilerin önplana çıkması sözkonusu.. ki birçok nv17 nin bios modla fx diye kakalandığı ve shader destekli uygulamalarda verdiği hatalar hala göz önünde..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acharad -- 18 Mayıs 2005, 23:48:23 >

A
19 yıl
Teğmen

Fiatı 300$ civarı diyorlar ama bana bu rakam çok komik geldi çünkü ps2 bile şu anda 250$ civarında ise 300$ a sony bu cihazı satmaz. en az 600-700$ civarı olacaktır, tabi bu benim tahminim.



Y
19 yıl
Yüzbaşı

geçiniz konsolları...konsollarda FPS-Real Time Strateji gibi oyunlar oynan mıyor...Warcraft 3,Doom 3 ü en baba konsol oyununa değişmem..



N
19 yıl
Yarbay

quote:

Orjinalden alıntı: ilhami

acharad ben anlayamıyorum. eskiden böyle oldu diye şimdide böyle olacak demek abesle iştigaldir.
görüldüğü üzere bu sefer adamlar Pc de oyun oynamaya darbe vurmuşlar. Zaten bunun gibi atılımlar olmasa biz daha çok sıçık kartlara dolar akıtırız. intelin işe yaramayan 200mhz artışlarına daha çok paralar bayılırız.
Helal size IBM, Toshiba, Sony.

+1000
Doğru söze ne denir?..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
19 yıl
Binbaşı

quote:

Orjinalden alıntı: erd_eru

İlave bir bilgi de ben vereyim.
XBox denilen aletle sadece oyun değil her türlü DVD, VCD, SVCD ve DivX (avi,xvid,qpel formatları dahil) seyredilebiliyormuş. Yanlız DivX lerde altyazı konusundan emin değilim. Fakat millet bu aletle her türlü medya ile film izliyormuş.

DivX için altyazı destekliyor mu acaba?


Buna bir cevabınız yok mudur?



A
19 yıl
Yarbay

quote:

Orjinalden alıntı: nodar


quote:

Orjinalden alıntı: ilhami

acharad ben anlayamıyorum. eskiden böyle oldu diye şimdide böyle olacak demek abesle iştigaldir.
görüldüğü üzere bu sefer adamlar Pc de oyun oynamaya darbe vurmuşlar. Zaten bunun gibi atılımlar olmasa biz daha çok sıçık kartlara dolar akıtırız. intelin işe yaramayan 200mhz artışlarına daha çok paralar bayılırız.
Helal size IBM, Toshiba, Sony.

+1000
Doğru söze ne denir?..



Ben bu filmi görmüştüm.. hem de defalarca.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
19 yıl
Yarbay

"Aynı sahne tekrarlanıyor" diyorsun.Zaman gösterir artık diyorum..
Bu uyuz pc'lerin geleceği yok... Atılım yapmadıkları sürece!..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
19 yıl
Yüzbaşı

konsolların zararına satıldıgı ortada zaten, cunku adamlar uzun vadede yatırım yapıyolar ve kendi oyunlarını ortalama 70$ fiyata kullanıcıların önüne sunuyolar. konsollara oyun yapmak pc ye göre cok daha kolaydır , talep fazla oldugundan sony de oyun yapımcılarını parmagında oynatıyor. ps3 lerde korsan çalışmayacagını tahmin ediyorum. isteseler ps2 de de bunun önüne geçebilirlerdi ama maksat her kesime ürünü tanıtıp alıştırmak.



M
19 yıl
Er

ya senin pc de biçi olmasın bea



R
19 yıl
Yarbay

Bir soru: güzel nedir...............(iyi olan... vs )





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockclimber -- 26 Mayıs 2005, 15:15:18 >

S
19 yıl
Yüzbaşı

dostum haklısın ama bazı oyunlar konsollarda bazılarıda bilgisayarlarda cok zevkli....bence karsılıklı oynanan futbol basket vs...spor oyunları konsolda diğer oyunlar pc de daha zevkli...heee diyorsan ki ben oyun hastasıyım ...git bi tenede ps3 al istedıgın oyunu konsolda istediğini pc de oyna ve de artık ekran kartına da para vermek zorunda kalmassın



İ
19 yıl
Çavuş

ekran kartlarına o fiyatları veren kerizler olduğu sürece , adamlar 500$ da 1000$ da daha çook abartı fiyatlarla parça satarlar


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
19 yıl
Binbaşı

oyun konsolları için kolay ve ucuz oyun bulunsa görürüm ben o ekran kartlarının fiyatlarını. nah 500 $ olur. zaten piyasa da oyun konsolu ağırlıkta olsa bu sefer tersi olurdu herhalde.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
19 yıl
Yarbay

ps3 in fiyatı ile ilgili rivayetler: merlininkazanından alınmıştır

mainich daily news un haberine göre sony yetkilileri ps3 ün 50000yenin altında (465$). ancak bugün de impress pc watchbisimli bir japon sitesine göre sony iş ortaklarına ps3ün fiyatının kullanıcıya 40000 yenin (370$) altında olacağını söylemiş. yani ps2 ilk çıktığında fiyatı neyse bunun da aynı olacak deniyor


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
19 yıl
Yüzbaşı

Yaklaşık 1 sene önce topladım bilgisayarı.Aldıım ekran kartı da asus 9550GE Bi daha da ekrankartını anca 4-5 sene sonra alırım.Ek. katına vereceğim parayı ise 10-15 gün sonra bi PS2 ye vericem.300 ytl veriyosun oyun olayını bitiriyosun.(Sırf oyun için Ps3 parasını yalnızca ekran kartına bağlayan zihniyete söleyecek laf bulamıyorum).Ort 2-3 sene sonrada fiyatları normal seviyelere inince de bi PS3,tamamdıR.

Oyun zaten konsolda oynanır.Yalnızca strateji veya FPS içinse E.K na PS3 parası vermek yerine varsın oynamiim bu oyunları.

VelhasıL,KonsoL ForeveR!!!



W
19 yıl
Yarbay

bir pcyi sadice oyun konsolu olarak görüp 500$a bir ekran kartı alacaksan zaten sen pc deil oyun konsolu almalısın pc senin bir işine yaramaz demektir sen sadice basit bir oyuncusun demek tir



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.