Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
528
Cevap
175369
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Cevap: Nuh'un gemisi Cudi Dağı'nda durmuştur. (19. sayfa)
A
14 yıl
Yarbay

Çinliler girdi ya işin içine gemininde çakmasını yapmışlardır


Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
14 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: alperen_69

Çinliler girdi ya işin içine geminin de "çakma"sını yapmışlardır

.



W
13 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: chakra

...Gemi'yi bulduklarını ileri sürenler, aslında "Nuh'un Uçağı"nı bulduklarının farkında değiller.


.
Cudi'de bu tür mantıksızlıklar yok. En tepede Zeytin yetişiyor, lale yetişiyor, görenler ve bilenler yanımızda kayıtlıdır.
Cudi'nin zirvesinde yaşam avrdır, Ağrı'nın buzulları değil...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
13 yıl
Yüzbaşı

http://maps.google.com/maps?t=h&hl=tr&ie=UTF8&ll=37.366806,42.495761&spn=0.004715,0.009645&z=17

sayfasındaki görüntüyü ters çevirin..ağaçlı tepenin sağ üst köşesinde "yüz" ve onun az sağ üst köşesinde gemi ucuna benzer izler görüyoruz....peki bu "yüz" nereye mi bakıyor.

http://maps.google.com/maps?t=h&hl=tr&ie=UTF8&ll=37.324748,42.189174&spn=0.018872,0.045233&z=15

Cizre'ye bakıyor. Cizre kalesinin surlarınn izini takip ederseniz bununda gemi ucu şeklinde olduğunu görürsünüz. hatta Cudideki geminin ucunun baktığı yön ile aynı.

Hatta geminin nereden geldiğini rotasının düz olduğu varsayımıyla ve ortalama 4000 yıllık büyük selin bu bölgeye en yakın nerede bölgedir varsayımıyla tahmin edebiliriz....



R
13 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: nietzsche

Hz.Adem'den bu yana geçen süre 7000 yıl değil mi?Nasıl oluyor da 7000yıldan önce olabiliyor nuh tufanı?

7000 yıl diyen yalan söylüyordur



E
13 yıl
Teğmen

merhaba arkadaşlar eski bir konu ama
bu aralar biraz ilgimi çekti onun için bir soru sorma gereği duydum.Yazılanlara bakılırsa bu konu hakkında bilgi sahibi olan ya da kaynak bilgisi olan arkadaşlar va r aramızda.

benim sorum şu:

Nuh’un gemisinin nerde olduğuna dair bir sürü söylenti, araştırma mevcut.Ancak geminin yapıldığı yer konusunda fek fazla bilginin olmadığını görüyoruz.Tufan ve bunun sonrasında yaşananlara ait hikayeler anlatılırken ve tufandan sonra geminin durduğu yer hakkında bir sürü rivayetler dönerken, tufanın başladığı yer, etki altına aldığı yerler konusunda ve daha da önemlisi geminin yapıldığı yer konusunda malumat yok denecek kadar az.Bu konuda bilgi alınabilecek bir yer bilen var mı acaba.

Böyle bir geminin yapılması için o dönemin şartlarını düşündüğümüzde büyük bir hareketliliğin yaşanması gerekiyor ve bu konununda genel tufan hikayelerinin içersinde yer bulması gerekiyor ama ben bir malumat bulamadım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi entimem -- 3 Temmuz 2011; 11:23:20 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
13 yıl
Yarbay

nuhun gemisi safsatadan başka bir şey değildir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
13 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: stabwound

nuhun gemisi safsatadan başka bir şey değildir.

kesinlikle


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
13 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: hærun


quote:

Orijinalden alıntı: stabwound

nuhun gemisi safsatadan başka bir şey değildir.

kesinlikle


inançsız insanlara saçma gelmesi normal tabi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
13 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: was


quote:

Orjinalden alıntı: irish
ayrıca ağrı dağında o kadar yüksekte yaşam olmaz diyen arkadaşım...
tufan olduğu dönemde ağrı dağının yükseklğini nerden biliyorsun?
belki daha anadolu bile tam şekillenmiş değildir....
kaldı ki anadolu yükselmeye devam etmektedir....


Olabilir ama Tevrat, Ku'ran
Gılgamış Destanı vs. kutsal metinlerde
Şırnak'taki Cudi'dir hep gösterilen.
Ağrı Dağı üzerine istaihbarat spekülasyonları yapılır hep.
Orası tamamen Amerikancı ve Ermeni kaynaklı
yeni bir tarihi rivayet.


öhm, daha geçenlerde Tevrat'ta gemi Ararat'da durdu diye okumuştum



H
13 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: bobo.1903


quote:

Orijinalden alıntı: hærun


quote:

Orijinalden alıntı: stabwound

nuhun gemisi safsatadan başka bir şey değildir.

kesinlikle


inançsız insanlara saçma gelmesi normal tabi.

bunlara cevap ver
1) bilim adamlarının yaptığı hesaba göre tüm dünya yüzeyini kaplaycak miktarda su yeryüzünde bulunmamaktadır. kutuplardaki tüm buzlar erise ve atmosfer ve bulutlardaki tüm su yoğunlaşıp yeryüzüne dökülse bile, böyle bir facianın gerektirdiği miktarda suya yaklaşılamamaktadır. peki bunca su nereden gelmiş ve nereye gitmiştir?

2) bilindiği gibi pek çok canlı türü yalnızca kendi doğal habitatında yaşayabilir. o zaman, tazmanya’da, galapagos’larda, antarktika sahillerinde, patagonya’da güneybatı amerika sahilinde yaşayan türler 1) gemiye nasıl getirilmiş, 2) gemide nasıl yaşatılmıştır?

3) sadece insanlarda görülen bazı hastalıkları (örneğin gonorea) nuh’un gemisine kim taşımıştır? (hatta daha öncesinde, bu hastalıları zamanında allah adem ve havva’ya vermiş olmalıdır ki, bu hastalıklar bu zamana dek gelebilsin). ayrıca allah ve nuh böyle hastalıkların etkenlerini niye kurtarmak ihtiyacı hissetmişlerdir?

4) tenyalar ve diğer parazitler nuh’un gemisine nasıl taşınmıştır?

5) simbiotik (yaşamak icin birbirine ihtiyaç duyan) canlılar ve parazitler tufandan hemen sonra yaşamlarini nasıl sürdürdüler?

6) canlı türlerine ait genetik varyasyonlar, tufandan sonra yalnızca birer çift halinde bulunan canlılardan nasıl meydana gelmiştir? (bu soruya vereceğiniz cevap, tutarlı olmak istiyorsaniz evrime inanmanınızı zorunlu kılar).

7) nuh’un gemisinin büyüklüğü ve yapısı nasıldır?

8) 2.5 milyon canlı türü bu gemiye nasıl taşınmış, gemi içinde nasıl barındırılmış ve nasıl beslenmiştir?

9) yalnızca başka bir canlı türüyle baslenen canlılar (örneğin kaolalar yalnızca belli bir tür ağacın yaprağıyla beslenir) tufan sırasında ve tufandan sonra nasıl hayatta kalmıştır?

10) pek çok canlı türü, örneğin meyve sinekleri, çok kısa ömre sahiptir. bunlar tüm tufan dönemini nasıl atlatmıştır?

11) asekseul üreyen canlılar (yani üremek için karşı cinse ihtiyacı olmayan canlılar)’dan nasıl birer çift alılanbilmiştir? (tüm canlılardan birer çift alındığına göre).

12) parthenogenic (yalnızca dişi) ve hermafrodit (iki cinsiyet de tek canlıda) canlılardan birer çift nasıl alınmıştır?

13) eğer tufan 6500 yıl önce olduysa, o sıralarda mevcut olan mısır uygarlığı o piramitleri nasıl dikebilmiştir?

14) sadece özel bir coğrafyada yaşayan (örneğin güney amerika’da amazon ormanlarında, ya da kuzey kutbunda) bir canlı türü, tufan bittikten sonra yasadığı yere nasıl gitmiştir?

15) dinozorlar nuh’un gemisine alınmış mıdır? (verecekleri her cevap başka açıdan çelişkiye düşürür teistleri).

16) mikroorganizmalar gemiye alınmış mıdır? alınmamışlarsa nasıl?

17) bitki türleri gemiye alınmış mıdır? alındılarsa dünya üzerindeki tüm bitki türleri gemiye nasıl sığdırılmıştır? alınmadılarsa, tufan sırasında bitkiler nasıl canlı kalmıştır? eğer kalmadılarsa, sadece bitkilerle beslenen canlılar tufandan sonra nasıl hayatlarını sürdürebilmişlerdir?



A
13 yıl
Yarbay

Aynı soruyu tekrarlamış durmuşsum. Nuh tufanı tüm dünyada olduğunu nerden çıkardın, sadece bulunduğu bölgede olmuştur. Geminin yapısı enterasan, motorlu bir gemi olması muhtemel ayetde geçen ifadeden böyle bir manaya işaret var.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
K
13 yıl
Binbaşı

Ateizm.org dan kopyala yapıştır yaptıgın ve çarpıtma/yanlış bilgi üzerine kurulu tüm soruların tek cevabı var

"tufan sınırlı bir alanda olmuştur"


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
13 yıl
Yarbay

@alikuşçu o zamanlar motor mu
@kazuya
Nuh, bu hayvanlardan hem de çiftler halinde topluyor. Düşünsenize, bir erkek, bir de dişi gergedan buluyor, bir şekilde gergedanı kendisiyle gemiye gelmesine ikna ediyor ve sıradaki hayvana geçiyor… Peki, Nuh'un Mezopotamya'da yasadığını biliyoruz. Gergedanı getirmek için Afrika’ya mı geçiyor? Mezopotamya’da (eğer o tarihlerde bir hayvanat bahçesi yoksa) gergedan yok…
150 gün, gemide, tüm hayvanlar, hem de çiftler halinde yaşıyorlar. Aslanlar etçil. Acıkır… Gemide ceylan da varsa ki olmalı, aslanı durdurmak hayli güç olmalı. Ha, belki de ceylandan 100 çift almıştır Nuh, 150 gün boyunca aslanları beslemiştir Nuh… Olabilir. Yoksa Allah korusun, aslan Nuh'u da yer valla… Peki, aslanı durdurdun, ayı? Ya yılan ati sokarsa, at soyu biter… Hmmm. Ya maymun geminin direklerinde hoplayıp zıplarken suya düşer de boğulursa? (Maymunların %50'sinin vücutlarında en az bir kirik kemik olduğunu biliyor muydunuz? Ağaçtan düşmeler sonucunda oluşan)
Neyse, hepsi tamam. Fırtına bitti, sular çekildi. (Nereye çekildi tüm dünyayı kaplayan su onu da bilmiyorum ama…) Hayvanlar özgürlüğüne kavuştu. Aslan gemiden çıkınca Nuh'a söz verdiği için ceylanı yemedi, bir sure vejetaryen yasadı… (Hani ağaç da yok aslında, her şey yıkıldı, muhtemelen yosun yemiştir…) Sonra bir kaç kuşak beklerse belki ceylanın yavrularından yemeye başlayabilir. Tabii yavru aslanlar vejetaryen doğacak bu durumda ama alışırlar canim bir sure sonra. Şempanzeler de bir sure ağaca çıkmayıverirler olur biter… Anakonda yılanı da mı vejetaryen olmalı bu durumda? Onun da bir şeyler yutması lazım ama yutarsa, o yutacağı hayvanin soyu kuruyacak?
Hadi hepsini geçtik. Gemi Ararat'ta, Cudi'de her nerdeyse oturuyor karaya, sular çekilmiş… Hayvanlar serbest. Birbirlerini yemeden, öldürmeden yavaş dağılıyor dünyaya. Gergedan terk ediyor o diyarları, Afrika'ya donuyor. Anakonda yılanı Akdeniz den giriyor, Güney Amerika'ya kadar uzun bir yolculuğu var daha di mi? Nuh PanAm'dan bilet alıp Samuel Jackson'in filmine ilham olacak uçaktaki yılan konseptini yapmadıysa tabii… Kutup Ayısının isi nispeten daha kolay. Kuzeye vurursa 3 ayda varır Sibirya'ya. Oradan biraz yüzerek Alaska'ya da geçer, Grönland'a da…
"Andolsun ki, Nuh'u toplumuna gönderdik. O, onların arasında, elli yıl eksiğiyle bin yıl yaşadı. Sonunda, onlar kendilerine yazık etmekteyken tufan kendilerini yakaladı." (Ankebut suresi, 14. ayet)
Bundan 3–4 bin yıl önce tıp o kadar gelişmiş olmalı ki, şu anki yetersiz teknolojimizle bile 100 yılı göremezken 950 yıl yaşayabiliyor bazı seçilmiş insanlar.
Tıp dünyası, bir insanın 950 yıl yaşayabileceğini kabul etmez. Din dünyası eder. İçinizde dindar olan varsa eminim kafasından şöyle geçiriyordur: "Bir insan 950 yıl yaşayamaz. Ama Allah isterse yaşatır." Böyle düşünüyorsanız, yukarda bahsettiğim hayvanların da 150 gün ve sonrasında belki onlarca yıl Tanrı’nın emriyle aç olarak yaşamaya ve üremeye devam ettiklerini veya yosun yiyerek beslendiklerini de kabul edersiniz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
13 yıl
Binbaşı

@hærun
donüp dolaşıp aynı noktada hata yapıyorsunuz,tekrar yazıyorum

"kopyala yapıştır yaptıgın ve çarpıtma/yanlış bilgi üzerine kurulu tüm soruların tek cevabı var
"tufan sınırlı bir alanda olmuştur" "

mesajınızdaki tek fark bu kopyala yapıştırın başka bir siteden alıntı olmasıdır ama yapılan hata yine aynıdır "tufan tüm gezegende meydana gelmemiştir"

Çarpıtma yapan siteler yerine kuranı açıp okursanız nuhun dinazorla yada güney amerikayla işi olmadıgını görebilirsiniz



A
13 yıl
Yarbay

Gereken cevabı vermiştim ama silinmiş. Tekrar kopyalar okumadan içeriği tekrar sorar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
13 yıl
Yarbay

bunlar belirli alan içinde olması sözünün etkilemediği sorular
Nuh, bu hayvanlardan hem de çiftler halinde topluyor. Düşünsenize, bir erkek, bir de dişi gergedan buluyor, bir şekilde gergedanı kendisiyle gemiye gelmesine ikna ediyor ve sıradaki hayvana geçiyor… Peki, Nuh'un Mezopotamya'da yasadığını biliyoruz. Gergedanı getirmek için Afrika’ya mı geçiyor? Mezopotamya’da (eğer o tarihlerde bir hayvanat bahçesi yoksa) gergedan yok…
150 gün, gemide, tüm hayvanlar, hem de çiftler halinde yaşıyorlar. Aslanlar etçil. Acıkır… Gemide ceylan da varsa ki olmalı, aslanı durdurmak hayli güç olmalı. Ha, belki de ceylandan 100 çift almıştır Nuh, 150 gün boyunca aslanları beslemiştir Nuh… Olabilir. Yoksa Allah korusun, aslan Nuh'u da yer valla… Peki, aslanı durdurdun, ayı? Ya yılan ati sokarsa, at soyu biter… Hmmm. Ya maymun geminin direklerinde hoplayıp zıplarken suya düşer de boğulursa? (Maymunların %50'sinin vücutlarında en az bir kirik kemik olduğunu biliyor muydunuz? Ağaçtan düşmeler sonucunda oluşan)
Hadi hepsini geçtik. Gemi Ararat'ta, Cudi'de her nerdeyse oturuyor karaya, sular çekilmiş… Hayvanlar serbest. Birbirlerini yemeden, öldürmeden yavaş dağılıyor dünyaya. Gergedan terk ediyor o diyarları, Afrika'ya donuyor. Anakonda yılanı Akdeniz den giriyor, Güney Amerika'ya kadar uzun bir yolculuğu var daha di mi? Nuh PanAm'dan bilet alıp Samuel Jackson'in filmine ilham olacak uçaktaki yılan konseptini yapmadıysa tabii… Kutup Ayısının isi nispeten daha kolay. Kuzeye vurursa 3 ayda varır Sibirya'ya. Oradan biraz yüzerek Alaska'ya da geçer, Grönland'a da…
2) bilindiği gibi pek çok canlı türü yalnızca kendi doğal habitatında yaşayabilir. o zaman, tazmanya’da, galapagos’larda, antarktika sahillerinde, patagonya’da güneybatı amerika sahilinde yaşayan türler 1) gemiye nasıl getirilmiş, 2) gemide nasıl yaşatılmıştır?
4) tenyalar ve diğer parazitler nuh’un gemisine nasıl taşınmıştır?
5) simbiotik (yaşamak icin birbirine ihtiyaç duyan) canlılar ve parazitler tufandan hemen sonra yaşamlarini nasıl sürdürdüler?
6) canlı türlerine ait genetik varyasyonlar, tufandan sonra yalnızca birer çift halinde bulunan canlılardan nasıl meydana gelmiştir? (bu soruya vereceğiniz cevap, tutarlı olmak istiyorsaniz evrime inanmanınızı zorunlu kılar).
9) yalnızca başka bir canlı türüyle baslenen canlılar (örneğin kaolalar yalnızca belli bir tür ağacın yaprağıyla beslenir) tufan sırasında ve tufandan sonra nasıl hayatta kalmıştır?

10) pek çok canlı türü, örneğin meyve sinekleri, çok kısa ömre sahiptir. bunlar tüm tufan dönemini nasıl atlatmıştır?

11) asekseul üreyen canlılar (yani üremek için karşı cinse ihtiyacı olmayan canlılar)’dan nasıl birer çift alılanbilmiştir? (tüm canlılardan birer çift alındığına göre).

12) parthenogenic (yalnızca dişi) ve hermafrodit (iki cinsiyet de tek canlıda) canlılardan birer çift nasıl alınmıştır?

13) eğer tufan 6500 yıl önce olduysa, o sıralarda mevcut olan mısır uygarlığı o piramitleri nasıl dikebilmiştir?
16) mikroorganizmalar gemiye alınmış mıdır? alınmamışlarsa nasıl?

17) bitki türleri gemiye alınmış mıdır? alındılarsa dünya üzerindeki tüm bitki türleri gemiye nasıl sığdırılmıştır? alınmadılarsa, tufan sırasında bitkiler nasıl canlı kalmıştır? eğer kalmadılarsa, sadece bitkilerle beslenen canlılar tufandan sonra nasıl hayatlarını sürdürebilmişlerdir?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
13 yıl
Binbaşı

3. sefer aynı yanlışa düşüyorsunuz,kutuplara gitmekten okyanus aşmaktan söz ediyorsunuz

sanırım "Sınırlı alanda etkili olmuştur" sözünü anlamadınız/anlatamadık

"Sınırlı alanda etkili olmuştur" sözü dünyanın geri kalanından canlı getirilmesini yani sordugunuz tüm soruları gereksiz kılar

Çarpıtma siteleri yerine konuyla ilgili asıl kaynagı yani kurandaki ilgili sureyi okumanızı 2. sefer tavsiye ediyorum


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
13 yıl
Yarbay

onu anladım sen yukarıyı okumamışsın


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
13 yıl
Binbaşı

Anladıysan ve sureyi okuduysan neden hala kutup ayısından, antartikadan yada anakondadan bahsediyorsun?
Tufanla alakasız bölgeler ve alakasız canlılar