Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
138
Cevap
13776
Tıklama
0
Öne Çıkarma
NACİZANE SONY 52V4000 LCD TV İNCELEMEM
H
16 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

SONY 52V4000 LCD TV
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >

TEKNİK VERİLER:

Bu tv'nin teknik verilerine alttaki linkle tıklayarak ulaşabilirsiniz.

http://www.sony.com.tr/product/t46-v-series/kdl-52v4000#pageType=TechnicalSpecs


Yaklaşık 10 günlük bir izlenim ve deneyim sürecim oldu bu tv ile. Kendimce çıkardığım artı ve eksilerini sizlerle paylaşmak istiyorum. Bunun yanında 10 üzerinden notlar vermeye çalışacağım bu tv'ye.

TASARIM: 8

Piano black kaplama çerçeve yapısı ve altta hoparlörlerin bulunduğu koyu gri kısmın olduğu kıvrımlı yapı ile oldukça hoş bir görünüm sunuyor. Çerçevenin üst kısmındaki köşelerde köşeli hatlar kendini yumuşak bir şekilde yuvarlak hatlara bırakıyor. Bence bu çerçeve köşeli olarak kalsaydı daha hoş olacaktı. Sony yazısının altındaki siyah plaka piano black siyahına sahip olmadığı için gündüz ışığında bütünlüğü bozan bir yapı sunuyor.

Parlak çerçeve yapısı gündüz ışığında doğaldır ki yansıma yapıyor. Bu bazen dikkat dağıtacak seviyeye ulaşabiliyor.

GİRİŞ-ÇIKIŞLAR:10

3 HDMI, 1 component, 2 scart, 1 vga, 1 combosite giriş,1 pc ses girişi, 1 anten girişi, 1 stereo ses çıkışı, 1 optik ses çıkışı ile oldukça yeterli bir bağlanabilirlik sunuyor. Hdmi çıkışlardan birinin yanda bulunması da sık sök-tak yapılan cihazlar için kolaylık sağlıyor.

SİYAH ÜRETİMİ-KONTRAST:9

Bu tv modelinin en başarılı gördüğüm noktalarından biri. Bir kaç ayarla zifiri sihahlar elde etmek mümkün. Çoğu plazmadan iyi demek healde fazla abartılı olmaz. Bunda kullanılan yarı parlak panelinde etkisi büyük sanıyorum. Fakat mat panellere göre daha çok yansıma yaptığıda bir gerçek. Siyah başarısından da anlaşılabileceği gibi kontrast değerleri oldukça iyi ve teknik verilerindeki 33000 olarak gözüken dinamik kontrast değerinin hakkını veriyor.

SD (UYDU-DVD VS.) BAŞARISI:8

Mesajın alt kısmında bulunan ayarları kullanarak sd yayında doğal renkler elde etmek mümkün. Hareketli sahnelerde-kayan görüntülerde bazı kanallarda göze batan flulaşma olsa da geneli itibari ile başarılı görüyorum.

BLU-RAY FİLMLER:8

İki tane blu-ray film denemem oldu. Bir tanesi dialog ağırlıklı aksiyon sahnelerinin olmadığı bir film idi. Diğeri aksiyon sahnelerinin bol olduğu bir film...Ne gariptir ki aksiyon sahnelerinin çok olduğu filmde nerdeyse hiç rahatsız eden bir duruma rastlamamışken dialog ağırlık filmin bazı sahnelerinde (kameranın odanın içinde hızlı döndüğü sahneler gibi) çok başarısız gördüm. Yavaş harekette kesiklik az daha hızlandığında netliğin bozulması dikkatsiz gözlerden bile kaçmayacak durumda idi.

Fakat özellikle blu-ray filmlerde renk üretimi çok başarılı ve doğal. Görüntüler kusursuz. 1080p/24p başarılı. Detay tüm görüntüye hakim.

Bir parantez açarak şunu da söyliyeyim: Blu-ray filmlerde Görüntü ayarlarından "tam pixel" seçilmesi görüntüye olumlu olarak yansıyor gibi geldi bana.

TV MENÜSÜ VE UZAKTAN KUMANDA:9

Tv çok kullanışlı ve sezgisel bir yapıya sahip. Görüntü ayarları yeterli ve istediğiniz sonuca ulaşmak çok kolay. Kumanda görünümü ile şık. Kalınlığı da biraz ince tutulsa imiş daha iyi olacakmış. Düğmelerin yerleşimi fena değil.

HAREKETLİ SAHNELER:7

Bir nebze sd ve blu-ray başlığında değinmiştim. Önceki serilere göre daha başarılı bulsam da özellike bir blu-ray film'de gördüğüm sorun nispeten düşük not vermeme sebep oldu. Sd'deki haraketli sahnelerde gördüğüm başarıdan sonra hd bir görüntüde çok daha iyisini bekliyordum açıkçası. Blu-ray filmde Sahnenin komple yukarı-aşağı veya yatay aktığı sahnelerde maalesef tipik lcd sorunu devam ediyor gibi. Burada bir ipucu vereyim. Görüntü ayarlarından "sinema" seçilirse bu sorun oldukça azalıyor.

KARASAL-DİGİTAL YAYIN:9

Bu konuda aslında pek söylenebilecek bir şey yok. Çünkü antenle alınan karasal yayın ve kablo tv üzerinden alınan digital yayınlar ülkemizde maalesef çok az. Ama olanı itibari ile değerlendirirsem uydu yayınına yakın belkide çoğu uydu alıcısının verdiği görüntüden daha iyisini bize sunuyor. Tv cephesinden yaklaşırsak çoğu tv modelinde rastlamadığımız karasal-digital yayın alıcısını bünyesinde barındırması artı bir özellik olarak rahatlıkla sayılabilir.

PC BAĞLANTISI VE 1:1 PİXEL MAPPİNG:9

Vga bağlantı ile 1360*768 maksimum değerinde, hdmi ile de 1280*1024 değerinde maksimum PC algılaması var olarak kullanım kılavuzunda belirtilse de pratikte görüntü ayarlarından "TAM PİXEL" seçilerek hdmi bağlantıda 1920*1080 değerinde 1:1 pixelmapping olacak şekilde pc bağlantısı sağlanabiliyor. Fakat bu sinyali tv, pc olarak kabul etmiyor. Bir görüntü olarak algılıyor.

Tv üzerinden yapılabilecek pc görüntü ayarları oldukça kolay ve yeterli.

GENEL LCD TV'LERDE GÖRÜLEBİLEN SORUNLARLA İLGİLİ YORUMUM: 10

Arka ışık sızması, panelden ses gelmesi, panelde bulutlanma, ölü pixel, fazla ısınma gibi bir sorunla karşılaşmadım. Notumu belkide biraz şansım belirledi.

OYUNLAR:10

PS3 Gibi yeni oyun konsolları yüksek çözünürlüklü oyunlar sunabildiğinden bu tip oyunlarda deyim yerindeyse tv adeta çoşuyor. Üretilen görüntü oldukça üst düzey. Kusur bulmak zor. O yüzden ben görüntü kalitesinden çok lcd tv ve oyun ikilisinde sorun olarak kabul edilen "INPUT LAG" terimine değinmek istiyorum.

Pek çok oyun severin bildiği gibi INPUT LAG: Oyun kumandası ile verilen komutların tv tarafından belirli bir gecikme ile bize yansıtılması sorunudur. Pek çok lcd tv'de de dikatli gözlerden kaçmayacak şekilde görülür.

Ben sık oyun oynayan bir insan değilim. Fakat yaptığım ufak oyun denemelerimde böyle bir soruna rastlamadım. Milisaniyelerle ölçülen bir gecikmeden bahsettiğimiz için bunu ölçmem de mümkün değil. O yüzden Hdtvtest sitesinin 40v4000 tv incelemesindeki Game bölümünden alıntı yapacağım.

This is an excellent result, and as such, the Sony KDL40V4000 should present no gaming problems at all. Input lag 0-10ms, very little

Kısacası ölçülen değer çok az ve oldukça iyi bir değer. Oyunlarda hiç bir problem yok.

HOPARLÖRLER VE SES:7

Tv'nin ürettiği sesler oldukça yeterli. Ama sadece yeterli...Seslerde kulak tırmalayan bir olumsuzluk görmedim ama insanı etkileyecek bir ses te maalesef üretemiyor. Farklı ses modları ayarlardan seçilebilse de bu değişiklikler yeterlilik sınırlarını aşamasına yetmiyor..

GENEL DEĞERLENDİRMEM VE ORTALAMA NOTUM: 8,7

Bu tv kusursuz değil. Fakat fiyat/performas olarak başarılı. İleriki günlerde muhtemel fiyat düşmelerini de göz önüne alırsak "alınabilir" bir tv olarak görüyorum.

Yazılanları okumak belki sizlere sıkıcı gelebilir diye düşündüğümden hem de fikir vermesi açısından örnek fotoğraflar ekliyorum.

Örnek SD yayın:

< Resime gitmek için tıklayın >

Örnek DVD:

< Resime gitmek için tıklayın >

Örnek Blu-ray:

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Örnek 1:1 pixel mapping başarısını bir ölçüde ispat eden fotoğraf (Yapamadığı durumlarda çizgilerin bozulması gerekiyor.) Pc 1920*1080 çözünürlüğüne ayarlanmış ve hdmi bağlantı kullanılmıştır:

< Resime gitmek için tıklayın >

Çok yakından pc bağlantısındaki yazıların durumu:

< Resime gitmek için tıklayın >

Örnek karasal yayın:

< Resime gitmek için tıklayın >

Örnek geniş açı izlenimi:

< Resime gitmek için tıklayın >

Örnek Oyun:

< Resime gitmek için tıklayın >

Notebook'tan PS3'e kablosuz ağ ile, Ps3'ten tv'ye ordanda fotoğraf makinesine yansıyan HD wmv görüntüsü

Dosya büyüklüğü:123 MB, Süre:2.02 dak. Veri hızı:8000kbps. Çözünürlük:1440*1080

< Resime gitmek için tıklayın >

Siyah başarısı:

< Resime gitmek için tıklayın >

EKLER:
Pek çok defalar farklı arkadaşlar tarafından benzer sorular sorulduğunu gördüm. Bu sorulara tek tek ve aynı cevapları vermek bir müddet sonra zor gelmeye başladığı için ilk mesajda toplamının daha yararlı ve bilgiye ulaşmak bakımından daha kolay olacağını düşündüm.

Soru: V4000 Lcd tv aldım. Kullanım süresini kontrol etmek istiyorum. Servis menüsüne nasıl girebilirim?
Cevap: v4000 SERVİS MENÜSÜ

Uzaktan kumandadan bekleme konumuna al
i+ tuşuna bas (en üstte solda)
5 tuşuna bas
ses + tuşuna bas.
menü tuşuna bas
Product version yazan yere gir.
Alta doğru menüyü kaydırdığında working time satırının karşısında çalışma saatini görebilirsin.

Bu tuşlara basma işlemini seri olarak yapmanız lazım. Yoksa 5 tuşuna bastığınızda tv açılıyor bir şey olmamış gibi.

Soru: İdeal sd yayınlar için hangi ayarları tavsiye edersiniz?
Cevap:

Alternatif1
-------------------------
Resim modu: Standart

Arka ışık: 4
Kontrast: 60
Parlaklık: 55
Renk:50
Renklerin sıcaklığı: Soğuk
Keskinlik: 8
Gürültü azaltma: Orta
Mpeg Gürültü azaltma: Düşük

Gelişmiş ayarlar
------------------
Gel.Kontrast Zenginleştirici: Kapalı
Canlı Renkler: Kapalı

Alternatif2
--------------
Resim Modu: Canlı
Arka Işık: 6
Kontrast: 75
Parlaklık: 55
Renk:50
Renklerin Sıcaklığı: Normal
Keskinlik: 8
Gürültü Azaltma: Orta
MPEG Gürültü Azaltma: Düşük

Alternatif 3:
-------------

Picture mode:Standart
----------------------------

Backlight: 2
Contrast:83
Brigtness:53
Colour: 43
Colur temp: warm1(warm2'de olabilir)
Sharpness:10
noise reduction:off
mpeg noise red.:off
adv.contrast enhancer:off
live color:off

Not: Gözlemlerime göre warm2(sıcak2) ayarı doğru kırmızı renk üretiminde etkili oluyor.


Soru: Blu-ray filmlerde hangi ayarları tercih etmeliyiz?
Cevap: Tv ile gelen hazır şablon ayarlardan "canlı" ve "standart" renk olarak oldukça iyi sonuçlar veriyor. Fakat hareketli sahnelerde bu ayarlar ile bazı sorunlar gözlemledim. Renk ve görsellik olarak göze pek hoş gelmesede bu sorunu aşağıda linkini verceğim sitedeki ayarlar ile aşmayı başardım.

http://www.hdtvtest.co.uk/Sony-KDL40W4000/Settings/

Soru: Bu model tv ile PIP ve PAP yapılabilir mi? Nasıl?
Cevap:
PIP: Sadece Pc ve Digital (karasal-kablo) ya da analog yayın arasında oluyor.
PAP: Herhangi bir kaynakla (Uydu, ps3 v.b.), digital (karasal-kablo) ya da analog yayın arasında oluyor.
Tüplü tv'lerden alışık olduğumuz anlamda bir kanalı seyrederken, ufak ekranda başka bir kanalı seyretmek şeklinde maalesef olmuyor.

PAP'a örnek: Bir tarafta ps3, diğer tarafta analog (çatı anteni) yayın.

< Resime gitmek için tıklayın >

Sol tarafta Uydu yayını, sağda karasal yayın.

< Resime gitmek için tıklayın >

Yararlı olması ümidiyle SAYGILAR... HiGHWAYMOUSE

NOT: v4000 lcd tv kullanıcıları bilgi paylaşımı ve sorularına cevaplar için murat1968 arkadaşımzın açtığı http://forum.donanimhaber.com/m_25967294/mpage_5/key_//tm.htm#26303668 bu topikten devam edebilirler. Hazırladığım bu yazının topiğin sayfalarında kaybolmaması için yeni bir topik açma gereği duydum. SD-HD-DİGİTAL-UYDU-PC bağlantısı ile ilgili pek çok görüntüye ve gerekli ayarlara o topikten ulaşabilirsiniz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 28 Kasım 2008; 22:40:52 >

U
16 yıl
Yarbay

güzel bir inceleme fakat biraz bonkör davranmamışmısın dostum not konusunda. Saygılar


Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
16 yıl
Yarbay

HiGHWAYMOUSE ben senin incelemene inanman tv aldın ama ne zaman baksam son mesajı sen yazmışsın forumda, devamlı burdasın ne zaman inceledin Şakası bir yana güle güle kullan Bu arada incelemede güzel, Usta bu arada dvd olarak ne kullanıyorsun,BLU-RAY FİLM notunu verirken PS^3 olarakmı yoksa BLU-RAY DVD,mi saygılar


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
16 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orjinalden alıntı: universteli

güzel bir inceleme fakat biraz bonkör davranmamışmısın dostum not konusunda. Saygılar

İnsan daha iyisini kullanmayınca böyle oluyor. Yani düşün ilk araban VW GOLF olsun. Nerdeyse en iyi araba o gibi gelir. Ne zamanki bir BMW 520 alırsın kıstasların birden değişir. Golf'te arabamıymış dersin. Hele birde Ferrari kullansan...

Bu yüzden her ne kadar diğer tv'ler hakkında (lcd olsun, plazma olsun ) bir şeyler okusam bilsem de görüşlerim kullandıklarım dahilinde oluşuyor. Yani x3500 şöyle iyiymiş, x4500 böyle iyi olacakmış, pioneer'ın plazmaları bambaşkaymış evet..insanın düşünce arkaplanında yer etse de benim açımdan bir ölçüde mışlıdan öteye gidemiyor.

Aslında bu durum test siteleri içinde geçerli. Belki arşivlerine baksan 2 yıl önceki bir modele zamanında 90 puan vermiştir örneğin. Ama o, o günün şartlarında ve piayasadiki tv'ler açısından değerlendirerek verilmiştir. Şimdi aynı model çıksa belki 70 alacaktır.

Kısacası notlarım bonkör olabilir. Ama bunun altında yatan mantık budur yaklaşık olarak. Bir bakarsın ilerde xyz model bir tv'm olur. Gerçekten mükemmeldir. Ya ona yüz üzerinden 120 vermem ya da v4000 in notunu atıyorum 75'e düşürmem gerekir. Şimdilik durum bu ama...

Ayrıca dostum...Görüntü kalitesine yönelik notlara bakıldığında(sd başarısı, blu-ray, haraketli görüntüler) ki çoğu insan için tasarım, tv menüsü, kumanda, karasal yayın gibi özellikler bir kıstas olmaz...Not ortalamasının 8'in altında olduğunu görürsün.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 8 Eylül 2008; 5:35:29 >

H
16 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orjinalden alıntı: Cannibal Corpse

HiGHWAYMOUSE ben senin incelemene inanman tv aldın ama ne zaman baksam son mesajı sen yazmışsın forumda, devamlı burdasın ne zaman inceledin Şakası bir yana güle güle kullan Bu arada incelemede güzel, Usta bu arada dvd olarak ne kullanıyorsun,BLU-RAY FİLM notunu verirken PS^3 olarakmı yoksa BLU-RAY DVD,mi saygılar

Seni yalancı çıkarmamak için bak gece 3'te yattım şimdi sabahın 5'i yine burdayım.

Dvd player olarak pioneer'ın ucuz bir modeli ile kısa bir deneyimim oldu. Ps3'ü de bir kaç dvd ile denedim. Blu-ray player olarakta ps3 kullandım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
16 yıl
Yarbay

Bak bende seni takip ediyorum bu saat ayaktayım


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
16 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orjinalden alıntı: Cannibal Corpse

Bak bende seni takip ediyorum bu saat ayaktayım

Bu tv işi bizi öldürecek kardeşim. Elden ayaktan düştük yaw. Gidip yatalım en iyisi...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
16 yıl
Yarbay

Senin ayakta durman normal değil zaten TV aldın Ben olsam ya izlerim yada uyurum


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
16 yıl
Yarbay

Güzel inceleme eline sağlık. Bence oldukça da objektif olmuş. İyisi ile kötüsüyle yazmışsın.

Şuraya takıldım:

"Vga bağlantı ile 1360*768 maksimum değerinde, hdmi ile de 1280*1024 değerinde maksimum 1:1 pixelmapping yapıyor olarak kullanım kılavuzunda belirtilse de..."

demişsin. Eğer kastedilen bu çözünürlüklerde tvnin tam ekran olarak 1:1 pixel mapping yaptığı ise kılavuz yanlış yazıyor. Yok eğer soldan-sağdan ve alttan üstten siyah boşluklar vererek 1:1 pixel mapping yaptığı kastediliyorsa ifade doğru. 1:1 pixel mappingte işin esası her pixel sinyalinin tvdeki ilgili pixele denk düşmesidir. 1920x1080 bir tv yukarıdaki sinyal çözünülükleri ile tam ekran 1:1 pixel mapping yapamaz. Kenarlardan boşluklarla yapılan pixel mappingin de anlamı olmaz.

Benim anladığım bu tvden 1:1 pixel mapping nimetinden faydalanmak isteyen kişi iyi ekran kartlı ve hdmi çıkışlı bir pc/notebook edinmeli ve 1920*1080 sinyal ile izlemelidir. Yazılarınızdan anladığım bu şekilde bu durum gerçekleşiyor. VGA ile 1920*1080 alamaması ise sinir bozucu. Herkesin HDMI çıkışlı bilgisayarı yok.

Selamlar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
16 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Selam Akseaus Hocam,

Öncelikle teşvik edici sözlerin için teşekkürler. Diğer konulara gelirsem...

Aslında o "vga bağlantı ile 1360*768 maks. değerinde 1:1 yapıyor" ifadesi bana ait. Kılavuzda sadece tablo halinde pc algılamaları verilmiş. Pc bağlantısı kullanıldıktan sonra tv ve ekran kartı ayarları kullanılarak tüm ekrana görüntü yayılabildiği gibi (Tabi bu durumda 1:1 bozuluyor doğal olarak), istenirse alttan-üstten ve yanlardan boşluk bırakarak tv'nin orta bölgesinde her pixel bir pixele denk gelecek şekilde görüntüyü konumlandırabiliyor. Pratikte bu şekilde kullanmak pek mantıklı ve göze hitap ediyor olmasa da teknik olarak 1:1 yapıyor denebilir sanırım.

Vga'dan işin aslı daha yüksek çözünürlüğe zorlamak aklıma gelmedi doğrusu. Hdmi bağlantıda yaşanan kılavuz ve pratik farklılığı bunda da yaşanabilir mi şimdilik bilmiyorum.

Ama Daha yüksek değerlere çıkmasa da görüntünün tüm ekrana dağıtılmasını ben başarılı buldum. Özellikle film izlenimlerinde rahatsızlık verecek bir durum gözlemlemedim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
16 yıl
Yarbay

Güzel inceleme eline sağlık, piano black kasanın parlamasından bende başlarda çekiniyordum, fakat LCD'yi kurup başına oturup izlemeye başladınız mı parlama hiç hissedilmiyor. (Benim oda biraz karanlık ondan da olabilir).

AvForums'da 1080p'de 1:1 pixel yapmadığını idda edenler var. (Post processing yapıyormuş sanki). Herneyse, bana vga bağlantısı beklediğimden iyi geldi, hdmi 1:1 yapmış yapmamış umrumda değil o yüzden.

Bu arada TV'nin PC ses girişi olduğunu şimdi burda öğrendim :) . Hemen deniyim, hoparlör bulamadım daha :) Nasıl bir kablo gerekiyor acaba bu bağlantı için?

Iyi günler..


Bu mesaja 2 cevap geldi.
N
16 yıl
Çavuş

Güzel bir inceleme olmuş, büyük ekran LCD için kafalarında soru işareti olanlar için çok açıklayıcı olmuş teşekkürler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
16 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orjinalden alıntı: rextr

Güzel inceleme eline sağlık, piano black kasanın parlamasından bende başlarda çekiniyordum, fakat LCD'yi kurup başına oturup izlemeye başladınız mı parlama hiç hissedilmiyor. (Benim oda biraz karanlık ondan da olabilir).

AvForums'da 1080p'de 1:1 pixel yapmadığını idda edenler var. (Post processing yapıyormuş sanki). Herneyse, bana vga bağlantısı beklediğimden iyi geldi, hdmi 1:1 yapmış yapmamış umrumda değil o yüzden.

Bu arada TV'nin PC ses girişi olduğunu şimdi burda öğrendim :) . Hemen deniyim, hoparlör bulamadım daha :) Nasıl bir kablo gerekiyor acaba bu bağlantı için?

Iyi günler..

Gece bende hiç bir parlama görmüyorum. Yalnız gündüz pencere tam tv'nin karşısına denk geldiği için bu parlama can sıkıcı olabiliyor. Tabi bu ilk günlerdeki yorumum. Büyük ihtimal bir müddet sonra hiç farkına bile varmam heralde...

1:1 konusuna gelince benim içinde pek önemli bir unsur değil. Çünkü vga'dan da olsa hdmi'dan da olsa oldukça güzel görüntü veriyor. Bir gariplik hissetmiyorum. Hele filmlerde özellikle de hd-riplerde mükemmele yakın bir görüntü kalitesi sunuyor. Bu kadar büyük ekranda word-excel kullanmayacağımıza göre..neticeye bakmak lazım. Başarılı mı? başarılı...Ha ali veli ha veli ali...



H
16 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orjinalden alıntı: N 6297

Güzel bir inceleme olmuş, büyük ekran LCD için kafalarında soru işareti olanlar için çok açıklayıcı olmuş teşekkürler.

Teşekkür ederim. Sağolasın. İnsanlara faydalı olabildimse ne mutlu bana...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
16 yıl
Yarbay

@ HiGHWAYMOUSE dostum zahmet olmazsa bir ara ps3ten oyun ssleri koyarmısın... 46v4000e karar verdim bende keşke daha büyük ekranlar almak mümkün olsa ama oda bir sonraki sefere olsun diyelim artık...bu arada tvyi hdriplerde başarılı bulmana sevindim zira genelde bunlarla beslememiz gerekiyor ne yazıkki hd açlığımızı varmı bilmiyorum ama artık sana bi dt+ yada hdsmart yakışır gerçi çok pahalılar ama futbol tutkun varsa şimdi yok desen bile 1-2 aya kalmaz alırsın benden söylemesi Bu arada kafama takılan tek nokta parlak mat arası ekran kullanılmış demişsin bu samsungtaki parlak ekranlar gibimi zira onları hiç beğenmedim ben ve sonynin kalitesini artıranın mat ekranları olduğunu düşünüyordum, renkler üdaha doğal çok daha net gözüküyordu gözüme... bu ekran umarım bunu bozmamıştır... ayrıca gün ışığında parlama yapıyormu? Çünkü tv odam tam güney cephesinde ne kadar engellemeye çalışsamda çok fazla ışık almakta...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
16 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Diğer v4000 bilgi paylaşımı topiğinde görmüşsündür ama ben buraya da alayım. Gt5p'tan bir görüntü....

< Resime gitmek için tıklayın >

Bir ara başka görüntüler çekebilirsem eklemeye çalışırım. Panel mat ile parlak arası bir şey. Renklerin doğallığına ters bir etkisi yok. Renk üretimi çok başarılı bu tv'nin. Fakat örneğin benim emektar s3000'e göre ekran yansıması daha fazla. Pencere tv'nin tam arkasında olduğu için gündüz biraz yansıma görebiliyorum. Gece ışık yansıması yok. Çok büyük bir sorun değil daha doğrusu. Ama biraz yansıma yaptığı anlar oluyor. Onu da kabul etmek lazım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
16 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Laf aramızda bu oyunda çok güzelmiş....Tv görüntüsünü fotoğrafladım. Kenarlardaki fazlalığı kestim. Fotoğrafa bakıpta oyun tanıtım sitelerinden falan aldığımı düşünmeyin.

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 9 Eylül 2008; 5:20:52 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
16 yıl
Yarbay

HiGHWAYMOUSE incelemede tv kadar ii olmuş ...sony de yeni fiyat performans urunu diyebiliriz artık v4000 e...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
16 yıl
Binbaşı

arkadaşlar lütfen yardım edin kafam karışık bilgisayarım var fakat oyunları geniş ekranda ve kaliteli renkte oynamak istiyorum fakat 106-118CM LCD TV mi almam gereki 24"MONİTÖRMÜ LCD
ikisindeki kalite olarak farkı gören varmı mesela bu LCD tvlerde ms tepki süresi varmı nasıl kaç?
sizce hangisini alayım geniş olsun istiyorum ama kalitedende taviz vermek istemiyorum para olarak bir lcd tv ye vereceğim para 4000ytl geçemez 24"incde 700-800 dolar veresim gelmiyor

Mesela bu sony si olan kardeş oyunlarda görüntü nasıl sorun yaşıyormusun?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SHARINGAN -- 9 Eylül 2008; 11:38:09 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
:
16 yıl
Yüzbaşı

Çok güzel bir inceleme olmuş, eline sağlık.