Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
22
Cevap
10415
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: çift anadal-yan dal hakkında bilgisi olanlar yardım (2. sayfa)
S
12 yıl
Teğmen

Konuyu hortlatayım:D
Siyaset bilimi ve Uluslararası İlişkiler Anadal
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Yandal yapmaktayım.

Üniversitelerin yönetmeliklerine göre uygulamalar değişiyor ancak ist üniversitesinde durum şöyledir.

3. veya 5. yarıyılda başlayabiliyorsun.4te de başvuru olduğu rivayetleri vardır ancak rastlamadım. 5. yarıyıla kadar kabul edildin edildin, edilmedin geçmiş olsun

Çok karmaşık ve haksızlıklar içeren durumlar söz konusu bu meselede. Şöyle ki:
-Her bölüm 5 çap ve 5 anadal kontenjanı açar. Bazı bölümler(örn;hukuk) yalnızca 5 yandal kontenjanı açar. Zaman zaman Çap da açar ancak son yıl açmadı.
Bütün üniversite fakülte içi dışı başvurabilir ve tamamen ortalamaya bakılıyor. Hititoloji gibi saçma sapan bölümlere giren ve 3,90-4,00 gibi bu bölümlerde ancak mümkün olabilecek uçuk ortalamalarla öss ile giremedikleri psikoloji gibi bölümlerde çapa başlarlar.
-Mesele ortalama olunca zor bölümlerde okuyanların şansı çok zor ve yandal ortalama bölümlerde yapılabilirliği en yüksek olan. Şans önemli çünkü fakülte içi bir yandal bir çift anadal ve fakülte dışı yalnızca ikisinden birine başvurabiliyorsunuz. Çullanmanın durumu çok önemli, nokta atışı yapmak önemli.
-Kabul edildiğinizde yandalda en az 18 kredi çapta 25 kredi almanız şart ama size verilen kredi yandalda 25 çapta 35 gibi bir şey oluyor ortalama.
-Anadalda ortalamanız 2 nin altına düşmemeli program sürecinde. Çap yada yandal programınızın ortalaması da 2 dönem üstüste 2nin altına düşmemeli.
-Anadaldan mezun olamazsanız çap diploması yada yandal sertifikası alamazsınız.
-Zorluğunu soracak olursanız evet biraz zorluyor, her iki programda da her dönem 2-4 ders ekstra alıyorsunuz. Sınav dönemi çok sıkışık olursunuz üstelik devam zorunluluğu aranırsa ciddi olarak fakültede yaşarsınız. Bir kısmını büte bırakır sınav dönemini dağıtırsınız sınav dönemi istanbul üniversitesinde çok güzel yönetilebilen bir yönetim sürecidir. Yarın 2 tane bütüm var

Son olarak üniversiteye yeni girecek arkadaşlar için, 'istediğim bölüm olmadı fakat üniversite ve idare eder bir bölüm oldu' diyorsanız veya bu bölümde ben 1 yıl aksar sağlam ortalama yaparım diyebiliyorsanız. Üniversitenin sitesinden Çiftanadal yandal yönetmeliğini okuyun ve eğer uygun gelirse tekrar össye hazırlanıp o strese gireceğinize çap yaparak istediğiniz bölüme kavuşun, çift diploma da cabası olur.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stardus -- 23 Ocak 2012; 11:31:17 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
12 yıl
Teğmen

Şimdi benim sorum olacak Daha evvel yandal yapmış arkadaşlar, yandal sertifikasında da not ortalaması bulunuyor mu?
bulunur muhakkak ama bulunmuyor olmasını temenni ediyorum



G
6 yıl
Er

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.