Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
283
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Kritik şifre Seviyesi De Kırıldı!, Diskteki verileri şifreledim diye sevinmeyin.
Z
16 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Dikkat! Kritik şifre seviyesi de kırıldı.
Diskteki verileri şifreledim diye sevinmeyin. Şifreli bilgileri çalmak için basit bir yol bulundu.


Grubun araştırma sonucu ve yaptıkları deneyin videosu:


Videoyu izlemek için tıklayınız




Princeton Üniversitesi araştırma grubu tarafından yapılan bir araştırma sonucunda herhangi bir sabit disk üzerinde yer alan şifrelenmiş verilerin kolayca okunabilmesine yol açan kritik bir açık bulundu. Bulunan yöntem ise şaşırtıcı derecede basitti.

Uygulanan teknik güvenlik yazılımını çökerterek bilgisayardaki kritik seviyedeki şifrelenmiş bilgilerin dahi çözülmesine yol açabiliyor. Yapılan işlem ise bilgisayarın hafıza yongalarının buz tutacak seviyede dondurulmasına dayanıyor.

Grubun yaptığı açıklamada araştırmanın kötü niyetli kullanım amacı taşımasının aksine, olası hırsızlık vakalarının önüne geçmek adına bir önlem olması açısından önem taşıdığı belirtiliyor.

Nasıl başardılar?

Bilgisayarlardaki DRAM yongaları geçici olarak veriyi saklayabiliyor. Bilgisayarın elektrik bağlantısı kesildiğinde ise şimdiye kadar bu bilgilerin silinerek yok olduğu düşünülüyordu. Ancak araştırma sonuçlarıyla hafıza yongalarının aslında verileri birkaç saniye hatta bir dakika içerisinde geri getirebildiği gösterildi.

Yongalar buz tutacak seviyede soğutulduktan sonra (-196 °C) verilerin ve anahtar bilgilerin sızdırılabildiğini örnekleriyle gösteren grup, olası tehlikelere ve nitelikli veri hırsızlığı olaylarına da dikkati çekiyor. Rapora göre donma sonrasında yongalar o anki durumlarını uzun süre muhafaza edebiliyorlar. Bu da ilgili yongaların makinede tekrar çalıştırılıp üzerlerindeki bilgilerin kolayca okunabilmesine imkan tanıyor.

Şifrelenmiş verilere genellikle şirketler, devlet kurumları ve olası çalınma riski nedeniyle kullanıcıların dizüstü bilgisayarlarında sıklıkla rastlanabiliyor. Apple kendi ürünlerinde FileVault şifreleme özelliği ile, Microsoft ise Vista'da BitLocker ile şifrelemeyi sağlıyor. Her iki yol da hükümet yazılımları başta olmak üzere "Gelişmiş Güvenlikli Şifreleme Sistemi" sertifikasıyla pek çok yerde kullanılıyor. Ancak yapılan araştırmada iki sistemin de çökertilebildiği açıkça gösteriliyor.

kaynak:alıntının alıntısı (en kaynağı chip miş)



G
16 yıl
Yarbay

Z
16 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

mac ya da windows farketmiyor..örneğin windowstaki verileri şifrele deyince 256 bit ile şifreleyip çalınması imkansız denilen veriler çalınabiliniyormuş..hani windowsta yeşil oluyor klasör renkleri..işte formattan sonra açamıyosun o dosyaları neyle denersen dene.şu an imkansız onları açmak.otomatiğe taksan yıllar alır diyeyim ben sana..işte o veriler çalınabiliyormuş bu şekilde..

ama uyku modunda galiba çalınabiliyo..ramden alıyolar çünkü..bekleme modunda hdd ye atıyor..uyku modunda rame atıyo..o arada adam 2-3 dakikada işini görür zaten.boş bırakmaya gelmez yani..

sana bana zaten bi zarar gelmez de.gelse en fazla pornoları mı çalacak adamvideonun en başında örnek veriyor bilgi çalınan şirketlerden..büyük şirketler için tehlikeli bu durumlar daha çok



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.