Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
9
Cevap
346
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Sorunuma çözüm arıyorum!!!
F
19 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Arkadaşlar power supplynin arkasındaki on/off anahtarını on yapınca makina direk açılıyor. Kasadaki on off tuşu işlemiyor. Akımı direk veriyor. Bu neden olabilir. Power supplyleri değiştirdim sorun gene aynı? Sebep anakart mı?



F
19 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Arkadaşlar sebep ne olabilir?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
19 yıl
Teğmen

kasanın icindeki kablo baglantıları kısa devre yapıyor olabilir. Avometre ile kontrol et bi gerilimleri ölç sırayla tutuyormu dene olasılık sonuçta

DOST


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
19 yıl
Yüzbaşı

Power switch de sorun olabilir kısa devre vardır.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
19 yıl
Yüzbaşı

power anahtarın takılı kalmış yada kısa devre ile fulltime anahtar kapalı duruyor demekki. zararı yok aslında ama adama gıcık verir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
19 yıl
Teğmen

kullandığın sistem eski mi peki ... yani AT kasa ise power düğmesi bozulmuş olabilir
ATX kasa ise anakarttan güç düğmesinin kablosunu çıkarıp dene bir .



F
19 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Arkadaşlar problemimi söyle açmak istiyorum.

Bu sorun yaklaşık 8 aydır vardı bende. Yeni kasa ve power supply aldım ve anakartımı yeni kasaya yerleştirdim bütün bağlantılarını yaptım. Gene power supplynin arkasındaki anahtardan açtığım anda açılıyor makina ve on/off tuşu çalışmıyor. Bir abi biostan onun çözümü var dedi ancak bu seferde hddyi görmüyor sistem. Ne yaptıysam sorunumu çözemedim.

Arkadaşın birisi avometre ile ölç demiş ancak o bende yok. Kısa devre vs. vardır denmiş bunu nasıl giderebilirim. Servise götürsem 20-30 milyondan aşağı istemezler. Eğer anakartı değiştirmemle sorun çözülecekse anakartı değiştirsem diyorum.

Sistemim:

Biostar anakart 4x destekli. Eski sayılır. 2,5-3 sene oldu.
P4 1,7 işlemci
Yeni Ekran kartı-HDD ve Ram almayı düşünüyorum.



Önerebileceğiniz İntel uyumlu bir anakart var mı? 70$ civarı. Dual,raid ve sata destekli.

Şimdiden herkese teşekkür ediyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
19 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Çözüm arıyorum arkadaşlar lütfen yardımlarınızı bekliyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
19 yıl
Yarbay

anakartın uzerınde power ın uclerı kısa devre olmus olabılır dedıklerı gıbı,, yapabılecegın en fazla gozle kontrol etmektır.. ama nası kısadevre olcak. emın deglım


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
19 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Çıldırıyorum. Tam 4-5 kere anakartı söküp taktım tekrar tekrar power supplyden gelen kabloları bağladım. Yerlerini değiştirdim. Cd-Rom ve Cd-Rw' ın bağlantılarını takmadım gene olmadı. Kısa devre deniyor. Bir yere götürdüm oda kısa devre olabilir dedi bakmamız lazım dedi. HDDyi de o yüzden görmüyordur vs. gibi laflar etti. Ancak ben dışarda okuduğum için vaktim yok. Şuanda sizden bilgi alıp evde uygulamayı düşünüyorum makina üzerinde.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.