Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
1198
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Samsung'dan SyncMaster 220TN: PC'den bağımsız VoIP destekli LCD
F
17 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

2000'li yılların başına kadar monitörler konu ile ilgilinen kullanıcılar ve grafik endüstrisinde çalışan profesyonellerin dışında kullanıcıların önemli bir bölümü tarafından satın alınırken genellikle pek dikkat edilmeyen ve bilgisayar kasasının yanında hediye edilen donanımlar olarak görülürdü. Fakat son birkaç yılda bu durum adeta değişti. LCD monitörlerin gelişmesi ve fiyatlarının düşmesine paralel olarak yaygınlaşmasıyla kullanıcıların da monitörlere olan bakış açıları değişmeye başladı. LCD kullanımında yaşanan artışa paralel olarak üreticiler arasında yaşanan rekabet te doruk noktasına ulaştı. Pazardaki büyüme potansiyelini gören pek çok yerli ve yabancı oyuncu LCD pazarına bir şekilde giriyor veya dahil olmaya çalışıyor. Tabi pazarda özellikle kendi panelini üretebilen üreticilerin aynı Formula 1'de kendi motorunu üretebilen takımların sahip olduğu avantaj gibi önde olduklarını söyleyebilmek mümkün.

LCD dünyasının son dönemde yıldızı parlayan en aktif üreticilerinden birisi hiç kuşkusuz Samsung. Zira sektörü adeta domine eden az sayıda üreticiden biri olan Samsung, hazırladığı yeni monitörler ile pazarın rotasını belirleyen firmalardan biri konumunda. Firma Berlin'de gerçekleşen ve sektör için önemli olan IFA organizasyonunda yine dikkat çekici ve yenilikçi monitörleri ile adından söz ettirecek gibi görünüyor. Samsung'un duyurusunu yapıp tanıtacağı monitörler arasında özellikle bir tanesi gerçekten ilgi uyandıracağa benziyor. Zira firmanın lanse edeceği monitörlerinden SyncMaster 220TN, firmaya göre sesli ve görüntülü iletişimde yeni bir döneme başlangıç için kapıyı aralayabilir. Bunun en önemli sebebi olarak SyncMaster 220TN'nin sesli ve görüntülü konferans yapabilmek için PC'ye ihtiyaç duymaması gösteriliyor. Evet SyncMaster 220TN ile PC olmadan yada bilgisayarın açılmasına gerek kalmadan sesli ve görüntülü konferans yapabilmeniz mümkün. Peki bu nasıl gerçekleşiyor gelin birlikte bunu mercek altına alalım.

Aslına bakılırsa kağıt üzerindeki teknik verileri ile Samsung'un yeni monitörü SyncMaster 220TN, Apple'ın PC-monitör kavramın da hatırlatmıyor değil. Zira SyncMaster 220TN üzerinde bir bilgisayarın donanımsal alt yapısını oluşturabilecek neredeyse tüm bileşenler yer alıyor. Sesli ve görüntülü iletişim için 2MP çözünürlüğünde dahili kamera, entegre mikrofon ve hoparlöre sahip olan LCD monitör, PC bağımsız VoIP uygulamalarını çalıştırabilmek için kendi özel işlemcisine de sahip. Zira Samsung, SyncMaster 220TN üzerinde AMD'nin daha çok gömülü sistemler için hazırladığı ve düşük güç tüketimi ile dikkat çeken Geode işlemcisini kullanmış. Monitör üzerinde yer alan işlemci AMD'nin Geode LX800(500MHz) modeli. Yine gömülü olarak Windows XP'nin hazır bulunduğu LCD'nin üzerinde 1GB flash bellek ve 256MB ram de yer alıyor. Tabi monitör üzerinde modem ile haberleşebilmek adına 4 adet USB ve 1 adet 10/100 ethernet portu da yer alıyor.

Samsung'un PC'den bağımsız internet bağlantısı kurabilen ve sesli/görüntülü görüşme yapılabilmesine olanak tanıyan yeni monitörü SyncMaster 220TN'nin monitör anlamında temel özelliklerine baktığımızda ise 22-inç büyüklüğünde olan LCD, 5ms'lik tepki süresine sahip. 16.7 milyon renk ve maksimum 1680x1050 çözünürlüğünü destekleyen SyncMaster 220TN tasarım anlamında da dikkat çekmeyi başarıyor. LCD dünyasının önde gelen oyuncularından Samsung anlaşılan SyncMaster 220TN modeli ile adından sıkça söz ettirecek gibi. Detaylar geldikçe belirtmeye devam edeceğiz.


Sayfanın Linki : http://www.samsungexhibition.com/ifa2007/press/read.jsp?seqno=29&select=1


 Haberi Portalda Gör

:
17 yıl
Yarbay

yavaş yavaş apple gibi kasasız all-in-one pclere kayış var anlaşılan.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
17 yıl
Yarbay

=) fiyatıda gzldır bi voip için işlemcisiydi ramiydi çok masraf oluyor bence. Fiyatı uygun olursa ilgi çekici bir ürün olur.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
17 yıl
Yarbay

5 ms tepki süresinin film başarımı ne durumda acaba ??? Malum düşük ms lerde oyun süper iken film berbat, yüksek ms lerde ise durum tam tersi idi. Bu sorun halen aşılamadı mı?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
17 yıl
Yarbay

madem böyle birşey yapacaksanız...
bari full hd olsun...gigabit ethernet portu olsun...divx,flv gibi uzantılı dosyaları oynatacak yapıya sahip olsun...interenette sörf yapabil.....monitör üzerinde subwofer olsun...en az 17 rms ses gucu olsun fiyatıda makul olsun....
...............................olsunda olsun.........................


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
17 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orjinalden alıntı: El_domingo

madem böyle birşey yapacaksanız...
bari full hd olsun...gigabit ethernet portu olsun...divx,flv gibi uzantılı dosyaları oynatacak yapıya sahip olsun...interenette sörf yapabil.....monitör üzerinde subwofer olsun...en az 17 rms ses gucu olsun fiyatıda makul olsun....
...............................olsunda olsun.........................



yok ya millet de enayiydi


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
17 yıl
Yarbay

yakında böyle birşeyi televizyonlara adapte ederlerse tam uzay çağına gireriz.. anında televizyon ekranından görüntülü görüşme yapıp bir kumanda düğmesi ile televizyon izlemeye devam edriz.. gerçi japonyada çok normal bir şey görüntülü haberleşme malum 3G ... ama bizim için henüz çooook uzak...



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.