Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
10
Cevap
262
Tıklama
0
Öne Çıkarma
İşlemci Fanı Gürültüsü
G
19 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Merhaba! AMD 2500XP işlemcide dandik bi fan var. 60*80 lik. Bilgisayar ilk açıldığında kamyon gibi ses çıkarıyo. Sonra ford focus seviyesine kadar düşüyo ses. O girişteki gürültü neden kaynaklanıyo. Okadar okuyup üfledim fanı ama bitürlü çıkmıyo kamyon kasamdan. Napcam! Yardım Edin Lütfen.!!





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genctoprak -- 20 Aralık 2004, 0:51:54 >

C
19 yıl
Yüzbaşı

Fanı makina yağıyla biraz yağla olmadı yeni fan alacaksın tabiki
Bak benim eski AMD sistemden kalan bakır tabanl CoolMaster var hem iyi soğutuyor hemde az gürütülü istersen onu 10$ veririm


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
19 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Yok Aga! Sonradan ses kesiliyo ama! Yağlama muhabbetini de denedim. Makina yağı damlattım içine. Bir miligram toz bırakmadım içinde. Gider alırım yenisini dandik fan. da ben problem ne onu merak ediyom. herşeyi denedim olmadı. Hala yırtınıyo fan.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
19 yıl
Yarbay

vallahi cevabı bulursan bende bekliyorum


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
19 yıl
Yarbay

Ben bi sefer hologramlı orijinal olmayan bi Intel fan aldım,o da yapıyordu aynı şeyi,birdenbire kesiliyordu sonra.Artık sürtünme falan mı yapıyor sargılar nedir...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
19 yıl
Yüzbaşı

bende de aynı olay var... amd 2100 kullanıyorum... makina açıldığında kamyon... sonra ford focus... :) ben yağ damlatmaya tırstım açıkçası... yenisini alıcam... bence bi yere sürtünüyo bu... ama anlamadığım şey şu... baştan ses çıkar sonra nasıl susuyo... ilginç bi durum... gecen gun kuzen geldi bilgisayarı açtım korktu patlıcak diye... :))))))) ben hemen sakinleştirdim merak etme birazdan susar... eheheh...



B
19 yıl
Yüzbaşı

Soğuktan oluyo o bende de var. Takma kafaya. Yok illa ben duzeltcem diyorsan fanı degistir. Bence masraf ettiğine değmez.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
19 yıl
Teğmen

Arkadaşlar aynı sorun benim bilgisayarda da vardı inanın dediğiniz gibi aynı kamyon gürültüsü gibiydi. Bende fanı çıkarıp bir güzel temizleme ve yağlamama rağmen o gürültülü sesten bir türlü kurtulamamıştım. Ne gariptir ki şu anda inanın bir sinek vızıltısı kadar ancak ses mevcut....size biraz mantıksız gelebilir ama çözümünü nasıl buldum biliyormusunuz ? Bilgisayar kasasının mevcut vidalarını iyice sıkdım..sonra düzeldi o sesten hiçbir eser kalmadı sizde mutlaka deneyin....meğerse benimkisi vidaların gevşemiş olduğundan ses çıkarıyormuştu..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
19 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Benim Kasada Hiç vida yok! Çırılçıplak ortada herşey. Ama bu Soğuk olayı mantıklı geldi. Yazın problem yoktu çünkü. Yardım için çok Teşekkürler!



M
19 yıl
Yüzbaşı

tek çare biraz yaglaman pc kullanmadığın zaman yağ alta çöküyor


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
19 yıl
Yarbay

yağlama iyi çözüm



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.