Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
196
Tıklama
0
Öne Çıkarma
ŞARAP....yılbaşı geliyor bilmekte yarar var...
N
19 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Şarap, eşlik ettiği yemeğe farklı bir boyut katar. İşte bu sebeple, yemeklerde şarabı sadece özel zamanlara saklamak yerine, günlük hayatın bir parçası yapmak, öğünlere derinlik ve zenginlik katacaktır.
Yemeklerde doğru şarap seçimi, her ne kadar zor gözükse de, bu konuda kesinlikle çekimser davranmamalı, aksine cesur olmalı ve birçok şarabı birçok yemekle birlikte deneyerek, kendi damak zevkinize hitap eden beraberlikleri ortaya çıkartmanızı öneririz.

“Beyaz şaraplar, beyaz etler ve deniz ürünleri ile; kırmızı şaraplar kırmızı etlerle; tatlı şaraplar ise tatlılarla uyumludur. Aksi davranışlar cezai müdahale gerektirir!”
Bu kanının içerdiği dar çerçeveye karşın, pekçok kişi hangi yemekle hangi şarabın içileceğini karar verirken bu tanımlamadan hareket eder. Ancak son yıllarda şaraba karşı ilginin artmasıyla, bu tür katı kalıp ve kurallar da yavaş yavaş terkedilmeye başlandı.
Zira hem şaraplar hem de yiyecekler karmaşık yapılara sahip oldukları için, aralarındaki eşleşme olasılıklarının sayısı insanı hayrete düşürebilecek kadar çoktur! Ayrıca, tekrar altını çizerek belirtmek gerekir ki, uyumlu bir birliktelik kişisel damak zevkiyle son derece ilgilidir. Örneğin, çoğumuz midye tavayla Moskado’nun uyuşmadığını düşünebiliriz, ama içimizden birisi, bu ikililerin birlikteliğini baş döndürücü olarak tanımlayabilir!
Bütün bu serbestlikle beraber, özenle hazırlanan bir menüye eşlik edecek şarapların seçiminde de aynı özenin gösterilmesinde fayda olabilir. Şarabı, ana yemeğe eşlik edecek diğer yemeklerden biri gibi görüp, benzer bir anlayışla sofraları zenginleştirmek mümkün.
Dikkat edilmesi gereken, ve damağın açılmasına yardımcı olmak için bir kural sayılabilecek konular, eğer aynı öğünde birden fazla şarap sunuluyorsa, bu sıralamada, kırmızıdan önce beyaz, dömisekten önce sek, ağır gövdeliden önce hafif gövdeli ve eskitilmiş şaraplardan önce genç olanları sunmaktır.



S
19 yıl
Binbaşı

Bir an kendimi, Lorenzo'nun oğlu sandım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
19 yıl
Yarbay

ayrıca şarap biftekle pişirilirse(yani biftek pişirirken şarap kullanırsak)ayrı bi tat verir


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
19 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

ŞEFTALİLİ ŞARAP

1 ŞİŞE BEYAZ ŞARAP
4-5 TANE SULU ŞEFTALİ
4 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
ŞEFTALİLERİN KABUKLARINI SOYARAK KUP KUP DOĞRAYIN.
DERINCE BIR KABA KOYUP UZERINE ŞARABI VE TOZ ŞEKERİ İLAVE EDİN VE
KARIŞTIRIN.
SONRA BUZLUĞA KOYARAK İYİCE SOĞUDUKTAN SONRA SERVİS YAPABİLİRSİNİZ.
BEN ŞARAP KADEHİNİ DE BİR SÜRE SOĞUTUYORUM VE MEYVE PARÇACIKLARIYLA SERVİS
YAPIYORUM... DAHA SONRA KALAN ŞARABI (MEYVELERIYLE BERABER) BİR KARAFAKİYE
KOYARAK BUZDOLABINDA 3-4 GUN MUHAFAZA EDEBILIRSINIZ..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
19 yıl
Yüzbaşı

Hay senin şarap çanağına


Bu mesaja 2 cevap geldi.
P
19 yıl
Binbaşı

ne ya burası akşamcılara dönmüş



N
19 yıl
Yarbay

quote:

Orjinalden alıntı: webche

Hay senin şarap çanağına


ahahaha


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
19 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orjinalden alıntı: Nitrogliserin


quote:

Orjinalden alıntı: webche

Hay senin şarap çanağına


ahahaha




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.