Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
325
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Apple en hızlı 5G bağlantısı sunan iPhone 13 modellerini ABD'de satacak
M
3 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

Apple en hızlı 5G bağlantısı sunan iPhone 13 modellerini ABD'de satacak



Apple geçtiğimiz yıl iPhone 12 serisini tanıttığında mmWave 5G desteğini belirli cihazlarla sınırlandırmıştı. Şirket bu yıl da ultra hızlı mmWave bantlarına erişimi sadece ABD'de satılan modellere özel yaptı.



Ayrıca Bkz.iPhone 13 Pro'larda 4K ProRes video çekebilmek için en az 256 GB'lık model gerekecek



iPhone 13 piyasaya sürülmeden önce şirkete yakın kaynaklar mmWave 5G teknolojisini destekleyen versiyonların başka ülkelerde de piyasaya sürüleceğini söylemişti. Ancak firma bu özelliği sadece ABD'de satılan modellerde tutmaya karar verdi.



Apple en hızlı 5G bağlantısı sunan iPhone 13 modellerini ABD'de satacak



mmWave 5G nedir?



Bu teknolojiye sahip iPhone 13'lerin sağ tarafından ek bir anten bulunuyor. Ayrıca n258 (26 GHz), n260 (39 GHz) ve n261 (28 GHz) bantlarını desteklediklerini belirtelim. Bunlar, mmWave 5G'nin 6 Ghz'in üzerindeki frekanslarda çalışması için gerekli.



mmWave, 24 GHz ila 40 GHz arasında değişen daha yüksek frekanslı radyo bantlarını ifade ediyor. mmWave 5G ağları ultra hızlı olsa da menzili çok kısadır. Yani mmWave teknolojisini kırsal alanlarda kullanmak pek mümkün olmaz. Baz istasyonuna yakın olmak gerekir.




Kaynak:https://www.apple.com/tr/iphone/cellular/

 Haberi Portalda Gör

V
3 yıl
Yüzbaşı

Zaten diğer ülkelerde satılmasının bir manası yoktu.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

M
3 yıl
Binbaşı

Kaç ülkede o bantlarda yayın var ki?
Edit: Türkiye'de bile Turkcell Huawei ile anlaşma yapmış aslında, 71.5 – 73.5 GHz bantlarında çok yüksek hızlı internet sağlanmış.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaximillianFoe -- 15 Eylül 2021; 14:16:27 >


DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.