Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
222
Tıklama
5
Öne Çıkarma
İETT Üzerinden AKP Dönemi soygunu!
V
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >


İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2008’de Korona virüsten vefat eden eski başkan Kadir Topbaş döneminde Hollanda’dan alınan 50 otobüsün hurdaya döndüğü ve hurdalıkta çürümeye terk edildiği bildirildi.

65 milyon Avroya alınan ve bir yıl sonra arızalanmaya başlayan otobüsler Edirnekapı ve Hasanpaşa garajlarında akıbetleri belli olmadan bekliyor.
Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Hollandalı Advanced Public Transport Systems (APTS) adlı firmadan Phileas marka, 50 körüklü otobüs alınmasına karar vermiş, otobüslerin tanesi 1 milyon 307 bin 950 Euro’ya, muadillerinin yaklaşık dört katı fiyata satın alınmıştı. Otobüsler, İstanbul yollarının fiziki koşullarına uyum sağlayamadığı gibi, alındıkları günden itibaren sağlıklı şekilde çalışmamışlardı.
Teknik sorunları ve imalat hataları da olan otobüsler bir yıl sonra arızalanmaya başlamıştı. Kısa sürede araçlar kullanılamaz hale gelmiş ve atıl duruma düşmüştü.

TOPBAŞ BERAAT ETMİŞTİ

İBB’nin CHP’li üyesi Hakkı Sağlam, eski İBB Başkanı Kadir Topbaş hakkında “görevi kötüye kullanmak” suçlamasıyla şikayetçi olmuştu. Topbaş açılan davada 2014’te savunma yapmış, topu İETT’ye atmış ve ihaleyle ilgisi olmadığını savunmuştu. Mahkeme, Topbaş’ın beraatine karar vermişti.

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Kaynak:
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/kadir-topbasin-istanbulluya-65-milyon-euroluk-hediyesi-hurdalikta-yatiyor-473807h.htm



N
3 yıl
Yarbay

Adamların her hamlesi cukka üzerine kurulu zaten. Yoksa kıllarını kıpırdatmazlar.



M
3 yıl
Yüzbaşı

Oooffff bee, biride çıkıp 2001 krizi diyor; yiyenlere, israfçılara, rüşvetçilere, yandaşa ses yok



K
3 yıl
Yarbay

İşte AKP zihniyeti parayı böyle çarçur ediyor. 128 Milyar Doları da bu kafa buhar etti. Sonra neden fakirleştik, neden paramız değer kaybetti, neden insanlık dışı vergiler içinde boğuluyorum, neden yabancı yatırımcı gelmek bir yana kaçıp gidiyor, neden markete gittiğimde her hafta fiyatlar yukarı doğru değişiyor... Ne güzel iş lan bir dünya para batır hiç hesap vermeden yoluna devam et. FETÖ ile ilişkin olsun yine hesap verme. İnsan şu partinin ismindeki "Adalet" ve "Kalkınma" sözcüklerinden utanır. TC parti ismi ve söylemleriyle bu kadar zıt hareket eden siyasi oluşumlara rastlamamıştır.

İstanbul'la ilgisi olmayıp da İmamoğlu hakkında 50 tane şey söyleyen arkadaşlar için şu çift körüklü otobüslerle ilgili bir şeyler söyleyelim. Bu otobüs çok fazla yolcu toplayabiliyor iyi hoş ama içi doluyken ufak bir bayırı çıkarken bile zorlanıyor, araç tın tın gidiyor, Metrobüs hattındaki diğer otobüslerin de önünde olduğu için onları da yavaşlatıyor. Pek görmüyoruz bu araçları.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 14 Eylül 2021; 13:35:0 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.