Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
16
Cevap
390
Tıklama
1
Öne Çıkarma
ASELSAN'dan ülkemizdeki su miktarını artırmaya yönelik yarışma
T
3 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

ASELSAN'dan ülkemizdeki su miktarını artırmaya yönelik yarışma



Savunma sanayi projeleriyle adından söz ettiren ASELSAN bu defa doğal kaynakların korunması için kolları sıvadı. Ülkemizdeki su kaynaklarının korunması ve su miktarının artırılması için yarışma düzenliyor. Parlak fikirlerin hayata geçmesine yardımcı olacak.



ASELSAN ve Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBKİO) iş birliği ile ‘Ülkemizdeki Kullanıma Uygun Su Miktarı Nasıl Artırılır?’ konulu yarışma düzenleniyor. Başvurular 13 Ağustos’a kadar sürecek. Yarışmaya Türkler katılabiliyor. Yarışmaya Türkiye ve yurt dışında yaşayan Türk vatandaşı üniversite öğrencileri ve mezunları takımlarını oluşturarak katılabilecekler.



Yarışmaya katılım başvuruları, CBKİO tarafından oluşturulan Yetenek Kapısı platformu üzerinden alınacak. Başvuru için gerekli kriterlere Yetenek Kapısı platformundan ulaşabilirsiniz.



Başvuru için: yetenekkapisi.org



Ayrıca Bkz.AFAD: "İklim değişikliği depremi tetikliyor"



Birinci projeye 10 bin TL, ikinci projeye 7 bin 500 TL ve üçüncü projeye 5 bin TL para ödülü verilecek. Para ödülünün yanı sıra ASELSAN’dan çeşitli imkanlar sunulacak.



Katılımcılar, kullanıma uygun su miktarının artırılması için şu başlıklarda proje sunabilecek:



"Su şebekelerinin şehir girişlerinde organik/inorganik kirlilik ölçümlerine yönelik elektronik/yazılım tabanlı çözümler, İHA ve uydu görüntüleri ile kuraklık takibi, barajlardaki toplam su miktarının artırılması ve dağıtma esnası kayıpları engelleyecek otonom kontrol sistemleri geliştirilmesi, yer altı sularının şehir su şebekelerine karışmasının elektronik yöntemlerle tespiti, daha az su ile temizlik yapacak elektronik sistem önerileri ve kişisel su kullanımının takibine yönelik yazılım uygulamaları."




Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/sirkethaberleri/sanayi/aselsan-dogal-kaynaklarin-korunmasi-icin-harekete-gecti/665589

 Haberi Portalda Gör

Akıl yoksunluğu mu çekiyorsunuz?
Yoruma Git
azizfikri - 3 yıl +13
papaz eriğini, imam eriğine çeviren projeyle çözülür o iş
Yoruma Git
Lyc - 3 yıl +11
Dua eden robot yarismayi kazanir.
Yoruma Git
eAkman - 3 yıl +9
Ç
3 yıl
Teğmen

Bu tarz bir organizasyon iyi güzel de vatandaşa tasarruf yeteneği kazandırılması lazım. Yoksa istediğin kadar debelen dur.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

E
3 yıl
Yüzbaşı

Dua eden robot yarismayi kazanir.



Bu mesaja 2 cevap geldi.
B
3 yıl
Binbaşı

Ödül çok düşük tutulmuş




A
3 yıl
Binbaşı

Akıl yoksunluğu mu çekiyorsunuz?



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @eAkman
L
3 yıl
Yarbay

papaz eriğini, imam eriğine çeviren projeyle çözülür o iş




G
3 yıl
Yarbay

Yapay bulut😀



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

S
3 yıl
Yarbay

Abdest yasaklanabilir mesela .




D
3 yıl
Yarbay

Bu yarışmanın yanısıra evlerde nasıl tasarruf yapılabilir,tasarruf nasıl teşvik edilir onlarada bakın.Örneğin açkapa musluklar çok su sarfına sebep oluyor.Eski sistem musluk lar daha az sarf eder.çoksu sarf eden bulaşık ve çamaşır makineleri tamamen yasaklanabilir.devlet şu özelliklere haiz olmayan makinalar yasak diyebilir.




D
3 yıl
Yarbay

bazı haberlerin haber içeriğini okumadan direk kullanıcı yorumlarını okuyorum, ülkemizde "eğitim şart" norveç gibi düşünen bir ülke olabilseydik bu ülke şuan G7 dedikleri ülkeler arasında söz sahibi olurdu...




B
3 yıl
Çavuş

Çok zekice bence ödülü size vermeliler !





Bu mesajda bahsedilenler: @eAkman
U
3 yıl
Yüzbaşı

Türkiye'de tatlı suyun %73'si tarımda kullanılıyor, kalanı sanayi ve evsel kullanım. Su tasarrufu isteniyorsa önce tarımın adam edilmesi gerek. Evsel kullanımda tasarruf tedbirleri uygulansa dahi bunun getirisi %1-2 ancak olur şeklinde açıklamalar vardı. Elbette ne olursa olsun israf etmemek gerek...




T
3 yıl
Yüzbaşı

siteye girildiğinde öyle bir başvuru bölümü yok




D
3 yıl
Yarbay

Bence bu çatılardan kananalızasyona akan yağmur suları için bir proje yapilmali



Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
3 yıl
Yarbay

10 yıldan fazladır benim musluklarımda tasarruf kartuşları takılıdır. Parasından geçtim boşa kullanılan suya yazık. Küresel ısınma yüzünden bir damla suya muhtaç olacağımız günler gelecek. Onun için herkesin önlemini alması şarttır! Ülke yönetimi bu işte çok geç kaldı! Konya ovasında yaşanan kuraklıktan buğday bu sene büyüyemedi.

Mesela İstanbul için deniz suyunu arıtan ve göllere aktaran sistemlerin çoktan kurulması gerekirdi. Terkos mesela bu iş için çok iyi. Denize yakın. 20 yıl geçmiş halen proje aşamasına gelememişsiniz ey hükümet!

Bunu yapmak için zihni sinir projelere de ihtiyaç yok ki? 20 yıl hükümet 25 yıl İBB yönetimi. Marmara'da bulunan illerin yönetimi hep sizdeydi!. Doğru dürüst bir arıtma sistemi bile yapılmamış. Bu halk size daha ne kadar kredi verecek ki? Suçlamaları yeni gelenlere yapmak yerine beraber çalışacak yollar geliştirseniz bu güzelim ülkenin daha yararına olmaz mı? Yada topal ördeğe çevirmeyin, bırakın yapsınlar!




T
3 yıl
Yarbay

Etrafta bolca boşa akan çeşmeleri kaldırmakla başlayabilirler; ayrıca camilerdeki suları da ücretli yapmalılar, bir de tuvaletlerde el ayak yıkanan suları filtreleyerek tekrar pompayla bir depoya gönderip sifonu çektiğimizde kullanılacak su haline getirmek işe yarayabilir.

Barajları yeniden modellemek gerekiyor; üzerleri de kapatıla bilmeli ki su sıcaklarda buharlaşmasın. Ha bir de yer altı kaynak sularını kullanmak için açıp sonra bunu durduramayanlar var ve bu yüzden suyu lahama aktarıyor devlet çalışanları duyduğuma göre!

Son olarak her binanın altına birer tane büyük depo konulabilir , sadece atık suyu olarak da kullanılabilir ve çatıları da suları depolayabilecek şekilde yeniden modelleyebilirler!

Açıkçası benim kendime ait evim olsa çoktan bu projeleri kendim yapacaktım ama ne yazık ki yok. Ayrıca çatıları da kiremit yerine güneş panelleri koyarak tasarrufun boyutu arttırılabilir, bir de telekopik aynalarla gündüz ışığını bir küre vasıtasıyla eve yayan Avrupa'da kullanılan bir sistem var. (ismini hatırlamıyorum) Gündüz ışığını bütün evde dolaştırıyorlar ve gündüz ışık yakmaya da gerek kalmıyor gün ışığında dışarıda dolaşmak gibi olduğundan göze de iyi geliyor!

Ama bizimkilerden beklentim su duası :)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 18 Haziran 2021; 17:59:14 >


A
3 yıl
Binbaşı

Kanalizasyon ve yağmur sularının boruları farklı olmalı. Projeye gerek yok. Belediye masraf olmasın diye ikisini tek boru ile dereye boşaltıyor, sıfır masraf.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @DH Misafiri
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.