Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
26
Cevap
619
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Cevap: TESK Başkanı Palandöken'den 'market genelgesine' destek (2. sayfa)
R
3 yıl
Yarbay

Esnafa yardım edemez değil etmez,garantili yollara,hastanelere vs tıkır tıkır kur üzerinden paraları ödeniyor,3-4 maaş artı huzur hakları vs,milyarlık elektrik şirketlerine milyarlık destekler halkın faturaları üzerinden sağlanıyor vs.
Para normal vatandaşa,esnafa yok sadece şimdi anlıyomusun amacın başka olduğunu.




Bu mesajda bahsedilenler: @Tornado of Souls
S
3 yıl
Yüzbaşı

Ya ne kadar meraklısınız devletin her şeyi kontrol etmesine. Fahiş fiyat varsa, gider normal fiyata satan yerden alırsın. Piyasa kendi kendine dengelenir zaten. Yoksa neyin fahiş neyin normal olduğunu vahiyle mi beliriyor devlet?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Tornado of Souls
T
3 yıl
Yüzbaşı

Devlet dediğime bakma aslında belediyenin denetlemesi lazim.Zabıtanın temel gorevlerinden biridir fiyat kontrolu yapmak ama bu uygulama oy kaygıs nedeni ile yapilmiyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @strategen
S
3 yıl
Yüzbaşı

Öyle bir şey yok; hiçbir zaman da olmadı.

Zabıtanın temel görevleri:

<p class="ql-align-justify">1) Beldenin düzeni ve esenliği ile ilgili görevleri,</p><p class="ql-align-justify">2) İmar ile ilgili görevleri,</p><p class="ql-align-justify">3) Sağlık ile ilgili görevleri,</p><p class="ql-align-justify">4) Trafikle ilgili görevleri,</p><p class="ql-align-justify">5) Yardım görevleri.</p>


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Tornado of Souls
T
3 yıl
Yüzbaşı

Aynen kanka yok

quote:

Belediyemizce, tüketicilerin; ekonomik çıkarlarını korumak amacı ile satışa arz edilen mal ve hizmetlerin fiyat etiketleri ve ücret tarifelerine yönelik denetimler yapmakla birlikte, tüketicileri bilgilendirme ve bilinçlendirme yönünden de çalışmalar yürütülmektedir

https://zabita.ibb.gov.tr/tuketici-haklari//



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @strategen
A
3 yıl
Yüzbaşı

Ne kadar çok biliyorsunuz her şeyi.

Küçük esnaf şöyle küçük esnaf böyle diye aylardır anırıyorsunuz buralarda.

Küçük esnafı koruma için tedbir alınıp, zincir marketlere her şeyi satmayacaksın dediklerinde de küçük esnaf kazıkçı, fırsatçı, 2 liralık malı 10 liraya veriyor, ben mecbur muyum küçük esnaftan almaya diye goy goy çeviriyorsunuz şimdi de.

Her şeye verilecek bir cevabınız var ya.

Çok güzel bir laf var sizlerin kafasına sahip olanlar için ama zaten adminler beni banlamaya bahane arıyor. Susuyorum o yüzden.



S
3 yıl
Yüzbaşı

Bu 2018'de geldi, üstelik senin anladığın gibi bir şey değil. Burada güzelce açıklamışlar:

https://mevzuattakip.com.tr/mevzuat/belediye-zabitasinca-mal-ve-hizmet-fiyatlari-denetimi

<p class="ql-align-justify">"Bu değişikliğe istinaden, piyasada mal ve hizmet fiyatlarının denetlenmesi ve fiyatlarını haksız şekilde artıranlara 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 62 nci maddesinde yer alan “Haksız ticari uygulamalar” kapsamında Ticaret Bakanlığınca (Reklam Kurulu kararı ile) idari yaptırım uygulanması imkanı getirilmiştir.</p><p class="ql-align-justify">Ancak bu kapsamda, yürürlükteki mevzuata göre belediye zabıtasının mal ve hizmet fiyatlarını denetleme yetkisinin olduğunu söylemek mümkün değildir.    </p><p class="ql-align-justify">Belediye zabıtasına mal ve hizmet fiyatları ile ilgili olarak sadece 6502 sayılı Kanunun 54 üncü maddesi ile bu maddeye istinaden düzenlenen Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde; perakende olarak satışa sunulan mal ve hizmetlerin etiket, tarife ve fiyat listelerinin Yönetmelikte belirtilen şekil ve içeriğe uygun düzenlenip düzenlenmediği ve indirimli satışlara ilişkin olarak Yönetmelikteki usul ve esaslara uyulup uyulmadığını, ayrıca etiket, tarife ve fiyat listelerinde belirtilen fiyat ile kasa fiyatı arasında fark olup olmadığını denetleme yetkisi verilmiştir.</p><p class="ql-align-justify">
</p><p class="ql-align-justify">Şayet, belediye zabıtasının da piyasada mal ve hizmet fiyatlarını denetlemesi isteniyorsa, bunun için 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Belediye Zabıta Yönetmeliğinde değişiklik yapılması gerekir."</p>


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Tornado of Souls
T
3 yıl
Yüzbaşı

İyi de biz burada perakende satış yapan esnaftan bahsediyoruz.Yani alıntı yaptığınız kısımda şu şekilde yazıyor

quote:

Belediye zabıtasına mal ve hizmet fiyatları ile ilgili olarak sadece 6502 sayılı Kanunun 54 üncü maddesi ile bu maddeye istinaden düzenlenen Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde; perakende olarak satışa sunulan mal ve hizmetlerin etiket, tarife ve fiyat listelerinin Yönetmelikte belirtilen şekil ve içeriğe uygun düzenlenip düzenlenmediği ve indirimli satışlara ilişkin olarak Yönetmelikteki usul ve esaslara uyulup uyulmadığını, ayrıca etiket, tarife ve fiyat listelerinde belirtilen fiyat ile kasa fiyatı arasında fark olup olmadığını denetleme yetkisi verilmiştir.


Yani belediye çarşı pazar esnafının sattığı ürünleri denetleyebilir ama aracı kurumları veya üreticiyi denetleyemez.


https://www.cnnturk.com/yerel-haberler/bursa/merkez/zabita-ekiplerinden-fahis-fiyat-denetimi-1616182

https://www.gaziosmanpasa.bel.tr/det/84/zabita-ekiplerimizden-marketlere-fahis-fiyat-denetimi


bunlar yeni haberler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @strategen
S
3 yıl
Yüzbaşı

"Fahiş fiyat" diye bir sebep ile ceza kesemezler, böyle bir yetkileri yok. Diğer denetleme yetkilerini (usül yönünden) bahane ederek böyle bir işe girişmişler. Amaç gözdağı vermek yani. Aynı, iktidarın hoşuna gitmeyen yayın yapan kanalların bir anda vergi denetimine tabii tutulması gibi. Amaç en küçük açığını yakaladığında dolaylı olarak cezalandırmak.

Zaten haberde de, bunun bir farkındalık hareketi olduğunu söylüyor.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, "Marketlerde,satış noktalarında fiyatların farklılığına dikkat çekmek istiyoruz."




Bu mesajda bahsedilenler: @Tornado of Souls
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.