Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
61
Cevap
5234
Tıklama
24
Öne Çıkarma
Cevap: Xbox kontrolcülerinin neden yıllardır AA pil kullandığı belli oldu (3. sayfa)
D
3 yıl
Yarbay

PS1'den beri tüm PS gamepadleri de Xbox gamepadleri'de kullanmış olarak Xbox gamepad'i her zaman daha başarılı buluyorum ergonomisi el ağrıtmaması dayanıklılığı çok ileri seviyede PS'ye göre. Analogların içbükey olması başlı başına avantaj zaten. Sony yıllar geçti idrak edemedi şu analogları içbükey yapması gerektiğini. Hala dışa bombe koyuyor inanılmaz.

Ama pil konusunda Xbox başarısız ve eski kafa kalıyor bana göre. Pil değiştirme konusu Xbox gamepad'in en zayıf yönüdür bence. Ben Xbox 360'dan beri alışamadım buna sevemedim. Çünkü oynadığım konum zaten prize yakın, bana iki dk süre ver kablo takayım. Yok, kalk git pil değiştir. Yani pil değiştirmek başta e ne olacak ki diyorsunuz ama öyle değil. Bir tarafta kablonu taktın bitti gitti. Diğer tarafta oyunu bırak, kapağı çıkart pil al, değiştir sinir bozucu. Sonra şarjlı pil alacaksın şarj aleti alacaksın vs.. Masrafı ayrı olay. Kötü bu bence. Xbox Elite Series 2'nin built-in 40 saat pil süresi olması o kadar işime yarıyor ki. Bütün gün oyna şarjın bitemez. Gün sonunda koy yanında gelen şarj istasyonunun üstüne bitti gitti. şükür Xbox 360 nesli bittiğinden beri pil derdim olmadı bir daha. Bu pil değiştirme olayı bence fosil olarak tarihe karışmalı artık. DS4 bu konuda çok başarılıydı. 5 dk şarj etsen 1-2 saatlik süreyi çıkartıyordu. Duvar şarjı ile tabii. Ama onun da dayanıksızlığı ayrı dert, el ağrıtması ayrı dert. Analogların çok kötü olması ayrı bir olay. İyi ki Elite serisini yapmış Microsoft da seçeneğiniz oluyor hem ergonomi hem pil değiştirmesiz oyun oynamak.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 9 Ocak 2021; 3:26:22 >

P
3 yıl
Binbaşı

pil daha mantıklı, batarya olsa ömrü giderek kısalır.




G
3 yıl
Yüzbaşı

Çıkmayan pil kim ister ki? Böyle daha iyi. Pil eskirse değiştirebiliyorsun.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
3 yıl
Yüzbaşı

Pil kullanımı pratik olsa da eger pili uzun süre içinde unutursan kontrolcün ayvayı yedi demektir.Xbox 360 kolumun pil takılan kısmının paslandığını farketmem benim için kötü bir tecrübe oldu.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
3 yıl
Binbaşı

bendede var çok kullanmadım ama 1 2 kere falan şarj ettim 2 senedir.




Bu mesajda bahsedilenler: @sadoby
T
3 yıl
Yarbay

Varolan dahili bataryalı kontrolcülere powerbank takınca zaten şarj oluyor, bu kalem pil olayı nerden ne amaçla çıktı gördük. Duracell xbox ile anlaşma yapmış. Parayı alan xbox pilli kontrolcü çıkarıp milleti kekledi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
3 yıl
Onbaşı

Şarj edilebilir pil alıyorsun. Çok daha kullanışlı oluyor. Abartılacak bişey değil.



B
3 yıl
Teğmen

Ab boş ya




Bu mesajda bahsedilenler: @DH Misafiri
T
3 yıl
Yarbay

5-6 Yıldır hala Çin'den aldığım şarjlı pilleri kullanıyorum , şarj olma sıklığı git gide artıyor ama hala iş görüyor önemli olan da bu!




O
3 yıl
Binbaşı

Bende de xbox 360 var.

Kolun şarjı bittiğinde kablo ile devam edeceğine çekmeceden 2 tane AA pil takıp devam ediyorsun. Bu güzel bir şey.



M
3 yıl
Yarbay

çok saçma bir haber, ancak xbox kolu kullanmayan adam pilli kollardan şikayetçi olur. 6 senedir xbox 360 kolu var 2 tane kullanmaya devam ediyorum. bataryalı olsa şuan kabloya bağlı olarak kullanmak zorunda kalacaktım.



E
3 yıl
Yarbay

Tartışma, konuda haddinden fazla büyümüş. Pille olsa da olur olmasa da olur. O kadar büyütülecek bir olay değil aslında.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
3 yıl
Yarbay

Xbox kontrolcüler pahalı. Hadi uygun fiyatlı bir tane ikinci el aldım. Sonra öğrendim ki USB kablosundan şarj olmuyormuş. İki tane duracell normal AA pil taktım. Biraz oynadıktan sonra piller bitti. Şarjlı pil ve şarj cihazı, aldığım kontrolcü fiyatına denk geldiği için artık kabloyla kullanıyorum.

Bu konuda PS kontrolcüsünün üstüne tanımam. Hem saatlerce şarjı dayanıyor hem de USB'den şarj oluyor.



C
3 yıl
Binbaşı

AA pil daha mantıklı şöyleki g930 kulaklığım var kendinden bataryalı belli bir zaman sonra şarj tutmamaya başladı.pil almaya çalıştım Türkiyede yok , amazondan almaya çalıştım ya gönderimi yok yada çok pahalı , o zaman dedimki keşke kalem pil olsaymış içindeki piller , çünkü kablosuz kulaklık kablolu kulaklığa dönüşmüştü.bu arada xbox 360 game pad kullanıyorum.



F
3 yıl
Yarbay

Pille kim uğraşır arkadaş




R
3 yıl
Yüzbaşı

PS4 kontrolcü pilini değiştirdim tam bir eziyet,pilinde sözde! iyisinden aldım ama içinden çıkanla alakası yok...xbox kontrolcüsü de var pc için,en dandiğinden 10 yıllık şarjlı pil bile günlerce gidiyorki 3 yıllık piller aylarca,keşke hepsinde AA yada AAA olsa.
içinde dahili pil olan ve çok kullanılan bir cihaz çöp olmaya mahkum oluyor genelde.



S
3 yıl
Yarbay

Marketten bakkaldan evime kalem pil almayalı yıllar oluyordur yıllar. Zamanında 6 adet şarj edilebilir pil ve onların şarj ünitesini aldığımdan beridir pil derdim kalmadı. Zaman içerisinde gerektikçe büyük boylarıda aldım ve inanın ne kadddaar zamanla ömürleri azalsada bugun gidip ordan burdan alacağim yeni pillerden daha uzun süre gidiyo enerjileri..



A
3 yıl
Yarbay

sarjlı pille kiti aldım gayet mutluyum tek kol 10 gün gidiyor



K
3 yıl
Yarbay

Kontrolcüye powerbank takmak pek mantıklı iş değil. Konforu ciddi şekilde baltalar, ayrıca bataryalı cihazların bataryaları er ya da geç bir gün şarj almamaya başlar, bozulur. Bataryaların bir ömrü var. Ama pilli cihazlar öyle değil. Sök yenisini tak ömür boyu kullan cihazı.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Technical_Support
D
3 yıl
Yarbay

Gayette memnunuz. İnşallah dahili pil gibi bir pişmanlık yaşatmaz bize.