Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
74
Cevap
3461
Tıklama
9
Öne Çıkarma
PS5, Xbox Series X'i ikiye katladı: İşte satış rakamları
L
3 yıl
General
Konu Sahibi



Yeni nesil oyun konsolları için ilk satış rakamları gelmeye başlıyor. VGChartz'ın kaynaklarından aldığı veriye göre, PlayStation 5 çıkış gününde dünya genelinde tahmini 2,1 milyon ila 2,5 milyon arasında bir satış rakamı yakalamayı başardı. PS5 böylece tarihin en büyük açılış yapan konsolu oldu.



Sony'nin bir önceki konsolu PlayStation 4 çıkış gününde 1 milyon adet satabilmişti. 2 milyon rakamını yakalaması ise iki haftayı bulmuştu. PlayStation 5 bu anlamda çok açık bir farkla PlayStation 4'ü geride bırakmayı başarmış. Sony de bildiğiniz gibi dün PS5 için "tarihimin en hızlı satan konsolu" açıklaması yapmış ve daha önce eşi benzeri görülmemiş bir talep aldıklarını açıklamıştı.



PS5 satışlarının yarısı ABD'de



Konsol satışlarının adeta cenneti olan ABD yeni nesilde de pazarı domine etti. PlayStation 5 satışlarının 1 milyondan fazlasının sadece ABD'den geldiği belirtildi. Konsolun anavatanı Japonya'da ise yaklaşık 120 bin seviyesinde satış gerçekleşti. Avrupa'da da İngiltere (230-280 bin arası), Almanya (115-140 bin) ve Fransa (105-125 bin) en çok satış yapılan ilk üç ülke oldu.



PlayStation 5'in satış rakamlarını rakibi Xbox Series X|S ile karşılaştırdığımızda ise beklendiği gibi PS5'in açık ara önde olduğunu görüyoruz. Yeni Xbox konsolları dünya genelinde 1,1 milyon ila 1,4 milyon arasında tahmini bir satış gerçekleştirmiş. PS5, Xbox Series'in iki katı oranında satmayı başarmış.



Dünya genelindeki satışlarda ayrıca PS5'in diskli versiyonun dijital versiyona oranla çok daha fazla sattığı belirtiliyor. Toplam satışların yaklaşık %75'i diskli versiyona ait. Yurt dışında, 500 dolara satılan standart konsolların çok daha fazla talep gördüğü açıklanmıştı.



 



Kaynak:https://www.vgchartz.com/article/446429/ps5-sold-an-estimated-21-to-25-million-units-worldwide-on-launch-day/

 Haberi Portalda Gör

Rakamlar bu seviyelerde giderse Xbox için gayet iyi önce seride PS4 4-5 kat fark atmıştı diye hatırlıyorum. Haberler neden bir önceki satışlar eşitmişte yeni seride bu fark PS lehine gi...
Yoruma Git
Yorumun Devamı trooe199 - 3 yıl +29
Xbox hala stokalarda ama ps karaborsada bunu tahmin etmek zor olamamalı
Yoruma Git
Turk.Navy - 3 yıl +22
Xbox bu nesil kazanan olacaktır. Gereksiz bir şişirme ortamı var şuan. Gaz alıyorlar
Yoruma Git
Guest-0145B01C9 - 3 yıl +21
H
3 yıl
Teğmen

Series S ile ilgili olabilir mi bu durum



Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
3 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: HayNur

Series S ile ilgili olabilir mi bu durum
tek sebebi pc ye çıkmayan oyunlar. bir konsol bir pc yapıyorlar. ps daha ağır basıyor böyle olunca. Oyun fiyatları bizdeki kadar sorun değil.



T
3 yıl
Yüzbaşı

Rakamlar bu seviyelerde giderse Xbox için gayet iyi önce seride PS4 4-5 kat fark atmıştı diye hatırlıyorum. Haberler neden bir önceki satışlar eşitmişte yeni seride bu fark PS lehine gitmiş gibi yapılıyor anlamadım.




N
3 yıl
Yarbay

Ülkemiz dahil kimse bu karaborsacıları engelleyemedi. Scalper dedikleri bazıları tek seferde 3500 adet almış.

Bizim ülkede de birden fazla alıma izin verilmeseydi ve anti scalp programları olsaydı iş karaborsaya düşmezdi.

Sony'yi tebrik etmek lazım karaborsacılar kendisinden 3-4 kat fazla para kazandılar.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
T
3 yıl
Yarbay

Xbox hala stokalarda ama ps karaborsada bunu tahmin etmek zor olamamalı



G
3 yıl
Yüzbaşı

Xbox bu nesil kazanan olacaktır. Gereksiz bir şişirme ortamı var şuan. Gaz alıyorlar




Y
3 yıl
Yüzbaşı

İnsanlar da azcık akıllarını kullanıp onlardan almasalar, hepsi ellerinde patlasa, problem kalmaz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Nevfel
S
3 yıl
Teğmen

Ulkemiz icin ayni seyleri soyleyemeyecegim fakat yurtdisinda karaborsaya dusen urunu almak bence satin alan kisi tarafindan cok problem yaratmiyor. Sebebine gelince kendi para birimiyle almak istedigi urun 500 Birim. Kara borsaya dusmus hali 700-800 birim. zaten alacagi urun cok bir para degil bir kac gunluk calisma ile satin alinabiliyor.3-5 kurus daha fazla verip en azindan bizler gibi stok kovalamak zorunda kalmiyorlar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ygulbahar
Y
3 yıl
Yüzbaşı

Dünyanın her yerinde karborsacıya pirim verilmemesi lazım. Onlar için de büyük para 200-300 birim para. Bizde 2000-3000 neyse onlarda 200-300 birim aynı hissiyatta oluyor. Biz fazla vermeye alıştığımız için laçkalaştı insanlar, onların ekonomisi sağlam olduğu için bize göre minik olan rakamlar onlara da çok geliyor psikolojik olarak. Ama insan oğlu aç gözlü, aptal bir varlık olduğu için boşuna konuşuyoruz :D yüne herkes bildiğine okur karaborsacı kazanır, olan da azcık eğlenmek isteyip de buna erişemeyene olur.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ygulbahar -- 27 Kasım 2020; 9:25:20 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @scetin01
C
3 yıl
Yüzbaşı

Bence bu xbox için büyük başarı.




K
3 yıl
Yarbay

"Dünya genelindeki satışlarda ayrıca PS5'in diskli versiyonun dijital versiyona oranla çok daha fazla sattığı belirtiliyor."


Sebebi dijitalin az üretilmesi ve satıcıların daha fazla diskli versiyonu satışa koyması değil mi? Hatta ABD'de birçok yerel mağaza sürekli bundle yapıyor bunları.



E
3 yıl
Yarbay

Tabi ki rekor kırar, youtube de inceleme yapmak için alanlar, oyun incelemesi yapmak için alanlar, karaborsaya düşsünde daha pahalıya satarım diye alanlar ve özellikle de aynı özelliklerde bir pc nin 4’te 1’i fiyatına satıldığı için alanlar var. Oyun dünyasının bu kadar geliştiği bir dönemde, bir de kısmen uygun fiyata çıkması bir çok insanı cezbediyor tabi. Hele bir de pandemi sürecinde daha bir cezbediyor.



D
3 yıl
Yarbay

Sony Dünyanin en iyi konsolunu yapmış helal olsun. Demon's Souls, Spider Man müthiş grafiklerle fark atıyor 3 saniyede yüklüyor. Xbox bu performansa yaklaşabilen bir oyun yapamadı. Microsoft bile DualSense hayranı oldu hep övüyorlar. Sonuç olarak PS5 hertürlü öndedir, xbox avantaj sağlayamadı fos çıktı




M
3 yıl
Binbaşı

Ulkemiz icin Xbox hala daha iyi bir secenek. Oyun fiyatlari gercekten cok yukseldi. O yuzden gamepass harika bir secenek. Umarim Sony de bu yonde bir atilim gerceklestirir yakin zamanda.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
3 yıl
Yarbay

playstation marka algısı kuvvetli bir kelime oysa xbox gamepass ile çok daha ekonomik kalıyor.. xbox ın üstüne playstation yazın o cihaz çok daha fazla satılacaktır..



Bu mesaja 2 cevap geldi.
F
3 yıl
Yarbay

Gerceklestirir ama biz yine kedinin cigere baktigi gibi bakariz. Sony gamepass tarzi bir olusum yaparsa bizim ulkede aylik 60-70tl ye gelir o da minimum rakamlar. Sony MS gibi yerel fiyatlandirma yapmiyor. Zaten 20euro olsa aylik bizde yine 150lira olur en iyi ihtimalle.

Yani bunun hayaliyle beklemeyin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mck94
M
3 yıl
Binbaşı

Ben de boyle olacagini dusunuyorum. Konsol kullanmak turkiyede zaten tuzluydu daha tuzlu hale geldi. O yuzden gamepass buyuk nimet. Fakat orda da fiyatlandirma ile ilgili degisikler olacaktir muhtemelen, artisa gidecektir.




Bu mesajda bahsedilenler: @fitamino
S
3 yıl
Teğmen

dogru tespitler. Bizim lackalastigimiz gun gibi asikar. Nasil bir zihniyete burunduysek artik hersene satin aldigimiz urunlerde %10luk bir artis normal geliyor veya daha aziysa sasirip seviniyoruz.




Bu mesajda bahsedilenler: @ygulbahar
C
3 yıl
Yüzbaşı

Herkes oyun fiyatları demiş de arkadaş siz şaka mısınız? Bir kere ps'de kardeşlik var 2. bizim ülkede pahalı olan fiyatlar adamlarda ucuz artık şunu anlayın yav.

Xbox'un bu seride kaybetmesinin ana nedeni kesinlikle kol oldu. Dualsense cidden harika teknolojiler eklerken xbox cephesinde hala tık yok.