Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
452
Tıklama
9
Öne Çıkarma
Ayakkabıdan çıkan not, zulmü belgeledi: Uygur Türkü'nün imdat çığlığı
R
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Çin'de özellikle giyim sektöründe Uygur Türklerinin zorla çalıştırıldığı iddialarını doğrular nitelikte bir olay yaşandı. Mağazada satılan spor ayakkabısının içinden çıkan "Hapisteyim, lütfen yardım edin" notunu, Uygurlu işçinin koyduğu tahmin ediliyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

Rusya'da bir vatandaşın aldığı terliğin içinden çıkan not Çin'de üretilen bazı ürünler için Uygurların zorla çalıştırıldığı iddialarını tekrar gündeme getirdi.

Arslan Gibadullin isimli vatandaş, eve gelip yeni aldığı 'The North Face' marka terliklerini denerken içinde, "Yardım edin Çin'de hapisteyim. Lütfen Uygura yardım edin" yazılı bir not buldu.

"GİYİM SEKTÖRÜNDE UYGURLAR ZORLA ÇALIŞTIRILIYOR"

Moscow Times'a konuşan Gibadullin," Eve geldim ve terlikleri denedim. Elimi içine soktuğum anda içine dikilmiş bir not buldum" dedi. Moskova merkezli gazete, notun gerçek olup olmadığını teyit edemediklerini belirterek, bu sene Uygurların Çin'de zorla çalıştırıldığına dair başka kanıtların da gündeme geldiğine dikkat çekti.

180 insan hakları grubunudan oluşan bir koalisyon, Temmuz 2020'de yaptığı bir açıklamada "Neredeyse tüm giyim sektörünün Uygurların zorla çalıştırılmasında suç ortağı olduğunu" ifade etmişti.

BM UZMANLARI İDDİALARI DOĞRULUYOR

The North Face'in sahibi olan VF şirketi nottan haberdar olduklarını ve konuyla ilgili bir soruşturma başlattıklarını ifade etti. VF, bahsi geçen terliğin yapımında zorla çalıştırılan işçilerin kullanılmadığını ifade etti.

Birleşmiş Milletler uzmanları, Çin'in Sincan'daki kamplarda en az bir milyon Uygur ve diğer Türki Müslüman azınlık mensubunu zorla kamplarda tuttuğunu söylüyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rebellion87 -- 20 Kasım 2020; 0:53:4 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

filistinli kardeşlerimize öncelik vermeliyiz
Yoruma Git
Guest-0FD1540C7 - 3 yıl +4
W
3 yıl
Yarbay

Çinde iş gücü yok zorla mı çalıştırılıyor diyorsun?



G
3 yıl
Binbaşı

filistinli kardeşlerimize öncelik vermeliyiz



G
3 yıl
Yarbay

R
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Bir üsteki arkadaş yalan haber demişte.
O sitenin dediklerinin %100 doğruluğu varmış gibi.

Siteyi tıkladım yok biz buna instagramdan mesaj attık cevap alamadık.Yok buna sorduk cevap alamadık o zaman kesin fakedir kafasında.

Hadi farzedelim haber yalan Çinde Uygurların uğradığı işkenceyi bütün dünya biliyor.

Kalkmış Sözde Türk bu arkadaşımız Çinin uygurlara yaptigi eziyeti kendince meşrulaştırmış.Üstüne zoruna gitmiş beni bloklamış.Bu nasıl bir acizlik ve vicdansızlıktır yazık senin insanlığına



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

6
3 yıl
Yüzbaşı

Bu olayın doğru olma ihtimalini düşük buluyorum ama bu Uygur Türkleri gerçeğini değiştirmiyor....



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.