Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
83
Cevap
5794
Tıklama
7
Öne Çıkarma
Cevap: Apple M1’in ilk test sonuçları sızdı: Core i9-9880H'ın %18.9 önünde (3. sayfa)
W
3 yıl
Yüzbaşı

Yazılım + Donanım ın tek bir elde toplanmasının gücü bu işte. Arm işlemciler resmen x86 nın içindne geçiyor mobil tarafta, PC dünyasında bir devrim bir km taşı olabilir ama kısıtlı bir kullanıcı kitlesi için ne yazık ki, hayatı boyunca hiç bir zaman Apple ailesi dışına çıkamayacak bir işlemci ve en kötü yanı ise hiç bir zaman hiç bir rakibi olamayacak bu işlemcinin, ne Microsoft, ne Intel, ne AMD yakın bir gelecekte asla donanım + yazılım yapamayacaklar. X86 devrinin sonu olması zor masaüstüne girmesi çok imkanlı değil ama notebook tarafında iPad de olduğu gibi herşeyi yeniden yazıyor Apple. Arm Windows yapıldı snapdragon 855 ile idi sanırım bir kaç yıl önce esamesi okunmuyor ama Apple arma girdiği gün en yüksek x86 mobil işlemcileri perişan etti

M serisinin önü o kadar açık ki yine kısıtlı bir kullanıcı kitlesi için masaüstü x86 larında içinden geçecek. Bu gün oyun için hiç kimse Windows dışına çıkamıyor ama Apple bu güç ile ileride o bölümü de kendine çekmek için uğraş sarf edebilir ki isterse bu gün bile yapabilir. Kendi işlemcisi ile yaptığı ürünrlerde kar marjı dışarıdan alıma göre muhakkakı çok aşırı artmıştır. Bu da kısa gelecekte mobil dünyada olduğu gibi masaüstü dünyasında da kağıtları yeniden dağıtılmasını isteyebilir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi walkererdem -- 12 Kasım 2020; 23:5:41 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
3 yıl
Yüzbaşı

Gerçek uygulamalardada bu hız farkını gösterirse , uzun yıllardır görmediğimiz bir performans sıçraması olur , devrim demek az kalır, helal olsun umarım yıkarlar artık taş devrinden kalma x86 mimarisini




C
3 yıl
Yarbay

hiç ama hiç inandırıcı gelmedi. hem 4.5 kat daha az enerji tüketecek hem de çok daha güçlü olacak ? karşılaştırıldığı işlemci de pentium 4 falan değil ha 9.nesil i9 işlemci. inanmadım, detaylar netleşince anlarız ne olduğunu




M
3 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

Vay be helal olun cidden devrim gibi işlemci yapmışlar. Nokia nın sonunu iphone getirmişti, bu gidişle intelin de sonunu apple ın işlemcileri getirecek. Rekabet iyidir müşteriler kazanır.
Bu işlemcileri windows tabanlı yazılımlara tam uyumlu hale getirebilirse sadece intel değil amd'nin bile sonunu getirebilir.

5w nedir



M
3 yıl
Yarbay

Intel zaten işlemci yapamıyor ki. İşlemcileri o kadar kalitesiz ki mecburiyetten millet alıyordu ve iyi sanıyordu. Koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derler misali Intel’in durumu da bundan ibaret.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

G
3 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Guhong01

elinize saglik.
"Tüm büyük dünyadaki retail mağazalarında top 5 satan işlemci sadece amd oldu. Neredeyse %80 e 20 hatta bazı marketlerde %90'a 10 amd intel satışı yaşandı."
Bu sozlerinizi destekleyen kaynaklar paylasir misiniz, ben de gormek isterim.

Alıntıları Göster
Arkadaş abartmış sanki biraz :d intel’in satışlarda (hele orta seviye işlemci pazarında) geçen senelere oranlara gerilere düştüğü bir gerçek ama %90’a %10 gibi değer de sanmıyorum o zaman toptan kapatsınlar şirketi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
3 yıl
Çavuş

Bak hele bak:) Diğer firmalar armut topluyor zaten:)))



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @walkererdem
J
3 yıl
Yüzbaşı

anlatılanlar kağıt üstünde doğruysa bunu sadece applenin yapabildiğini sanmıyorum. diğer firmalar her sene ucundan ucundan performans arttırarak bizi dolandırıyormuş demek bu. uygulama desteğinde uzun süreçte sorun olmazsa ki olacağını zannetmiyorum, bu rekabet bize iyi yansır.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

M
3 yıl
Teğmen

Şahsen piyasaya çıkana kadar bu sayıların pek bir anlamı yok. Ama gerçekten de böyle. Apple inanılmaz bir iş çıkartmış.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

G
3 yıl
Yarbay

Eğer ısınmadna fansız bi şekilde bu değerlere ulaşıyosa apple cidden pc pazarına sağlam bi tokat attı
Rekabet çok güzel şey



S
3 yıl
Yarbay

Yalnız geekbench max hız testi yapıyor bir nevi. Sürdürülebilir performansa dair hiçbir bilgi yok. Yüksek hızlara çıkıp orada ne kadar kalabildiği meçhul. Hele birde fansız dizayn ile sıcaklıktan throtle olması çok yüksek.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
3 yıl
Yarbay

Intel iyice şamar oğlanına döndü. Gelen vuruyor, giden vuruyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
3 yıl
Yarbay

Amd mobilde 4000 serisiyle inteli silkeledi.
5000 serisiyle de apple ı kendine getirir merak etmeyin.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E.R.W. -- 13 Kasım 2020; 3:18:57 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
3 yıl
Binbaşı

ben size ne yaptım ki diyordu intel, vurmayın vurmayın, gözünden yaşlar geliyordu.




C
3 yıl
Yarbay

@infidel
Apple mühendisleri, 10 watt işlemciyi pasif soğutmayı beceremiyorlarsa, dükkanı kapatıp gitsinler.





Bu mesajda bahsedilenler: @infidel
V
3 yıl
Yarbay

Arm işlemciler Qualcomm ile vs. PC tarafına da gelir fakat öncelikle Microsoft'un adam akıllı bir ARM Windows sürümü çıkarması gerekiyor, Apple'ın Rosetta2'si gibi bir
komut seti dönüştürücüyü dahili olarak içermesi lazım. Önceden yapılan Arm Windows sürümlerinde eski x86 uygulamalar desteklenmedi ve kullanıcıların işine gelmedi.
Arm işlemciler watt başına performans verimliliğinde lider durumda, masaüstü cihazlar için daha yüksek soğutma imkanı ve güç tüketimine göre ölçeklense neler yapılır kim bilir.



S
3 yıl
Binbaşı

17 Kasım'ı iple çekiyorum.

Apple elindeki bu işlemciyi diğer firmalara satamayacağına göre Intel ve AMD için hala ekmek var demektir. Apple iPhone'da yaptığı gibi yeni standart bu diyor. Diğerleri de buna uymak zorunda kalacak. Artık Intel de AMD de hem bu kadar performans sağlayan hem de az pil yiyen işlemci sunmak zorunda kalacak. MacOS harika olsa da kısıtlı bir pazara hitap ediyor. iPhone gibi ciddi tehlike değil diğer firmalar için.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scientia -- 13 Kasım 2020; 10:14:56 >

U
3 yıl
Onbaşı

1-Apple 2-AMD 3-Intel



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @E.R.W.
D
3 yıl
Yarbay

Hocam kafaniz mi kiyak sizin ya? Masaustu ile notebook bir mi? Tabii ki masaustu toplanabilir boyle bir iddia zaten kimse ortaya atmiyor ama notebook konusunda yaniliyorsunuz. Ryzen 9 4900HS ile kafa kafaya bu M1 cipi, en ucuz 4900HS'li laptop 1500 dolardan basliyor. E hani bulunabiliyordu?



Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
3 yıl
Çavuş

M1 ile Bootcamp kurulmuyor ama sanallaştırma için çalışmalar var. Eğer bu işlemci Windows ile uyumlu hâle getirilirse ortalık toz duman olur.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.