Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
232
Cevap
25092
Tıklama
502
Öne Çıkarma
Cevap: Dolar 8.5 lira iken yapılan zamlar 7.7 lira iken neden düşmüyor? (10. sayfa)
K
3 yıl
Yarbay

Brent petrol 3 dolar artınca hemen zam hem dolar düşüyor hem brent varili indirim nerde ?? Şuan 5.85 civarı olması lazım benzinin



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
3 yıl
Yarbay

bu ülkede dolar 1.5 ₺ iken de her şey pahalıydı, dolar 2-3 lira iken de dolar 6 lira iken de aynıydı. 8.5 olunca da bir şey değişmedi. Arabaların pahalanması, telefonların pahalanması tamamen vergiden dolayı. Bu ülkede zaten her şey her zaman pahalıydı...



D
3 yıl
Teğmen

döviz kuru göstergeleri,bu ülke de sadece zam yapan fırsattan istifadeciler için mükemmel bir kılıf dan ibaret o kadar!!...dolar 6.80 iken örnek bir telefon un fiyatı 1700 iken 7.20 oldumu 2900 oluyor(sanırım realme nin bir modeliydi!?)yüzde 4 baz puan da bu kadar yükseliyor ise neden düştüğünde aynı fiyatına inmiyor?çünkü ülkem fırsattan istifadeci mantığı dolar ın çıkışına bakar inişine değil!!



Y
3 yıl
Yarbay

Ne yedek parçada ne ikinci el araçların fiyatlarında gram düşüş yok.Ancak yüksek fiyattan dolar alanlar zarar görüyor.Bunun dışında doların düşüşünün bizim bu fırsatçı insanlarımız olduğu müddetçe halka zerre faydası olmaz.İyisi mi bari 15 tl olsun da bari dövizden kazanalım.Zaten hiçbir şeyin fiyatı düşmüyor



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

Ş
3 yıl
Yüzbaşı

Bu kişi troll



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @kerimcem
S
3 yıl
Teğmen

Hukumet de denetim yok onu anladik da peki siz gencler nerede egitim gordunuz ?.

Bilmeniz lazim ki ticaret politikasi geregi gumrukten 8 dolara gecirdiginiz bir elektronik aleti, gida hammaddesini, sanayi ve endustri hammaddesini, tarim hammaddelerini dolar dustugunde bile indirim yapamazsiniz.! Tekrar ediyorum Yapamazsınız!
Bir sonra ki uluslararasi ticaret vaktin de dolar ve euro beyefendiler düserse o zaman indirim olur

Ama aksi durumda Yaparsaniz batarsiniz. Cunku zararina satış yaparsiniz.

Z kusagi gumbur gumbur geliyor... ama patlamak üzere.

Hadi dağılın. Rezil olmayin.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serkan Murat Yıldırım -- 13 Kasım 2020; 15:16:7 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
3 yıl
Yüzbaşı

Rtx 3000 serisi ilk çıktığında, dolar 7,50TL, Palit 3080 7800TL, Asus Tuf olan 8100TL, Strix 9000TL idi. Dolar kuruş arttı kartların fiyatı 100TL arttı şimdi dolar eski seviyesine yaklaştı fiyatlara bakın hepsi aynı yerde. Bizim ülkede yapılan zam koyulan vergi geri alınmaz, satılan mala talep varsa da fahiş fiyat çekilir örnek laptoplar.



İ
3 yıl
Teğmen

Dolarla satış yapsınlar arkadaş o zaman kasada canlı kurdan çevirsinler.



İ
3 yıl
Yarbay

Ohooo, Turkiye de boyle seyler sorulmaz genlerimizde ve devlet gelenegimizde zam yapmak ve gecici olarka alinan verigiyi harci asla durmadan almak vardir.

Onu sorun ediyorsunda Bogaz koprusu 50 yil once birkac ay ucreti cikana kadar ucretli olacakti hala oduyoruz mesela.

Turkiyede asla fiyat dusmez. Sansliysan bir sure zam gecirmeden yasariz.



S
3 yıl
Teğmen

Hocam dediğinizin olması zaten mümkün değil.Stok envantere giriş tarihindeki kurdan değerlenir genelde.Özellikle yavaş hareket eden bir ürünse bu, çok eski kurdan satışı dahi olabilir.Fiyatı çok değişmez.Ama hızlı tüketim mallarında sürekli stok girişi ve çıkışı olduğundan özellikle yabancı para etkisindeyse fiyatı kur ile 3-4 günde bir değişebilir.

Ekran kartı-kulaklık-otomobil-notebook gibi ürünler yavaş hareket eder.dolayısıyla envantere girdikleri kurdan satışı olur genelde,ya da projekte edilen kurdan.
Misal ben dolar 7.80 civarında sıfırı 400 eur olan kulaklık alıdm 2699 TL ye.Şuan kulaklığın fiyatı 4 bin tl ama kur 7.7.

Bazen sizin de başınıza gelmiş olabilir.Bir ürün alırsınız internetten,500 liraya.Siparişi verdikten 3-4 gün sonra fiyatında artış görürsünüz.Sebebi sizin aldığını ürünün stoklara dolar daha düşükken girmiş olmasıdır.Aynı ürünün pahalı versiyonunun sebebi ise yine aynı şekilde üst kurdan girmesidir.



D
3 yıl
Yüzbaşı

Stokta 7 dolardan alırken iyi hepsini 8.5dan almışın gibi yapıştır. Kur düzelince de ben onu bilmem kaç dolardan aldım düşüremem. Öyle bir dünya yok. Keşke bu firmalar tespit edilse de bir örgütlenme yapılsa




Bu mesajda bahsedilenler: @iPeople
H
3 yıl
Yarbay

Şark kurnazlığı işte. Herkes tuttuğunu öpüyor.



N
3 yıl
Onbaşı

Adam malı 8.53 ten almıştır, dolar şimdi 7.7 düştü diye niye zarar etsin taki 8.53 ten aldığı malın stoğu bittiğinde sana 7.7 satar merak etme.Gücünüz anca esnafa, satıcıya bu adamlar dolar 8.53 çıktığında bile risk alıp ürün, mal, hizmet satıyorlar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
3 yıl
Yüzbaşı

Bahsedilen şey esnaf değil. Kurumsal firmalardan bahsediyor insanlar. E ticaret siteleri, büyük beyaz eşya firmaları, giyim firmaları vs..


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @nemesis1856
F
3 yıl
Çavuş

E ticaret siteleri ürünleri yurt dışından getirmiyor mu artık neyi üretiyoruz ki.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Alen Doğu Gencer
F
3 yıl
Binbaşı

Ticaret bakanlığına şikayet edin. Eğer düz vatandaşsa satıcı sağlam cezalar kesiyorlar ama yok hükümete yakınsa o cezaların ödeneceğini sanmıyorum. Vergi ödemeyen adamlar ceza mı ödeyecek



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

D
3 yıl
Yarbay

Şimdi tekrar 8.5’a çıksa dolar arttı diye tekrar zam kitlerler, burası Türkiye.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

S
3 yıl
Yüzbaşı

Vatandaşın suçu var, toplum olarak mal



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

C
3 yıl
Çavuş

Dedi ortadoğudaki zavallı adam. Boş olan sensin. O yüzden mi islam ülkeleri bu halde. Sizin gibilere sadece gülüyorum ben. Boş dediğin adam 2 dil biliyor, üniversite okuyor hem de 2. üniversiteyi, her ay 2 kitap bitiriyor. Beni elinle işaret ederken parmağın temiz olup olmadığına dikkat et. Zira boş bir adam değilim. Çok akıllı ve zeki bir adamım. İslam ülkeleri neden bu kadar berbat durumda peki? Bir de bir iki tanesi de değil. Hepsi berbat durumda. Neden bu haldeler açıkla o zaman?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cross Thread -- 13 Kasım 2020; 21:52:59 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ingilizceturkcekelime