Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
405
Cevap
20930
Tıklama
161
Öne Çıkarma
Cevap: babadan kızına geçen emeklilik devlete yük (20. sayfa)
E
4 yıl
Yüzbaşı

Bence olay emeklilik de değil,Asıl mesele kişini takibi, eğitimi yetiştirilmesi.bir insan sağlık probleminden dolayı çalışamaz, eğitilemez, meslek edinilemez ise bu vatandaşımıza devlet kesin bakmalı. bu bakım ücreti emekli ölmüş babasından veya devletten gelmesi önemsiz yeterki bakılsın.Ama art niyetli para için maaş alanlar var, örneğin
  • Bilerek boşanıyor ölüş babasının maaşı için Tespit edilmeli.
  • Genç, sağlıklı, mesleği yok devlet meslek edindirmeli, iş imkanı sağlanmalı iş kurda öne alınmalı.
  • Sağlıklı mesleği var ama keyfi çalışmıyor , devlet yardımı alıyor. tespit edilmeli, süre verilip iş imkanı sağlanmalı.
vs vs...



K
4 yıl
Binbaşı

Siz sistemin çarpıklığından yakınmışsınız. Hak veriyorum.Yalnız sosyal devlet olmanın gereğidir. Zannediyorsun ki ben 500 prim veriyorum. Vermeyeni doyuruyorum, besliyorum. O iş öyle değil. O şekilde düşünürsek çok çok daha zenginleri ne yapacağız? Senin 500 primin esamesi okunmaz.Eğer sen yoksulu, fakiri gözetmeyen bir ülke olursan. Sokaktaki aç, sağlıksız bireyler tüm topluma bir tehdit oluşturur. Bu ülke herkese bakacak besleyecek zenginliklere sahip. Yeterki aklını kullansın ve talana, yağmaya izin vermesin.Bugün avrupada iş günü sayısını 4 güne indirmek konuşuluyor. Neden bukadar rahatlar? Sen yeşil kartlıya benim paramla sağlık hizmeti alıyorsun diye saldırırken.Ama dönüpte tt satılıyor, petkim satiliyor, fabrikalar satılıyor, bunlar benim malım mülküm demezsen. Ahan da böyle sürünürüz. Asıl tepkiyi 1 yerine 10 misli fiyata yaptırılan köprülere yollara, şehir hastanelerine vermeyen millet. Ancak öğretmen maaşları, emekli maaşları, yeşil kartlı insalara fatura kesmeye çalışıyor. Ve çok büyük hata yapıyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Sacred Spirit
K
4 yıl
Yüzbaşı

kız evlenmediyse o maaşı alıyor çalışamaz edemez vs diye. ayrıca eşi, kızı vs kim varsa onlara bölünür para. yorumalra bakıyorumda biz ne ara bu kadar cahil olduk. kimsenin dünyadan haberi yok ama herşeye biliyormuş gibi bir cevabı var. nasıl cahillere denk geldik arkadaş.



K
4 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: MSerhan

birde bu tipler türedi. özel sektörde çalışamayan yada çalışıp az ücret aldığını düşünen veya kpss yi kazanamayan adamlar gelip burada burda öğretmene, memura giydirir, anasına babasına kızan emekli maaşına yazar, bir baltaya sap olamamış adam gelir burda; "yok bilmemkim şu kadar maaş alıyor hepsini işten çıkaracan" gibi abuk sabuk yorumlar ve başlıklar yazar.... 2000 den sonra doğanların büyümesi iyi olmadı, algı ve seviye yerlerde.
Öyle deme yaş Z kuşağı onlar. Memleketi uçuracaklar kültürleriyle. Benimde oğlum var bu yaşlarda sorsanız sanki feleğin çemberinden geçmiş



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
4 yıl
Yüzbaşı

Ben de şöyle bir hikaye duymuştum, bir kadın ölmüş babasından emeklilik maaşı alıyormuş, evlenince bile bu parayı alabilmek adına resmi nikah yapmamış bir süre... böyleleri de var.. devletin denetlemesi lazım her daim..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
4 yıl
Yarbay

babadan kızına geçiyorsababadan bekar oğlunada geçecek o zamanmantık nerede burada ?



O
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2D0F7DE39

Ben de şöyle bir hikaye duymuştum, bir kadın ölmüş babasından emeklilik maaşı alıyormuş, evlenince bile bu parayı alabilmek adına resmi nikah yapmamış bir süre... böyleleri de var.. devletin denetlemesi lazım her daim..
tabi ki var olmaz mıbu çoook olağan bişey



A
4 yıl
Yarbay

Bedava'ya suriyelileri tedavi ederken yük değil ama baba'dan kendi öz kızına geçmesi yük ? oda evlenene kadar



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

B
4 yıl
Çavuş

Mantikli geldi. Kanada'da yasayan biri olarak soylede bir aciklama ekleyebilirim. Kanada'da Kamuya talep gosterenler genc & azimli olmayan ama stabilite arayan insanlar + 50lerini gecmis rahat bir ortamda calismak isteyen kariyerlerli insanlar. Turkiye'deki context'e benzer sekilde buradada Kamuda calismak daha stabil (kovulma riski yok gibi ve beklentiler dusuk), giris pozisyonlarinda maaslar ozel sektordeki vasat sirketlere nazaran daha iyi (isimli sirketlerle ayni seviyede) ama Kamuda yukselme ya cok yavas ya da imkansiz. Kamuda yonetici olanlar genelde senelerce ozel sektorde dirsek curutmus, 50lerinde 60larinda artik stresten uzak rahat calismak isteyen insanlar. Genclerde talep dusuk ama cunku ozel sektorde yukselme sansina kiyasla kamuda yukselme sansi yok gibi birsey.



M
4 yıl
Yüzbaşı

bazen bu bölümde en iyi kim saçmalayabilir diye yarışma olduğunu düşüneceğim artık !Bir baba , kim için çalışıyor ? Evli ise ailesi için değil mi? bu adam zaten bekarsa ölüp gittiğinde ne maaşı kalıyor ne de başka bişeyi. Baba'dan erkek çocuguna yetim maaşı kalmıyor. 18'den küçük değilse. sadece kız çocukları için geçerli. şimdi hesap edelim anne ölmüş , baba ölmüş 3-4 tane kız kardeş kalmış ortada , bu kızların herhangi bir çalışması veya meslekleri yoksa Pardon da ne yapacaklar ? nasıl geçinecekler ! hani her boku biliyorsunuz da bi aydınlatalım da bilelim ? ya pavyona düşecekler , ya da orospu olur çıkarlar ! sonra sizin gibiler çıkar yine bu insanları suçlarlar anne baba eğitim vermemiş derler ! kaldı ki kadınlar için bu emekli maaşlar bir çok seçenekte iptal olabiliyor. evlilik , çalışma gibi.... ülkemiz de belki de bir kaç güzel uygulamadan biridir bu.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
4 yıl
Binbaşı

Bu ney laaayn



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

T
4 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: saimertug

çoğu devlet covid sonrası vatandaşlık maaşını tartışırken şu başlık nasıl bir kafa yapısıdır anlamak güç


Artık bu türden çağımıza ait farklılıklarla yıkılıp gitmekten ölesiye korkuyorlar, devleti yemek bağımlılık olmuş



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

E
4 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Started_With_FX5200

chp tam sol değiltam sol parti TKPdir

Alıntıları Göster
Her emekli olan ve Ölen kişi nın kız çocuğu olduğunu nerenden çıkardın?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
4 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: serdarski

Yanlış düşünüyorsun, boş yapıyorsun.Yaz tatillerinde okul kapandıktan sonra 3 ay çalışıp harçlıklarını çıkaran arkadaşlarım var. Yaz tatillerinde kazandıkları parayla kendi okul masraflarını yapıyorlardı.Babasının emekli maaşını alan kadınların hiç birinin ülke ekonomisine katkısı olmuyor, çünkü hepsi hazır para geldiği için yatıyor.Eğer çalışan bir kadının 7 yaşından küçük çocuğu varsa devletin kreşleri var. Ayrıca torunlarına bakan büyükanne ve büyükbabalara devlet desteği var. Eğitim ise devlet tarafından ücretsiz ve zorunlu olarak sağlanması gereken bir şey.Hazır para yediği için ülke ekonomisine katkısı olmayan birinin bence değeri yoktur.Ayrıca ekonomik durumun düzelmesi için ne yaptın?
Öyle bir konuşmuşsun ki insanlara gelen paraları milyon dolarlar sanarsın. Asgari ücretle emekli olup vefat eden kişilerin yakınlarına maaşın %25 kesilmiş hali geliyor. Bu da yaklaşık 1800 civarı oluyor. Sen hayatında 1800 lira maaş aldığı için yatan kimseyi gördün mü? Ülkenin bir büyük bölümü açlık içinde ama siz at gözlüklerinizi takmış o zor durumdaki insanları görmezden geliyorsunuz. Aynı sizler bu maaşı yük görüp, milyon dolarlık vergi borçları silinen kişilere de ağzınızı açmıyorsunuz. Bu ülkenin bence (alının) en büyük sorunları sizlersiniz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
4 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Tek_Kisilik_Muhalefet

Yazdıklarınla karşı çıktığın şey arasında bağlantı yok ki. sadece kadın dayanışması için karşı çıkıyorsunNiye saman ithalatı var devamlı yazdık baskılanmış kur nedeniyle. YİD, peşkeş çekilen fabrikaları da yazıyoruz devamlı31 yıldır çalışıyorum 5 yıl daha çalışmam gerekiyor diyorsun? bunun nedenini sordun mu? bunun nedeni ödenemeyen emekli maaşlarıydı ve yapılan değişiklikle siz sizden önce emekli olanların maaşı ödetildi böylede sizden sonra emekli olacaklara da hem onların hem sizin emekli maaşı ödetilecek. 10 bin pirimin varsa niye adaleti savunmuyorsun da 3-5 bin pirim yatıran yada hiç yatırmadan emekli olanların yanında duruyorsun? ha unuttum kadın dayanışması

Alıntıları Göster
Devlet yanlış politikaları yüzünden, Tüm devlet kurumları zarara uğratıldı. Bu açıklar, vatandaşa yüklendi. Benim gibilerin fazla çalışması bu yüzden. Sizi doyuramadık


Bu mesaja 1 cevap geldi.
1
4 yıl
Binbaşı

Anlaşmalı boşanıp o maaşı alanlar Allaha nasıl hesap verecek onu düşünmek lazım böyle bir konu açsan destek çıkardım



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

N
4 yıl
Onbaşı

Çevremde var, defalarca şikayet ettim sonuç alamadım.Kadın eşinden ayrılıyor sırf maaş alabilmek için bu haksızlık, devleti böyle sömürenler var, sayılarıda az değil.Akla şu geliyor neden erkek çocukların ki kesiliyor?https://forum.donanimhaber.com/sgk-yi-yoluyorlarmi-yoksa-haklilarmi--143245127#143245127



1
4 yıl
Yarbay

bu arada, emekli maaşlarının çoğunluğu asgari ücretin altında. bugün açıklanan " AÇLIK SINIRI" na göre hem asgari ücret hem de emekli maaşlarının çoğu, açlık sınırının altında kalıyor. açlık açlık.. ama bunu dert etmezler, babası ölmüş kızların aldığı üç kuruşu dillerine dolarlar. forumda tiksinerek geziyorum çoğunlukla.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1234Rambo -- 16 Eylül 2020; 0:25:22 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
4 yıl
Yüzbaşı

baba 45 yaşında emekli olmuş derken ? şu anda 65ten aşağı emekli olamıyorsun. geçti o zamanlar. gidip örnek verirken eski zamanlarda kalan belli sayıdaki erken emekli olanlar üzerinden örnek verip, sonuç olarakta tüm emeklilerin sahip olduğu hakkın silinmesini istiyorsun. art niyet var.


Bu mesaja 1 cevap geldi.