Arama butonu
AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]
 Sonuçları gör
Bu konudaki kullanıcılar: 4 misafir
13884
Cevap
505926
Tıklama
72
Öne Çıkarma
Cevap: AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] (41. sayfa)
M
3 yıl
Yarbay

Tamam şimdi güldük eğlendik işin özüne dönelim.
Nvdia ne kadar çakalsa AMD de o kadar çakal. Verilen tgrafiklerin hiçbirisi doğruyu yansıtmıyor, çünkü grafikler tamamen yanlış. Eksek noktası vs. bilerek koyulmuyor. Az yada çok görünsün diye oynamışlar. Yani o bunu tokatladı şu bunu şöyle yaptılık bir durum yok.

Olumlu gelişmeler var, bellek gibi. Kullanılmasa da dursun. İnsanoğlu sever. Yıl olmuş 2021 ülkemizin altın çağına yaklaşıyoruz, kimse 8GB kart almak istemez. Güç tüketiminde sistemin komplesi diye belirtilmiş , bu bakımdan olumlu görüklebilir, en azından rakibe göre, özel sürümleri görünce bakacağız artık. En olumlu gelişme, artık Nvidia nın tüm modelleri ile yarışacak kartlar var. Buda 2021 yılı içerisinde kampayalar bol bol olacak demek. Olumlu gelişmeler tüketici açısından mevcut. Ama işin özünde birbirlerine üstünlük sağladıkları noktalar net belli değil. Bunun için ortalama 3 ay beklememiz lazım.

AMD 5000 serisinde sürücü anlamında büyük çuvalaldı. Bu seride eğer ilk partiye kadar adam gibi sürücü verirlerse ( ki son çıkan sürücüde sorun yaşayan daha duymadım ben hatta performans iyileştirmesi de var ) , DLSS yada RT ' e takılmayıp, 16GB belleğin hatrına bu kartları tercih eden çok olur. Şu Amd sistemde kullanılınca performans etkisi dediği muhabbet gerçekse eğer, biraz ilgimi çekmiyor değil. Onun dışında benim gibi salt oyun düşünmeyenler için durum iyice karışmış vaziyette. Bir yanda stok sorunu ile cebelleşen , sarı sitelerde 14 15K ya kara borsa olmuş 3080'ler , bir yanda 3070 ilk partiyi millete 8K üzerine vermeye calısacak satıcılar , bir yanda kendi kartını tepe fiyattan satmaya çalışanlar , gerçekten absürt bir durumun içerisindeyiz.

Diğer yandan ekonomi dipleri görmeye ramak kalmış paramız sürünüyor, git gide değer kaybediyor. Saçma sapan durumlar, velhasılı. Beklemeye devam anlaşılan.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
D
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Bicycleman

Software arayüzü aynı görünüyor. Vega kullanıcısı olarak en büyük şikayetim yazılım desteğidir. Bir kartı çıkartıp, onu öylece bırakıyor arkasında durmuyor AMD. Hangi Radeon sürümünü yüklersem yükleyeyim, uygulama üzerinden bir değişiklik yapıp pc resetlediğimde default ayarlara geri dönüyor. Yıllardır bu sorun için tek bir güncelleme yapılmadı. Hala oyuna girip 1 saat sonra crash yiyebiliyorum, çünkü fan ayarlarım resetlenmiş ve kart 90 derecelere çıkmış. Halbuki fanlar %60-70de dönse kart 60 dereceyi geçmiyor.

Ayrıca DLSS alternatifi halen hazır değilken tercihim muhakkak DLSS desteği olan bir kart almak olur çünkü yeni çıkan birçok oyunda artık DLSS desteği oluyor. Testlerin tamamı 4kda yapılmış ve Ray Tracing olmayan oyunlar seçilmiş. Vega serisini tanıtırken ne yaptılarsa burada da aynısını yapmışlar. Güven vermiyorlar malesef. En azından aradan geçen yıllara rağmen Radeon Software üzerinde değişiklik yaptığımda bunu kalıcı hale getirecek bir güncelleme getirsinler, fazlasını istemem AMD'den.
Amd nin zaten yıllardır asıl zayıf karnı yazılım kısmı.Yıllar öncede kötüydü hala kötü.Sonuçta koskoca firma bunu anlamayacak kadar kıt kafalı olamaz ve inatla bunun üzerine gitmiyor.Misal ben Amd ye lanet kustuğum için istediği kadar iyi kart çıkarsın yaklaşmak istemiyorum.Nvidia dururken Amd alarak sinir krizi geçirmek istemiyorum.



E
3 yıl
Yarbay

ufak 500 dolar, ortanca 600 dolar, büyük 900 dolar deselerdi rekabetçi fiyat derdim, 2 aydır bekleyenlerin aklını çelebilirdi.



C
3 yıl
Yarbay

RT tarafında beklenen sonuç buydu, yine de 2080 Ti ile karşılaştırılırsa kötü sayılmaz ama araya DLSS girerse fark açılır, oyunlardaki RT testleri daha önemli tabi. 6800XT-6900XT'de beni en cezbeden şey Raster performansı oldu, ROP 128 yerine 64 olsaymış direk çöp.



< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 29 Ekim 2020; 0:55:23 >

T
3 yıl
Yarbay

C
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: ErTuFx

Mesut cevik amd kartlardan fazla birsey beklemeyin diyordu 🙃
Fazla bir şey = (sponsorluk)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
3 yıl
Yüzbaşı

Benim en çok beklediğim intel ve nvidia'nın lobicilik faaliyetlerine amd'nin ciddi savaş vermesi. Mobilde fersah fersah önde ama doğru düzgün cihaz yok amd'de. Amd bu konuda gerekirse birkaç firma ile anlaşıp diğerlerine yol verecek ki salakça sorunlarla uğraşmayalım. Bugün 3000 serisi 0.9v ile bile çalışırken işlemciye boşta 1.4v'a yakın voltaj veriyor anakartlar. Var mı böyle bir saçmalık? Amd'nin ekran kartı tarafında powercolor, sapphire gibi özel üreticileri var ama anakart tarafında da böyle firmalar gerek. Özellikle mobil tarafta bariz bir şekilde kötü yapılıyor. Bu yıl amd kartlarını doğru oynarsa pazarı ciddi manada dengeler seneye ele geçirir. Tabii böyle bir şey olmaz umarım dengede kalmaları en iyisi. İntel'de ekran kartı işinde ciddi gibi umarım onda da hem masaüstü hemde mobil tarafta ciddi sıçramalar görürüzde şu pc teknolojisi yerinde saymak yerine ilerlemeye başlar.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

T
3 yıl
Yarbay





Bu mesajda bahsedilenler: @Celonfix
M
3 yıl
Binbaşı

rage mod'un gpu'nun termal limite ulaşana kadar fan ve voltaj verilerek oc(boost) yapılması olduğunu düşünenleri gördüm. Aslında isme bakınca mantıksız gelmiyor değil. Böyle ise bu halde 3090'ı geçmek çokta büyük bir olay değil. aynı şeyi 3090'a yapsak çok daha sayko durumlara gelebilir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
3 yıl
Yarbay

Intel Piyasa Değeri: 181,34 Mr Nvdia P. D.: 311,99 Mr

AMD Piyasa Değeri: 89,70 Mr

Borsadan çok anlamam ama eğer Amd bu yıl hem işlemci hem de ekran kartında istenilen performansın 2 katını verirse hissesi 2021 yılında 150'yi aşar.


Tanıtımı izledim. 5000 Serisi için 1 ay öncesinden sistemimi hazırlamış birisi olarak, Ekran kartlarının AMD 5000 Serisi ile uyumlu çalışması beni sevindirdi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

G
3 yıl
Yarbay

DLSS diyorsunuz diyorsunuzda örnek 2k ve 4k da DLSS olmayan kart istenilen fps üstünu veriyorsa DLSS konusmaya gerek yok tablo ortada tabloda rakamlara bakiyoruz ve sonucu gördük



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
3 yıl
Binbaşı

Hocam oraya hiç girmeyelim. intel'i o paraya satın alamazsın. Borsa değeri hiç bir şeyin göstergesi değildir. Belki bazı hisselerin sezonsal olarak talebini gösterebilir ama daha fazlası için farklı yönlerden konuşmak gerekiyor. intel devasa bir şirket her yönden. bugün isterse ve yasalara takılmayacak olsa nvidia'yı amd ile toplar satın alır daha sonra kapatır ve yıl sonu bilançosunda küçük bir zarar olarak gösterip yoluna devam eder. O kadar büyük bir şirket. İkisinin toplamı intel'in yanında çerez bile değil. örnek olarak; https://www.forbes.com/global2000/?utm_campaign=#2ca769e6335d

38- Intel

489- Nvidia

1039- Amd



Aslında bunu daha önce yasalar tam oturmamışken bir çok "büyük" şirket bunu yaparak bu günlere geldi.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyaqçocuk -- 29 Ekim 2020; 1:16:16 >


Bu mesajda bahsedilenler: @StormLight
O
3 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Manyaqçocuk

rage mod'un gpu'nun termal limite ulaşana kadar fan ve voltaj verilerek oc(boost) yapılması olduğunu düşünenleri gördüm. Aslında isme bakınca mantıksız gelmiyor değil. Böyle ise bu halde 3090'ı geçmek çokta büyük bir olay değil. aynı şeyi 3090'a yapsak çok daha sayko durumlara gelebilir.
Amd'nin verdiği bilgiye göre Rage mode performansı %1-2 civarı arttırıyormuş.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
3 yıl
Yüzbaşı

Çok garip bir fiyat politikası izlemiş amd
6800 leri hem ram olarak hem de fiyat olarak öyle bir konumlandirmiski nvidia ti ve super serilerinde cevap vermede (özellikle ram fiyat olarak ) çok zorlanacak.

Nvidia bence ilk başta 3080 ı 10 gb olarak çıkarmada çok büyük hata yapmış. Eğer 3080 ram olarak direk 16 gb ddr6 ram gelseydi işler şu an nvidia için çok farklıydı. Ti sini yada superini 16gb ddr6x yaparlardı orasından burasından 3 5 oynayıp satarlardı. Şimdi rakip 6800xt de 16 gb ram ile gelmiş. Artı 50 dolar aşağıya satıyor. 3080 almanın ne mantığı var.

3070 tede durum aynı. 8gb ram var. 499 dolara satıyorlar. Rakip 16 gb olanini 579 a satıyor. Ne yapacak ? Şu halde 3070 almanın manası yok. Kesinlikle yok. 80 dolar az para değil ama 8 gb ram de az fark değil. 3080 hadi tutunur belki iyi kötü ama 3070 bana göre ölü kart şu an alınmaz. Hele de 6700 leri 8gb ram 256 bit ile getirip 400 450 dolara felan satarsa 3070 helvası harbiden fıstıklı olur.

Tabi ben işin uzmanı değilim. Nacizane fikrim bu.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihtiyar.gamer -- 29 Ekim 2020; 1:20:27 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @REDSTONE
O
3 yıl
Yarbay

açıkçası 10 yıldır performans krallığını almamış bir firma olan AMD için RX 6900XT dışında istedikleri fiyatları fazla buldum. 649$ değil 599$ olmalıydı 6800xt bence. ama hem TSMC 7nm'nin maliyet olarak daha pahalı olması hem de belki daha fazla bellek koyuyor olmaları o kadar düşük fiyat vermelerini engelleyen bir unsur olabilir
Gösterilen performans rakamları oldukça şahane duruyor, ama hatırlamak lazım kartların çıkmasına hala 3 hafta var ve henüz firma dışında bağımsız bir şekilde firmanın kontrol edemeyeceği oyun seçenekleri ile test edilmediler. Herkesin merak ettiği örneğin AMD Ray Tracing'e sunum boyunca evet Directx 12 ile destekleyeceğiz gibi hafif geçiştirme dışında değinmedi, sunumun ağırlığı ray tracing de değildi nitekim RT testleri de sunulmadı

Bir diğer düşünce de DLSS gibi bir teknolojinin eksikliği, ama AMD duyduğum kadarıyla zaten bunun için çalışmalarını çoktan başlatmış durumda

En son soru işareti de kartın arzı olacaktır tabi, AMD şu an TSMC 7N ile hem Ryzen 3 (5000 serisi) üretimi yapacak, hem PS5 - Xbox üretimi yapacak, hem de Big Navi. Çok ciddi volümlü bir üretim yapılması gerekiyor ve burada aklımdaki sorulardan biri konsola olan yüksek talep hem masaüstü cpu larda hem de big navi kartlarında üretimin yavaşlaması anlamına gelir mi, galiba hep beraber göreceğiz.



G
3 yıl
Binbaşı

Vram ve fiyata bakmayan ben bakmam mesela , iki ürün arasında 800-1000 TL fark olursa düşük olanı alırım fiyat olarak, ama nvidia stok sıkıntısı çekmeye bence devam eder çok uzun bir süre daha , amdnin 6800 ü daha önce fiyatını oturtursa nvidia gg harbiden



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ihtiyar.gamer
M
3 yıl
Binbaşı

Yani testler gelmeden bilemeyiz ama 4k'da amd'nin bahsettiği smart access memory'nin (sam) nasıl yardımcı olacağını çözememiş durumda millet. 1080p gibi gpu limitli olmadığın yerde mantığa oturuyor ama amd 4k'da gpu limitli dururken sam'ın yardımcı olacağını düşünmüyorlar. Gelen bütün performansın neredeyse sadece rage mode ile geldiğini düşünüyor millet.

Rage mode içinde getirdikleri açıklama yüksek boost hızlarına çıkmak. Oto oc yani. Testler gelince göreceğiz sanırım amd farklı bilgi vermedikçe ne desek boş incelemelere kadar.




Bu mesajda bahsedilenler: @orc123456
H
3 yıl
Yarbay

Kart 192 bit e düşerse %25 performans kaybeder. Daha alt modeller 192 bit ve 12gb olarak gelir ama bunlarda 12gb ın oluru yok. Ya 8 olur ya da 16.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @REDSTONE
D
3 yıl
Yarbay