Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
701
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Pythonun geleceği var mı?
T
4 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

İş konusunda c# daha aranan dil diyorlar, pythona başlamak mantıksız mı olur? Hangisine başlamalı?



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

M
4 yıl
Yarbay

Kisa cevap, 1991 den beri pyton var, o gunden beri kiymetli ve hep kiymetli kalacak. Bir cok dil gibi.

Olaya cok yanlis acidan bakiyorsun. Dilin hic bir onemi yok. Sen ne kadar iyi oldugun onemli. Istersen haskell yaz. 3 tane is ilani olsun veya olmasin. Yine sen iyiysen talep gorursun. herkes cig kofteci diye insanlar sushi yemekten vazgecmiyor. Bir kere sayi cok arttikca rekabet de artiyor yani c# cok ilan olmasi onu iyi kilmaz. rust da az ilan olmasi da onu iyi kilmaz.

Secmen gereken dilden ziyade cikti. Yani sen ne yapmak istiyorsun? neci olmak istiyorsun? Backend dev mi olacaksin, Frontend mi yazacaksin, mobil mi yapacaksin mobilse hangisi, gomulu sistem mi istiyorsun. Bunu secmen buna gore tecrube edinmen gerekli cunku gunun sonunda sana ne yaptin diye soracaklar, urettigin ciktilar seni ve kariyerini belirleyecek. Hatta belki yolda c# ile baslayip java ile devam edeceksin veya tam tersi. Meselenin ozu sen ne yapmak istedigni sec ve o alanda kendine yuklu miktarda yatirim yap. ben 8 yil c# yazdim, biktim geldim swift kotlin yaziyorum. Oturup uzun uzun da arastirmadim. cunku o dil mi bu dil mi meselesi sadece seni hedefinden uzaklastirir ve procastination sebep olur.
https://twitter.com/ademilter/status/1295791023810117632 zaten nasil baslarsan basla bir noktada firsatlar seni yonlendiriyor. Yeterli istikrarli bir sekilde ilerle ve birseyler uretebilecke noktaya gel cunku junior olmak zor, kendini ispat etmek zorundasin 2019 da 9.000 kisi bilgisayar muh kazandi, onceki yil da 8800. Kimse kimseyi sadece python biliyor veya c# biliyor diye ise almiyor. Yuklu miktarda bilgi ve deneyim istiyor. Onu da simiden baslayip uretmelisn ki is bulabilesin.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 19 Ağustos 2020; 11:25:45 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
4 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Teşekkürler,



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @mahoni_38
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.