Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
178
Cevap
8981
Tıklama
509
Öne Çıkarma
Cevap: Atatürk'e Düşman Olan Herkes Türk Düşmanıdır (2. sayfa)
R
4 yıl
Yüzbaşı

Kimse Atatürkü sevmek veya saygı duymak zorunda değildir. Bu dışarıdan empoze edilebilecek bir şey de değil.

Hiç kimse doğarken milletini ve dinini seçemiyor. Birilerinin sizin tarihinizden önce sınırlarını çizdiği hayatı ve/veya inançları kabul etmek zorunda değilsiniz.

İnsanlara öncelikle bu özgürlüğünü vermezseniz: gidin iranda yaşayın yada pkk ya katılın derseniz: Atatürkün ideallerini kavrayamamışsınız demektir.

Vatan bilinci ve Atatürke pozitif eğilim: ancak içten gelebilecek bir şeydir. Buda erdem, ahlak, bilim, felsefe vb. düşüncelerle Türkiye'yi, dünyayı algılamakla mümkün olabilir.

Atatürkün düşünceleri sevgi ve duygusallıktan da uzaktır. O fikirlerini, bilime ve maddi gerçeklere dayandırmıştır. Tarih millet ve sosyal hayatı bu bilinç ile yönettiğinden Atatürk ve düşüncelerine aykırı davranmak gerçeğe karşı gelmektir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
H
4 yıl
Yüzbaşı

Hocam yanlış ve romantik düşünüyorsunuz.Sizin olayı anlamanız için önce Türk kimliğinden başlamak lazım.Osmanlıda bu kimlik yok edilmiştir.Türk'ten paşa mı olur, Etrak-ı bi İdrak ifadeleri, Türk dili ile bilim olmaz gibi ifadeler gayet normal Osmanlıda. Hep aşağılik psikolojisi hakim.Şiir,
Gökten yere insen sana yer yokYürü var gel, ya Araptan ya AcemdenDili, kimliği elinden alınmış ve Araplaşmış bir kültür var.Araplar ise Vahhabilik mezhebi ile Türk düşmanı bir kimliğe bürünmüştür. Onlara göre Türkler şirk içindedir, müşriktir, Hristiyan ve Yahudilerden aşağılıktır. Ne yaman çelişki değil mi?Ümmetlik bilinci yoktur kimsede. Yeni cumhuriyet kurulurken milleti bir arada tutmak için onlara Araplik dışında bir Millet bilincini aşılamak gerekiyor. Ne mutlu Türküm diyene.Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.Gibi sözler boşuna değildir.Türklere kaybettikleri kimliklerini yeniden hatirlatmaktir maksat.Yapilan sosyal bütün devrimlerde amaç Araplik kimliğinden ve aşağılık psikolojisinden kurtarmak ve yeniden Türklük bilinci kazandırmaktır. Böylece millet olabilme, bir arada tutanabilme gücünü vermektir.Bunları doğru bulursunuz, yanlış bulursunuz sizin bileceğiniz iş. Fakat yapılanlar boş yere yapılmamıştır.Harf devrimi olayı ise bambaşka. Taa tanzimatlarla başlar bu çalışmalar. Harf devrimi emin ol Osmanlı devam etseydi yine olurdu.Osmanlıca bilen herkes anlar neden harf devrimi olduğunu.Arapça okuyan demiyorum, dikkat edin, Osmanlıca bilen diyorum.Sebepleri o kadar uzun ki. Başka topiklerde uzun uzun anlattik.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakiki Osmanlı Torunu -- 29 Temmuz 2020; 10:33:55 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @huzeyfe
C
4 yıl
Binbaşı

Bu tip insanlarla tartıştığınız zaman kendilerini değerli biri olarak görüyorlar. O yüzden bu tarz zeki(!) insanlarla tartışıp zamanınızı öldürmeyin.


Misal ölmüş bir deliyle aynı düşüncede(!) olan bir üstün zekalı ile konuşuyorum. Sallıyor sallıyor... "Bunları nerden biliyorsun" diyorum. "Gizli tarih" diyor. La bi ... Elimde kalacak sonra adam yerine koyacaklar ona yanıyorum.

İşin garibi adam bunlara şeriatı savunuyordu ama kendisi yıllarca Almanya'da yaşamıştı. Hatta her fırsatta kötülediği İngiltere'ye iltica etmek istiyor, Ingiltere'de oturum izni alamayınca tekrar Almanya'ya dönüyor bla.bla.

Zekasının zerresini kullanan birisi için bazı gerçekleri görmek zor olmasa gerek



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

8
4 yıl
Teğmen

Yine gelmiş şapkacı, alfabeci cahiller... Olm sizde ciddi ciddi ne cevap veriyorsunuz. Şapka kanunu dediği kanunu açıp okumuş mu acaba hayatında? Bu adamlar ciddi ciddi sokakta şapka takmayanları topluyorlar sanıyordu, kime ne anlatıyorsunuz :D


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: huzeyfe

Kardeş sen nereden okudun tarihi bilmiyorum ama mantıklı mı yaklaşalım diyorsun konulara?Bir kaç sene evvel savaştığın Avrupalıların giyim kuşamını halka dayatmak mantık hatasıdır. Sosyoloji ve toplum mühendisliğinden anlamamaktır. YANLIŞTIR, HATADIRHarf devrimi ile halka Arapçayı ve arap harfleri kullanmayı yasaklayarak dini eserlerini basmak,bulundurmak,saklamak suçtur demek ve bunu dayatmak mantık hatasıdır. YANLIŞTIR, HATADIR
Tarikatçı gibi konuşuyorsun. Kusura bakma ama bilgin çok eksik. O zamanki toplumun sosyo kültürel yapısından bihabersin. Olayı Avrupa-Asya denklemine getiriyorsun. Onun yaşadıklarını yaşasan, arap kelimesini bile bu ülkeye sokmazdın. Bir de tarih bilgin eksik. Bak bunları küçük görmek için söylemiyorum. Sakın ola kompleks malzemesi yapma. Bu konulara yıllarını veren biri olarak söylüyorum. Osmanlı şehzadelerinin ve prenseslerinin(onlara da sultan denir) 1900lerdeki giyimlerine bak, ne dediğimi anlarsın. Batılılaşma 2. Mahmud ile başlamıştı zaten. Tarih bilginin zayıflığı, olaylara dönemsel bakmanı engelliyor. 20 sene önce aldığım kot ile bugünkü farklı. Normal bir mağazaya gittiğimde yırtık olmayan kot bulamıyorum mesela. Arapları boşver, topunun ne b.k olduğu belli. Yavuz Sultan Selim'in hilafeti almasından bu yana, Türklere düşmanlardır.Din düşmanı demek biraz fazla. Olması gerektiği gibi dini bıraktı bir yerden sonra ancak insanlar öğrensin diye değil, nasıl bir yalanın içinde olduğunu göstermek için Türkçe'ye çevirdi. Ortaçağ'da Latince okunan İncil kendi dillerine çevrilmeye başlayınca, ruhban takımı deliye döndü. Eee kolay değil, din satıp para kazanıyorlardı.Şunu da unutma, Atatürk'ü dini yönden eleştirenler, din satanlar ya da onların öğrencisidir. Ben de dinden çıktım, hepsinin insan yapımı olduğuna kanaat getirdim ancak bugün ülkenin başına geçsem, cami kapatmam. Diyaneti kurul yapar ve mealleri en açık şekliyle öğrenmelerini sağlarım. Kanuni'nin kendi oğlunu öldürdüğünü diziden öğrenen bir ülkede yapılması gereken budur.



M
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: 88mph

Yine gelmiş şapkacı, alfabeci cahiller... Olm sizde ciddi ciddi ne cevap veriyorsunuz. Şapka kanunu dediği kanunu açıp okumuş mu acaba hayatında? Bu adamlar ciddi ciddi sokakta şapka takmayanları topluyorlar sanıyordu, kime ne anlatıyorsunuz :D
Olur mu canım? Şapka kanunu geldiğinde, benim Kayseri köydeki dedemler, koşup şapka almışlar Vilayetten. O köyde 10 kişinin şapkası yokmuş, aralarında para toplayıp şapka almışlar adamlar asılmasın diye. Bu hikayeye inanacak kadar gerizekalı bu insanlar. Köydeki adam frakla falan geziyordu sanıyor bunlar. Adamların çarığı bile yoktu ama kafalarına şapka takıyor sanıyorlar. Bunların tamamı yok olsa, ülke ileri gider.



A
4 yıl
Yüzbaşı

Hos geldiniz bos konu ve bir deger uzerinden kendini ispat etmeye calisan bos adamlar kiraathanesine. Sovun sayin gencler, rahatlarsiniz, bir de Ataturk uzerinden etrafa salya sumuk kufurler yagdirinca cok kiymetli insanlar oluveriyorsunuz, oh ne ala, bu luks kacirili mi hic, devam!Ayni mokun bir de din icin olan, vatan icin olan lacivertleri ve diger renklerini de cokca goruyoruz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arabaci_takimi -- 29 Temmuz 2020; 7:32:57 >

P
4 yıl
Yüzbaşı

Ortalık vasıfsız yönetici parti başkanı sözde lider kaynarken Atatürk şöyleydi Atatürk böyle hata yaptı vs. Dünyanın saygı duyduğu bir lider ( ama bazı asrın liderleri gibi içi boş trışka lider değil) cumhuriyetimizi kurmuş, bağımsız olmuşuz, bunla da kalmamış yönünümüzü köhne ortadoğudan çevirmiş. Ama birileri uğraşır durur. Belki devrimlerini anlayacak kapasiteleri olmadığı içindir. Eski kafalı bu tayfaya meydanı boş bırakamayız.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

T
4 yıl
Yüzbaşı

Arap fetişi omurgasızlar sevmez.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
4 yıl
Yarbay

👍👍👍



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

J
4 yıl
Yarbay

Bugüne kadar hiç şaşırtmayan bir gerçek var.

Atatürk'e karşı olan kim varsa ya pkklı çıkıyor ya da fetöcü.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

R
4 yıl
Yarbay

Atatürk'ten nefret edenler ancak şeyh sait,mısır kadir gibi yobaz tiplerdir. İslam dinine karşı nasıl savaş açmış,çağ dışı uygulamaları kaldırarak mı? Atatürk olmasaydı şuan Arabistan gibi olurduk. Bu adam sayesinde modernleştik. Yoksa kadınlar hala siyah peçe ile geziyor olurlardı. Hoş bir kesimin de zaten istediği bu. Ayrıca saçma sapan şapka kanunu ne demek yahu. Kanunundan önce insanların nasıl gezdiğini biliyor muydunuz da böyle konuşuyorsunuz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @huzeyfe
R
4 yıl
Yarbay

Osmanlıyı yıkan topraklarını düşmana peşkeş çeken kendi çıkarlarını düşünenlerde bu kafaydı bugün Atatürk'e ağızlarından çamur saçarak sallayanlar da bu kafadan bunların tek bir derdi var kendi refahları yoksa inançlar falan hikaye.



B
4 yıl
Çavuş

1453'de İstanbul Fethi'den dolayı Fatih Sultan Mehmet'e ve Büyük Bir Kurtuluş mücadelesi veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarına Saygıyı Şahsımca Sevgiyi'de bir borç bilirim.



E
4 yıl
Teğmen

Atatürk'ü sevmeyen en azından saygı göstermeyen adam net vatan ve türk düşmanıdır. daha kendi vatanını milletini sevmeyenler insanlardan bu ülke ne hayır görebilir ki?



E
4 yıl
Teğmen

bizde muhammedi ve allahı sevmek ve saygı duymak zorunda değiliz o zaman? çünkü buda dışardan müdehale ile olabilecek bişey değil ?




Bu mesajda bahsedilenler: @Rhodium
E
4 yıl
Yüzbaşı

aptalca bir konu. siz önce tek gerçek olan sınıf savaşını bi idrak edin derim.



F
4 yıl
Yarbay

Her zaman söylerim;Bu ülkede Atatürk düşmanı kim varsa ya kanı bozuktur ya da sütü. Ötesi yok!



O
4 yıl
Yarbay

Atatürk'ü eleştirmeden önce o zamanın şartlarını iyi bilmek gerekmekte.
2020 yılında yaşayıp , bu zamandan o zamana sallamak akla mantığa uygun değildir.

Atatürk öncelikle yüksek bir Türk Milliyetçisiydi ( Pantürkist) ve o zamanın en yükselen değeri Milliyetçilikti.

Yani bunu Almanya, İtalya ve İspanya gibi ülkelerde görebiliriz en başlıca. Sonra Balkan, Yunan ve Araplara kadar uzanır.
Tabi bunun diğer emperyalist Ülkelerin tarafından başlatıldığı ve başlarına bela olduğu da bir gerçektir.

Kuruluş zamanında ki şartlar pek iç açıcı değildi. Hem ekonomik hemde sosyal olarak bitmiş bir ülke ve halk vardı.

Bazı radikal devrimler yapılması ve hızlıca faaliyete konulması gerekmekteydi.

Radikal Dincilerin ( Dindarlar değil) en büyük hedef aldığı şeylerin başında gelen ezanın Türkçeleştirilmesi ve Kuran'ın Türkçe okunması aslında bir amaca hizmet etmekteydi.

Atatürk Dinimize önem verirdi. Özellikle Dinin bir sömürü unsuru olmasını istemezdi. Din ile İnsanın arasında kimsenin olmasını istemedi ( Kutsal Kitabımız da bunu emreder)

Maalesef bazılarının bilmediği çok önemli bir detay var, Biz hep Türkçe konuşurduk, Harflerimiz arapça ama arapça bilmezdik, Yani Latin alfabesi ile de okusak, Arap alfabesi ie de, Kuran'ı anlamıyorduk.

Kuran'ı hep din adamları vasıtasıyla insanlar dinlerdi, Allah bize ne emretti, ne yapmalıyız Sözde Alimlere bırakılmıştı.

Oysa ki Atatürk iyi bir hatip ve Kuran'ın ona buna bırakılacak bir kitap olmadığını çok iyi biliyordu ve Kuran'ın yaygınlaşması için 3 Hocaya Tevsirini yaptırdı.

Kuran Müslümanlar için bir el kitabı, bir yol göstericidir ama kimse anlamını bilmeden şarkı gibi okuyordu. ( Mesela şuan sokağa çıkıp sorsanız, Fatiha Suresinde Allah ne emrediyor deseniz %99 Müslümanım diye kabul eden insanlar , Allah onlara ne emretmiş bilmezler )

Bana göre Ezan'nın Türkçe okunması haricinde yanlış bir uygulama yoktu. Sözde din adamlarından , Sömürücülerden Kuran'ı ve Kutsal Dinimi kurtarmak istedi.

Ama bu bazılarının elinden bazı imkanların alınmasına yol açtı, Tabi bu ülkeyi dıştan yıkmak isteyip de yıkamayanlar için bir fırsat oldu. Habire bu konuyu kaşıyıp Ülkeyi bu sefer içten yıkmak istediler bu argümanlar ile.

Bu durumun sonuçları ise ağır oldu .

Sonuç olarak, Atatürk'ün dine bakış açısını sorgulamadan, Kuran'ın direkt insanlara geldiğini, hiç bir aracı kabul etmediğini, bu şekilde emrettiğini ve okuyup anlamamız istediğini bilmemiz gerekmektedir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >