Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
435
Cevap
13945
Tıklama
11
Öne Çıkarma
Cevap: Yerli otomobilin fabrika inşaatı başladı: Üretimle birlikte yerli batarya devreye alınıyor! (5. sayfa)
S
4 yıl
Binbaşı

Orta gelirli 5000 -7000 TL alan birisi o arabayı alabilecek mi? Fiyatı en az minimum 300 bin TL olacaktır. Oda orta gelirlinin alacağı bir şey değil. Vatandaşın alabileceği bir araç olarak görmüyorum.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
E
4 yıl
Yarbay

Bunu Türkiyede alabilecek kesim belli. Bazı kişiler bu aracın "yerli" adına kanarak ucuz olacağını zannediyor. Arkadaşlar bu araç minimum 500 bin liraya satılacaktır. Hadi kampanya yapılsa "eski aracını getir TOGG al" şeklinde o takasta da maksimum 20-30 bin liralık indirim uygulanır 470 bin lira yine yüksek bir rakam. Bir araca bu kadar para veremeyecekseniz boşuna hayalini kurmayın. 'Yurt dışında satılır ülkeye döviz girer' diye düşünüyorsanız Çin pazarı dışında Avrupa da veya Amerika da bu araç satmaz. Amerika da insanlar elektrikli araç olarak Tesla, Avrupa da ise Mercedes EQC, VW e-Golf, BMW i3 gibi Alman marka elektrikli araç tercih ediyor. Onlar bile tahminlerin altında satış gerçekleştiriyor. TOGG bu aşamada sadece uzak doğu pazarına odaklanmalı. Çin, belki Kore ve Japonya da dahil. Yeni otomobil piyasasında dünya genelinde Çin en büyük pay şu an. Satarsa sadece orada satar. Diğer ülkelerden bir getiri beklememek lazım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
3
4 yıl
Yarbay

Umarım iyi bir planlama yapılmıştır yoksa 2025'i göremez, sonu Ankapark gibi olur. Firmalar üretim maliyetini azaltmak için fabrika kapattığı, rakip firmalarla ortaklık kurduğu bir ortamda toplama araba yapmak çok mantıklı durmuyor. Zamanında Turkcell Çin'de ürettirdiği telefonları iyi kötü satabiliyordu ama Çin'li markaların ürettikleri telefonlar piyasaya girince yerli diye lanse edilen Çin malı telefonlar nal toplamaya başladı. Çünkü fiyatlarından dolayı rekabetçi olamıyorlar. Toplama arabayla rekabetçi olmamız çok zor. Bir dünya parça parası ve patent parası ödenecek. Tek elle tutulur yanı Türkiye'de işçiliğin ucuz olması ama onunda yeterli olacağını sanmıyorum. Rekabetçi fiyat ve alt yapı olmadan Türkiye dışı satış çok zor. Fiyat yüksek olacağından Türkiye'de de satış zor . 2-3 yıl istenilen satış elde edilemezse fabrika kapanır tüm borç yine her zaman ki gibi halka kalır. Buradaki şakşakçılarda ortadan kaybolur.



D
4 yıl
Binbaşı

Ötv olacak. Kaynagin nedir otv olmayacak derken, bos keseden sallama. Bi dunya tesvik acikladilar hicbirinde otvden mtvden bahsetmediler, tesvikler hep uretici bazinda oldu. Ha yarin obur gun elektrikli araclara kaldirdik derlerse olur ama o zaman diger markalara da uygulamak zorunda. Ki hic sanmam elektriklide mtv yoktu eskiden mtv getirdiler otvyi mi indirecekler, bu arada togg un yillik mtvsi 12.000 tl olacak. 2023 e kadar da 3 kere %20 zam gelse 20.000 tl olur. O kadar para verebilcek olan adam da bunu almaz.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @MaDMaxiBo
D
4 yıl
Binbaşı

Bu araci almak isteyen kesim alamayacak 70k dolar fiyati 20k tl yillik vergisi yuzunden. Bu paralari verebilecek olan adam da bunu almaz.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Elma
H
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: The Seven Deadly Sins

Bu mesaj silindi.
ya sorma millete burada troll troll diyolar da bunlardan aşağı troll yok. normal makul insanların yazmayacağı kadar karalama dönüyor bu forumda. belli ki birileri bile isteye gelip burada her haber altına özellikle siyasi mesajlar yazıyor. eskiden bu kadar yoğun değildi.



M
4 yıl
Binbaşı

Okuduklarımda ötv muafiyetinin olamayacağını, diğer araçların da bundan faydalanacağı için yapamayacaklarını yazmışlar.
Türkiyede saf kan hangi elektrikli araç üretilmektedir?
Ötv muafiyetinde hatta KDV indiriminde "Türkiyede üretilmiş olmak" şartını maddeye eklediklerinde, ya, da daha nokta atış "milli araç olmak" şartı eklediklerinde ötv muafiyeti hangi araç için olur?
Mtv nin de düzenleme yapılabileceğini düşünebiliriz.

Bir gecede bizim haberimiz olmadan cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile neler çıkmıyor da, bunların mı çıkmayacağına inanıyorsunuz.

İşin matematik kısmını bilenlere sormak istiyorum. 2030 yılına kadar 1 milyon araç satılması hedefleniyor. 7 yılda 1milyon araç, yılda yaklaşık 143bin araç demek. Bir yıl içinde fiili satılan araç istatistiğimiz ile karşılaştırılabilir mi?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
4 yıl
Binbaşı

Hallın %99 u alamayacak ama yarısından çoğu almasakta olur diyecek. Başkasının malı ile övünen millete layık hareketler.

Geçemediği köprü
Alamadığı araba
Vs..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
4 yıl
Binbaşı

Öncelikle devlet eliyle yada zoruyla yapılan hiçbir işten verim alınamaz. Türkiye ve dünyada örnekleri sayısız. Devlet ağır hantal ve verimsizdir. Üretilir üretilemez demiyorum ancak başarılı olması çok zor.

Hadi hayali konuşalım devleti görmezden gelelim bi şekilde özel sermaye üretti diyelim serbest piyasaya izin verildi. Gene çok ciddi sıkıntılar var.
Günümüzde üretmek kolay herkes üretiyor. Zaten çoğu teknolojiyi dışardan alıp birleştiriyorsun. Ama işin satış kısmı çok zor sağlam bi pazarlama ağı ve reklam çalışması lazım. Marka bilinirliği oluşturmak lazım. Yaygın servis, yedek parça ağı lazım bunların lojistiği var depolaması var eleman yetiştirmesi var şarj istasyonu ağı kurmak var v.b kısacası en iyi ihtimalle en az 10 senelik ciddi bi çalışma gerektiriyor.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

L
4 yıl
Binbaşı

7 yılda bir milyon araç üretilecekmiş. Dünya kapıda sıra bekliyor sanırım "abi nolur bize de gönderin dünyada ilk elektrikli otomobili yaptınız yalvarıyoruz" diyecekler.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
M
4 yıl
Onbaşı

Bu arkadaş sarhoş mu? Paramız yurt disina gitmesin filan nerede yaşıyor acaba. Zaten devlet kazanacağını kazaniyor merak etme sibiryadandanda otomobil getirse koyduğu vergilerle uretenden cok kazanıyor. Bu tamamen batik bir proje emin olun bu yazım burada dursun çıkar beklenen tarihte ilk parti üretilir 200 bin mi artik neyse. Yurt dışından getirdiği elektirikli oto 300 binse bu kesin 400 bin olur. Ucuz olma ihtimalini bir kez cikarin aklınızdan tesla ile kapisirlar sektörde fiyat bakimindan :)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskin_yek -- 19 Temmuz 2020; 1:50:5 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @mokoko_TR
G
4 yıl
Yüzbaşı

yüksek bir rakam mı bu ? bilmediğimden soruyorum.




Bu mesajda bahsedilenler: @Last Troll Bender
M
4 yıl
Onbaşı

tc deki devlet araçlarını saydın mı kaç tane?





Bu mesajda bahsedilenler: @Last Troll Bender
M
4 yıl
Onbaşı

çıkınca fiyatı belli olur şuan memurdan 2. el 250.000 tl mercedes satılıyor





Bu mesajda bahsedilenler: @star scream
M
4 yıl
Onbaşı

helal baskan





Bu mesajda bahsedilenler: @addidas_85
D
4 yıl
Binbaşı

Gumruk birligini arastir. Oyle bisey olabiliyorsa simdiki yerli araclara da yapsinlar o zaman, yari fiyati olur herkes de gider onu alir. Hayallerle yasayani gerceklerle...



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @metehan_bera
M
4 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: star scream

Orta gelirli 5000 -7000 TL alan birisi o arabayı alabilecek mi? Fiyatı en az minimum 300 bin TL olacaktır. Oda orta gelirlinin alacağı bir şey değil. Vatandaşın alabileceği bir araç olarak görmüyorum.
ilk çıkacak suv arabayı alamassın zaten orta gelirli isen zamanla orta gelirilerede araç çıkacak ..niye bu kadar heyecan yapıyorsunuz, herşey senin benim almamla mı anlam kazanıyor ?


Bu mesaja 2 cevap geldi.