Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
82
Cevap
4444
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Cevap: . (4. sayfa)
U
4 yıl
Yüzbaşı

Aktif hale getirildi mi yani? Yuvarlak değil, biliyorsan yaz aydınlansın bu ahali...



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @dugers
S
4 yıl
Yarbay

Aktif edilmedi. Kesin bilgi. 1 ay önce bizim yetkililer, iki hafta önce rus yetkililer (sivkov du sanırım) aktif edilmedi diye açıklama yaptı. Gerekçe korona nedeniyle kurulumu yapacak rus teknisyenlerin ülkelerine geri dönmüş olması. Google a yaz açıklamayı oku.

Yapılan testler kurulan radar hedef takip sisteminin, hedefe kilitlenme testleri idi.

Füzeler henüz gelmedi. Kurulumun ilk füzenin deneme amaçlı ateşlenmesi ile tamamlanacağını yine aynı rus yetkili açıkladı.

Sonuç: deneme amaçlı ilk s400 ateşlenmesi yapılana kadar kurulum bitmemiş demektir. Rusların yalancısıyım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallami -- 30 Haziran 2020; 10:14:18 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ulashcan , @dugers
M
4 yıl
Binbaşı

kaç tane troll ile dövüştüm bu s400 meselesinde. omo amorika silah verdi pkk ya. hayirli olsun soba borulari. depoda çürür artik. adamlar geldi 35 askerimizide şehit etti. omo amoriko silah verdi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
4 yıl
Yarbay

3.Dunya Savasi oyle olmaz da anca Turkiye'ye savas acilir . Dunya Savasi olabilmesi icin birden fazla kitadaki ulkelerin cikari zedelenmesi filan gerektirir.




Bu mesajda bahsedilenler: @enizam
B
4 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: onatba

Bu konuda resmi kaynağınız var mı? Bu bilgiyi nereden edi diniz?
Youtube da Kokpit air isimli kanalda tam aksini idda ediyorlar.
Demir, S-400 hava savunma sisteminin NATO sistemine entegre olmayacağını belirterek, “Bu sistem, NATO sistemi içerisinde çalışmayacak. Bu sistemin, ‘Stand-Alone’ diye tabir ettiğimiz bulunduğu bölgeyi koruyan ve diğer sistemlerle bağlantısı olmayan bir sistem olacağını defalarca söyledik.” dedi. 

https://www.savunmasanayiidergilik.com/tr/HaberDergilik/SSB-Baskani-ismail-Demir-S-400-ler-NATO-icin-bir-tehdit-olusturmuyor

Şu videoda da tek başına çalıştığında menzilinin ne kadar olacağını görebilirsiniz


Videoyu izlemek için tıklayınız

Videoyu tamamen izlemek istemiyorsanız 6:30'u açabilirsiniz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
4 yıl
Binbaşı

https://www.youtube.com/watch?v=3QTyOuiN3qk&app=desktop

Burda tam aksini iddaa ediyor. Hangisi doğru?



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Bilmirem
H
4 yıl
Yarbay

Böyle bir şey olursa ki olmasına imkan yok. Rusya kafamızda karpuz patlatır.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

B
4 yıl
Yarbay

çok boş muhabbetler dönmüş kim bunu ortaya attıysa iyi goygoy yapmış

rüyamızda bile böyle bir şey göremeyiz

silah sistemleri üzerinden yapılan satış ve kullanım hakları bazı özel ptotokoller ile belirlenir (end user certificate ). burada öngörülmeyen bir hareketin hukuki sonuçları olur. ezcümle rusya'dan aldığınız bir sistemi tüm hakları ile hele de cümle aleme ilan ederek satamazsınız ya da veremezsiniz. s-400'ün özelliklerine girmeden bunu söylemek gerek.



B
4 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: onatba

https://www.youtube.com/watch?v=3QTyOuiN3qk&app=desktop

Burda tam aksini iddaa ediyor. Hangisi doğru?
Videoda Rusya'dan teknoloji transferiyle radar sistemleri geliştireceğimiz ve kaynak kodların alınmasıyla kendi radar ağımıza bağlanabileceği söylenmiş.Ancak bu bilgi kesin değil s400 ile ilgili açıklamaları takip ederseniz bizim taraftan yapılan açıklamalar, evet teknoloji transferi olacak şeklinde olurken, Rus tarafının açıklamaları genel olarak transfer şimdilik yok ikinci partiyi alırsanız belki bir şeyler yapılabilir düzeyinde.Özellikle bu sene şöyle bir açıklama geldi


Rus devlet ajansı TASS’ın askeri ve diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberinde, Türkiye ile Rusya arasında yapılan anlaşma gereği Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) bugüne kadar 120 adet S-400 füzesi, bazı yedek parça ve diğer gerekli malzemelerin teslim edildiği belirtildi. Haberde Türkiye ile yapılan yapılan anlaşmanın 'kısmen dahi olsa teknoloji transferini kapsamadığı' ifade edildi.

https://tr.euronews.com/2020/01/21/rus-devlet-ajans-mass-turkiye-ile-yap-lan-s-400-anlasmas-nda-teknoloji-transferi-kismen-bi


Rus tarafı genel olarak büyük çaplı bir teknoloji transferi olmayacağını, belki ilerleyen zamanlarda bazı parçaların ortak üretileceğini söylüyor.Yapılan açıklamalara göre videoda söylendiği gibi bizim yerli sistemimize entegre etmek için ciddi şekilde bilgi verilmesi ve bu sistemin kaynak kodlarının bizimle paylaşılması gerekli ama bu kadar hassas bilgileri Rusya'nın bize vermesi çok zor.


Diğer taraftan Hulusi Akar tarafından yapılmış şöyle bir açıklama da var

Biz diyoruz ki gelin oturalım, teknik bakımdan yapılması gereken neyse konuşalım. Biz bunları NATO sistemlerine entegre etmeyeceğiz. Ayrıca bizim milli olup da NATO için çalışan unsurlarımıza da entegre etmeyeceğiz. Bunlar bağımsız, ayrı bir şekilde çalışacaklar. Muhtemelen Ankara ve İstanbul'un savunması olacak S-400'ün görevi.

https://www.aydinlik.com.tr/akar-s-400-leri-nato-ya-entegre-etmeyecegiz-turkiye-nisan-2019-2

Türkiye sürekli olarak bu sistemin tek başına çalışacağını söylerken, biz bu sistemi radar ağımıza dahil edeceğiz hatta Kürecik radarını bile s400'e entegre edip kullanabileceğiz tarzı söylemler tamamen fantezi dünyası.Teknolojik olarak bunu yapmak zaten çok zor ama hadi bir şekilde bunu yapsak da artık ne kadar Nato'nun radar ağında kalabiliriz orası ayrı konu.

Bizde ki s400'ün kaderi büyük ihtimalle Yunanistan'da ki s300 ile aynı olacak.Depolarda bekleyip tatbikatlarda aktive edilerek tek başına çalıştırılarak denenmekten daha fazlası için kullanacağımızı sanmıyorum.Kullansak bile tek başına çalıştıracağımız için size attığım videodaki menzillerde etkili olabilecek ve ağa bağlı olmadığı için Rusya'nın vaat ettiğinden büyük ihtimalle daha düşük performanslı olacak.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
4 yıl
Yarbay

S400ler daha gerçek bir savaşta denenmedi. Bu yüzden şüpheliyim.

Hem F-35’lerin güzelliği beni benden alıyor. Üstelik bizim de ortağımız olduğumuz proje. Avrasyacılık oynamak için mahrum kalmayalım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
4 yıl
Yarbay

İlki için videoda yanlış bilgilendirme var. Rusya Know-how vermiyor. Zira bu sistemlerin bakımlarını ve güncellemelerini yine rus teknisyenler yapacak. Ayrıca Rus yapımı bir sistem kesinlikle ve kesinlikle Nato ağına entegre olamaz, oldurmazlarda. Katmanlı hava savunması dediğimiz sistemde bütün irtifa seçeneklerinde hssler ortak ağda çalışması gerekir ancak bizim geliştirdiğimiz hisar hss ile s400 hss ortak ağda çalışamaz.


Diğer videoda ise F/A-18 ile F-35 kıyaslaması yapılmış. Dikey iniş kalkış yapan bir uçak ile katapult sistemi ile havalanan uçaklar arasında yük ve menzil farkı olacaktır. Bundan dolayı F-35b her türlü F/A-18 den maliyet olarak pahalıya da denk gelecektir. Ancak burada şuna dikkat etmek gerek F-35 ile F/A-18 radar izi, hava hava kabiliyeti karşılaştırılmalı.

Neticede Abd donanmasının bir anda 150-200 f-35 alması zaten mantıklı değil neticede uçak gemilerindeki ikmal ve yer operasyonlarını da buna göre yeniden dizayn etmesi ve personeli eğitmesi gerekir. Bu dönüşüm anlık olmasa da kademeli olarak devam edecektir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @onatba
İ
4 yıl
Binbaşı

Demek Reis’in büyük planı buydu, rus teknolojisini abd ye pazarlamak. Vay beee kırk yıl düşünsek aklımıza gelmezdi, bu Reis ne büyük bir lidermiş



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

V
4 yıl
Binbaşı

Bize satılan sistem rusyanın kendi kullandığı sistem olmayıp ihraç modeli denen sistem değil mi? Abd ne yapacak onu?
Silah geliştiricisi olsanız elinizdeki en üst teknoloji silahı başkasına satar mısınız? Bence özellikleri kırpılmadan satılmaz.



K
4 yıl
Yarbay

akp köşeye sıkıştı bu konuda, ha iptal edilir bir türlü kullanılmazsada yolcudur abbas olduğunu akp de biliyor...
şu sıralar pek gündeme getirmemelerinin ana nedi dolar 65 tl olsun, batalım bitelimde akp gitsincileri mutlu etmemek adına, abd le kavga istemiyorlar,doğru zaman bekleniyor...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 30 Haziran 2020; 19:58:53 >

G
4 yıl
Yüzbaşı

Nasıl ortada kaldık düşünün.

Bir ülkenin savaş uçağı olmadıktan sonra açık hedeftir.
Bir ülkenin hava savunma sistemi olmadıktan sonra açık hedeftir.



A
4 yıl
Yüzbaşı

ABD ve Fransa'nın Türkiye'nin hava savunma sistemi almasından bu kadar rahatsız olup bunu yüksek sesle dile getirmesi çok düşündürücü.

Vaktinde Patriot satmadılar. Şimdi S400 ler için çemkiriyorlar.

Demek ki Türkiye'nin çatısının açık olması ABD ve AB nin çıkarları için önemli bir konu.

S400 lerin Nato sistemlerine uyumsuzluğu gerekçesini samimi bulmuyorum. Entegre olmasa bile bağımsız çalışır.

1997'de Güney Kıbrıs S300 almak istediğinde füzeleri adaya sokmamıştık ve Rusya ile çok ciddi bir kriz yaşamıştık. ABD nin araya girmesiyle füzeler Yunanistan'a satıldı ve 2013'e kadar hangarda kaldı. Fakat 2013 ten sonra Girit adasına kuruldu ve aktif hale getirildi. Nato sistemlerinden bağımsız kullanılıyordur muhtemelen ama sonuçta vazifesini yapıyor ve Yunanistan ve Güney Kıbrıs'ın çatısını örtüyor.



R
4 yıl
Yüzbaşı

S400 sistemlerimizi amerikaya verirsek onlar gene f35leri vermez ortada kalırız bir de üstüne rusya ile ilişkilerimiz çok kötü etkilenir.

Bizim S400 sistemini almamızın nedeni hava savunma sistemi ihtiyacımızdı. Eğer Amerikaya bu sistemi satarsak elimizde paradan başka bir şey kalmaz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Bence ABD liler Nabız yoklamak için attılar bu muhabbeti ortaya yani bunlar durduk yere polemik yapmazlar




Bu mesajda bahsedilenler: @RundeLL