Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
410
Cevap
33649
Tıklama
184
Öne Çıkarma
Cinsiyetimi Değiştireceğim.
M
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

İyi geceler.
Ben kimim bununla başlamam gerekiyor sanırım.
Ben 25 yaşında Üniversite mezunu bir trans bireyim. 25 yıldır bu hayatı yaşıyorum ve hayatın hiçbir anından zevk alamadım. Sürekli kaybolmuş ve bir yere ait olamamak korkunç bir durum. En basit örnek vereyim bakkala gidip ekmek alırken bile sizin toplumda bir yeriniz var ve siz o ekmeği alırken insanlar size toplumdaki statünüze cinsiyetinize dış görünüşüne ve bir çok değişken duruma göre hareket ediyor. Yani sizin bir duruşunuz ve yeriniz var toplumda.Ve eğer kendinizi toplumdaki herhangi bir yere bile ait hissedemiyorsanız bütün de olamıyorsunuz. Bunun sonucunda da kendiniz olamıyorsunuz.

Benimde bunca yıldır hissettiğim şey buydu.Bir yere ait olamamak ve kendin olamamak. Peki neden böyle hissediyorum ? Neden kendim gibi hissetmiyorum ? Biyolojik olarak erkek olmama rağmen neden kadın hissediyorum kendimi ?
Nedenini bende bilmiyorum. Bu şununla eş değer '' Sen neden kadın doğdun ?'' ya da ''Sen neden erkek doğdun''
Benim kişisel cevabım ise ben erkek bedeninde doğmuş bir kadınım.

Biraz eskiye gidelim. İlkokul ve ortaokul çağlarına mesela. Benim bu dönemlerde hiç arkadaşım yoktu. Tenefüslerde kızlar kızlarla oynarken erkekler de erkeklerle oynarken ben yalnız başıma tenefüse çıkıyordum. Bir iki tane değil hiç arkadaşım olmadı. Hem çok içine kapanık bir çocuktum hemde erkeklerle oynamak arkadaşlık kurmak istemiyordum.Çünkü onlar gibi değildim. Ama diğer yanda kızlarla da konuşmak istemiyordum. Çünkü onlara da ait hissedemiyordum kendimi. Erkek olarak doğduğumun farkındaydım. Ve sürekli kızlarla vakit geçiren ''o'' çocuk olmak istemiyordum.

Liseye başlamamla beraber işler iyice karmaşıklaşmaya başladı. Sosyal açıdan kendimi saklıyordum efemine değil gayet maço bir yapıya sahptim. Yada öyle olmaya çalışıyordum.Ancak içimde yaşadıklarım çok farklıydı. O yaşlarda siz de bilirsniz erkekler arasında hep kız muhabbeti döner. Ancak ben o muhabbet içinde bulunurken onlardan hoşlanmaktan çok kıskanıyordum. Porno izledğimde istemsizce kendimi ordaki kadının yerinde buluyordum. Ve bunların hiçbiri benim seçimim değildi. Sadece böyleydim. Evde yalnız olduğum zamanlar hemen koşup kadın kıyafetler iç çamaşırları alıp deneyip sonra da yakalanmamak için atıyordum. Ama Öğrenilmiş toplumsal kurallar ve homofobik bir aile yapısına sahip olmam nedeniyle yıllarca kendimden ve hislerimden nefret ettim.
Yıllarca kendimle savaştım. Çünkü düşündüğüm ve yaptığım şeyler bir erkeğin yapmaması gereken şeylerdi.Kendime hep sordum ben neden böyleyim diye. Ve aynı zamanda eşcinsel olup olmadığımı da çok sorguladım.
Eşcinsel değildim çünkü benim sorunum vucudum ve cinsiyetimleydi cinsel yönelimimle değil.

Üniversitede de bu duygularım devam etmekteydi. Her ne kadar bir kızla birlikte olabilmeyi denesemde başarılı olamadım. Kendime erkek olduğumu ne kadar kanıtlamaya çalışsamda bir türlü beceremiyordum.Ve günün sonunda kendimi evde makyaj yaparken ve kıyafet denerken buluyordum. Aslında makyaj kıyafet ve birçok şey içimde yaşayan kadının fiziksel bir izdüşümüymüş. Bunu yıllar sonra farkettim.Üniversitedeyken çok araştırdım çok okudum durumumla alakalı ama trans olduğumu asla kabullenmek istemedim.

Küçüklüğümden beri bütün bilgisayar oyunlarında kız karakter olmayı seçerdim :). Beni daha rahat ve daha çok kendim hissettirirdi.Hatta sims oynamaya bayılırdım. Çünkü orda hayalimde olmak istediğim kızı canlandırabiliyordum.

Ve Ben mezun oldum. Aradan 3 yıl geçti.Ailemle yaşıyordum. İçimde yaşayan kadın dışarı çıkamıyordu. Geçen sene Haziran ayında öyle bir depresyona girdim ki intahar etmeyi bile düşündüm. Öyle bir durumun içerisindeydim ki o kadar bitmiş olmama rağmen derdimi kimseye anlatamıyordum. Annem babam yatağıma gelip bana ne olduğunu anlamaya çalışıyorlardı sorular soruyorlardı ama anlatamıyordum sadece ağlıyordum. Aynaya baktığımda kendimden nefret ediyordum.Sakallarımdan kalın sesimden geniş omzumdan ve erkeksi olan herşey bana eskisinden daha çok acı vermeye başlamıştı. Kendim olamayacaksam yaşamanın bir anlamı kalmamıştı. Ve bilgisayarın başına oturdum. Bu sefer translık nedirden çok cinsel kimlik uzmanları ve psikologların videolarını izlemeye başladım. Bir How Do I Know If I'm Transgender? adında bir video buldum.Ve bu video bazı sorulardan oluşuyor. Ve tamamen kendini anlamaya yönelik bir video. Bunu izledikten sonra büyük bir kabulleniş yaşadım. Ve az da olsa çıkış yolunu bulmuştum. Linki konun sonunda vereceğim.
Bununla beraber o zamanlar ne kadar kabullenmek istemesemde diğer transgender bireyler videolarını ve ne kadar değişim geçirdiklerini izliyordum. Halen de onları izlemek bana o kadar umut veriyor ki.

Küçüklüğüme ait hatırladığım en eski anılardan birisi 5 yaşlarında annemin topuklu ayakkabılarını ve kıyafetlerini giyiyor olmam. Translık bir seçim değil.

Şuanda çalışıyorum para biriktiriyorum. Bu yılın sonunda psikiyatristten randevu alıp hormon tedavisine başlayacağım. Sakallarım için lazere gideceğim ve önümüzdeki sene de facial feminization surgery (yüz kadınsılaştırma ameliyatı) olacağım. Bu zaman dilimi içerisinde de aileme açılacağım. Şuanda ailemden iki kuzenim ve abimin eşi biliyor durumu. Yakın arkadaşlarımın da bazılarına anlattım. Ailemin tepkisi ne olur tam olarak kestiremesemde beni silme ihtimalleri çok yüksek.
Ama ben bir karar aldım. Artık daha fazla acı çekmek istemiyorum. Ve kendim olabilmenin sonucu ailemi kaybetmek bile olsa bu yola gireceğim. Bu hayata bir kere geliyoruz. Kendimiz olamayacaksak ve yaşamaktan keyif alamayacaksak yaşamın anlamı ne ?

Özet olarak ben erkek bedeninde dünyaya gelmiş bir kadınım ve hayatımı geri alabilmek için elimden geleni yapacağım.
Dh uzun süredir üye olduğum bir platform ve burada sizlere içimi dökmek istedim. Sürçü lisan ettiysem affola. Sorularınız varsa cevaplayabilirim. İyi forumlar.

Videoyu izlemek için tıklayınız


Edit: Bu konunun bu kadar ilgi görmesini beklemiyordum. İçimden gelenleri elimden geldiğince dilim döndüğünce yazıya dökmeye çalıştım. Gelen yorumların hepsini okumaya çalışıyorum. Destek olanlara çok teşekkür ederim.Beni gerçekten anlayan insanları görmek beni mutlu ediyor. Bunun dışında agresif ve saldırgan düşüncelere de cevap vermeye çalışıyorum ki belki kendimi anlatamamışmdır diye. Her ne kadar böyle düşünsemde Haters always gonna hate.:)


Edit 2: Çoğu insan yaşadığım durumun hormon seviyesiyle alakası olduğunu sanmış. Buradan şunu belirtmek istiyorum ki tıbben ve bilimsel olarak hormon düzeyinin kişinin hissettiği cinsiyetle hiçbir alakası yok. Hormon tedavisi trans kadınlarda kişinin zihnini ve bilişsel durumunu değiştiremeyeceği için içinde bulunduğu bedenle daha rahat yaşaması amacıyla kullanılır.
Hormon tedavisinde trans kadınlara östrojen hormonu verilerek kişide ikincil cinsiyet özelliklerinnin çıkması amaçlanır ( tüylerde azalma göğüslerin büyümesi kalçaların genişlemesi ve yağ dağılımının feminen bir hal alması gibi.Bütün bunlardaki amaç kişinin hissettiği cinsiyetle daha uyumlu yaşayabilmesi içindir. Yani hormonların '' erkeksi düşünme'' ya da '' kadınsı düşünme gibi bir etkisi yoktur.Hormon Düşüncenin kendisini etkilemez.

Edit 3 : Transseksüelliğin nedenleri nelerdir?
Araştırmacılar transseksüaliteninbiyolojik, genetik, ailesel, sosyal ve kültürel faktörlerin etkileşiminden kaynaklandığı konusunda hemfikirlerdir. Fakat cinsel kimlik bozukluğuna neden olabilecek bir faktör saptanmamıştır. Her geçen yıl bunların göreceli katkısını anlamaya biraz daha yaklaşılsa da, çoğu faktör hala bilinmemektedir.
Eldeki veriler, transseksüelliğin genetik, fiziksel ya da hormonal bir bozukluktan kaynaklanmadığı yönündedir. Psikolojik faktörler göz önüne alındığında, sosyal öğrenme kuramları, yetiştirme unsurları, ebeveyn tutumları ayrıntılı bir şeklide pek çok araştırmada değerlendirilmiş fakat belirgin bir sonuç elde edilmemiştir.
 Sonuç olarak bazı bireyler transseksüel olarak doğmaktadır, bu ne bir seçim ne de başkasının (en yaygın kanı ile ebeveynlerinin) hatası değildir, sadece bir farklılıktır.
Kaynak: https://www.cetad.org.tr/73/sik-sorulan-sorular/48/transseksuelite





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MiraiMisa -- 29 Haziran 2020; 23:8:8 >

Umarım sizin için güzel olan olur ve mutlu olursunuz.bu yaşadıjlarınız çok zor şeyler gerçekten :(
Yoruma Git
Guest-A214F7C8B - 4 yıl +152
Çok teşekkür ederim. Ölümün gerçek olduğu bir dünyada yaşıyoruz ve hayattan nasıl keyif alabiliyorsak o şekilde yaşamamız lazım. Bende bu dünya da kendim olabil...
Yoruma Git
Yorumun Devamı MiraiMisa - 4 yıl +7
Ilk başta burdan düşüncelerimi paylaşacağım sonrasında özel mesaj üzerinden de konuşuruz.
Öncelikle burada bu konuda bu forumda sadece hissettiklerimi paylaşmak istedim. Dok&...
Yoruma Git
Yorumun Devamı MiraiMisa - 4 yıl +6
G
4 yıl
Çavuş

Umarım sizin için güzel olan olur ve mutlu olursunuz.bu yaşadıjlarınız çok zor şeyler gerçekten :(



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A214F7C8B

Umarım sizin için güzel olan olur ve mutlu olursunuz.bu yaşadıjlarınız çok zor şeyler gerçekten :(
Teşekkür ederim. Hayata umutla bakmaya çalışıyorum. Her ne kadar bizim ülkemizde zor olsa da...


Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: equallyworthless

Bu mesaj silindi.
Şuana kadar yaşadığım şeyleri olabildiğince şeffaf bir şekilde anlatmaya çalıştım. Dalga geçilecek bir durum yok.Size ne yazarsam yazayım çocukça cevap vermekten vazgeçmeyeceksiniz sanırım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
4 yıl
Binbaşı

Resimdeki sen misin



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
4 yıl
Yarbay

Türkiye'de kadinlar bile toplumda duzgun bi yer edemiyor hocam hollandaya gidin

Yada dine dönün tövbe edin



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
Y
4 yıl
Binbaşı

Senin gibi içsel duygularla olana lafım yok. İşin zor umarım yolunda gider herşey ama sırf keyfi ve macera peşinde koşanlara saygım sevgim yok. Yine diyorum Umarım birgün o ortada kalmışlıktan kurtulursun 😊



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
4 yıl
Yüzbaşı

Mutluluğunuz için, özgürce ve kendiniz olarak yaşayabilmeniz için ne gerekiyorsa yapın. Bu beden sizin, bu hayat sizin. Kimse size karışamaz/karışmamalı. Süreci kolaylıkla tamamlamanız ve hep iyi insanlarla karşılaşmanız dileğiyle.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
4 yıl
Teğmen

Okuyup ciddi cevap vermek istiyorum ama CSB olmadigina dair konuyu okumus birinin onayi lazim.

EDIT: Konuyu okudum, birazdan cevap yazacagim.

EDIT2: Bunu kendine kabullendirmen bile zaman almis, hala da korkularin var aileni kaybetmekle alakali. Yasin kac bilmiyorum ama yasamak istedigin hayati yasamak icin yaslanmayi bekleme, hayatinin en guzel yaslarini bosa harcama.
Senin sorununla ayni degil ama ben de istedigim hayati yapamayacagim secimler engelledigi icin yasayamiyorum, suan intihar etmemi engelleyen tek sey haftada 3-4 gun kullandigim alkol. Bir ara 7 gune cikarmistim hatta, sonra azalttim. Istedigim hayati yasamak icin yapmam gereken fedakarliklar zor geldigi icin kolayi sectim diyebiliriz.

Tabi istedigin hayati yasa demek kolay burada, farkindayim, bu yuzden iyice dusun durumu herkese aciklamadan once. Kendine bir harita cizip ona gore ilerle ve hep olabilecek en kotu senaryoyu dusunup ona gore hazirligini yap ki olabilecek hicbir durum seni sasirtmasin.
Oncelikle senin degisimini sorun etmeyecek, geliri de iyi olan saglam bir is bulman lazim. Kendi ayaklarin ustunde durmadan ailene durumu aciklar ve kotu bir tepkiyle karsilasirsan hayatin allak bullak olur. Ailenden uzaklasip, kendi ayaklarin ustunde durmaya basladiginda ailene acikla durumu, eger reddederlerse senin seni sevmeyen bir aileden baska kaybettigin hicbir sey olmaz, onlar onlara yasliliginda yardimci olacak bir evladi kaybetmis olurlar.
Ayrica seninle iliskiyi kesecegini dusundugun akrabalarin ve arkadaslarinla bu degisimden once iliskini kesmeni oneririm. Zaten zorlu bir surece gireceksin, bir de dis dunyadan gelecek sikintilarla yipratma kendini o surecte. Dedigim gibi senin hicbir kaybin olmaz seni sevmeyen insanlari hayatindan cikarmanda. Seni oldugun gibi kabul edeceklerse zaten kendileri sana el uzatir, merak etme.

Bunlar disinda da PM ya da WhatsApp'tan konusmak istersen konusabiliriz. Buyuk ihtimalle anonim kalmak isteyecegin icin PM'den istedigin zaman yazabilirsin. Senin disinda da bir kac kisi var forumdan tanisip WhatsApp'tan arada konustugumuz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi made off hit her -- 29 Haziran 2020; 7:2:19 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
4 yıl
Binbaşı

No ss no guven.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

G
4 yıl
Binbaşı

nasıl mutlu oluyorsan öyle yaşa kardeşim. bakma kimseye. ailene anlat durumu. kabul ederler etmezler artık orası onların bileceği iş. böyle mutsuz yaşayacağına ayrılırsın ailenden gerekirse. önemli olan senin hayatın.



W
4 yıl
Yarbay

Türkiye gibi 3. Sınıf ortadoğu ülkelerinde mantıklı bir hareket değil.

Devlete memur olamayacaksın özel sektör patronları ve toplumun geneli sana şeytan gözüyle bakacağı için hayatının sonuna kadar büyük ihtimal seks işciliği yaparak yaşayacaksın.. Bu da yetmiyormuş gibi sana hasta, psikolojik sorunlu, şeytan edasıyla bakanlar seni toplumdan dışlayan elinde tesbih sallayan delikanlılar seninle seks yapmak için görüşmeye gelecek.

Hayata bir kere geliyorsun, ne yapmak istiyorsan yap, nasıl mutlu oluyorsan öyle yaşa ama bunu ortalama zekası yüksek insan hakları olan medeni bir ülkede yap.


görüyoruz ki bu forumda imkanı olsa sana her türlü zorluğu çıkartacak, seni dışlayacak hatta kafanı bile kesebilecek bir çok forum üyesi var şimdi tek tek bunları tespit et ve ortalamasını bul bunu da 90 milyona oranını bul. ne demek istediğimi daha iyi anlarsın.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winter Is Coming -- 6 Temmuz 2020; 6:50:52 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
4 yıl
Binbaşı

Şimdi sen kendini kadın hissediyorsan seni zorla erkek diye kabul edemeyiz. Ama bu saydigin değişikliklerin bedeli toplumumuz açısından ağır olur haberin olsun. Geri dönüşü olmayanda şeyler.

Hayatına nasıl devam etmek istiyorsan öyle devam et. İlla bir yerlerini değiştirmene gerek yok. Emin ol böylesi daha iyi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.