Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
9283
Cevap
631151
Tıklama
58
Öne Çıkarma
Cevap: GIBIRNET [ANA KONU] - 220 TL'DEN BAŞLAYAN FİYATLARLA- Sınırsız/Taahhütsüz/AKN'siz İnternet (166. sayfa)
G
4 yıl
Binbaşı

Merhabalar:


Yaşamış olduğunuz durum için gerçekten üzgünüz. Rica etsem özel mesaj üzerinden abonelik bilgilerinizi iletmeniz taktirde sizlere bu konuda yardımcı olmak isteriz.

iyi günler dileriz.


Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @diskaveriy
T
4 yıl
Yüzbaşı

Ben de pdf'i indirdim ancak geçersiz format uyarısı verip açmıyor. Ödeme konusunda bir sıkıntı yok o çalışıyor. Sadece fatura pdf'i görüntülenemiyor.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @GIBIRNET
M
4 yıl
Çavuş

Fatura ilgili yanlışlık düzeltildi mesajımı sildim inşallah böyle ilgili olmaya devam ederler



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @GIBIRNET
H
4 yıl
Yüzbaşı

Ben telefonda denedim açılıyor başka bir cihazda denediniz mi ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @magnapeccatrix
V
4 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: GIBIRNET

Merhabalar:


Öncelikle yerleşik operatör anlaşmamız gereği 3 adet hız paketimiz mevcuttur. 16 mbit 35 mbit 100 mbit olarak müşterilerimize tarifeler olarak sunabiliyoruz. Fiber kullanıcılarda hızı sabit olarak veriyoruz ancak vdsl ve adsl kullanıcıların bulunmuş olduğu lokasyon farklılığı sebebiyle yer altı kabloları kabin uzaklığı gibi faktörel durumlar internet hızını etkileyebilir.fakat İnternet hizmetiniz ile bir sorun yaşamanız durumunda çağrı merkezi üzerinden teknik destek yardımı alabilirsiniz. Dilerseniz Özel mesaj üzerinden isim soyisim irtibat numaranızı adres bilgileriniz paylaşmanız durumunda alt yapınızı kontrol edip sizlere sağlıklı bilgi vermek isteriz.

İyi günler dileriz.
cevap verdiğiniz için tesekür ederim. yalnız tam cevabı alamadım. şuanda 50mbit kullanıyorum.kabin ve merkeze yakınım. sormak istediğim şuanda turktelekom un bana verdiği stabil hızı aynı şekilde size geçince alabilirmiyim.yani turktelekom (hat benim,önce kendi müşterim) diyerek bizleri yavaşlatma yaparmı.sanırım yurtiçi yurtdışı trafik hepsi turktelekoma ait.
aşağıdaki resimdeki modem arayüzü ve kullandıgım şuanki hız (paketim) ve kullanılabilir max paketi (kırmızı çizgi) yazıyor. 73mbps/38mbps kullanılabilir üst sınır olarak gösteriyor. sizce bu doğrumudur.< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
4 yıl
Yüzbaşı

Lütfen bu soracağım soruyu çok içten cevaplayın..

İsteseniz 8 den fazla upload verebilirmisiniz?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadakat16 -- 2 Ekim 2020; 0:56:43 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @GIBIRNET
T
4 yıl
Yüzbaşı

Merhaba benim telefon açmamıştı ama şimdi mesajınızı görünce yeniden indirdim dosyayı bu sefer açıldı.

Saat geç olduğu için alt kısımda arkadaşların sorularına asıl yanıt gelene kadar ben yazmak istedim.

@Sadakat16
Teoride mümkün ancak yerleşik operatör üzerinden hizmette anlaşmalar gereği upload limiti var diye biliyorum. Saye denilen sistem devreye alındıktan sonra her operatör kiralık hat olsa da kendi hız limitlerini oluşturabilecek diye söyleniyor. Böyle bir durumda örneğin 100/20 paket satabilirler.

@Veli125
Kendimden örnek vermek istiyorum 10yıldan fazla TT kullandığımız dairede daha sonra 3 yıl kadar Türknet yaklaşık 3 aydır da Gıbır kullanıyoruz. Sormuş olduğunuz gibi durum yaşamadım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toygar87 -- 2 Ekim 2020; 2:2:55 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @veli125 , @Huseyiny2099 @sadakat16
_
4 yıl
Yüzbaşı

Modemde hızınız maksimum 73 gösteriyor ama tam olarak bu hıza ulaşmak istemezsiniz. Çünkü elektromanyetik dalgalanmalar vs. hattınızın stabilitesini bozar.
50 Mbit hızı aynı şekilde alabilirsiniz. Bir sorun olmaz. Tahminim 65 mbit hız da alabilirsiniz ama ondan sonra 70Mbite kadar bazı sorunlar git gide artar.
Arada bir paket kaybı, tekrar yenileme, CRC hataları falan oluşur xDSL ATM ağı tarafında. Çok da dert değil ama bir noktadan sonra modem bağlantınız bile kopup tekrar bağlanmaya başlayabilir. 50Mbit hatta 65 Mbite kadar bir sorun olmadan bağlanırsınız ama...

Trafik olarak, Telekomum kendi ATM ağı var. Siz xDSL modeme kadar IP ile bağlanırsınız, oradan modem bu trafiği ATM denen minik paketlere böler ve Telekoma verir. Telekom kendi içindeki ATM ağı ile GIBIRNet yada hangi ISS abonesi ise o ISS'nin sunucusuna gönderir. Sonrada bu ISSlerden ATM paketi toparlanarak gönderilmiş olan paket IP ağına bırakılır. Tabi o ağ da Telekomun. Ağda hiç bir sorun yok diyelim ama bu trafiğin toplandığı noktada ISS'nin sunucusunda yığılma oldu. Mesela 10 bin kişilik kapasite var ama aniden 20 bin kişi yığıldı o zaman Türk telekom ağı yavaşlatmasa da ISS'nin kapasitesi dolu olduğundan internet hızınız yavaşlar. TürkNet'in asıl sıkıntısını bu olarak biliyorum ben. Aşırı şişti, gerektiği oranda yatırım yapamadı... Şimdiki durumunu bilmiyorum ama.

Telekom kendi ATM ağında kısma yapabilir mi? Yada ISS den sonra omurgada kısma yapabilir mi? Valla teknik açıdan hepsi mümkün de. Niye yapsın? Bunu göstermeden yapsa tüketiciler anlamaz. O zaman bir da bir faydası olmaz. Göstere göstere yaparsa da zaten suçtur. Diğer ISSleri karşısına alır. Ağır tazminatlar ödemek zorunda vs. kalır. Bir de rekabet kurulu ayağı vs. var tabii işin içinde. Tam curcuna olur... Ha öte yandan telekomu göstere göstere soydurup, paralarını ofer üzerinden cukkalayan bir siyasi bir güç de var öte yandan, "çalıyor ama çalışıyor!" dedikleri. Her şey de olur yani bu ülkede...

SuperOnline gibi bazı kurumların kendi yurt dışı çıkışları da vardı diye hatırlıyorum ama ... tabii Türk Telekoma göre cılızdır illaki. Ha bunların yurt içinde de kendi fiber ağları var. Baz istasyonları için zaten kurdukları, hatları biraz daha güçlendirip insanlara internet olarak da satmaya başlamışlardı. TürkNet'in de kendi YAPA adını verdikleri alt yapısı var yine. Ama tabii ülkenin omurgası Türk Telekom. Alt yapı ISS'nin kendisinin bile olsa, farklı lokasyonlar arasında yine illaki Türk telekoma düşecek o trafik. Vücudunuzdaki sinirler gibi düşünebilirsiniz. İki parmağınız arası haberleşmek için tamam sorun yok da uzak mesafe işin içine girince illaki omurgaya düşüyorsunuz. Her iki el aynı ISS'nin olsa bile bağlantı için için omurgaya bağımlısınız...


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @veli125
C
4 yıl
Teğmen

Merhaba. Destek telefon hattınız niçin açılmıyor? Yaklaşık 10 dk bekledim ancak cevap alamadım.

Turk.net abonesiyim ve aboneniz olmak istiyorum
Kendime ait fiber modemim var, başka hiç bir ücret ödemeden aylık 85 TL ödeyerek 100mbpslik sınırsız paketi kullanmaya başlayabilir miyim?
Bugün başvursam ne zaman geçiş tamamlanmış olur?
Bir de haftaya taşınmayı planlıyorum? Nakil durumunda nakil ücreti vs alınıyor mu? Alınıyorsa mevcut turk.net aboneliğimi sonlandırıp yeni adreste sizinle yeni abonelik başlatmam daha mı mantıklı olur?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @GIBIRNET
_
4 yıl
Yüzbaşı

Yav, bir şey dikkatimi çekti. Arkadaşa internet hattı açtırdım 75Mbit, NetSpeed'den. Bileydim GIBIRNet den açtırırdım. Neyse başka ISSlerin sayfasından bile sorgu yaptırdığımda VSDL dolabının hemen yanındaki binada, yani sinyal desen cayır cayır. Daha yüksek olabilemez. Hatı sorgulatıyorsun 80Mbit diyor. Modemin içindeki verilere bakıyorsun 110Mbit nerdeyse... Yani kutuya 100Mbit ile bağlanabilseniz de "alt yapı yetersiz" bahanesi ile 80Mbit verip geçiyorlar diye şüpheleniyorum ben artık 100Mbit verebilecekleri abonelere de. Tabii ki kutuya 100Mbit ile bağlanabiliyorsanız "alt yapı yetersiz" iddiası alenen yalan bir beyan oluyor. Kutudan sonra hat 80'e düşmez ki...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
4 yıl
Yüzbaşı

alt yapı sorgulamasındaki değerler tamamen otomatik belirleniyor metre oranıyla hesaplanıyor. Oradaki metre ile kutuya olan metre hemen hemen aynıdır. Bu bağlamda sistem otomatikmen metre üzerinden hesap yaptığı için sistemede böyle düşüyor..




Bu mesajda bahsedilenler: @_EUA_
E
4 yıl
Binbaşı

İlk ay ücretsiz kullandım şimdi fatura geldi fakat Kredi kartı ile ödeme yapmaya çalışıyorum üye işyeri ipsi sistemde tanımlı değil gibi bir mesaj çıkıyor.. Başka bu sorunu yaşayan var mı?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
4 yıl
Yarbay

Başka tarayıcıdan deneyin.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @emre845
A
4 yıl
Teğmen

donanımhaber kampanyasından yararlanmak istediğimi defalarca belirtmeme rağmen 87 TL fatura çıkmış @GIBIRNET


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
4 yıl
Yüzbaşı

Fatura sistemlerinde sorun var.
85TL'lik 100Mbit VSDL paketi kullanıyorum fatura olarak 95TL geldi. Neden 95TL geldi diye sorduğumda ise modem ücreti yansımış dediler. Ben modem almadım ve kendi modemimi kullanıyorum. Saçma geldi. Faturayı ödeyeceğim ama düzeltilmesini bekliyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
4 yıl
Binbaşı

Merhabalar:


Bağlantı ücreti, Kurulum ve Aktivasyon ücreti yoktur. yerleşik operatör ile yapmış olduğumuz anlaşma gereği. Fiber kullanıcılarda sadece + 10 TL aylık kira modem ücretlendirmesi mevcuttur. Geçiş işlemlerinde evraklarınız tarafımıza ulaştığı vakit sesli onayınızın ardından 48 saat içerisinde bütün işlemler tamamlanır. Dilerseniz pm üzerinden isim soyisim irtibat numaranızı paylaşırsanız alt yapınızı kontrol edip sizlere sağlıklı bilgi aktarabilirim.

iyi günler dileriz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GIBIRNET -- 2 Ekim 2020; 11:7:46 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ceyhunistanbul
G
4 yıl
Binbaşı

Merhabalar:

Yardımcı olabilmem için pm üzerinden isim soyisim irtibat numaranızı iletebilir misiniz?

iyi günler dileriz




Bu mesajda bahsedilenler: @lewizsthank1
V
4 yıl
Yüzbaşı

teşekürler..73mbit istemezsiniz demiş siniz. peki gibir net 50-100 mbit veriyor. 60mbit almak istesem oyle paket yok nasil yapicaz. 50mbit de alasim yok :)
digeride demişsiniz iss firma sunucu yogunluktan sisme yapabilir. gibir net illaki düşüktür. tt gibi olamaz. aç gözlülük yapip 1000kisilik kapasiteye 2000kisi alinirsa bunu nasil anlariz



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @_EUA_
G
4 yıl
Binbaşı

Merhabalar:


Yerleşik operatör anlaşmamız gereği paketlerimizdeki upload hızını yerleşik operatör belirlediği için ne yazık ki upload hızlarını yükseltemiyoruz.

iyi günler dileriz.




Bu mesajda bahsedilenler: @sadakat16