Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 8 misafir
44218
Cevap
2619147
Tıklama
97
Öne Çıkarma
Cevap: NVIDIA RTX 3000 Serisi [ANA KONU] (2240. sayfa)
A
3 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Dutch van der Linde

Teşekkürler arkadaşlar. MSI Fastboot özelliğinden forumdaki arkadaşların bios pili sök tak tavsiyesi ile kurtuldum. Default ayarlara alınca biosa girebildim ve kendi ayarlarımı tekrar yaptım. Bios'u a re-bar destekli bios ile güncellemiştim zaten bu problemleri yaşamadan hemen önce. Re-bar seçeneğini de aktif ettim. Ama ben re-bar seçeneğini aktif edince ne hikmetse 1.boot seçeneğini m2 ssd olarak seçtirmiyordu. Windowsda onda kurulu, el mahkum m2 ssd ile başlatmak icap ediyor. Ne yaptım nasıl yaptımsa kurcalaya kurcalaya bir şekilde çözebildim. Bir iki ayarı değiştirince 1.boot seçeneğine windows yüklü olan m2 ssd seçeneği geldi ve onu seçerek pc yi başlatabildim. Değiştirdiklerimden biri PCI time gibi bir seçenekti. 32 seçiliydi. Re-bar seçeneğinin üzerine geldiğimde açıklama alanında 64 ve üzeri seçili olmalıdır gibi bir açıklama vardı. O açıklamadan yola çıkarak o PCI time ayarını 32'den 64'e çıkardım ve tekrar re-bar ı aktif ettim. Bunun yanında hatırlamadığım bir iki seçeneği daha değiştirdim ya herro ya merro diyerek :) belki onlar belki de bu PCI time seçeneğini 64 yapmam işe yaradı :)

Sonrasında re-bar aktif olmuş mu diye hem nvidia denetim masası sistem bilgileri alanından hem de aygıt yöneticisinden bakılan kaynaklar alanından kontrol ettim ve aktif olmuş gözüküyordu;

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


Şimdilik hallettik gibi duruyor güncel bios ve re-bar aktifleştirmeyi. Detaylı yazmaya çalıştım belki benzer anakart ile benzer sorunu yaşayıp gören birileri olur diye. Tek gariplik ise pc açılışında anakart modelim yazıyordu ve msi amblemi falan çıkıyordu. Artık çıkmıyor, gri bir bar doluyor altta 2-3 saniye ve direk win açılış ekranına geçiyor. Belki güncel biosta msi amblemini bilerek kaldırmışlardır bilemedim..

Yardımcı olan herkese teşekkürler tekrardan.

@yamaci1771 @Terminator T-800 @terriblex7 @Gaara34
Acaba 2 serisine de gelecek mi ? re size bar aktif anakart da
< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
3 yıl
Yarbay

Nvidia shadowplay sürekli masaüstünde görünüyor sol ustte fps yok yaziyor. Eskiden masaustunde gözükmezdi oyuna girince gözüküyordu bunun sebebi nedir?



D
3 yıl
Yarbay

Şimdilik 3000 serisi ile başlattılar ama tahminim zamanla 2000 serisine de gelebilir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @asi3636
R
3 yıl
Yüzbaşı

Bene dün r-barı aktifleştirdim walhalada 10fps arttı benchmarkta ,rdr2 de denemedim daha



L
3 yıl
Teğmen

Arkadaşlar fiyatı yüksek diye bir ürünü gereksiz göremezsiniz. Evet, RTX 3090’nın fiyatı aşırı yüksek ve üretici firma bizce ürünlerinin bu kadar pahalıya satılmasının önüne geçmelidir. Bu iş resmen satıştan çıkmış ve karaborsaya dönüşmüş çünkü. Sitesinde belirtilen fiyat olan 14.500’ün 2,5 katından da fazlasına satmak da ne demek?! Elbette bunu şiddetle reddediyoruz. Ancak bakınız RTX 2060 da zamanında “mükemmel oyun deneyimi veren 4K destekli bir kart” olarak tanıtılıyordu fakat ne yazık ki, yüksek ayarlarda ve çoğu oyunda akıcı şekilde 4K oyun oynanamayan bir karttır. Eğer sitesine girerseniz kartın gerçekte hangi çözünürlükte performanslı çalıştığına dair bilgiyi test grafiklerinden öğrenebilirsiniz. Mesela 4K çözünürlüğü destekliyor deniliyor ama test 2K veya 1080p üzerinden yapılmış. O zaman diyeceksiniz ki, bu kart ancak 2K’da akıcı oyun çalıştırabilir. (Ve gerçekten de öyle.) Şimdi 3080 ve 3090’a baktığımızda görüyoruz ki, 3080 için 4K, 3090 için 8K çözünürlükte test yapılmış. Yani siz 3080 aldığınızda ancak 4K çözünürlükteki oyunları akıcı oynayabilirsiniz demek oluyor. Bunun teyidini ise 3090’ın sayfasında 8K oyun deneyimi ibaresini görmenize rağmen, 3080’in sayfasında böyle bir ibareye rastlamamanızla yapıyorsunuz. Demek ki, ileriye dönük olarak 8K TV alarak, 8K oyun deneyimi yaşamayı istiyorsanız, alacağınız tek bir ekran kartı vardır: O da RTX 3090’dır. Zaten Nvdia (K HDR başlığında şu ifadelere yer vermiş: “GeForce RTX 3090, 8K HDR kalitesinde oyun oynamanızı, çekim yapmanızı ve bir şeyler izlemenizi sağlayan dünyadaki ilk ekran kartıdır. İnanılmaz ayrıntı düzeylerinin görülebildiği bu teknolojide 4K'ya kıyasla 4 kat, 1080p'ye kıyasla 16 kat daha fazla piksel vardır. HDR'nin göz alıcı kontrastı sayesinde, mükemmel oyun deneyiminde yeni bir seviyeye ulaşırsınız.” Bilginize sunarız.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Terminator T-800

R-Bar BIOS u flashladıktan sonra sistemin Boot edilebilmesi için bazı gereksinimler mevcut,bunlar BIOS ta Boot seçeneklerinin sadece UEFI olması(CSM yada Legacy seçili olmamalı) ve aynı zamanda işletim sistemininde UEFI olarak kurulması gerekiyor.Eğer işletim sistemi UEFI olarak kurulmadıysa disklerde GPT biriminde olmadığı için R-Bar aktif edildiğinde sistem Boot edilemiyor ve bahsettiğiniz hata elde ediliyor.Bu nedenle eğer sistem Boot edilemiyorsa işletim sistemini UEFI olarak yeniden kurmanız yada diskleri MBR dan GPT formatına çevirmeniz lazım,bu işlem diskteki bütün veriyi sileceği için temiz kurulumla UEFI formatında Windows 10 kurmanız en doğru seçenek olur.
< Resime gitmek için tıklayın >
Merhaba hocam sanırım bende sizin yazdığınız sorunu yaşıyorum tüm diğer bileşenleri yaptım above4g&re-size enable yaptıgımda biostan restart atınca siyah ekranda kalıyorum.Bios u resetleyince açılıyor sistem.EUFI formatında GPT olarak bugün sistemi formatlayacam bakalım ne olacak.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
3 yıl
Yarbay

Hocam formata gerek yok, defalarca yaptığım bir işlem eski pclerimde

https://www.easeus.com/partition-master/convert-mbr-to-gpt-during-windows-installation.html


< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukrullex -- 22 Nisan 2021; 11:48:21 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @MARCO
M
3 yıl
Yarbay

Tamam hocam çok sağol bilgilendirme için




Bu mesajda bahsedilenler: @terriblex7
S
3 yıl
Binbaşı

Merhabalar
ofiste render için topladığımız sistemimizde kullandığımız GIGABYTE GeForce RTX 3070 GAMING OC 8GB GDDR6 256 Bit kartımız renderda uzun süre kalınca anakartta Dram ışığı yanıyor , kasa çalışmasına rağmen görüntü tamamen gidiyor ve reset atmadan düzelmiyor sorun ne olabilir acaba ?

anakart gigabyte b550 pro
cpu: ryzen 5800x



P
3 yıl
Yüzbaşı

Merhaba arkadaşlar.Aorus Master 3070 ekran kartım var.Default power limitinde(270w) 74 dereceyi buluyor sıcaklık ve fanlar %80-85de çalışmasına rağmen.Bu biraz fazla geldi bana üst seviye bir kart neticede.Kasada 3 intake 3 exhaust fan var aşırı kaliteli değiller fakat iş gördüklerini düşünüyorum zira kasa kapağını açmak bir şeyi değiştirmedi.Sizce neden kaynaklanıyor olabilir?


Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
3 yıl
Yarbay

Undervolt yapın mutlaka. TUF 3070 için
0.925 mv curve
1920 mhz core
+999 memory

60 derece bile olmuyor rdr2 ve cod mw de

siz de kartınız için doğru ayarı bulun


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @erdememre9898
P
3 yıl
Yüzbaşı

0.931mv 2010mhz(1995-2025 degisiyor) +1000mhz memory kullaniyorum suan fakat fanlar %75e kadar yukseliyor 70dereceyi gecmiyor ve kartin ortalama cektigi guc 200-210 rdr2de.Fakat yine de bana fazla geldi bu sicakliklar fanin bu kadar hizli calismasina ragmen en azindan 65i kesin gecmemeliydi.2 fanli ventus gibi calisiyor kart nedense


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @terriblex7
S
3 yıl
Yarbay

Kasanızın sirkulasyonu nasıl? Çok ilginç Tuf 3070 de fan açıyor ama sesi duyulmuyor ölüm sessizliği var kartta. Ayrıca dediğim gibi kötü kasada 60 derece zor oluyodu. az önce corsair 4000x kasam geldi şimdi montajını yaptım bakalım bununla nasıl dereceler alacak :)




Bu mesajda bahsedilenler: @erdememre9898
S
3 yıl
Yüzbaşı

Biraz baktım modelin incelemelerine. Gayet olağan çalışıyor görünüyor. Sizdeki modelin değerleri anormal oluyor incelemelere göre. Yaz sıcaklarında o değerler dahada yükselecek. Ki auros master soğutmasıyla övünen bir model. Bnce hiç voltaj uc vs uğraşmayın garantiye gönderin ve değişim talep edin. İçiniz rahat eder. Voltaj vs fazla oynamakta riskli extradan zarar çıkmasın hocam.




Bu mesajda bahsedilenler: @erdememre9898
M
3 yıl
Yarbay

Ryzen 5 3600+gigabyte b40m s2h kombininde rezizable bar ı aktif edebilen var mı?

Windows uefi ile kurulu GBT dosya sistemi ne yaptıysam aktif edemedim.

Bios dan cms disable edince siyah ekranda kalıyor sistem.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
3 yıl
Yarbay

Birebir aynı problemi bende yaşadım. Baya vakit kaybettim araştıracağım çözüm bulacağım diye. Formatla uğraşmadan çözebileyim diye 7-8 tane format süresi harcamışımdır vakit olarak :)

Çözümü 10 dakikaymış. Re-bar ayarlarını biostan aktif ettiğinizde biosa girememe sorunu yaşıyorsanız sizde (delete ve f tuşlarına bastığınızda hiçbire hareket olmaması ve fast boot kapalı olsa dahi hiçbir müdahaleye izin vermeden windowsa geçmesi) biosta birşeyleri uefi dışında farklı bir şeyler seçmişsiniz ya da windowsun kurulu olduğu disk gpt değil. Hatta biostaki her uefi seçilebilir ayarı uefi yaptığınızda da windowsun yüklü olduğu diski boot seçeneklerinde göremiyorsunuzdur muhtemelen.

Yerli yabancı bazı forumlarda gördüm ki windows10 un komut sisteminde çalışan böyle bir mbr to gpt aracı zaten varmış. Ek bir programa gerek kalmadan halledilebiliyormuş. Tavsiyem; öncelikle bios pili çıkarıp geri takma ya da cmos müdahalesi ile biosu bir sıfırlayın. Re-bar vs ek bir ayar değiştirmeyin, default kalsın. sadece boot seçeneklerinden win10 un yüklü olduğu diski seçin seçili gelmediydse. Normal başlasın pc niz yani. Windows başladığında komut istemini "yönetici" olarak çalıştırın. Benim destek aldığım linklerden en sade anlatılanı aşağıda paylaşıyorum. Resimli anlatmışlar mbr to gpt işlemini;

https://www.mytoworld.com/veri-kaybi-olmadan-mbr-disk-gpt-diske-nasil-cevrilir/ (iyice okuyun ve dikkatli yapın. yanlış yapmanızın bir zararı yok ama işiniz görülmez bir şey atlarsanız. disk numarasını falan kontrol edin komutu yazarken).

Windowsun kurulu olduğu diski mbrden gpt ye çevirebildi isek (bu noktada olmuş mu olmamış mı diye "easeus" programının tiral versiyonunu indirip diskinize bakabilirsiniz programdan. diskin yanında "gpt" yazıyorsa işlem başarılı olmuştur.

Geri kalanı zaten basit. pc nizi yeniden başlatıp biosa girin. Uefi olması gereken alanları kontrol edin ve uefi olmayanları uefi olarak seçin. (Her anakartta farklı alanlarda bu seçenekler. O yüzden yerlerini söylemiyorum, biraz kurcalayınca görürsünüz zaten.) Legacy miş CSM miş onların hepsini uefi seçmeye çalışın. En önemlisi Win10 kurulu olan diskinizi artık boot options seçeneklerinde görüyor olacaksınız. Boot 1 olarak seçin seçili gelmedi ise. Son olarak da re-bar ile ilgili seçenekleri enabled yapıp topluca kaydedip çıkın.

Ben bu şekilde çözdüm. Re-bar ı da sorunsuz kullanabiliyorum artık biosa da rahatlıkla girebiliyorum. Anakartlar farklı ama problemimiz aynı gibi duruyor o yüzden sizde de işe yarayacağını düşünüyorum.

Pm lerle destek veren @Terminator T-800 ve @terriblex7 'e de buradan bir kez daha teşekkür edeyim.

İyi forumlar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Terminator T-800 , @terriblex7
M
3 yıl
Yarbay

Merhaha hocam yazdıkların için çok teşekkür ederim öncelikle.

Windows un yüklü oldugu sürücüm uefi ile gbt olarak sistemi kurmustum zaten.Disk yöneticisinden de zaten görüyorum GBT oldugunu yinede bu işlemi yapayım mı ?

< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Dutch van der Linde