Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
487
Cevap
40343
Tıklama
867
Öne Çıkarma
Türk Telekom ve diğer firmalar VDSL2 Plus (35b) veya FTTH Fibere geçsin!
E
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Sizde Upload limitinin kalkması ve VDSL2 Plus'ın gelmesi, EPON 10 Gbps simetrik FTTH fiber altyapının yaygınlaşmasını istiyorsanız, bu konuya oy vererek konuyu üste çıkarmamıza yardımcı olun ki sesimizi çıkaralım...

Merhaba. Türk Telekom ve diğer tüm İnternet Servis Sağlayıcılarının artık VDSL2 (17a)'dan, VDSL2 Plus (35b)'ye geçmeleri gerekiyor. VDSL2 Oldukça eski bir teknoloji sayılır. VDSL2 Plus teknolojisi, 2014 yılında çıkmış bir teknolojidir. Dolayısı ile, pekte eski bir DSL teknolojisi diyemeyiz. Peki, VDSL2 Plus bize ne gibi avantajlar sağlıyor? VDSL2 Plus Teknolojisi sayesinde bakır kablo yani telefon hattı üzerinden en fazla 300 Mbps'e kadar Download ve 200 Mbps'e kadar Upload almanızı sağlıyor. Ayrıca, uzak menzilde günümüzde kullanılan VDSL2 (17a)'ya göre daha iyi hız ve verimlilik sunuyor. Çünkü daha yüksek hızları destekliyor. Bu sebeple VDSL2 Plus'a her İnternet Servis Sağlayıcısının geçmesi gerekiyor. Özellikle Türk Telekom ve TürkNet'in geçmesi oldukça kritik bir önem taşımaktadır. Türkiye'de VDSL2 Plus kullanan bir arkadaş, kendi xDSL verilerini paylaşmıştı. Kendisi TürkNet VAE kullanıyor çünkü altyapısı Türk Telekom fakat TürkNet üzerinden kullanmakta. Download ve Upload hızları maalesef Türk Telekom yüzünden limitli ancak VDSL2 Plus teknolojisinin verebildiği en yüksek ulaşılabilir Download ve Upload hızlarını görünce şaşıracaksınız... Işte detaylar:
< Resime gitmek için tıklayın >

Kendisi muhtemelen ASUS DSL-AC88U modelini kullanıyor. Bu ekran görüntüsü gerçektir ve Türkiye'den çekilmiştir. Zaten modem arayüzünün dilinin Türkçe olmasından bunu anlayabilirsiniz. ASUS DSL-AC88U modem modelini kullanmakta ve ASUS'un şuanki en son modem modeli oluyor. Broadcom ağ çiplerini kullanıyor ve en güncel DSL teknolojisi olan VDSL2 Plus (35b) teknolojisini destekliyor.

Kendisi VDSL2 Plus'ı oldukça limitlendirilmiş şekilde kullanıyor. Download ve Upload limitinin kalkması gerekiyor tamamen. Eğer limitler kalkarsa, VDSL2 Plus ile birlikte en fazla 300 Mbps'e kadar Download ve 200 Mbps'e kadar Upload hızlarına erişim sağlayabileceğimiz anlamına geliyor. Artık ülkemizde en az VDSL2 Plus olmalı. En yaygını ise EPON FTTH Fiber internet altyapısı olmalı ve her bireysele 10 Gbps Simetrik internet verilmelidir. Kimisi ise 1 Gbps Simetrikte tercih etme hakkına sahip olmalıdır. Çünkü herkesin bilgisayarının depolaması, 10 Gbps hızı kaldırabilecek kapasitede değil. 10 Gbps için en az M.2 tip SSD şarttır. Ancak 1 Gbps simetrik hızı HDD bile kaldırabilir. Sata SSD kullananlar 1 Gbps'te daha da rahat edebilir.

Singapur'da evinde uygun fiyata EPON 10 Gbps Fiber internet altyapısı ile aldığı hızlara bir bakın! Bizdede böyle olmalı! Bunun için oy verip, bizi destekleyin ki sesimizi duyuralım!
Videoyu izlemek için tıklayınız

Bu arkadaş Polonya'dan 10 Gbps Simetrik Fiber interneti ayda sadece 30$ (210 TL) ödeyerek alabiliyor! TürkNet ve diğer İnternet Servis Sağlayıcılarına örnek olsun!
Videoyu izlemek için tıklayınız

Bu konuyu açmamdaki amaç, sizin, bizim, hepimizin altyapımızın desteklediği kadar Download ve Upload hızlarını en ufak bir hız limitlemesi olmadan, uygun fiyata, kotasız alınmasını sağlamaktır. Ancak hedefimiz bunlarla sınırlı kalmamakla birlikte; Mevcut altyapınızda ADSL varsa AnnexM verilerek mevcut altyapınızdan en iyi Upload hızının alınmasının sağlanması, Türkiye genelinde EPON 10 Gbps'e kadar fiber'in yaygınlaşması, halihazırda VDSL2 17a kullananların, VDSL2 Plus (35b) ile güncellenmesi (Bazı internet abonelerinin modemleri 35b değil, en fazla 30a destekliyorsa, 30a da alabilmeleri için hem 35b, hem 30a sinyalinin ikisininde verilmesi), Türkiye genelinde fiber yaygınlaşana kadar kullanıcılarımıza en iyi bakır internet hizmetini sunmayı hedefliyoruz.

EPON Fiber teknolojisi ile 10 Gbps Simetrik hızlara çıkabilmek mümkün. Kişisel ihtiyaca göre olması gereken gelecekteki fiber tarife listemiz şu şekildedir;


4 Mbps Simetrik Fiber tarifesi; 1 TL (Maddi anlamda çok zorlananlara önerilir.) (Acil internet tarifesi.)

8 Mbps Simetrik Fiber tarifesi; 3 TL

16 Mbps Simetrik Fiber tarifesi; 5 TL

24 Mbps Simetrik Fiber tarifesi; 10 TL

35 Mbps Simetrik Fiber tarifesi; 15 TL

50 Mbps Simetrik Fiber tarifesi; 30 TL

100 Mbps Simetrik Fiber tarifesi; 50 TL

1000 Mbps Simetrik Fiber tarifesi; 80 TL

10.000 Mbps Simetrik Fiber tarifesi; 150 TL.

Her bireysel kullanıcının ihtiyacına ve isteğine göre gelecek fiber tarifeleri...

Güncelleme (28.10.2021): Türk Telekom G.Fast (Yakın mesafede bakır kablo ile 1 Gbps'e varan Download hızları sunan G.fast) ve VDSL2 Plus (35b) (300 Mbps'e kadar Download ve 200 Mbps'e kadar Upload sunan) profilini destekleyen Huawei SmartAX MA5818 model DSLAM cihazlarını kurmaya başladı!

Kaynak:https://forum.donanimhaber.com/turk-telekom-fiber-optik-altyapi-calismasi-ana-konu--121281883-2284#150891801

Huawei SmartAX MA5818 model DSLAM ile ilgili teknik bilgiler (PDF):https://actfornet.com/ueditor/php/upload/file/20191205/1575491613977947.pdf





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 28 Ekim 2021; 19:28:4 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

Hemen geçiş yaptırtıyorum.
Yoruma Git
AMC - 4 yıl +74
Konunu temeli istek üzerine kurulmuş,Türkiyede simetrik internet 1000/1000'lik dahi istek dahilinde sağlanabiliyor.Siz hala VDSL2 Plus derdindesiniz,olması gereken esasında simetrik inte...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Silenforce - 4 yıl +60
vallahi hocam ağzından bal damlıyor Bırak vdsl2 plus u vdsl 2 yi bulsak yüzümüze sürecez şuan türkiyenin %80-90 ı leş adsl hızlarla boğuşuyor kaldı gittiki vdsl2 ve vdsl2 plus...
Yoruma Git
Yorumun Devamı BenFero - 4 yıl +21
A
4 yıl
Yarbay

Hemen geçiş yaptırtıyorum.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
E
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Bu konuya ne kadar çok oy verirseniz, o kadar çok sesimizi duyurabiliriz. Upload limitinin kalkması ve altyapının gelişmesi konusunda ümitsiz olan arkadaşları dinlemeyin. Daha önce Adil Kullanım Kotası olduğu zamanlarda, kotaların kalkması için birlik olduk ve uğraştık. Çabalarımızın sonucunda kotalar kaldırıldı. Şimdi de Upload limitinin kalkması, bakır altyapıların VDSL2 Plus ile güncellenmesi ve Türkiye genelinde 10 Gbps simetrik EPON Fiber altyapının yaygınlaşması için uğraşıyoruz ve sizin desteğiniz sayesinde bunu başarabiliriz. Buna inanıyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 25 Nisan 2020; 0:34:24 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

E
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Destek gerekiyor...



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

U
4 yıl
Onbaşı

Erdem benim tavsiyem hattını EPON 10 Gbps simetrik FTTH fiber altyapıya geçirmen, nakil talep et.



M
4 yıl
Yarbay

Türk Telekom un kullandığı vdsl teknolojisi vdsl plus i destekliyor mu peki.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
4 yıl
Binbaşı

adslde annex m moduna geçildi sanırım şimdide vdsl 2 plusa geçiş yapılıyor ne güzel. bunların hepsi masraf masraf üstüne daha çok masraf. bu ülkenin internet hızı ortalaması nerelerde en son 15 mbps miydi neydi. türk telekom daha adam akıllı internet veremiyorken ,vdslde bile doğru düzgün iş yapamıyorken, 24 mbps internet paketini 100 liraya satıyorken sen bunların olabileceğini düşünme bence. olması güzel olur ama bence ilk önce btknın ve ülkenin bu işlerden sorumlu insanlarının değişmesi gerekiyor ki ortaya güzel işler çıksın. daha kota belasından yeni kurtulduk ki ondada fiyatları görüyoruz zaten.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldenParsTR -- 24 Nisan 2020; 14:1:37 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Evet destekliyor. Zaten kanıt için ekran görüntüsünü paylaştım. Konuyu dikkatle incelemenizi tavsiye ederim.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mcrew
E
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Biz yinede pes etmemeliyiz. Kotayı nasıl kaldırttırdıysak, Upload limitini de kaldırtıp, fiyatları ucuzlatmaya çalışacağız. ADSL2+ Hatlarda AnnexM verilecek. VDSL2 Olan yerlere VDSL2 Plus sinyali verilecek. DSLAM Maksimum hangi teknolojiyi destekliyorsa, o bölgede en iyisi verilecek.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @GoldenParsTR
M
4 yıl
Yarbay

Demek istediğim türknet bunu kendi cihazları uzerinden vermiş

Peki Telekom un kullandığı ekipmanlar bu teknolojiyi destekliyor mu? Telekom Tip-7 erişim kabininde bulunan vdsl kartları üzerinde bulunan portlardan hizmet veriyor.

Bu vdsl kartları 35b profilini destekliyor mu onu merak ettim



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ErdemAlsırt
E
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Hayır TürkNet kendi cihazları üzerinden vermemiş o VDSL2 Plus'ı. Zaten ekran görüntüsüne dikkatle bakarsanız, Upload 4 Mbps'e sınırlı verilmiş. Yani TürkNet'in kendi altyapısı üzerinden değil, Türk Telekom'un altyapısı üzerinden VDSL2 Plus almış.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @mcrew
E
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

TürkNet, kendi altyapısı üzerinden Upload hızını limitlemeden veriyor. Ancak bu arkadaş VDSL2 Plus'ta 4 Mbps'e limitlendirilmiş Upload almış. Zaten Download hızıda limitli verilmiş. %100 Türk Telekom'un altyapısı olduğu çok belli. Adam sadece TürkNet üzerinden Türk Telekom'un altyapısından VDSL2 Plus hizmeti almiş.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 24 Nisan 2020; 14:10:43 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mcrew
M
4 yıl
Yarbay

Bir de profil de 35b değil 35a yazıyor paylaştığın resimde. O yüzden mi ulaşılabilir hız biraz 35b ye göre düşük kalmış acaba.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ErdemAlsırt
G
4 yıl
Yarbay

Genel konuda malesef bu teknolojinin tüm Dslam dolaplarınında desteklenmediği konuşuldu. Yeni kurulan dslamların bir modelinde otomatik açık geliyormuş. Ama sağolsun turktelekomda kapatıyor bu özelliği. Sebebide aynı dolaptan adsl sinyal verilemiyor. Sinyal karışıklığı oluyor. Bence tek seçenek desteklenen dslamlarda sedece 35b verilmesi. Zaten hem daha uzağa hemde daha yüksek hız veriyor adslden.


< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gulnare -- 24 Nisan 2020; 14:26:38 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mcrew
X
4 yıl
Yarbay

Bu fotoğraf forumda uzun zamandır dönüyor başka bir fotoğraf görünmedi henüz. Ek olarak 35a diye bir profil yok sanırım. Modemden kaynaklanan bir sorundan dolayı böyle değerler ortaya çıkmış olabilir.
< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
4 yıl
Yarbay

Yani bu hizmeti vermek için kullanıcıların hepsinin bu profili destekleyen modem kullanması gerekiyor adsl kullananlar da dahil.

Desteklemeyen dolapların da yenilenmesi gerekiyor.

Daha abone olmak isteyen herkese port sunamayan bir şirketin bu işe kalkışması da bayağı zor o zaman.

Hem modemler yenilecek. Hem eski dolaplar değiştirilecek.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @gulnare
M
4 yıl
Yarbay

< Resime gitmek için tıklayın >

Almanlar uzun zamandır bu teknoloji kullanıyor sanırım. 250 mbps download 50 mbps upload tarifeleri var. Almanya da eve kadar fiber alt yapı çalışmasi neredeyse hiç yok.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
4 yıl
Yüzbaşı

Önce bir Vdsl gelsede rahat etsek



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
4 yıl
Yüzbaşı

vallahi hocam ağzından bal damlıyor Bırak vdsl2 plus u vdsl 2 yi bulsak yüzümüze sürecez şuan türkiyenin %80-90 ı leş adsl hızlarla boğuşuyor kaldı gittiki vdsl2 ve vdsl2 plus keşke herkes fiber kullansın. Ama buna bir denetleme getirecek devlet yokki anasını satayım. Bir ara hatırlarsan ulaştırma bakanımız binali vardı bir mouse kullanışı varki dillere destan gör bak. ilgili kurumlar kimlerin ellerinde artık gerisini sen düşün.şimdiki ulaştırma bakanı kim adı sanı duyulmamış işten anlamayan bir zaattır artık hiç umudum kalmadı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Muhtemelen modemdeki firmware yazılımı eski sürümde kalmış olabilir. Güncelleme ile düzeltilmiş olabilir.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @xSwindLer