Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
379
Cevap
17296
Tıklama
579
Öne Çıkarma
⚠️Upload Hızları Acilen Artmalı - Eş Zamanlı Etkinlik!
K
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Upload Hızları Acilen Artmalı - Eş Zamanlı Etkinlik!


Superonline, 20 Mbps'yi sadece mayıs ayının sonuna kadar vereceğini duyurdu!

https://forum.donanimhaber.com/superonline-20-mbps-yi-sadece-mayis-sonuna-kadar-verecekmis-uploadhizlariacilenartmali--142926919#142926919



ÖN NOT:

"Neden sadece upload hızları?" diye soranlar oluyor. Sadece upload hızları değil.

Upload hızları sürecin sadece bir parçası. Bütün internet sorunlarıyla birden mücadele ediyoruz. "Bu sorun varken sıra buna gelmez" demeden her biri için destek vermemiz, sesimizi duyurmamız gerek.

Bütün sorunlara tek tek ve topluca değinmeye çalışıyoruz ve senelerdir mücadele ediyoruz:


https://internettekalite.com

https://www.change.org/p/internette-kotaya-hayır

https://forum.donanimhaber.com/internette-kotaya-kisitlamaya-dusuk-hiza-fahis-fiyatlara-hayir--117507603


Şunu da önden belirtelim: Superonline'ın upload hızlarını şu an 20 Mbps'ye yükseltmiş olması yetersizdir! Simetrik internetin birçok ülkede standart hâline geldiği günümüzde upload hızları, download hızlarının en az yarısı olarak belirlenmelidir!



Özet: Evde kaldığımız şu dönemde upload hızlarının gerekliliğini artık anlamayan kalmadı. Yıl olmuş 2020, Vodafone İngiltere’de 40 sterline 1 Gbps simetrik tarife, Portekiz’de 28 euro’ya 1000/200 Mbps tarife satarken; Romanya’da insanlar 1000/500 Mbps için 40 ley öderken ülkemizdeki İSS’lerin maksimum 5 Mbps upload vermesini kabul etmiyor, #UploadHızlarıAcilenArtmalı etiketiyle bütün platformlardan sesimizi duyuruyoruz.


Ekşi Sözlük başlığı: https://eksisozluk.com/ulkemizde-upload-hizlarinin-dusuk-olmasi-rezaleti--6468168






Instagram:https://www.instagram.com/p/B-2StChHyG6/




Okunması tavsiye edilen bilgiler:

2020 yılında dünyada birçok İSS uygun fiyatlara simetrik (upload ve download hızları eşit) ve yüksek hızlı internet satarken ülkemizde hizmet veren İSS'lerin her açıdan yavaş interneti yüksek fiyatlara sattıkları yetmiyormuş gibi upload hızlarını maksimum 5 Mbps'ler seviyesinde dayatması büyük bir rezalettir.

Bu içeriği gördüğümüze göre hepimiz internet kullanıcısıyız. Sesimizi artık çok daha net bir şekilde duyurmamız gerekiyor. Twitter’da şu etiketi TT yapmadan bize uyku olmasın: #UploadHızlarıAcilenArtmalı

Koronavirüs salgını nedeniyle herkesin evde kalmak zorunda olduğu ve internete çok fazla ihtiyaç duyduğu bugünlerde internet hızlarının önemi artık herkes tarafından iyice anlaşıldı. Önceden upload kavramını bilmeyen ya da bilip de işe yaramadığını düşünenler de artık upload’a her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuyorlar. Uzaktan eğitim alan öğrenciler, eğitim veren eğitmenler, evden çalışanlar, şirket ağına bağlanmak zorunda kalanlar, işi teslim etmek için bir yere yüklemek zorunda kalanlar, tanıdıklarıyla internet üzerinden sosyalleşenler gibi milyonlarca insan internetin ve yüksek hızın gerekliliğini çok derinden hissediyor. Download hızları zaten düşükken upload hızları ise gülünesi seviyelerde. İnternet kullanıcıları olarak İSS’lerin bize dayattığı düşük hızları asla kabul edemeyiz.

İngiltere’de Vodafone 1000 Mbps simetrik sınırsız interneti 40 sterline satıyor.

Portekiz’de yine Vodafone 100 Mbps simetrik sınırsız interneti 28 euro’ya, 1000/200 Mbps sınırsız interneti ise 39 euro’ya satıyor.

Romanya'da 1000 Mbps / 500 Mbps sınırsız internet 40 ley (61 lira).

Bulgaristan’da 1000 Mbps simetrik sınırsız internet 100 leva (374 lira), 100 Mbps simetrik sınırsız ise 25 leva (95 lira).

Bizde ise 1000 Mbps simetrik internete ulaşmak için ancak metro ethernet satın almamız gerekiyor. Bu da yaklaşık 35000 lira! Evet, 35 bin lira!

Özellikle fiberde teknik olarak simetrik (gönderme hızlarının indirme hızlarına eşit olması) bağlantı verilmesinin ve VDSL için de yine download hızının en az yarısı kadar upload hızı verilmesinin önünde hiçbir engel yokken, İSS’ler bizleri 2020 yılında hâlâ 2 Mbps ile 5 Mbps arasında upload hızlarına, hatta büyük bir kullanıcı kitlesi için hâlâ ADSL gibi çağdışı teknolojide 1 Mbps altındaki upload hızlarına layık görüyor.

#UploadHızlarıAcilenArtmalı

Bu etiketi kullanarak yetkili yetkisiz herkesi haberdar edelim, sesimizi artık duyuralım!





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kontratak -- 16 Nisan 2020; 20:23:5 >

Günümüzde upload kurumsal bir ihtiyaç değil. Hele ki evden çalıştığımız/eğitim-öğretim yürüttüğümüz bu günlerde, insan gibi upload hızları h...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Dr. Boone - 4 yıl +93
5G ile bu durumun pek ilgisi yok ve fiber yatırımın maliyeti düşünüldüğü gibi çok yüksek değil. Lisanslarını alıyorsalar yatırımını da yapmalılar.
Yoruma Git
Drahmizm - 4 yıl +47
Eski bir telekomünikasyon çalışanı olarak yazayım.

Dostlar. maddi olarak vermediğiniz hiç bir zarar. Kimsenin umurunda olmaz.
eskiden Akn yalanı vardı
Şimdi limit yalanı
Öded...
Yoruma Git
Yorumun Devamı MACHiNA_HATTAB - 4 yıl +43
D
4 yıl
Yarbay

Daha iyi upload hızları gelmeli artık.

Ayrıca adsl işininde bitmesi gerek yıl olmuş 2020 ya



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
4 yıl
Yarbay

Mevzu bahis uploadsa gerisi teferruattır.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
4 yıl
Yarbay

İSS'ler sırf kurumsal firmalara yüksek fiyattan upload'lı paket satabilmek için bireysel müşterilerden esirgedikleri upload için ses çıkarmanın vakti geldi arkadaşlar.



D
4 yıl
Yarbay

Günümüzde upload kurumsal bir ihtiyaç değil. Hele ki evden çalıştığımız/eğitim-öğretim yürüttüğümüz bu günlerde, insan gibi upload hızları her tüketicinin hakkıdır.



E
4 yıl
Yüzbaşı

acilen bu başlığı herkes öne çıkarmalı. sesimizi geniş kitlelere duyurmalıyız



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
4 yıl
Yarbay

2. videoyu izlerseniz Millenicom Alper bey şöyle diyor " hız artışı vs, upload artışı talep ettik, turktelekomu zor ikna ettik, bu kez de diğer ISS'ler buna karşı çıktılar şok oldum"diyor.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1-Upload hızı neden artmıyor, TurkNet Genel Müdürü Cem Çelebiler'in videosu :https://www.youtube.com/watch?v=LCpaRR96R2M

2-Millenicom Alper bey'in upload ve hızlarla ilgili açıklaması (ilk 30 dk içinde)https://www.youtube.com/watch?v=LQoE7KYXdHM

3-10 Nisan 2020 tarihli Melih Çevik videosuhttps://www.youtube.com/watch?v=Yh9Bmigv40M&t=1783s

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Özetle tüm videoları izledim, sizde izleyin. Tüm ISS'lerin "neden daha fazla hız (download/upload) verelim ki" biz zaten fazlasıyla güzel paralar kazanıyoruz mantığı olduğunu videoları izleyince sizde anlayacaksınız.

Bu yüzden BTK ve Turktelekoma a karşı tüm firmalara (Türknet;Vodafonenet,kablonet,SUPERONLINE,Millenicom vs.) talep baskısı yapmamız şart. Twitterdan BTK ve Turktelekom'u etiketleyerek Twitter etkinliğimize destek verin. Küçük hızlara fahiş fiyatlar ödemekten kurtulalım.

Özetle Upload yükselmesini istemeyen diğer firmaların (Türknet;Vodafonenet,kablonet,SUPERONLINE vs.) müşterilerinin buna ilişkin baskı ve talep kurması şart! Video girişinde bundan bahsediliyor ! 20 mbit upload en az gereken değerdir. 20 mbit üzeri upload isteyenlere makul ücretlerle seçenek sunulabilsin. Yoksa bu hızlara daha çok para ödemeye, dizlerimizi dövmeye devam edeceğiz.


TT UPLOAD İÇİN #UploadHızıArtırılsın etkinliğine BTK, Turktelekom, Turknet, Vodafonenet, kablonet firmalarını etiketlemek suretiyle destek vermeniz şart.
https://twitter.com/hashtag/UploadH%C4%B1z%C4%B1Art%C4%B1r%C4%B1ls%C4%B1n

#UploadHızıArtırılsın Upload hızları yetersiz. Retweet edelim.

@TurkTelekom @VodafoneTR @TurkNet @BTKgovtr @UABakanligi @krc_ysf @BTKbasin @umitonaltr @kablonet @TRSUPERONLINE


ortak tt den devam edelim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BurakLEE -- 11 Nisan 2020; 15:53:58 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
4 yıl
Yarbay

Sonuna kadar destek..



K
4 yıl
Teğmen

Yaşadığımız çağda en temel, en hayati ihtiyaçlar arasında görülen interneti bile hâlâ daha ilkel hızlarda kullanıyor, dünyanın gerisinden geliyoruz. İletişim/ulaşım yöntemlerindeki darboğazlar her zaman fırsat maliyetine, verimsizliğe ve kayba sebep olur. Bu darboğazlardan ve kısıtlamalardan kurtulup ülkeyi bir noktadan da olsa modern yapmaya ve çağı yakalamaya başlamamızın zamanı geldi de, geçiyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ksenofanex -- 11 Nisan 2020; 16:28:59 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
4 yıl
Yarbay

SuperOnline upload hızını yükseltip bir kenara çekildi şimdi elinde kabak çekirdeği diğer ISS'leri izliyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
4 yıl
Er

Destekleyen/desteklemeyen herkesin yararına olacak bir adım.

Acilen gündem olup ses getirmesi gerekli.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

O
4 yıl
Binbaşı

Destek verildi.



K
4 yıl
Binbaşı

Neden sadece upload olarak başlık açılmış ki? Fiyatlar ve download hızları ne olacak peki? Bu issler zaten güzel para kazandıkları için ne upload ve download hızlarını yükseltmek ne de fiyatları düşürmek istiyor. Devlet tarafı da sağ olsun bunlara bir müdahale, baskı yapmadığı için geldiğimiz nokta burası. Bu iş böyle yürümez. Bir kaç sene evvel böyle bir mücadeleye girişildi ve adil kullanım kotasından seneler sonra kurtulduk. Bu seferde bizleri cezalandırıcasına fiyatlar şişirildi ve hızlar düşürüldü. Bunun altyapı eksikliğiyle açıklanır tarafı olmadığını düşünüyorum. Mesele sadece bu açgözlü büyük isslerin daha fazla kazanmak için halkı bu 20 sene öncesinin olanaklarına muhtaç etmesidir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Upload hızları sürecin sadece bir parçası. Bütün internet sorunlarıyla birden mücadele ediyoruz. "Bu sorun varken sıra buna gelmez" demeden her biri için destek vermemiz, sesimizi duyurmamız gerek.

Bütün sorunlara tek tek ve topluca değinmeye çalışıyoruz ve mücadele ediyoruz senelerdir:

https://internettekalite.com
https://www.change.org/p/internette-kotaya-hayır
https://forum.donanimhaber.com/internette-kotaya-kisitlamaya-dusuk-hiza-fahis-fiyatlara-hayir--117507603




Bu mesajda bahsedilenler: @kanarya75
M
4 yıl
Yarbay

Destekliyorum türkiyedeki internetin değişme vakti geldi artık.



O
4 yıl
Yüzbaşı

Bende destekliyorum. Sadece upload değil, uygun fiyata 100mbps üzeri hızlar görmek istiyoruz.



R
4 yıl
Yarbay

denizde kum türk telekomda dalga
https://forum.donanimhaber.com/adalet-istiyorum-sincan-telekom-mudurlugu-1-gunluk-isi-6-aydir-yapamadi--141246519#141246519

sürekli dalga geçer gibi yanıtlar veriyorlar



R
4 yıl
Yarbay

3-10 Nisan 2020 tarihli Melih Çevik




Bu mesajda bahsedilenler: @BurakLEE
D
4 yıl
Yarbay

ADSL ve VDSL alyapı teknolojisi kullananların upload limiti doğrudan kaldırılmalı ve en az 12 dB gürültü oranına sınırlanmalı. Bu teknolojiyi avrupada bu şekilde kullanıyorlar. 12 dB, 8 dB gibi snr sabitlenmesi yapılıyor. Download, upload kısıtlanması yapılmıyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
4 yıl
Yüzbaşı

Yapmazlar :)) vermezler TV programların da ve Youtube da denk geldim 5G mi corona virüsünü yaydı diyorlar, tartışıyolar bi gurup var bot hesaplar bunlar 5G yasaklansın diyolar düşün :)) Zaten türkiyenin 5G altyapısı yok, 5G yi kullana bilmen için FİBER ALTYAPI OLMASI LAZIM... İşte bu sebepten ötürü sanırım devleti yönetenler algı oluşturmak istiyor. Fiber altyapı para harcamak demek şirketler bu paraları harcamak istemiyor öyle düşünüyorum...


Bu mesaja 1 cevap geldi.