Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
270
Tıklama
0
Öne Çıkarma
RX5700XT Resleme Sorunu
A
4 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Merhabalar. Yaklaşık 4-5 aydır RX5700XT kullanıyorum. Aşağıdaki ürün.
https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_asus-radeon-rx5700-8gb-gddr6-ekran-kart%C4%B1-1201242.html?rbtc=%7C%7C%7C%7Cp%7C%7C&gclid=Cj0KCQjwpfHzBRCiARIsAHHzyZpUKDJnUqnKLfCwC-5UKfkzpK7k17JGKlerXEhSKzjEaI5UyCWVTmQaAgLQEALw_wcB&gclsrc=aw.ds


Gayet memnunum. Performansı falan işime yarıyor. Fakat şöyle bir sorunum ortaya çıktı.

AMD Software'den hiç bir ayar yapmadan kullanıyordum ekran kartını. Geçenlerde bir arkadaşım benim ayarlara bakarken gördü ki benim ekran kartı 90 derecede falan çalışıyor. Yani ben okuduklarım kadarıyla AMD Ekran Kartları için 90-100 derecenin normal olduğunu düşünüyordum. Ki şu ana kadar da hiç bir sorun yaşamamıştım. Sürekli sıcaktı yani oyun oynarken falan. İşlemcim de yük altında max 45-50 derece oluyordu. Neyse işte fanını hızlandır dedi arkadaş. Fan ayarlarını yaptım. Fan yük altındayken artık 3000-4500 rpm'de falan çalışıyordu. 2-3 gün hiç bir sorun yoktu. Ta ki düne kadar.

Dün şöyle bir sorun ortaya çıkmaya başladı. Yük altındayken bilgisayar kendini reslemeye başladı. Yani fan hızını arttırsam da arttırmasam da artık bilgisayar kendini resliyordu. Hala da öyle. Yük altına girdiği an pc res atıyor kendisine. Bu fan ayarlarıyla oynamadan önce ben sabah akşam Black Desert arkada remastered ayarlarda, önde fifa20 ultrada takılıyordum hiç bir şey olmuyordu. Artık BDO remastered modu geç, yüksek ayarlarda bile kapanıyor pc. Fifayla beraber oynamayı hiç saymıyorum bile.

Sorun sizce nedir? Nasıl çözebilirim? Acaba yüksek sıcaklığa gelince pc'yi resleyecek bir ayar falan mı açtım anlamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ha bu arada, pc reslendikten sonra normalde AMD software direk açılırdı, bu ısı sebebiyle reslenmelerde açılmıyor amd software.

Ayrıca en düşük ayarlarda pc kendini reslemiyor :D





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aozkan09 -- 26 Mart 2020; 20:55:55 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.