Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
207
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Oyun Oynarken Reset Sorunu
B
4 yıl
Er
Konu Sahibi

Not: Sistem özelliklerim en aşağıda yazılı.

Öncelikle belirteyim, sorunumun donanımsal veya yazılımsal olup olmadığını bilmiyorum fakat donanımsal olabileceğini düşündüğüm için konumu buraya açıyorum.

Merhabalar. Yaklaşık 6 ay önce, Kingdom Come: Deliverance oyununu oynarken bilgisayarım reset(bilgisayar kapanıyor ve 1 saniye kadar sonra kendiliğinden açılmaya başlıyor) atmaya başladı. İlk başlarda pek rahatsız etmiyordu çünkü nadiren oluyordu. Son 2 aydır ise CS: GO oynarken bile reset atmaya başladı. Bazen 1-2 dakika oynayabiliyorum. Bazen ise 2-3 el attıktan sonra reset atıyor.

Ayrıca bu olaylar başladıktan sonra toplam 2 kere format attım.

Bilgisayarımı alalı 4 sene oldu ve o zamandan beri işlemcimin termal macununu değiştirmediğim için işlemcimin ısınmasından dolayı veya güç kaynağımın zamanla ölmüş olabileceğiyle ilgili bilgiler aldım. Ben de AIDA64 Extreme isimli programı kurup denedim. Aşağıda gördüğünüz gibi ekran kartı ve işlemciyi %100 kullanmama rağmen pek de fazla ısınmıyor diye düşünüyorum. 10 dakika aralıksız test etmemin sonucunda, en fazla 75 dereceyi gördüm ve reset atma gibi bir sorunla karşılaşmadım.
< Resime gitmek için tıklayın >

Forumlardan bulduğum bir başka program ise "FurMark" idi. Bu programı ilk çalıştırdığımda direkt olarak reset attı fakat daha sonra 2 kere daha çalıştırdım ve hiçbir sorun yaşamadım. Hatta en son reset attıktan sonra FurMark'ı çalıştırdım. Ardından da Bleeding Edge isimli oyuna girdim. Daha menüyü geçemeden yine reset attı.


OCCT Programı ile yarım saat boyunca güç kaynağımı test ettim. İlk denememde direkt olarak reset attı. Arkada internet tarayıcısı ve Discord programları açıktı. Reset attıktan sonra tekrar denedim ve bu sefer sorunsuz bir şekilde sonlandı.
< Resime gitmek için tıklayın >


Yine bir forumda gördüğüm tavsiyeye uyarak sistem hatasına karşı yeniden başlatma seçeneğini kaldırmıştım ama sorunum yine devam ediyor.
Kullandığım uzatma kablosunu değiştirdim ve uzatma kablosuna monitör, kasa, hoparlör ve modem güç kablolarını taktım. Çözüme ulaşamadım.
Üniversite öğrencisi olduğum için farklı ilçede de test etme şansım oldu ve iki yerde de bu sorunu yaşıyorum.

Sistem Özelliklerim:
Ekran Kartı: MSI GTX970
İşlemci: i7-6700k
İşlemci Soğutucu: Cooler Master Hyper 103
Anakart: MSI Z170a Gaming M5
Ram: HyperX 8GB DDR4 2666 CL 15 (2x4GB)
Güç Kaynağı: Corsair VS650 80Plus
HDD: 1TB (Markasını hatırlamıyor ama WD olması gerekiyor.)
SSD: Samsung 850 EVO 120 GB (Windows 10 burada kurulu.)

Not: MSI Afterburner, ekran kartı yazılımım ve işletim sistemim güncel.



E
4 yıl
Yarbay

VS serisi Corsair'in en dandik serisidir. Özellikle eski VS serisi (etiketindeki VS harfleri turuncu renkte olan seri) kullanım şeklinize de bağlı olarak birkaç yıl içinde stabilitesini yitirmesi ile ünlü bir seridir. Bana göre PSU olağan şüpheli konumundadır. Arkadaşlarınızdan komşularınızdan sağlam olduğuna ilişkin şüphe olmayan bir PSU alıp sisteminize takarak deneyin. Sorunun PSU'da olduğunu anlarsanız yeni bir PSU alarak sorunu çözersiniz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
4 yıl
Er
Konu Sahibi

Ben de aynı şekilde düşünüyordum fakat OCCT ile yaptığım test, bu düşüncemi biraz sarstı. PSU ödünç alabileceğim birisi de yok maalesef. Başka bir şeyde sorun olmadığına kesin gözüyle bakabildiğim zaman yeni PSU almaktan başka şansım yok sanırım.




Bu mesajda bahsedilenler: @ehhalil
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.