Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
623
Cevap
25737
Tıklama
6
Öne Çıkarma
Cevap: Keenetic Omni DSL incelemesi (19. sayfa)
V
4 yıl
Teğmen

Yeni tanışacağım yere fiber geldi. Peki bu modemi almak doğru bir tercih mi olur?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @teknotakip_tr
E
4 yıl
Teğmen

Şimdi tplink kablo çekmeden acces point modunda kablosuz alıp kablosuz dağıtımı yapıyor.

Şöyle ki;

Huawei HG-658V2 modem ana modem iken, tplink w8960n acces point olarak ayarladığımda kablosuz olarak alıp dağıtıyordu. Yani kullanıyordum.

Şimdi ana modem keenetic omni dsl, tplink yine acces point oluyor. Azönce ethernet kablosunu takınca tplink wifiden interneti yaydı. Fakat amacım kablosuz ayarlamak.

Ethernet kablosu takılıyken oni dsl arayüzünde tplink mesh olarak ve bağlı cihazlarda görünüyor. Bağlantı tipi kablo. Ama dediğim gibi, kabloyu çıkarınca aşk bitiyor. İzlediğim videolarda, dökümanlarda falan hep yaptıklarımı yapıyorlar. Bir yerde birşeyler yanlış ama nerde?




Bu mesajda bahsedilenler: @teknotakip_tr
E
4 yıl
Teğmen

Ben 16 Mbps hızdan Turknet'e geçtim. 35 Mbps hız bağlandı. Omni dsl arayüzünde snr ayarı yapmana izin veren ekran var. Oradan manuel olarak hızımı yükseltebiliyorum. Yani 35 bağlandı ama sen diyelim 26 alıyorsun. SNR ayarını değiştirerek bu hızı kendin 35e yakın değere çıkarabiliyorsun. Modem stabil, kopma, donma, ısınma yapmadı. Toorent istemcisi sorunsuz çalışıyor. Arayüzü nedeniyle anlaşılabilir ve hükmedilebilir bir yapısı var. Mesela ben şimdiye kadar modemden uzaktan erişim nedir bilmezdim. Geçen annemdeyken baktım evdeki modem stabil, torrent atıp, evde olmasamda indirme yaptırabiliyorum. Misafir ağı önceki modemde de vardı ama bu modemde telefondan uygulama ile yada 192.168.1.1 yoluyla erişip misafir ağıydı, bağlanan cihazlardı, interneti sınırlama, erişimi engelleme vs herşey alinin altında. Basit ve ne yaptığını anlıyorsun.

Çekim kapasitesi Huawei hg658v2 ye göre 1 tık daha iyi. Mutfakta wifi kullanamadığımdan mobil veri açıyordum. Şuan sorunsuz çekiyor ama 1,5 - 2 metre falan daha gidersem kopma eyiliminde.

Fakat, gel gelelim ben tplink modemi acces point olarak kablosuz bağlayamadım.




Bu mesajda bahsedilenler: @teknotakip_tr
T
4 yıl
Yüzbaşı

Hocam TP ile bu konuyu bir görüş ama görüşmeden önce Keenetic alan kanalı sabitle şifreme türü wpa3 se bunu wpa2 yap 2,4 il 5 Ghz ismi aynı ise ayır öyle test et.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
4 yıl
Teğmen

Keenetic Omni DSLde sadece 2.4 ghz var, kanal 1 sabit, wep şifreleme açık. 192.168.1.1

TP-Linkte 192.168.1.1, bunu 192.168.1.2 yapıyorum, şifreleme wep, kanal 1. Bridge kısmında, acces point aktif ettiğimde omni dsl bulunuyor ama sanırım ip almıyor.

Burada bir hata yapıyorum. TPLink modemde DHPC istemcisini kapatırsam telefon wifiden ip alamıyor. Açarsam alıyor. Elle yapılandırmayıda bilmiyorum, daha öncede elle yapmamıştım. Delirecem ya 2 gün oldu aynı şeyleri yapıp duruyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @teknotakip_tr
T
4 yıl
Yüzbaşı

Hocam tp ile iletişime geçtin mi? Onlarla konuş derim ben.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @excellenthuman
M
4 yıl
Teğmen

slm..
keenetic omni dls + start n300 ile mesh yapacagıma
t.telekom tp modemme startı ap olarak baglayıp 2. start alıp onu mesh yapabilirmiyiz.
2 tane startı yani


NOT:Slm benzer sorunlari bende yasiyorum söyleki.... Modeme zyxel 418n ap unuversal repeater modda baglaniyorum Modemden iki dis olana dek ön odaya gidiyorum simyal %30 lara düşüyor ama zyxel'e baglanmiyor. Taki telin wifisini kapatip acinca %100 oluyor. Otomatik geçiş olmasini beklerdim.Bunu yapanbilen ap varmidir yada zyxel 418n yaptiramazmiyiz

ZYZEL NBG418 olmuyor geçiş ve böyle bi msj var keeneticle almak lazım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratberk -- 19 Mayıs 2020; 10:21:21 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
4 yıl
Teğmen

Merhaba,

yeni taşınacağım binaya fiber alt yapı yeni kuruldu. Bu modemi almayı tavsiye eder misiniz?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
4 yıl
Yüzbaşı

hocam telekomun verdiği modemi çıkaracaksın OmniDSL bağlayacaksın sonra start yada Lite alıp iki cihazı mesh yapacaksın cihazlar arasında dolaşım yaparken sorunsuz geçişleri yapacaksın kesinti vb. durumlar olmaz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @muratberk
S
4 yıl
Yüzbaşı

daha önce arkadaş cevap vermiş ama bende vereyim. Eğer alt yapın fiber (ethernet kablosu ile geliyorsa) OmniDSL cihzının Lan portunu WAN yaparak kullanabilirsin, bundan sonra DSL alt yapıya geçmem artık fiber var dersen OmniDSL yerine City - Air- Viva gibi orta segment AC Router cihaz alıp kullanmanı tavsiye ederim.
https://keenetic.com.tr/tr/keenetic-viva
https://keenetic.com.tr/tr/keenetic-air
https://keenetic.com.tr/tr/keenetic-city
https://keenetic.com.tr/tr/compare/routers?products=keenetic-viva,keenetic-air,keenetic-city




Bu mesajda bahsedilenler: @VitesKolundakiTesbih
M
4 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: scandelos

hocam telekomun verdiği modemi çıkaracaksın OmniDSL bağlayacaksın sonra start yada Lite alıp iki cihazı mesh yapacaksın cihazlar arasında dolaşım yaparken sorunsuz geçişleri yapacaksın kesinti vb. durumlar olmaz.
cevap için teşekkur ederim. omni + start sisteminde (zyzelin yapamadıgını) start bölgesine dogru yürününce start sinyaline gelince aç kapa yapmadan zeten tek olan ssid adı full olarak devam edicek dogru anlamişmıyım acaba.


2.olarak bu forumda okudugum yeni zyzel 418 le bu sorunu yaşamış. airtes 4400 ap bu sorun yoktu demiş.airtes 4400 hk. bilgi varmı yapabiliyormu geçişi

selamlar..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
4 yıl
Yüzbaşı

Evet diğer markalarda bu özellik paket halinde çok pahalı cihazlarda satılıyor Keenetic büyütün modellerinde WiFi mesh teknolojisini destekliyor sen OmniDSL den start bölgesine geçerken cihazlar kendi aralarında önceden haberleşip sinyal gücünün en iyi olduğu cihaza seni otomatik olarak geçiriyor.

Mesh teknolojisi ile ilgili bir makale var inceleyebilirsin.


https://help.keenetic.com/hc/tr/articles/360007279039-Mesh-Wi-Fi-Sistemi



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @muratberk
M
4 yıl
Teğmen

Teşekkür ederim cevap için



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @teknotakip_tr
E
4 yıl
Teğmen

SORUNUM ŞU:


Merhaba, bende w8960n modem var. Ana modem Keenetic omni dsl.

Daha önce superonline huawe hg 658v2 modem ana modemdi. W8960N modemi ise acces point olarak kurup kablosuz ağı alarak tekrar yaymasını sağlamıştım.

Şimdi ana modemim omni dsl, misafir ağ kapalı, ev ağı, 1. kanal, wep şifreleme

Tp-Link w8960n modemde quick setup, llc/snap-bridging, wan link type: bridge-->
wifi ayarı, 1. kanal, ana modem ile aynı wep şifre

Lan ayarı: dhcp disable, 192.168.1.1 çakışmasın diye 192.168.1.2 yapıyorum.

Wifi bridgeden access point seçip enable (search) diyorum, omni dsl (ana modemi) bulup, seçip uygula diyorum.

Fakat:

DHCP kapatınca telefon wifiye bağlanıp ip alamıyor. DHCP ile ip alıp bağlanıyor ama bu defada internete erişemiyorum.

Modemi daha önce kablosuz olarak bağlayabilmiştim ama şimdi bağlayamıyorum. Sorun nedir sizce? bir rehber atabilir misiniz bana?

TP-LINK'İN CEVABI ŞU:

Merhabalar,

Modemlerimizde bulunan Wifi Bridge özelliği WDS teknolojisini kullanmaktadır karşılıklı yapılması gereken bir özelliktir. karşı cihazda WDS brigde özelliği varsa karşılıklı tarama yapılarak mac eşletirmesi ile sağlanır. Ayrıca farklı markalarda yapılan bağlantılarda chipsetlerin uyumlu olması gerekmektedir. chipsetsel olarak uyuşmazlık olursa bağlantı sağlanamamaktadır.

Bilgilerinize,
Saygılarımızla,
TP-Link Türkiye

ŞİMDİ SORUM ŞU:

Bu omni dsl WDS mi kullanıyor, ne kullanıyor? Karşılıklı eşleştirme nasıl yapılır, yapılabilir mi?
Chipset uyumluluğundan bahsedilmiş. Bunun chipset uyumluluğunu nereden bileceğim?

Teşekkürler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
4 yıl
Binbaşı

Tenda v300 bozulunca bende bu cihazı aldım . Ama hepsiburada yorumları buradaki yorumlarda, çekim kuvveti vs iyi denildi ama tenda v300 den farkı yok . Hatta yine tenda alsaydım diyorum. Hem 40 tl cebimde kalırdı . Hemde bu modemden eksiği yok.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
4 yıl
Yüzbaşı

Bilemiyorum sendeki durumu ama çok fark var, yapma lütfen, biraz özelliklere bakarsan, tende ile karşılaştırılamaz bile. Omni DSL i akrabamda kullanıyoruz çok memnunuz esi modemde almayan yerler vardı 120m2 de tam çekiyor . sadece çekim olarak amlifier ile yazılım ile bile baksanız donanımı çok iyi. CPU çok güçlü, ki hattını sonuna kadar en performansta kullanır. Videoda, oyanlarda göreceksindir farkı.. Torrent, keenedns vs nice özellikler var ek olarak, Omni DSL kampanyada ben de tavsiye ediyorum ihtiyacı olanlara kaçırmasınlar diye, bence çok daha fazlasını hak ediyor.

Kablosuz kapsama ayrıca iki yönlü bir durum, bağlanan cihazın yeni jenerasyon ise çok çok daha fark ediyor. antenleri de bu arada doğru konumlandırmalısın. dik durmalı.

Anten pozisyonlamahttps://help.keenetic.com/hc/tr/articles/213968789-Anten-yönleri-doğru-şekilde-nasıl-ayarlanır-

Wifi yı max etmek için yapılması gerekenler.https://help.keenetic.com/hc/tr/articles/360000807959-Wi-Fi-hızını-maksimuma-çıkarma

ayrıca cihaz yazılımını da en son sürüme alalım. 3.4.1 e.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Baxı
B
4 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: ahmetbulut115

Bilemiyorum sendeki durumu ama çok fark var, yapma lütfen, biraz özelliklere bakarsan, tende ile karşılaştırılamaz bile. Omni DSL i akrabamda kullanıyoruz çok memnunuz esi modemde almayan yerler vardı 120m2 de tam çekiyor . sadece çekim olarak amlifier ile yazılım ile bile baksanız donanımı çok iyi. CPU çok güçlü, ki hattını sonuna kadar en performansta kullanır. Videoda, oyanlarda göreceksindir farkı.. Torrent, keenedns vs nice özellikler var ek olarak, Omni DSL kampanyada ben de tavsiye ediyorum ihtiyacı olanlara kaçırmasınlar diye, bence çok daha fazlasını hak ediyor.

Kablosuz kapsama ayrıca iki yönlü bir durum, bağlanan cihazın yeni jenerasyon ise çok çok daha fark ediyor. antenleri de bu arada doğru konumlandırmalısın. dik durmalı.

Anten pozisyonlamahttps://help.keenetic.com/hc/tr/articles/213968789-Anten-yönleri-doğru-şekilde-nasıl-ayarlanır-

Wifi yı max etmek için yapılması gerekenler.https://help.keenetic.com/hc/tr/articles/360000807959-Wi-Fi-hızını-maksimuma-çıkarma

ayrıca cihaz yazılımını da en son sürüme alalım. 3.4.1 e.
Tenda v300 ü yaklaşık 3,5 yıl kullandım ve oldukça memnundum ( Parasına göre ben 150 liraya aldım diye hatırımda kalmış şimdi ise 230 tl civarında ) Tenda v300 ü tv ve yanında ki kitaplığın arasında yaklaşık 60 cm yükseklikten kullanıyordum ve 120-130 m2 dikdörtgen evde en arka odada tek çuk çekiyordu . Omni dsl i ise yaklaşık 2-2,5 m yükseğe koydum ve engel parazit oluşturacak bir şey yok. Ama buna rağmen sadece yandaki odada 2 mt mesafede bir çubuk güç kaybediyor. Mutfakta yani tendanın bir çubuk çektiği odada hiç çekmiyor.

Neden bunu aldım? Daha sonra dual band olan keenetic modelini alırsam bunu mesh cihazı yaparım diye aldım ve hem ekstra nın hem omni nın konusunda yazılım konusunda çok iyiler ve sürekli güncelleme geliyor yorumları ardından uzun vadede karlı olur diye aldım . Yazılım desteği önemli daha önce yaklaşık 4 sene asus kullandım yazılım konusunda oldukça iyiler uzuuuun yıllar destek veriyorlar bunu da öyle olur beklentisi ile aldım ki umarım öyle olur ve uzun vadede memnun kalırım . Ama çekim kuvveti konusunda memnun kalmadım . Yazılımı da zamanla göreceğiz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
4 yıl
Yüzbaşı

2,5 metre bence çok yüksek. antenleri bir kademe eğin aşağı doğru. dairesel yayın altı da kapsasın, inanın samimiyetle söylüyorum, bizdeki ürün canavar. iki metrede bir diş kaybı falan olmaz, arızalı da olabilir cihaz, anten bağlantısında sorun da olabilir. Anten pozisyonlama ile çözülmezse servisle muhakkak görüşün bizle de paylaşın sonucu.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetbulut115 -- 23 Mayıs 2020; 18:39:26 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Baxı
B
4 yıl
Binbaşı

Yalan yanlış olmasın diye kalktım ölçtüm 1.80 cm mis😁
Antenleri ikisi dik, ikisi yatay, biri dik biri yatay denedim. Ama değişen yok. 2,5 metre dediğim mesafede fotoğrafta görülen yeşil koltuğun olduğu yerde kapıdan girince hemen solda çalışma masam var . Bu arada her iki odanın kapısı açık . Yani dalga yayılımını etkilemesin diye açık bırakıyorum ama durum bu. Olmazsa bayram sonrası bir müşteri hizmetlerini ararım. < Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ahmetbulut115