Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
175
Tıklama
0
Öne Çıkarma
GELECEĞİNİZİ MERAK EDİYORMUSUNUZ ?
K
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Arkadaşlar ben 18 yıl çalıştıktan sonra yine işsiz kaldım kendimi çok değersiz ve işe yaramayan biri olarak görüyorum bu günlerde düşünmek için çok vaktim olduğundan sürekli 42 yıllık yaşantımda aklıma çocukluğum, gençliğim, çalıştığım firmalar ve bi dünya arkadaşım aklıma geliyor ve özellikle eğer bulursam hayatımda yeni bir sayfa olacak yeni işimi yani geleceğimi merak ediyorum



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

N
4 yıl
Moderatör

- ediyor musunuz'u ayrı yazmanı tavsiye ediyorum. Ayırt edici bir imla kuralı, göze batıyor. Bu bile işten çıkarılmana sebep olabilir. Anyway, bu konuları kültür güncel bölümünden ziyade Konu Dışı Özel'a aç.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Gelecek konusu herkesi ilgilendirdiği için ve önemli bir konu olduğu için buraya açtım ayrıca beni düzeltmeden önce ANYWAY ( Herneyse - İngilizce ) kelimesini Türkçe kelimelerin arasından kaldırın



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
4 yıl
Moderatör

Code switch diye anılan dil fenomeni bu. Soru ekini bitişik yazmak gibi imla katili değil.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Kütahyalı 77
T
4 yıl
Binbaşı

İşsiz insan kendini değersiz ve işe yaramayan biri olarak görür kesinlikle, moralini yüksek tutmak zorundasın bir şekilde geçiyor bu günler; inadımdan dolayı ben de işsiz kaldım ve gerçekten de çok daraldığım zamanlar oldu.

Milyonda bir görülen kas hastalığına yakalanmış bir komşum vardı ve evden çıkamıyordu el ve ayakları tutmuyor diye tekerlekli sandalyeye mahkum idi. Onun dünyalar tatlısı turuncu saçlı yeşil gözlü bir kızı vardı ve o beni hayata bağlardı resmen. Onu hep ben okula götürdüm getirdim, babası bir kez bile elinden tutup o şirin kızı okula götüremedi. Bu adam yazıcılar cemaatindendi ve bir tahta ile teyemmüm eder abdest alır tekerlekli sandalyesinde namaz kılardı. Ben o zor günlerimde bu aileden destek aldım, insana moral lazım.

Ülkemizin durumu belli ve işsizlik özellikle kalifiye olmayan insanlar için 45-50 yaş aralığında artacak bunu da unutmamalısın. İşten niye ayrıldın bilmiyorum ama moralini bozmadan çok da iş seçmeden kendine uygun bir iş bulmanı dilerim.

En önemlisi de şunu asla unutmamanı tavsiye ederim;

Bu değersiz hayat geçici, 1 gün bile kalmadığımız bir sorgulama alanı, geçmişin nasıl 1 gün gibi geliyorsa sana şimdi, 100 yaşına da gelsen 1 gün gibi gelecek ve bugünleri belki de hatırlamayacaksın.



K
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Kardeş hergün daha kötüye gidiyoruz 1.5 aydır A 101 BİM ve ŞOK dahil İstanbul'da faaliyet gösteren çoğu kurumsal firmalara başvurdum ama arayan soran yok belki yaşım ilerlediği için iş bulamıyorum artık asgari ücretle bile iş bulmak zor



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
4 yıl
Binbaşı

Orası kesin günden güne daha kötüye gidiyoruz, kredi faizlerini bedava düşürmüyorlar, piyasada para dolaşmıyor ki yeni iş alanları açılsın, yüksek işsizlik zaten yıllardır büyük sorun, sana ümitsizliğe düşmemeni ve sabretmeni tavsiye edebilirim dediğim gibi senin durumunda ben de bulundum ve gerçekten de insanın morali çok bozuluyor yine de geçiyor buna emin olabilirsin.




Bu mesajda bahsedilenler: @Kütahyalı 77
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.