Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
342
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Ericsson ABD’ye ceza olarak 1 milyar dolar ödeyecek
C
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi



Teknoloji firmalarında yolsuzluk skandalları uzun zamandır ortaya çıkıyor fakat büyük ölçekte olanları nadir gerçekleşiyor. Bunlardan bir tanesini yaşayan Ericsson, Amerikan Adalet Bakanlığı ve SEC’nin ortak kararıyla 1,1 milyar dolarlık cezaya maruz kaldı. Çok sayıda ülkede yolsuzluk yaptığı tespit edilen firma, Çin, Suudi Arabistan ve Vietnam’da bu suçları işledi. 



Bu ceza, Ericsson’u büyük ölçüde suçlarından arınmış hâle getiriyor ve daha büyük yaptırımların önüne geçiyor. Firmanın Mısır kolunda tespit edilen ve büyük ölçeklerde uygulandığı anlaşılan rüşvetçilik uygulaması ise Amerikan yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle Adalet Bakanlığı tarafından 539,9 milyon dolar, SEC ise 520,6 milyon dolar cezaya çarptırıldı. HP gibi firmalar daha önce de benzer ödemeler yapmıştı fakat bu ödemeler on milyonlar seviyesinde kalmış ve küçük ölçekte sınırlanmıştı.



Ayrıca Bkz.Konsollar için Sound Blaster G3 USB güçlendirici duyuruldu



Ericsson’un açıklamasına göre ceza şimdi sahip olunan fonlarla ödenebilecek boyutta fakat işletme içerisindeki problemler çözülemez ve cezalar devam ederse firma ciddi sıkıntılar yaşayabilir. 


 Haberi Portalda Gör

Çin, Suudi Arabistan ve Vietnam’da işlemişse cezayı neden ABD veriyor?
Yoruma Git
Mr. Jingles - 4 yıl +9
"Gerçek" büyük güç. Bu yüzden
Yoruma Git
Yorumun Devamı İAmSterdam06 - 4 yıl +4
F
4 yıl
Yarbay

Ona ceza buna ceza bence komplo var burda firmalarin hata yapmasina göz yumulup bir süre bekliyorlar sonrada bir ceza kesip haybeye para aliyorlar.Amerika sanirim bögle düze cikicagini saniyor




M
4 yıl
Yarbay

Çin, Suudi Arabistan ve Vietnam’da işlemişse cezayı neden ABD veriyor?



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
4 yıl
Teğmen

"Gerçek" büyük güç. Bu yüzden



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Mr. Jingles
M
4 yıl
Yarbay

Battı o zaman.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.