Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
77
Cevap
3795
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: Intel’in stok sıkıntısına çözümü: 2013 yılının işlemcisi geri dönüyor (2. sayfa)
W
4 yıl
Yarbay




< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

X
4 yıl
Yarbay

O is artık öyle olmuyor. İntel’in hamleyi şimdiye kadar yapmış olması lazımdı. AMD bu hızını korursa Intel daha çok gerileyecek.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Nevfel
C
4 yıl
Yarbay

O ciddi performans artışları bitti artık. çünkü nanometre sınırına dayanmak üzereyiz. bundan sonra maliyeti düşük tutabilen firma işi götürür. 10 yıl önceki işlemciler ofis ve internet kullanımı için fazlasıyla iyiler.





Bu mesajda bahsedilenler: @Nevfel
D
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Nevfel

Intel şimdilik amd'ye müsaade ediyor diyebiliriz. Athlon zamanında aynı fırsatı sağlamıştı. Sonra core 2 duo ile çok sert geri dönüş yaptı. Şimdi 2-3 sene amd yılı olacaktır. Sonra intelden iyi bir mimari ve ciddi performans artışı gelir.

Intel amd'nin batmasını istemez ama çok da ilerlemesi işine gelmez.

Not: Intel fanı değilim, sistem toplarken genelde amd tercih ederim. Intel'e de gıcık oluyorum ama gerçekler böyle maalesef.
Intel o zaman Hız oyununa girmişti. Yaptığı işlemci, çok daha hızlı çalışmasına rağmen performans üretemeyince, mecburen Pentium III serisinden türeme core 2 duo işlemcisine geri döndü.

Lakin intelin şu anda dönecek bir yeri yok.

Oturup adam gibi işlemci tasarlayacağına, hala filim fırıldak peşinde. Yani, şu anda intel yöneticileri, intel hissedarlarını kazıklama peşinde.Seneye bunlarda fos çıktığında AMD yeni nesil zen ler ile intel'e bir tokat daha atıp, gelen parayla NVIDIA ya çöktüğünde ozaman işer daha çok netleşecek.



G
4 yıl
Yarbay

Sabah akşam Amd'ye sallayan işlemci bilginleri nerede acaba? Malum sürekli Amd'ye akıl veriyorlardı şimdi Intelciğiniz 2013'e dönüyor.



T
4 yıl
Binbaşı

bunu alıp napcan





Bu mesajda bahsedilenler: @68060
D
4 yıl
Yüzbaşı

M
4 yıl
Yarbay

Önümüzdeki 200 Yılın işlemcisi bumu yoksa hani İntelin kenarda bekletip masaya koyacağı işlemci



G
4 yıl
Teğmen

He intel he.



M
4 yıl
Yarbay

Öyle demeyin 2013 modellerde kaliteli çekirdekler var.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

D
4 yıl
Yarbay

Bakın şimdi amd kabak çekirdeği tamam mı,intelinki gerçek çekirdek tamammı,tek çekirdekte intel döver tamam mı,amd ısınıyor tamam mı :D :D :D


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
4 yıl
Yarbay

G3258'i sürseydi piyasaya,hani şu Titan X'i bile besleyebilen işlemci Ayrıca 2 çekirdek neyinize yetmiyor çok çekirdeği napacaksınız çitleyecekmisiniz





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 7 Aralık 2019; 22:19:51 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
4 yıl
Yüzbaşı

Yıl olmuş 2020 adamlar HEVC, VP9 çözemeyen, 4K oynatamayan işlemci satıyorlar.



W
4 yıl
Çavuş

arkadaşlar hep amd hak ettiği yeri alsın isterdik senelerdır ama şuan fazla yer aldı, intel böle salak salak devam edip gümlerse amd yeni intel olur tekel kalınca dayar 1000 dolardan işlemcileri oyuzden çok ses etmeyin bilen amd alsın, onun dışında isteyenelrde intel :D




S
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: mustafabarakli23

İ5 2500k vardı bir zamanlar.
Bugün sıfırı çıksa alırım



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
4 yıl
Yarbay

Hadi anladık 10 nm sıkıntı yaşıyorsun hadi anladık 7 nm yeni yeni olabilirmi acaba diyorsun yıllardır 14 nm de tıkandın kaldın bunu bilemi doğru dürüst hacimli üretemiyorsun.Zen2 gibi performanslı ve uygun fiyata alternatif dururken kim gider senin tarihi eser modellerini alır.İyice kafayı yedi koskoca firma.Neyse 2020 yılı toparlandı toparlandı yoksa direk dibi boylayacak.Amd nin fx buldozer çöp dönemine dönecek öyle gözüküyor.



F
4 yıl
Yarbay

Intel böyle mi geri dönüş yapıyor, bu ne saçmalık? Intel'in bu yaptığı boynuna ip dolayıp taşa bağlamaktır. İşlemciyi piyasaya sürerek taşı denize salmış olacak. O taşta Intel'i batıracak.



A
4 yıl
Yüzbaşı

Benim islemcim de 2014 sanırım alalı 5, 6 yıl olmuş i7-4790k. Şimdi single thread benchmark listesine bakıyorum altında bir ton i7-9000 kusurluler var hala hattı sayılır bir yerde. Tabi burada şunu da göz ardı etmemek lazım bu ramlar ddr 3 bir de ddr4 olsa 1000, 2000 MHz fazla ram hızı ile daha bir çoğunu tokatlar muhtemelen. Zaten işlemcide uzun süredir yapılan şey çekirdek sayısını arttir ve ram hızını arttır oldu aynı tas aynı hamam.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
4 yıl
Yarbay

DDR3 ram piyasası hareketlenir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
4 yıl
Yüzbaşı

i7-4790k halen daha iş görür bir işlemci delid işlemi yapıp sıvı soğutma ile overclock yap mis gibi çalışır birde ssd varsa sistemde hiç bişey istemezsin ;)



Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @alperepla