Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
100
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Boeing'in Starliner uzay aracı, deneme uçuşu öncesi son testlerini yapıyor
C
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi



Boeing ve United Launch Alliance bu ayın başlarında Starliner uzay aracının fırlatılması için hazırlık aşamasında bir dizi kilit test gerçekleştirdi. Starliner'ın 20 Aralıkta mürettebatsız uçuş testini başarılı gerçekleştirmesi halinde bir kaç ay sonra mürettebatlı test uçuşunu yapabilecek.



Ayrıca Bkz.Qualcomm, dünyanın ilk 5G destekli genişletilmiş gerçeklik (XR) platformu olan Snapdragon XR2'yi duyurdu



Uluslararası Uzay İstasyonu'na astronot göndermeyi amaçlayan misyonda, Starliner'ın en son yapılan testlerinde, Atlas V roketine iticiler yerleştirilmesi ve kontrolü, fırlatma geri sayımı, mürettebat kapsülüne giriş kapağını hazırlama ve kontrol etme gibi aşamalar gerçekleştirildi. Yaklaşık altı ay önce de kapsülün paraşüt testleri yapılmıştı.





17 Aralıkta yapılması planlanan CST-100 Starliner uzay aracının test uçuşunun, uzay aracını acil bir durumda roketinden kurtarması için tasarlanan kaçış sistemini kontrol etmek için birkaç gün gecikeceği ve bir problem yaşanmaması halinde test uçuşu tarihinin 20 Aralık olacağı söylendi.


 Haberi Portalda Gör

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.