Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
1440
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Kocasına çay veren kadın köle mi ?
T
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Akşam kahvede oturuyoruz bir reklam filminde kadının kocasına çay vs getirerek hizmet etmesini köle olarak eleştirmeye başladı 2 arkadaş dikkatlice dinliyorum çünkü bizde hep böyle oldu bu zamana kadar. Babam sabahtan akşama kadar çalışırdı dışarıda soğuk sıcak ayazda elleri nasır tutardı eve gelince çayını çorbasını annem hazırlar getirirdi annem çalışmazdı. Bana dooğrusu bu gibi gelirdi.

Bu eleştiren arkadaşlardan birisi 5 aydır çalışmıyor sabah akşam kahvede oyun oynar karısı bir markette çalışıyor günde 12 saat asgari ücretle. karısına veya evliliğine bişey söylemedim fakat cehalet diye düşündüm sadece duymuş birisinden evde hizmet eden kadın köle gibisinden şeyler ve ona olan saygısından destekliyor bence.

Şimdi arkadaşlar merak ettiğim şu gerçekten akşam kocasına bir kahve yapan çay yapan kadınların köle olduğu düşüncesini bu millete kim enjekte etti ?



Ben anlamıyorum,

adam dışarıda çalışıyor
kadın evde çalışıyor

Böyle bir durumda zaten eşit olmuş olmuyor muyuz? Kadın evde de çalışmazsa neden yaşıyor? Adam köle mi s&...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Guest-FC3ED894E - 4 yıl +3
S
4 yıl
Teğmen

Birbirine saygı ve sevgisi olan her kadın ve erkek birbirlerine çay da hazırlar çorba da hazırlar. Yeri gelir kaşıkla yemeğini de yedirir ihtiyaç hâlinde (hastalık, sakatlık vb.). Mesele düşünce yapısıyla alakalı. İnsanlığını bilen akıllı bireyler bunu dert etmezler.

Erkek vardır donunu çıkarıp kirliye atmaktan aciz. Her şeyi eşinden bekler, yapılmadığı zaman kavga kıyamet evde huzur bırakmaz. Bu tipler kölelik kavramına girebilir. Ama olması gereken ilk paragrafta yazdığımdır bana göre.

Bu yazdıklarım hem erkek hem kadın için geçerlidir.



W
4 yıl
Binbaşı

Daha çok karşındaki kişiyi nasıl yetiştirdiğin ile ilgili, normal şartlarda zaten istek olmasa da çay vs yapıp kocasına getirmesi gerekir, fakat el bebek gül bebek yetişmiş bir kadınsa, bu tarz şeylere kaba bakması normal, bir çay istersin, istediğine pişman eder



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

K
4 yıl
Teğmen

Niye köle olsun ki biz Anadolu çocuğuyuz bizde erkek çalışır kazanır getirir kadın da ev işlerini idare eder ama kalkıpta çalışan kadına da saygısızlık etmeyiz herkese saygımız vardır Allahım neden çoğul konuşuyorum bana ne oldu



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

K
4 yıl
Yüzbaşı

Yaw birak bu batili zihniyetin çıkardığı bisi



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

G
4 yıl
Er

Ben anlamıyorum,

adam dışarıda çalışıyor
kadın evde çalışıyor

Böyle bir durumda zaten eşit olmuş olmuyor muyuz? Kadın evde de çalışmazsa neden yaşıyor? Adam köle mi sürekli kadına baksın ama kadın hiçbir şey yapmasın?


Kadın çalışmıyorsa evde çalışır, çalışıyorsa ev işlerini ortak yaparlar, ama ister istemez kadın evine daha çok sahip çıkacaktır.



P
4 yıl
Yüzbaşı

A
4 yıl
Yarbay

Cafelerde çalışıp yüzlerce kişiye servis yapan kadın "Özgür";
Diyanet reklamında kocasına çay getiren kadın "Köle"



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.