Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
250
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Dar Burun Estetiği Nasıl Yapılır?
D
4 yıl
Er
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >

Nefes almayı sağlayan burnun, sağlıklı bir yapıda olması çok önemlidir. Genetik ya da sonradan yaşanan travmalara bağlı olarak burun yapısında meydana gelen bozukluklar hem kişinin genel görünümünü hem de sağlığını olumsuz yönde etkilemektedir. Söz konusu bozukluklardan bir tanesi de dar burun sendromudur. TAŞ Estetik Cerrahi merkezi olarak bu haftaki blog yazımızda da burun darlığı sendromunu ele alacağız. Yazı boyunca ‘Dar burun sendromu nedir?’, ‘Dar burun sendromu belirtileri nelerdir?’ ve ‘Dar burun sendromu ameliyatı nasıl olur?’ gibi sorulara yanıt vereceğiz. Dar burun sendromu tedavisi ile ilgili bilgi almak isteyenler için faydalı bir yazı olmasını umar, iyi okumalar dileriz.

Dar Burun Sendromu Nedir?

Dar burun sendromunu kısaca burun deliklerindeki veya burun tabanındaki darlıktan dolayı burundan nefes almayı zorlaştıran, akıntı ya da tıkanıklık gibi problemlere yol açan bir sağlık problemi olarak tanımlayabiliriz. Dar burun sendromu nedenleri ise hem genetik hem de sonradan yaşanan kaza travması, hatalı burun estetiği gibi problemlerdir. Dar burun sendromunun sebebi ne olursa olsun, dar burun sendromu bu sorunun olduğu kişilerin yaşam kalitesini düşürmektedir. Dar burun yapısına sahip kişiler en ufak hastalıktan bile olumsuz şekilde etkilenebilirler. Sinüzit, faranjit ve bademcik enfeksiyonları gibi sağlık sorunları ile karşılaşmaları daha olası olur. Dolayısıyla hem kişi sağlığı açısından hem de estetik görünüm açısından burun kanallarının dar olması ile ortaya çıkan bu problemin, dar burun ameliyatı ile ortadan kaldırılması önemlidir. Nitekim ameliyat ile birlikte nefes darlığı gibi dar burun sendromunun riskleri de ortadan kalkar.

Dar Burun Sendromu Belirtileri

Dar burun sendromunun tanımını ve risklerini genel hatlarıyla belirtmemizin ardından, muhtemelen kendinizde bu sendromun olup olmadığını merak etmeye başlamışsınızdır. Bu yüzden yazımızın bu bölümünde burun darlığı sendromunun belirtilerini maddeler halinde belirtmekte fayda görüyoruz:

· Burun tıkanıklıkları meydana getirir.

· Burun içerisindeki hava kanalları en küçük tıkanmalarda dahi oldukça hassas hale gelir.

· Nezle gibi çabuk geçen basit hastalıklar daha zor iyileşebilir.

· Sürekli nezleymiş gibi bir hissiyat yaratır.

· Burun kemiği kalınlığı

· Dar burun sendromuna sahip kişilerin burnu genellikle yüzde ince gözükür.

Tüm bunlarla birlikte dışarıdan bakıldığında burun genişliğinin normal seviyede ya da fazla olduğu kişilerde burun deliği darlığı problemi yaşanmaz gibi bir sonuca varılamaz. Nitekim dışarıdan büyük gözüken bir burnun aslında iç kemik yapılarının dar olması olasılıklar dahilindedir. Benzer şekilde burnun normal kalınlıkta olmasına rağmen deliklerin olması gerekenden daha ince olduğu durumlar da ortaya çıkabilir. Bu tarz durumlarda kişide burun darlığı sendromu görülür ve burun darlığı ameliyatı gerektirir. Sonuç olarak burnunuz dar gözükmemesine rağmen yukarıdaki sıkıntıları yaşıyorsanız, bu dar burun sendromuna işaret edebilir.

Dar Burun Ameliyatı ve Tedavisi

Dar burun sendromunun belirtilerine değinmemizin ardından, dar burun tedavisi ile ilgili bilgi verebiliriz. Burun darlığı tedavisinde ilk olarak hasta muayene edilir ve sahip olduğu sorunun sebepleri araştırılır. Burnun hangi noktasında tıkanıklık ve darlık olduğu tedavi yöntemi üzerine etkide bulunur. Yapılan tetkikler neticesinde problemin sebepleri ve tam olarak nerede olduğu belirlendikten sonra tedavi planlamasına geçilir. Duruma göre burun kanalı darlığı ameliyatı ya da yalnızca burun etlerinin küçültülmesine yönelik bir ameliyat gerçekleştirilebilir. Sebebin burun kemiği olduğu durumlarda estetik cerrahi müdaheleler yapılabilir. Hatta gereken durumlarda burun estetiği de yapılabilmektedir. Dolayısıyla burun darlığı sendromu tedavisi, sorunun kalıcı olarak ortadan kaldırılmasına yönelik olduğundan dolayı, çoğu durumlarda ameliyat zorunluluk haline gelir. Yapılan cerrahi müdahelenin ardından hastanın burun etleri küçültüldüğünde, burun kanatlarını genişletme operasyonu yapıldığında hasta, burun tıkanıklığı gibi problemlerinden kurtulacak ve daha sağlıklı bir şekilde nefes almaya başlayacaktır.

TAŞ Estetik Cerrahi merkezi olarak dar burun ameliyatı ile ilgili hazırladığımız blog yazısının sonuna geldik. Yazı boyunca dar burun sendromunun ne olduğuna değinerek, burun deliği genişletme ameliyatı gibi yöntemlerle dar burun tedavisinin nasıl yapıldığını anlatmaya gayret ettik. Konu ile ilgili herhangi bir sorunuz olması halinde bizlerle +90 532 056 3693 numaralı hat üzerinden iletişime geçebileceğinizi hatırlatmak ister, sağlıklı günler dileriz.

Kaynak: https://www.suleymantas.com.tr/dar-burun-sendromu-ameliyati-nasil-olur/



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.