Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
17
Cevap
458
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Ryzen 7 2700 için ASUS ROG STRIX B450-E GAMING uygun olur mu?
M
4 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Bilgisayarımda Anakart, İşlemci ve Ram upgrade'i yapacağım. Bugün iyi fiyat yakalayınca Vatan'dan AMD Ryzen 7 2700 işlemci aldım.

Ağırlıklı olarak video render odaklı kullanılacak. 5+1 ses sistemini de sorunsuzca kullanmak istedim. WiFi ve Bluetooth desteği öncelikli olmasa da olsa iyi olur diye düşündüm.

Mevcuttaki diğer temel bileşenler
Asus STRIX GAMING Nvidia GeForce GTX 950 2GB OC 128 Bit GDDR5 (DX12) Ekran kartı
Sandisk Ultra II 240GB 550MB-500MB/s Sata 3 SSD

Anakart olarak MSI B450 GAMING PRO CARBON C tercih etmek üzereyken bazı artılarını görünce ASUS ROG STRIX B450-E GAMING almaya karar verdim. Aynı kartın B450-F modelinde sadece WiFi-Bluetooth ikilisi yok ve bunları dahil etmek isteyince B450-E fiyatını geçiyor. Dolayısıyla ASUS ROG STRIX B450-E GAMING tercihini daha doğru gibi gördüm.

Üst seviye bir B450 anakart yerine daha makul seviyede X470 veya X570 chipsetli kartlara yönelmemin bir anlamı olur mu? Uzun süredir bu işlere uzak olduğum için araştırmaktan yoruldum tavsiyelerinizi okumak isterim.



T
4 yıl
Binbaşı

hocam a320 ile x570 arasında 5 fps oynamıyor zaten 2. nesil almışsınız pahalı anakarta gerek yok


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
4 yıl
Yarbay

Anakart ihtiyaca göre seçilir, üst seviye ürünlere yönelmenin çipset ve yeni teknolojilerden faydalanma anlamında illaki faydası olacaktır ama önemli olan senin ihtiyaçların olmalı. O paraya şu alınırdı bu satılırdı diyenlere aldırış etme. Ha ama ekstra özellik olarak vazgeçebileceğin şeyler varsa, şuan B450 Parasına X570 TUF alabilirsin mesela. Eğer senin için wifi bluetoth için aparat takmak sıkıntı olmuyorsa. Yada o kadar para harcamayıp , 700TL bandında kalabilirsin B450 çipset için ki bu daha mantıklı bir çözüm olur. Oradaki parayı iyi bir M2 SSD almak için değerlendirmiş olursun.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 1 Aralık 2019; 0:19:34 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
4 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Esasen bütçe olarak A320 chipsetli basit bir anakart ve Ryzen 5 1600 gibi işlemci referansıyla başladım. Ryzen 7 2700'ü 950₺ gibi bir fiyata yakalayınca aldım. Anakartı da birkaç gündür araştırıyordum. Anakartı daha makul fiyatlı bir model seçip işlemciyi bir tık daha yukarı çıkarabilirdim. fps kovalamayacağım ve OC işlerine girmek gibi bir niyetim de yok, tercihlerim stabilite, kalite ve f/p olunca işlemciyi iyi yakalamışken ihtiyacımı karşılayacağını tahmin ederek bu anakarta odaklandım.

Az önce fiyat avantajını kaçırmamak için anakartı da sipariş ettim 1.144₺ -50€ kredi kartı puanıyla 1.094₺ ödemiş olacağım Umarım doğru bir tercih olmuştur.

İşlemci tercihinde aşağıdaki rendering performans listesini referans aldım.
https://www.cgdirector.com/best-cpu-for-rendering/


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Technical.assistance
M
4 yıl
Yarbay

İyi etmişsiniz. AMD son Ryzen işlemcilerin akabininde kalitede çıtayı çok yükseltti. Üçüncü parti dağıtımcılar kafasına göre iş yapamıyor, höt zöt sökmüyor. Son bioslarda tüm anakartların fabrika çıkış ayarları hizâya geldi denebilir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 1 Aralık 2019; 0:40:35 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @MCMIII
M
4 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Söylediğiniz gibi ihtiyaç odaklı gittim esasında. Uzun süredir ilgilenmediğim için de epeyce araştırıp kafa patlatmak gerekiyor. Kampanyalar nedeniyle biraz aceleye de geldi. Ram konusuna daha bakmadım bile, o en kolayı olur sanırım :)

Söylediğniz TUF serisine de baktım. Wifi ve bluetooth ihmal edebilirdim ancak ses konusundan taviz vermek istemediğim noktada sıkıştım. Makul fiyata harici bir ses kartı çözümü de yok gibiydi. Güncel ses chipli anakartlar da belirli bir seviyedeki modellerle başlıyor. Tüm bileşenleri ekleyince daha makul fiyata alınabilecek anakart anlamsızlaşınca bu kartta karar kıldım. Özetle mevcut eski bileşenleri ve aldığım işlemciyi de düşününce ortalama bir süre işimi görür sanırım. Sil baştan sistem toplamadığım için daha üst seviye tercihlerde yarısı önden koşan yarısı peşinde sürünen bileşenler olacak diye düşündüm :)




Bu mesajda bahsedilenler: @Muten Baba
M
4 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

İlk kez AMD işlemci kullanacağım. Uzun süredir masaüstü bilgisayara dokunmasam da stabilite önceliği olan biri ve bir dinazaor olarak her seferinde AMD'den uzak durmuştum.

Bu seferki upgrade işi oyunsever bir arkadaşın iyi fiyatlı olarak bahsettiği Intel i5 9400F işlemci muhabbetiyle kafama girdi. Ryzen 5 1600'ün dahi renderin konusunda aynı işi yarı fiyatına yapabildiğini görünce AMD'ye odaklandım.

Öyle veya böyle yine i5 9400F parası ödeyip Ryzen 7 2700 almış oldum, bunu da az önce farkettim. Hesapta daha ucuza aynı performans vardı, iş aynı paraya daha fazla performansa evrilmiş :)

Özetle sonunda AMD'ye ikna oldum, umarım tatsız olaylar yaşamayız


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Mete Can Karahasan
O
4 yıl
Binbaşı

Aynı işlemci ve anakartı kullanıyorum. B450e nin güç beslemesi f modeline göre bi tık daha iyi ve ekstra özellikleri var. Bende o yüzden tercih etmiştim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
4 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

ASUS'un sayfasında karşılaştırdığımda ufak tefek farklar vardı, wifi modülü de harici olunca aynı kart gibi düşünmüştüm. Artıları varsa iyi oldu o halde.



C
4 yıl
Teğmen

M
4 yıl
Yarbay

Not düşmüş olayım Maykıl Dell gibi adamsın AMD kullanmaya sonunda iknâ olmuşsun.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @MCMIII
M
4 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Bütçe sınırı koymasam da abartmayayım diyerek başladım, genelde biraz daha iyisi olsun diyerek kademe kademe düşündüğümüzden fazla harcıyoruz. Upgrade olduğu için mevcuttaki diğer bileşenler de belli bir seviyede, sanki bu aldıklarım bile fazla oldu. Orta seviye bir işlemci, orta halli bir ekran kartı yine orta halli bir disk vs. Anakart dün geldi henüz elimi sürmedim. Tavsiyenizi kartı almadan önce okusaydım kesin kafam karışırdı




Bu mesajda bahsedilenler: @cyhndnz
M
4 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Maykıl abim olur, bir sonraki kuşaktanım Belki 10 yıldır donanım konusundan uzak olsam da 90'lı yıllarda oem bilgisayarların evlere girmeye başladığı dönemlerden beri işin içindeydim. Bu sefer AMD hakkında hem olumlu şeyler duydum hem de f/p olarak cezbetti.




Bu mesajda bahsedilenler: @Mete Can Karahasan
2
4 yıl
Binbaşı

1600ün amacı o zaten 600 TL fiyata göre iyi diyoruz sonra bi bakmışız 3600 lü sistem toplamışız



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
4 yıl
Yarbay

Ryzen 7 2700 için ASUS ROG STRIX B450-E GAMING uygun olur mu?

Cevap: Uygun.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 5 Aralık 2019; 21:11:28 >

B
4 yıl
Yüzbaşı

B450-E GAMING anakart gereksiz pahalı hocam, neredeyse işlemci fiyatında. B450 serisi işini fazlasıyla görür. BIOS güncellemes ile de uğraşmazsın.


https://www.itopya.com/msi-b450-tomahawk-max-2667mhzoc-ddr4-soket-am4-m2-dvi-hdmi-atx-anakart/


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
4 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Bu kart f/p olarak dikkatimi çekmişti, sonrasında ses kartı konusuna takıldım, güncel bir ses chipi ve yanında gelen wi-fi / bluetooth kartıyla fiyat farkını biraz kapattı. Biraz da kendimi kandırdım diyelim, en azından kötü bir tercih olmadı gibi.




Bu mesajda bahsedilenler: @Burakcnl
M
4 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Bugün işe koyulsam yine 1600 tam bir f/p işlemciymiş bu alınır derim




Bu mesajda bahsedilenler: @2019daDHyekatilmak
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.